Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικα οπως ειναι ασφαλισμενος καποιος που εργαζεται,δεν νομιζω να εχει λιγοτερα δικαιωματα.

Για να καταλαβω. Καποιος που εργαζεται, πληρωνει εισφορες για την ασφαλεια του. Εσυ λες οτι ο ανεργος του οαεδ μπορει να ασφαλιστει χωρις να πληρωνει εισφορες?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ημουν σε προηγουμενο πενταμηνο δεν ξερω αν σου απαντησαν 

αλλα αυτο που εγινε σε εμας ητανε

1)Καρτα βγαζεις καινουργια μια βδομαδα περιπου αφοτου τελειωσει η συμβαση σου και εχει ενημερωθει το συστημα του οαεδ.Χαρτι απολυσης παιρνεις αλλα δεν εχει και μεγαλη σημαδια καθως η ενημερωση του οαεδ γινεται αυτοματα δεν κανεις εσυ τιποτα

επιδομα κανονικο ανεργιας δεν παιρνεις δικαιουσαι ομως το ειδικο τριμηναιο βοηθημα του οαεδ που ειναι 210 ευρω  και μπορεις να το παρεις 3 φορες ανα τρεις μηνες σε ενα χρονο δηλαδη 600 ευρω θα παρεις αλλα σε 3 δοσεις

Παιδιά δεν μπορούσα να περιγράψω στον τίτλο τι θέλω ακριβώς οπότε εξηγώ εδώ. Επίσης να σημειώσω ότι θα ρωτήσω στον ΟΑΕΔ έτσι κι αλλιώς, οπότε θα παρακαλούσα όχι απαντήσεις του στυλ "γιατί δεν ρωτάς τον ΟΑΕΔ", και μέχρι να το κάνω θέλω να πάρω μερικές γνώμες ακόμη.

Εγώ έχω προσληφθεί μέσω των γνωστών 5μηνων του ΟΑΕΔ και την Παρασκευή στις 30 Μαΐου λήγει η συμβασή μου. Η υπεύθυνη μας είπε ότι εκείνη την ημέρα θα μας δώσει ένα χαρτί, της απόλυσης υποθέτω. Και θα ήθελα να ρωτήσω:

1) Θα ανανεώσω την παλιά μου κάρτα ή θα βγάλω καινούρια; επίσης εκτός από το χαρτί της απόλυσης, τι άλλο θα χρειαστώ από έγγραφα;

2) Ξέρετε τι επιδόματα παίζουν και αν παίζουν; Να σημειώσω ότι είμαι 28 χρονών και εκτός από αυτό το 5μηνο έχω κάπου 4 χρόνια να δουλέψω νόμιμα. Επίσης να σημειώσω ότι από αυτό το 5μηνο τις 2 μέρες τις δούλεψα τον Δεκέμβριο, δηλαδή η συμβασή μου ξεκινούσε 30 Δεκεμβρίου που ήταν Δευτέρα. Επίσης να σημειώσω ότι η αδερφή μου το 2012 που απολύθηκε από μια δουλειά, γράφτηκε στον ΟΑΕΔ και περίπου 3 μήνες μετά της δώσανε ένα επίδομα 316 ευρώ. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτό το επίδομα και πόση διορία έχουμε από την απόλυση για να βγάλουμε την κάρτα ανεργίας και να κάνουμε αίτηση.

3) Επειδής μένω σε χωριό και δεν έχουμε ΟΑΕΔ κοντά μας, πειράζει αν δεν πάω αμέσως να βγάλω κάρτα ανεργίας; Μπορεί να χάσω κάποιο επίδομα έτσι; Υπολογίζω αν δεν προκύψει κάτι ίσως μπορέσω να πάω το αργότερο σε 3 εβδομάδες μετά την απόλυση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Περιμένω τα φώτα σας.

Δημοσ.

Ημουν σε προηγουμενο πενταμηνο δεν ξερω αν σου απαντησαν 

αλλα αυτο που εγινε σε εμας ητανε

1)Καρτα βγαζεις καινουργια μια βδομαδα περιπου αφοτου τελειωσει η συμβαση σου και εχει ενημερωθει το συστημα του οαεδ.Χαρτι απολυσης παιρνεις αλλα δεν εχει και μεγαλη σημαδια καθως η ενημερωση του οαεδ γινεται αυτοματα δεν κανεις εσυ τιποτα

επιδομα κανονικο ανεργιας δεν παιρνεις δικαιουσαι ομως το ειδικο τριμηναιο βοηθημα του οαεδ που ειναι 210 ευρω  και μπορεις να το παρεις 3 φορες ανα τρεις μηνες σε ενα χρονο δηλαδη 600 ευρω θα παρεις αλλα σε 3 δοσεις

Αρκετά κατατοπιστικός. Τελικά όμως πήγα σήμερα το πρωί να βγάλω την κάρτα. Τα χαρτιά τα πέταξα μπροστά πριν μου πει κάτι η υπάλληλος (ταυτότητα, αμκα, λογαριασμός ΔΕΗ, τελευταίο εκκαθαριστικό και χαρτί απόλυσης). Μάλιστα η υπάλληλος έμεινε άφωνη που είχα φέρει όλα τα σωστά χαρτιά. Για το χαρτί απόλυσης δεν μου είπε τίποτα αλλά όπως είπα της το έδωσα πριν προλάβει να μου πει κάτι. Για το επίδομα επείσης είσαι σωστός, μου είπαν το ίδιο πράγμα, στο τρίμηνο 210 ευρώ περίπου.

Για να καταλαβω. Καποιος που εργαζεται, πληρωνει εισφορες για την ασφαλεια του. Εσυ λες οτι ο ανεργος του οαεδ μπορει να ασφαλιστει χωρις να πληρωνει εισφορες?

Τα επιδόματα δεν τα δίνουν έτσι, αλλιώς δεν θα δούλευε κανείς και θα πήγαιναν όλοι για τα επιδόματα. Για να πάρεις οποιοδήποτε επίδομα πρέπει να έχεις μαζέψει κάποια ένσημα που σημαίνει ότι πρέπει να δούλευες παλιότερα (απλώς ήρθε η κακιά η ώρα και απολύθηκες), οπότε ως ένα σημείο πλήρωνες ασφάλιση. Κάποιος νέος που δεν έχει δουλέψει ποτές, ναι μεν μπορεί να γραφτεί στον ΟΑΕΔ, αλλά δεν μπορεί να πάρει επιδόματα (εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις).

Δημοσ.

Τα επιδόματα δεν τα δίνουν έτσι, αλλιώς δεν θα δούλευε κανείς και θα πήγαιναν όλοι για τα επιδόματα. Για να πάρεις οποιοδήποτε επίδομα πρέπει να έχεις μαζέψει κάποια ένσημα που σημαίνει ότι πρέπει να δούλευες παλιότερα (απλώς ήρθε η κακιά η ώρα και απολύθηκες), οπότε ως ένα σημείο πλήρωνες ασφάλιση. Κάποιος νέος που δεν έχει δουλέψει ποτές, ναι μεν μπορεί να γραφτεί στον ΟΑΕΔ, αλλά δεν μπορεί να πάρει επιδόματα (εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις).

Εννοω οτι μπορει απλα να ασφαλιστει για να μπορει πχ να απευθυνθει στο ΙΚΑ για ιαοτροφαρμακευτικη περιθαλψη.Οχι οτι δικαιουται καποιο επιδομα.

Δημοσ.

Εννοω οτι μπορει απλα να ασφαλιστει για να μπορει πχ να απευθυνθει στο ΙΚΑ για ιαοτροφαρμακευτικη περιθαλψη.Οχι οτι δικαιουται καποιο επιδομα.

Δε μιλαω για επιδομα, για την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη μιλαω. Ο ανεργος θα την εχει δωρεαν?

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθαβω το θεμα να ρωτησω τι γινεται τελικα με την ηλεκτρονικη ανανεωση καρτας ανεργιας;;ειπαν απο 1 του μηνα.εμενα η δικια μου ειναι να ανανεωθει τωρα αυτες τις μερες και μες το συστημα που μπηκα με τον κωδικο μου δεν μου λεει ακομα καπου για ανανεωση.ξερει κανεις τι γινεται;;;

Δημοσ.

Ξεθαβω το θεμα να ρωτησω τι γινεται τελικα με την ηλεκτρονικη ανανεωση καρτας ανεργιας;;ειπαν απο 1 του μηνα.εμενα η δικια μου ειναι να ανανεωθει τωρα αυτες τις μερες και μες το συστημα που μπηκα με τον κωδικο μου δεν μου λεει ακομα καπου για ανανεωση.ξερει κανεις τι γινεται;;;

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/38402/ilektronika-pleon-i-ananeosi-tis-kartas-anergias-oaedλογικα σε λιγες μερες θα ειναι ετοιμο το συστημα πιστευω....

Δημοσ.

Ωχ...οταν βλεπω λιγες μερες φανταζομαι..κανα 2 μηνο ακομα θα θελει.ηταν που 1 του μηνα θα ηταν ολα ετοιμα ηλεκτρονικα να γινονται..με βλεπω να πηγαινω απο εκει για την ανανεωση κλασικα...

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα χωρίς, αφήνω την ερώτησή μου εδώ.

Φίλος θέλει να γραφτεί στον οαέδ, δεν έχει μόνιμη κατοικία (φιλοξενείται σε φίλο του αυτή τη στιγμή).

Σύμφωνα με το παλιό σάιτ του οαέδ (http://212.205.0.12/index.php?option=com_content&view=article&id=229:2011-11-28-11-47-25&catid=52&Itemid=628&lang=el) αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση του ατόμου που τον φιλοξενεί, την οποία και είχε μαζί του. Ο υπάλληλος όμως του είπε ότι αφού δεν είχε μόνιμη κατοικία δε μπορούσε να τον γράψει. 

Στο τωρινό σάιτ του οαέδ δεν αναγράφεται κάτι για περίπτωση φιλοξενίας δυστυχώς.

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει ; Μήπως έπεσε σε παράξενο υπάλληλο ίσως ; 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 9/9/2019 στις 10:16 ΜΜ, cjs13 είπε

Για να μην ανοίγω νέο θέμα χωρίς, αφήνω την ερώτησή μου εδώ.

Φίλος θέλει να γραφτεί στον οαέδ, δεν έχει μόνιμη κατοικία (φιλοξενείται σε φίλο του αυτή τη στιγμή).

Σύμφωνα με το παλιό σάιτ του οαέδ (http://212.205.0.12/index.php?option=com_content&view=article&id=229:2011-11-28-11-47-25&catid=52&Itemid=628&lang=el) αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση του ατόμου που τον φιλοξενεί, την οποία και είχε μαζί του. Ο υπάλληλος όμως του είπε ότι αφού δεν είχε μόνιμη κατοικία δε μπορούσε να τον γράψει. 

Στο τωρινό σάιτ του οαέδ δεν αναγράφεται κάτι για περίπτωση φιλοξενίας δυστυχώς.

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει ; Μήπως έπεσε σε παράξενο υπάλληλο ίσως ; 

Παρομοια περιπτωση θελω να ρωτησω και εγω. Τι γινεται για οσους δεν εχουν λογαριασμο ΔΕΚΟ στο ονομα τους και ειχαν δηλωσει φιλοξενουμενοι καπου?

Μαθατε τελικά πως γινεται σαυτη τη περιπτωση, τι χαρτιά πας τελικά? Καποια προβλεψη θα υπάρχει, τοσοι χιλιαδες ειναι φιλοξενουμενοι (ή έστω φαινονται ως τετοιοι στο ΤΑΞΙΣ). 

Δημοσ.

Πρόσφατα ρώτησα το ίδιο, για μια φίλη που το μόνο που έχει στο όνομα της είναι το καρτοκινητό της και τη φιλοξενεί μια θεία της.

Μου είπαν πως δε μπορεί να γραφτεί. Η μόνη λύση, να περιμένει να γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις, να τη δηλώσει η θεία φιλοξενούμενη, να βάλει κι αυτή στη δική της ότι φιλοξενείται από τη θεία και να πάει με το Ε1 να γραφτεί. Ή να νοικιάσει σπίτι. Πράγμα πολύ εύκολο κατά τη γνώμη του υπαλλήλου, ακόμα και για έναν άνθρωπο με 0 εισόδημα.

Δημοσ.
Στις 21/10/2019 στις 7:53 ΜΜ, Curi0us είπε

Πρόσφατα ρώτησα το ίδιο, για μια φίλη που το μόνο που έχει στο όνομα της είναι το καρτοκινητό της και τη φιλοξενεί μια θεία της.

Μου είπαν πως δε μπορεί να γραφτεί. Η μόνη λύση, να περιμένει να γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις, να τη δηλώσει η θεία φιλοξενούμενη, να βάλει κι αυτή στη δική της ότι φιλοξενείται από τη θεία και να πάει με το Ε1 να γραφτεί. Ή να νοικιάσει σπίτι. Πράγμα πολύ εύκολο κατά τη γνώμη του υπαλλήλου, ακόμα και για έναν άνθρωπο με 0 εισόδημα.

Aυτό λέω. Γίνεται αμα φαίνεσαι επίσημα φιλοξενούμενος κάπου? Το συγκεκριμένο άτομο είχε βάλει ότι φιλοξενείται σε συγκεκριμένο συγγενή (ο οποίος φυσικά στο ταξις εκανε την αντιστοιχη αποδοχή καθώς αλλιώς δεν θα το έπαιρνε το σύστημα).

Δημοσ.

Αν φαίνεται στο Ε1, λογικά μιλώντας, ναι. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Curi0us είπε

Αν φαίνεται στο Ε1, λογικά μιλώντας, ναι. 

Με την λογική το σκεφτηκα και εγω, νασαι καλα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...