Bourdoulas Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Καλά μη σας φαίνεται περίεργο αυτό που είπε για το FIFA. Προσωπικά οι 8 στους 10 που έχω γνωρίσει παίζουν Pro. Στα σπίτια που πηγαίνω.... Pro. Και όταν αναφέρω γιατί όχι FIFA η απάντηση είναι σχεδόν ίδια. "Δεν με βολεύει το FIFA! Το ένα είναι έτσι, το άλλο αλλιώς". Υπάρχει και το άλλο "Μια φορά που έπαιξα FIFA δεν μου άρεσε". 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Το εχω γραψει σε αλλο τοπικ,το pes πουλαει μονο στην Ελλαδα γιατι το fifa δεν εχει Ελληνικο πρωταθλημα. Ετσι στην Ελλαδα μπορεις να παρεις τον Ολυμπιακο σου τον Παναθηναικο σου,να τον βαλεις σε μια λιγκα στο μαστερ και να σαρωσεις σε πρωταθλημα και τσαμπιονς λιγκ.Μπορεις ακομα να του βαλεις το ελληνικο patch και να παιξεις Ελληνικο πρωταθλημα. Γι αυτο και σαρωνει σε πωλησεις αργοτερα που βγαινει το patch. Στο φιφα μπορεις να παιξεις μονο αγγλικο,ισπανικο,ιταλικο πρωταθλημα κλπ.Μιλαω παντα για αυτους που παιζουν μονοι τους στο σπιτι τους πρωταθλημα. Θελει ο Ελληνας να παιξει πλαυστασιο με τον Ολυμπιακο του,τον Παναθηναικο του με την ομαδα του.Εκει ειναι το θεμα.Στο φιφα τρωει ξενερα να παιξει πχ Μιλαν,Τσελση κλπ. Και μετα καθονται και σου λενε οτι ειναι καλυτερο ποδοσφαιρακι!!! Αν και οταν το φιφα βαλει Ελληνικο πρωταθλημα,τελειωσε το pes.Θα εξαφανιστει κι απο την Ελλαδα. Και εγω παιζω fifa ps3 τα τελευταια χρονια.Παλια επαιζα προ που αξιζε,τωρα εχω να το παρω 3,4 χρονια.Ανεκαθεν ομως επαιζα με ξενες ομαδες και στο προ.Ισως γι αυτο το γυρισα ευκολα στο φιφα,που δεν εχω θεμα με το να παιζω σωνει και καλα λιγκα με ελληνικη ομαδα. Επισης Ελλαδα παιζουν και πολλοι ακομα μεγαλης ηλικιας,που βολευονται με ps2.Δεν παρακολουθουν πολλοι τις εξελιξεις. Επισης πολλες πωλησεις γινονται μεσω ιντερνετ.Εγω πχ αγοραζω παντα μεσω ιντερνετ ακομα κι απο εξωτερικο. Για αυτες τις πωλησεις δεν υπαρχουν στατιστικα στοιχεια.
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Έχω 400 παιχνίδια στο Steam, 100 στο GoG.com και καμιά 50αρια στο 3DS μου αγορασμένα από το eshop. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχει ούτε ένα ποδοσφαιράκι. Από τη στιγμή που δεν μετράνε οι digital αγορές ή οι συνδρομές των MMO ή οι υπηρεσίες τύπου PS+, XBOX Live Gold, αυτές οι λίστες δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα και δεν μπορούν να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα. 5
Bourdoulas Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Ναι αλλά αν δεν κάνω λάθος ούτε στο εξωτερικό μετράνε τις ψηφιακές πωλήσεις.
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Ναι αλλά αν δεν κάνω λάθος ούτε στο εξωτερικό μετράνε τις ψηφιακές πωλήσεις. Μα και στο εξωτερικό, εξίσου γτπ είναι αυτές οι λίστες. 1
Tilemaxx Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Εννοείται οτι τα δεδομένα αφορούν retail πωλήσεις, αλλά π.χ και σε ένα μεγάλο gaming shop να πάς, παρόμοια στοιχεία θα δείς:http://gameexplorers.gr/items.php?hl=el&v=grid&c=0000100013 (δεξιά έχει τις πωλήσεις)Και ειδικά τους μήνες πρίν τα χριστούγεννα το PES ήταν και εκεί στις πρώτες θέσεις. Είμαι σίγουρος οτι θα έχουμε παραπλήσια φαινόμενα και σε PSN-XBL αν και δεν υπάρχει τρόπος να το αποδείξω αυτό.@mtzsΚαι εγώ έχω πετύχει τέτοια φαινόμενα, πιάνουν κότσο πολύ κοσμάκη στις μεγάλες αλυσίδες. Κυρίως γονείς με μικρά παιδιά. Αυτό με το San Andreas=GTA συμβαίνει όχι μόνο σε μικρές ηλικίες, αλλά και σε άτομα άνω των 18 δυστυχώς. Πρίν κάμποσο καιρό προσπαθούσα να εξηγήσω σε μαντράχαλο 20 χρόνων οτι δεν είναι "San Andreas" η σειρά αλλά "GTA". Τίιιιιποτα εκείνος, "το ίδιο είναι μωρέ" μου απάντησε. Το φαινόμενο πιστεύω είναι κοινονικό γιατί όπως σε όλους τους άλλους τομείς, έτσι και εδώ η έλλειψη παιδείας γύρω απ' το αντικείμενο οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις.@atheΔεν νομίζω να είναι μόνο αυτό, απλά ο Έλληνας δεν ψάχνεται να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και μένει στάσιμος στα σίγουρα με δεδομένα που ίσχυαν πρίν 10+ χρόνια. Όταν ο άλλος αρνείται πεισματικά να παίξει FIFA γιατί "πάντα τα FIFA ήταν μούφα", ενώ την ίδια στιγμή αγοράζει PES που κάθε χρόνο είναι όλο και χειρότερο, ε τότε τι να πείς. Για να μην μιλήσω για τα online modes, που είναι λέξη άγνωστη για πολλούς εδώ.
Raikkonen86 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Gaming στην Ελλάδα!!!! Αχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!! Εκτός και άμα ως gaming ορίζουμε τα 10 χρονα που παίζουν λολ στα νετ βρίζοντας και φωνάζοντας σαν καθυστερημένα... Καλα για το pes δεν μιλάω... Στα αζήτητα σε όλο τον πλανήτη εκτός της ελλάδας... 2
p3tran Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Βλέποντας τα επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις των παιχνιδιών απ' τη GFK Hellas, παρατηρώ ορισμένα πολύ αξιοπερίεργα δεδομένα και αναρωτιέμαι για την ποσότητα όσο και την ποιότητα της gaming κοινότητας στην Ελλάδα. ................................... Δεδομένου όλων των παραπάνω, ποιά είναι η γνώμη σας για την gaming κοινότητα στην Ελλάδα στο σύνολο της; πες μου πρωτα απο ποια καταστηματα και με τι τροπο παιρνει τα στοιχεια του o gfk hellas, και μετα να προσδιορισουμε και εμεις ποσο ακριβες αντιγραφο της αγορας ειναι αυτα τα στοιχεια. 1
Tilemaxx Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Λογικά απ' τα μεγάλα retail (Κωτσος-Multirama-Plaisio-MediaMarkt) κτλ.
ADHD Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Οχι δεν υπαρχει, η gaming κουλτουρα και το competitive επιπεδο του Ελληνα ειναι τα χειροτερα δυνατα, με καποιες εξερεσεις φυσικα που παντα υπαρχουν και θα υπαρχουν..
skanjos Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 αστείο μου φαίνεται το thread tilemax, ναι ο έλληνας gamer είναι ποδοσφαιρόφιλος, λιώνει manager και Pes, πιστέυω αν έλιωνε φίφα δεν θα είχες πρόβλημα, ο κομπλεξισμός σε όλο του το μεγαλείο. ε ναι οι έλληνες πρωτειμάνε προ ,μπείτε οι γνωστοί άγνωστοι στα σπίτια μας και αλλάξτε το pro με φίφα, δεν γίνεται. manager και προ θα είναι πάντα στην κορυφή ,και προσωπικά το πρωτειμώ απο το να έχω cod στην κορυφή. δλδ αυτός που παίζει dark souls είναι ο ψαγμένος gamer και αυτός που παίζει pes Και manager είναι casual ,άσχετα αν στο manager κάποιοι λιώνουν περισσότερο απότι οι καμμένοι στα mmo. γούστα ονομάζεται, και κάποοι επιτέλους σταματήστε να προσπαθείται να περάσετε την άποψη σας ντε και καλά με το ζόρι, ότι γουστάρει ο άλλος θα αγοράσει. είναι αστείο να κοιτάμε ποιός αγοράζει τι στην Ελλάδα που οι μισοί gamer δεν μπορούν να πάρουν ούτε καν Ps3 και οι άλλοι μισοί κατεβάζουν απο τον θείο οτι κυκλοφορεί, περιμέντε εσείς απο τις πωλήσεις σε public και κοτσόβολο να βγάλετε άκρη τι παίζει ο ελληνας gamer... καλά κρασιά 6
Raikkonen86 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Το θέμα είναι για ποιον λόγο να είναι ΜΟΝΟ στην Ελλάδα στην κορυφή??? Προφανώς γιατί ως έλληνες ΔΕΝ ξέρουμε να παίζουμε video games... Ρωτάς κάποιον ποιο είναι το hobby του και σου λεει gaming... Τον ρωτάς τι παιχνίδια παίζει και σου λεει προβολουσιον... Αυτοκτονεις η όχι μετά???
NickTG Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 και αυτός που παίζει pes Και manager είναι casual , Η αλήθεια βέβαια είναι πως πολλοί στην Ελλάδα παίζουν μόνο αυτά και φυσικά είναι τέρμα casual. Με το που βρουν κάτι άλλο να ασχοληθούν, κυρίως κοπέλα , σταματάνε και να παίζουν.
ikaruga24 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Η αλήθεια βέβαια είναι πως πολλοί στην Ελλάδα παίζουν μόνο αυτά και φυσικά είναι τέρμα casual. Με το που βρουν κάτι άλλο να ασχοληθούν, κυρίως κοπέλα , σταματάνε και να παίζουν. Γενικοτερα ισχυει. Το προβλημα ειναι οτι κατα γενικη ομολογια οι περισσοτεροι που ασχολουνται με αθλητικα δεν εχουν καποια αλλη ασχολια ή ενδιαφερον. Απαξ και βρουνε "γκομενα" και "γλυκαθουν" αυτο το "χομπι" σταματαει αυτοματα να ειναι και "χομπι". Ξανατονιζω οτι ειναι η γενικοτερη συμπεριφορα που βλεπουμε και δεν μιλαω για ολους. Αν δεν εμπαινα μεσα σε forum στην Ελλαδα να δω οτι ασχολειται και αλλος κοσμος με τα παιχνιδια που ασχολουμαι και εγω θα νομιζα οτι ειμαι ο μοναδικος στην Ελλαδα. Επρεπε να παω Κυπρο για να γνωρισω 3-4 ατομα με τα οποια εχουμε καποιο γενικο gaming υποβαθρο απο niche και ποιο hardcore παιχνιδια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα