Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέποντας τα επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις των παιχνιδιών απ' τη GFK Hellas, παρατηρώ ορισμένα πολύ αξιοπερίεργα δεδομένα και αναρωτιέμαι για την ποσότητα όσο και την ποιότητα της gaming κοινότητας στην Ελλάδα.

Σεπτ. 2013:

1. (PS3) PES 2014
  2. (PS3) GRAND THEFT AUTO V
  3. (PC) TOTAL WAR ROME II
  4. (PS3) FIFA 14
  5. (PC) PES 14
  6. (X360) GRAND THEFT AUTO V
  7. (X360) MINECRAFT
  8. (X360) PES 14
  9. (PS3) DIABLO 3
  10. (PS2)GRAND THEFT AUTO SAN ANDREAS

Το ξεχασμένο σε όλη την Ευρώπη PES ξεπέρασε το φρέσκο GTAV, και το GTA SA (παιχνίδι του 2004) βρίσκεται στη δεκάδα.

Οκτ. 2013

1. (PC) FOOTBALL MANAGER 2014
  2. (PS3) CALL OF DUTY GHOSTS
  3. (PS3) GRAND THEFT AUTO V
  4. (PS3) PES 2014
  5. (PS2) PES 2014
  6. (PS3) NBA 2K14
  7. (PSP) PES 2014
  8. (PC) CALL OF DUTY GHOSTS
  9. (PS3) ASSASSIN'S CREED IV BLACK FLAG
  10. (PS3) FIFA 14

Το νεο FM σαρώνει, ενώ το PES για PS2 ξεπερνάει σε πωλήσεις το FIFA/NBΑ για PS3!

Νοεμ. 2013

1. (PC) FOOTBALL MANAGER 2014
  2. (PS3) CALL OF DUTY GHOSTS
  3. (PS3) GRAND THEFT AUTO V
  4. (PS3) PES 2014
  5. (PS2) PES 2014
  6. (PS3) NBA 2K14
  7. (PSP) PES 2014
  8. (PC) CALL OF DUTY GHOSTS
  9. (PS3) ASSASSIN'S CREED IV BLACK FLAG
  10. (PS3) FIFA 14

Τα... μποδοσφαιράκια συνεχίζουν να σαρώνουν (πλήν GTA-COD), ενώ το προ σε PS2-PSP ξεπερνά σε πωλήσεις το AC και FIFA για PS4..

Πηγή: http://www.byteme.gr/tags/GfK+Chart-Track

Για να μην κουράζω, παρόμοια συνεχίζεται το trend και για τους επόμενους μήνες, όπως ήταν και τους προηγούμενους λίγο πολύ. Το Playstation κυριαρχεί, σταθερά τα 5-6 παιχνίδια στη λίστα θα είναι αθλητικά όπου το παγκοσμίως ψώφιο PES κάνει πάρτυ, ενώ πέρα απ' τα GTA-COD-GT-AC (που αγοράζει και η κουτσή Μαρία), δεν κινείται τίποτα άλλο σε υψηλά επίπεδα πωλήσεων.

Δεδομένου όλων των παραπάνω, ποιά είναι η γνώμη σας για την gaming κοινότητα στην Ελλάδα στο σύνολο της;

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεδομένου όλων των παραπάνω, ποιά είναι η γνώμη σας για την gaming κοινότητα στην Ελλάδα στο σύνολο της;

Τηλεμαχε θα δωσω μια αλλη διασταση επι του θεματος.. Αυτο θα το καταλαβεις οταν γινεις μπαμπας και εχεις παιδια σε ηλικιες 10-16 χρονων πριν ακομη αρχισουν να γκομενιζουν.

Οι hardcores νεοτεροι + εμεις οι παλαιοτεροι (χωρις δοση ειρωνιας το λεω) τεινουμε να γινουμε κασουαλς με τους ορους να αντιστρεφονται.

Και γω στον γιο μου αγορασα το Fifa 14 day one για ΠΣ4 (προτιστως για εκεινον και μετα για μενα). Με βλεπω να του αγοραζω (PES15 + Fifa 15 day one). Eυτυχως δεν παιζει COD κλπ. 

Εμεις εδω και το συναφι μας (οπως και σε αλλα αναλογα sites) ειναι πολυ μικρο σε σχεση με την ολη gaming κοινοτητα της ελλαδας και τη μαζα των καταναλωτων.

Παιχνιδια κατα κορον retail αγοραζουν οι πιτσιρικαδες και οι γονεις τους θελοντας να ικανοποιησουν τα γουστα των παιδιων. Λογικο ως ενα σημειο. θα πανε σε ενα physical store να χτυπησουν ολα τα προαναφερθεντα franchises στην τιμη που θα τους πασαρουνε με τη μια. Εμεις θα την ψαξουμε αλλιως (digital content, εξωτερικο, προσφορες, Plus, Gold, Steam κλπ)

Οποτε παω στα public βλεπω γονεις να αγοραζουν παιχνιδια για τα παιδια τους. 

Εν ετει 2014 (ιανουαριος) πανε ζευγαρι γονεις στα public και λενε οτι θελουνε το NBA2k14 + PS3 "bundle" για δωρο στον μικρο (τους παρακολουθουσα ετσι για τη πλακα). Ο πωλητης τους πασαρει το PS3 slim 12αρι, και μαζι ενα απο αυτα τα gamepads που εχουν και προωθουνε) αλλα αντι για NBA2k14-ΠΣ3 bundle που δεν ειχε στο συγκεκριμενο μαγαζι τους πασαρε το PES14 PS3 bundle + το NBA2k14 ξεχωριστα για το μικρο. Παρεπιπτοντως τοτε επαιζε NBA2k14 ειδικα απο τα public σε "bundle" μορφη με σκετο ΠΣ3 + το παιχνιδι δωρο εξωτερικα, αλλα ειχε τελειωσει στο συγκεκριμενο καταστημα. 

Αποτελεσμα: 200 ευρω το ΠΣ3 + 60 το NBA + 30 το gamepad + 10 το HDMI. Να μια 300αρα μεσα στο νερο. Για 200 ξεκινησαν - 300 τους βγηκε. Υπηρχε ποτε περιπτωση καποιος απο εμας εδω μεσα να την πατησει ετσι;

Πιτσιρικαδες φιλοι των παιδιων μου μαζευουν χρηματα απο τωρα για να αγορασουν το επομενο COD, PES, Fifa. Παιζουν και GTA το οποιο στην ορολογια τους κυκλοφορει με την κωδικη ονομασια San Andreas ανεξαρτητου εκδοσης :) Φιλοι του μικρου οταν ηρθαν σπιτι και τους εβαλα να παιξουν ΠΣ3 βλεποντας τα παιχνιδια μου λενε για το GTA V. Αυτο ειναι το καινουριο San Andreas;

Επισης το PS2 ζει και βασιλευει σε πολλα σπιτια που βλεπω απο γονεις που θελουν να τη βγαλουν καπως πιο οικονομικα για τα παιδια τους με το PES.

Επομενως μη σας παραξενευει τιποτα. Ολα εχουν μια απολυτα φυσικη εξηγηση :)

• Like 15
Δημοσ.

ισως οτι μπορεις να βρεις τσιπαρισεμο PS2 στα 50 ευρώ και να παιζεις οτι γουσταρεις? και εγω το σκεφτομαι γιατι δεν μου αρεσει το PRO στο PC οταν παιξω και αν παιξω

• Like 1
Δημοσ.

το μονο περιεργο στη συγκεκριμμενη λιστα ειναι η πολυ υψηλη θεση του φιφα...νομιζω το ειχα γραψει και σε αλλο τοπικ, εγω κοσμο που να παιζει φιφα δεν ξερω, ειναι φανταστικα προσωπα που μονο τα διαβαζω σε φορουμ...

τεσπα, πολλα παιχνιδια που ειναι single player μονο και τελειωνουν σε 20 ωρες, ο αλλος προτιμαει να τα νοικιασει και οχι να τα αγορασει...

το ποδοσφαιρακι το αγοραζεις και το παιζεις ολο το χρονο...το ιδιο και τα multiplayer...ή το gta που ειναι τεραστιο, ac το ιδιο...

εμενα με βλεπω να παιρνω πσ4 προς τον οκτωβρη μαζι με το νεο προ, με συνδρομη για το plus, 2 pads και δεν βλεπω να αγοραζω παιχνιδι για αρκετο διαστημα...αν εχει τιποτα που θα θελω να παιξω, το νοικιαζω...

Δημοσ.

το μονο περιεργο στη συγκεκριμμενη λιστα ειναι η πολυ υψηλη θεση του φιφα...νομιζω το ειχα γραψει και σε αλλο τοπικ, εγω κοσμο που να παιζει φιφα δεν ξερω, ειναι φανταστικα προσωπα που μονο τα διαβαζω σε φορουμ...

LOL ok οτι πεις. Μαλλον ζεις σε αλλο πλανητη φιλε. Εμενα ολοι οι φιλοι μου εχουν φιφα14 σε ps4/ps3/xbox one/xbox360 και λιωνουν online...

Μαλλον εισαι μπρο+ps3 lover και ακους και locomondo...

• Like 3
Δημοσ.

LOL ok οτι πεις. Μαλλον ζεις σε αλλο πλανητη φιλε. Εμενα ολοι οι φιλοι μου εχουν φιφα14 σε ps4/ps3/xbox one/xbox360 και λιωνουν online...

Μαλλον εισαι μπρο+ps3 lover και ακους και locomondo...

δεν ισχυουν οι πωλησεις που ανεφερε ο φιλος στο 1ο ποστ για την ελλαδα?

ps3 παιζω, δεν θα ελεγα lover, καλοι και οι λοκομοντο αν και δεν πινω

• Like 1
Δημοσ.

τεσπα, πολλα παιχνιδια που ειναι single player μονο και τελειωνουν σε 20 ωρες, ο αλλος προτιμαει να τα νοικιασει και οχι να τα αγορασει...

το ποδοσφαιρακι το αγοραζεις και το παιζεις ολο το χρονο...το ιδιο και τα multiplayer...ή το gta που ειναι τεραστιο, ac το ιδιο...

εμενα με βλεπω να παιρνω πσ4 προς τον οκτωβρη μαζι με το νεο προ, με συνδρομη για το plus, 2 pads και δεν βλεπω να αγοραζω παιχνιδι για αρκετο διαστημα...αν εχει τιποτα που θα θελω να παιξω, το νοικιαζω...

Ωραια και ιλαρη διατυπωση B), ομως ειλικρινα, πως στο καλο συνεβη αυτο; Ειναι παρα πολυς ο κοσμος που προτιμα το FIFA πλεον (αναμεσα τους κι εγω φυσικα, αλλά και πολλοι γνωστοι μου..). Μηπως το προτιμας κι εσυ και δεν το εχεις καταλαβει; :P 

Eπισης, σφυγμομετρωντας την αγορα με διαφορους τροπους, μπορω να πω οτι μου φαινονται αρκετα ρεαλιστικα τα νουμερα..

Δημοσ.

δεν εχω καποιο προβλημα με το φιφα, καθε χρονο το δοκιμαζω(φετος δεν το εκανα) μπας και καταλαβω γιατι αποθεωνεται απο τις κριτικες και παντα προτιμω το προ.

παιζω ποδοσφαιρακια κοντα 30 χρονια τωρα, ενω απο το 95 μεχρι το 2002 επαιζα φιφα, μετα προ(απο το 2 και μετα).

τεσπα ο καθενας εχει δικαιωμα σε οτι γουσταρει...

Δημοσ.

Κι εγω καπου τοσα χρονια παιζω. Εννοειται οτι ισχυει το περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Απλα αυτο ειναι αλλο καπελο. Μια χαρα υπαρκτο ειναι και το Ελληνικο κοινο του. Αυτο μου 'κανε εντυπωση στο σχολιο σου, ως απορια φυσικα, οχι οτι ηταν ενοχλητικο ή ειρωνικο, μην παρεξηγηθω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...