ADHD Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Για πες αυτα τα niche παιχνιδια, αν και μαντευω τιποτα xenogears και τετοια τα οποια σε κανουν να νιωθεις καπως "κουλτουριαρης" gamer.. Ενταξει δεν σας θιξαμε οσους παιζετε pro/manager, αγαπαει το ποδοσφαιρο η Ελλαδα οποτε λογικο ειναι να πουλανε, αλλα γενικα εχει να κανει με το gaming IQ του Ελληνα το οποιο ειναι στον πατο κατα την αποψη μου. Μπορεις να παιζεις manager και pro(και εγω επαιζα παλια) αλλα αν παιζεις μονο αυτα και κανα GTA ε δεν εισαι σοβαρος gamer sorry δηλαδη..
DeViAnT_Puppet Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δεν ξέρω πως ακριβώς κάνει τις μετρήσεις η GFK Hellas αλλά τα νούμερα δεν νομίζω να ανταποκρινονται στην πραγματικότητα. Λογικά θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι μεγάλες αλυσίδες απ όπου συνήθως αγοράζει ο κόσμος που δεν ξέρει. Η ταξινόμιση του skroutz με βάση την δημοτικότητα μου φαίνεται ποιο λογική. πχ https://www.skroutz.gr/c/93/pc_games.html?order_by=popularity&order_dir=desc&page=1 https://www.skroutz.gr/c/1413/playstation_4_games.html?order_by=popularity&order_dir=desc&page=1 https://www.skroutz.gr/c/414/playstation_3_games.html?order_by=popularity&order_dir=desc&page=1 https://www.skroutz.gr/c/1418/Xbox_One.html?order_by=popularity&order_dir=desc&page=1 https://www.skroutz.gr/c/452/xbox-360-games.html?order_by=popularity&order_dir=desc&page=1 Skroutz και λοιπά site μετράνε clicks και οι αναζητήσεις για παιχνίδια χρησιμοποιούνται κατα βάση απο gamers. Ο περισσότερος κόσμος που αγοράζει video games δεν είναι gamers. Αυτό ισχύει στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.
Tilemaxx Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Πέραστε λίγο να δείτε τις πωλήσεις του Gameexplorers, ένος απ' τα μεγαλύτερα e-shop στην Ελλάδα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 ως σχιζοφρενης geek με comics ειναι σαν να ζω τελη 90s που προσπαθουσαμε να πεισουμε κοσμο οτι κομικς δεν ειναι μονο το μικιμαους! το gaming στην ελλαδα (το χαρντκορ) παντα ηταν ειναι και θα ειναι για λιγους, οχι μονο στο επιπεδο ενημερωσης αλλα και στο επιπεδο ψαξιματος! εχω παει σε απειρα σπιτια που πηγαν και αγορασαν ps3 που τα παιχνιδια που ειχαν ηταν με το ζορι 10 κουτακια με τα 4-5 να ειναι ποδοσφαιρακια (η διαμαχη προ-φιφα ποτε δεν την καταλαβα ,επισης μαλλον επειδη σιχαινομαι ποδοσφαιρο δεν ασχολουμαι) τα 2 god of war και τα υπολοιπα ειτε δωρα ειτε το παιχνιδι που ειχε η κοσνολα και δεν το κοιταξαν ποτε! απο την αλλη καποιος εκανε αναφορα για steam/onlinestores και λογικο ειναι εκει ουτε να γνωριζου6με τι πουλαει ελλαδα και ουτε να ξερουμε τι μπαινει σε ολα τα σπιτια! gaming ευτυχως υπαρχει στην ελλαδα απλα δεν ειναι mainstream. εμενα παντως με ενοχλει οτι ενω υπαρχουν ελληνες πουπροσπαθουν να φτιαξουν παιχνιδια σπανια βλεπω ενημερωση για αυτα. επισης ενα gamer δεν τον κανει ΠΟΣΑ παιχνιδια εχει στη συλλογη του αλλα ποσα εχει παιξει . συγγνωμη για το σεντονι ,ενας καμενος σχεδον 40αρης gamer που προσπαθει ΑΚΟΜΑ να τερματισει το final fantasy 7
broxopios Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Εγώ πάλι αυτό που πρέπει κάποιος να παίζει συγκεκριμένες κατηγορίες παιχνιδιών για να θεωρηθεί gamer δεν το καταλαβαίνω. Ή να είμαι τις περισσότερες ώρες μπροστά από την οθόνη παίζοντας και να λέγομαι gamer πάλι δεν το καταλαβαίνω. Προσωπικά δεν ξέρω αν είμαι gamer ή όχι, αλλά αφιερώνω αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μου παίζοντας έστω και 1-2 ήδη κατηγοριών (στο μεγαλύτερο μέρος αθλητικά και κυρίως ποδόσφαιρο). Θα μπορούσα αν δεν μου άρεσε το gaming τις ώρες που παίζω (ποδοσφαιράκι), να πήγαινα να παρακολουθήσω κάποιον αγώνα στην τηλεόραση ή να αφιερώσω παραπάνω χρόνο σε προπόνηση και παίζοντας περισσότερους αγώνες. Επίσης το ότι απεχθάνομαι τα shooter, τα παιχνίδια στυλ GTA με βγάζουν έξω από την ακτίνα του gamer? Λίγο offtopic τώρα... Πολλοί λέτε ότι το pes πουλάει περισσότερο στην Ελλάδα γιατί έχει ελληνικά, ελληνικό σχολιασμό και βγαίνουν πατς με Ελληνικό πρωτάθλημα. Έχετε σκεφτεί όμως ότι υπάρχει αντίστοιχος πολύς κόσμος που αγοράζει το φιφα στο εξωτερικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο? Μπορεί Ελληνικό πρωτάθλημα να μην έχει αλλά έχει ένα σωρό άλλα πρωταθλήματα και δικαιώματα που πιστέψτε με είναι και ο κυριότερος λόγος που αγοράζει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων φιφα. Προσωπικά τα τελευταία 3 χρόνια δεν με καλύπτει κανένα από τα 2 ποδοσφαιράκια. η διαμαχη προ-φιφα ποτε δεν την καταλαβα ,επισης μαλλον επειδη σιχαινομαι ποδοσφαιρο δεν ασχολουμαι σε ποιο επίπεδο δεν την έχεις καταλάβει? ....end offtopic Και για να κλείσω θεωρώ ότι από τη στιγμή που κάποιος βρίσκει ευχαρίστηση και νόημα μέσα από κάποια games (όποια και να είναι αυτά) και δεν το θεωρεί χάσιμο πολύτιμου χρόνου για μένα είναι gamer. Τώρα hardcore, softcore δεν ξέρω. Ίσως και να είμαι λάθος, απλά αυτή είναι η γνώμη μου. 3
kostiger Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δεν σε βρισκω καπου λαθος. Πολυ σωστα και μετριοπαθη πραγματα εγραψες. Χρειαζομαστε τετοιες φωνες στο φορουμ, καθως ο συμπλεγματισμος -δυστυχως- περισσευει. Τον ορισμο τωρα του hardcore και το τι προσφερουν τετοιοι gamers στη βιομηχανια γενικοτερα, δυστυχως δεν εχω το χρονο να τα ακουμπησω.
Red_4ever Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Η μοναδική χώρα παγκόσμια που το Pes κάνει ψηλές πωλήσεις ακόμη. Respect Αν θεωρεις τις πωλησεις στην Ελλαδα υψηλες, που να δεις στην Ιαπωνια.. Η Ιαπωνια στηριζει την αγορα της παρ'ολο που δεν φημιζεται γα την αγαπη της προς το συγκεκριμενο αθλημα. Ετσι και στην Ελλαδα, οι Ελληνες (εγω τουλαχιστον ναι) στηριζουν την προσπαθεια που κανει η KONAMI με τον Ελληνικο σχολιασμο, μενου κτλ. Κακο ειναι; Σαν παιχνιδι χειροτερο γινεται καθε χρονο αλλα το οτι σεβονται την στηριξη μας, μου αρκει για να τους δωσω χρηματα. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2014 από Red_4ever
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Παιζετε προ γιατι,παιρνετε το Ολυμπιακο σας τον Παναθηναικο σας,τον βαζετε σε μια λιγκα στο μαστερ με ολες τις ξεμπαρκες ομαδες του προ,τυπου Γαλατα,Δυναμο Ζαγκρεπ,Σελτικ και ολες αυτες και μεγαλουργειτε. Εγω προσωπικα ειχα την τυχη να ειμαι οπαδος επαρχιακης ομαδας που παιζει μικροτερες κατηγοριες και εχω μια απεχθεια για Ολυμπιακο,Παναθηναικο και σια. Στο προ παντα με ξενες επαιζα.Κυριως αγγλικο πρωταθλημα.Εβαζα και το patch και ειχα και αυθεντικες εμφανισεις. Ολα αυτα μεχρι το 2009,2010...αντε και 2011.Μετα δοκιμασα το φιφα και ειδα οτι ειναι καλυτερο πλεον απο το προ. Δεν ειχα θεμα στο γεγονος οτι δεν μπορεις να παιξεις λιγκα με ελληνικη ομαδα,αφου εχει τα κανονικα πρωταθληματα της Ευρωπης.Αγγλια επαιζα στο προ,Αγγλια και Ιταλια παιζω πλεον στο φιφα. Οι Ελληνες που δεν ξεκολανε απο το προ,ειναι γιατι θελουν να παιζουν με τις ελληνικες ομαδες τους. Αυτο που με τρελενει ομως ειναι οτι δεν στο λενε.Σου λενε ειναι καλυτερο το προ. Μα σε ολη την Ευρωπη το φιφα ειναι σε πωλησεις πρωτο και το προ 60ο!!! Δεν υπαρχει συγκριση. Αν πεις σε ξενο οτι παιζεις προ θα παθει πλακα.
lebron15 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Αν θεωρεις τις πωλησεις στην Ελλαδα υψηλες, που να δεις στην Ιαπωνια.. Η Ιαπωνια στηριζει την αγορα της παρ'ολο που δεν φημιζεται γα την αγαπη της προς το συγκεκριμενο αθλημα. Ετσι και στην Ελλαδα, οι Ελληνες (εγω τουλαχιστον ναι) στηριζουν την προσπαθεια που κανει η KONAMI με τον Ελληνικο σχολιασμο, μενου κτλ. Κακο ειναι; Σαν παιχνιδι χειροτερο γινεται καθε χρονο αλλα το οτι σεβονται την στηριξη μας, μου αρκει για να τους δωσω χρηματα. Αν και διαφωνώ που το θέμα κατάντησε FIFA vs PES, αυτό το σχόλιο μου έκανε εντύπωση. Δηλαδή, εσύ δίνεις λεφτά για ένα παιχνίδι ενώ ξέρεις ότι είναι κακό και χειρότερο του ανταγωνισμού επειδή ακούς Σωτηρακόπουλο; Δικά σου χρήματα, ό,τι θες τα κάνεις, μήπως να τους κάνεις καμιά δωρεά μέσω paypal καλύτερα όμως;
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Ένα νήμα περί πραγματικού gaming μετατράπηκε σε Pro VS FIFA φάση. Απλά εμετός.- Ανακαλώ την προηγούμενη άποψή μου. Μια χαρά βγάζουν συμπέρασμα αυτές οι λίστες: οι Έλληνες gamers έχουν το χάλι τους το μαύρο. Αυτό τους αξίζει και τίποτα περισσοτέρο: Pro/FIFA για το PS2, εν έτει 2014. Συγχαρητήρια. Έχω 400 παιχνίδια στο Steam, 100 στο GoG.com και καμιά 50αρια στο 3DS μου αγορασμένα από το eshop. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει ούτε ένα ποδοσφαιράκι. Από τη στιγμή που δεν μετράνε οι digital αγορές ή οι συνδρομές των MMO ή οι υπηρεσίες τύπου PS+, XBOX Live Gold, αυτές οι λίστες δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα και δεν μπορούν να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα. 2
Red_4ever Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Αν και διαφωνώ που το θέμα κατάντησε FIFA vs PES, αυτό το σχόλιο μου έκανε εντύπωση. Δηλαδή, εσύ δίνεις λεφτά για ένα παιχνίδι ενώ ξέρεις ότι είναι κακό και χειρότερο του ανταγωνισμού επειδή ακούς Σωτηρακόπουλο; Δικά σου χρήματα, ό,τι θες τα κάνεις, μήπως να τους κάνεις καμιά δωρεά μέσω paypal καλύτερα όμως; Κοιταξε, περα απο την υποστηριξη της ΚΟΝΑΜΙ, το pro εχει συναισθηματικη αξια για πολλους απο τους Ελληνες καθως με αυτο μεγαλωσαμε. Και γραφικα ps1 να ειχε, το προ εχει αυτο το κατι που μονο αυτοι που το λιωνουν χρονια τωρα μπορουν να το νιωσουν. Βεβαια τωρα πια δεν το αγοραζω day 1 αλλα μονο οταν πεσει στα 30 ευρω. Με αυτη την κινηση παροτρυνεις ολους και περισσοτεροι developers να βγαζουν Ελληνικα παιχνιδια, οι οποιοι βλεπουν τα charts και οχι τις δωρεες απο PayPal.. Τελος, καλο θα ηταν να δουμε και τις πωλησεις του last of us στην Ελλαδα που τον Ιουνιο ηταν 1ο και τον Ιουλιο 2ο. Που κατα την γνωμη μου αν δεν ειχε τους Ελληνικους υποτιτλους θα μπαινε με το ζορι στην 5αδα τον Ιουνιο και τον Ιουλιο θα ηταν εκτος 10αδας..
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 για τον φιλο που με ρωτα γιατι δεν καταλαβαινω την διαμαχη προ-φιφα ειναι γιατι και τα 2 ειναι ποδοσφαιρακια (ναι με glorious γραφικα πια) αλλα ποδοσφαιρακια τιποτα αλλο. το gaming ΠΟΤΕ δεν ηταν τα ποδοσφαιρακια , και εννοω το πραγματικο gaming που ξεκινησε με lucas arts και φτασαμε σημερα στα κορυφαια παιχνιδια οπως last of us , tomb raider , gta v και βαλε οτι αλλο αγαπας! οσο για το θεμα με τις γλωσσες συγγνωμη αλλα δεν δεχομαι ως δικαιολογια το "δεν ξερω αγγλικα" . μπορει να ειμαι ηλιθιος που το λεω αλλα αν πραγματικα θελεις να εισαι gamer θα πρεπει να ξερεις τουλαχιστον αγγλικα. εχω φτασει να παιξω project zero 3 στα ιαπωνικα γιατι κανενας δεν εδωσε φραγκα για μεταφραση ! αρα η απαντηση στο ερωτημα για μενα αν υπαρχει gaming στην ελλαδα δεν θα απαντηθει ποτε.. ισως η επομενη γενια παιχτων που μαθαινουν τωρα σε ταμπλετες απο cut the rope και flappy bird να ασχοληθουν σε ενα πιο διευρημενο (ελπιζω να το εγραψα σωστα) κυκλο απο τον σημερινο που απο οσο εχω καταλαβει ειναι αρκετα κλειστος. ισως φταiει οτι αντι ο ελληνας να παιξει ultima 9,syberia, silent hill, fahreneit clive barker's undying (ναι ειμαι σπλατερ χορορ φαν στο gaming ) εμαθε πρωτα πως να κατεβαζει τσοντες (συγγνωμη αν θεωρηθει ειρωνικο αλλα το εζησα οταν ετρεχα σε νετ καφε να κατεβασω naruto και x-files ολοι χαζευαν την γκομενα σε καποιο fake live feed) συγγνωμη και παλι
ADHD Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Το φιφα ειναι απλα ενα καλο ποδοσφαιρακι το προ ομως ειναι θρησκεία ειναι αρρώστια πως να το κανουμε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα