Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ρώτησα εγώ, εσύ το είπες πρώτος στο μήνυμα #7.

Εγω στο μυνημα #7 ρωτησα "αν ειναι κανεις ανεργος χωρις να εχει απολυθει, παλι τα ιδια του ζητουν?" κι εσυ μου απαντησες "πως γινεται να ειναι κανεις ανεργος χωρις να εχει απολυθει?" οποτε σου εξηγησα οτι μπορεις να εισαι ετσι εαν

α) εχεις παραιτηθει β) δεν ειχες ποτε δουλεια.

Στον ΟΑΕΔ γράφεσαι για να πάρεις τυχόν επιδόματα

Περα απο το επιδομα υποτιθεται οτι ο ΟΑΕΔ σου βρισκει και δουλεια.

Το ερωτημα μου ειναι, καποιος που δε ψαχνει για δουλεια, εχει κανενα λογο για να γραφτει στον ΟΑΕΔ?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω στο μυνημα #7 ρωτησα "αν ειναι κανεις ανεργος χωρις να εχει απολυθει, παλι τα ιδια του ζητουν?" κι εσυ μου απαντησες "πως γινεται να ειναι κανεις ανεργος χωρις να εχει απολυθει?" οποτε σου εξηγησα οτι μπορεις να εισαι ετσι εαν

α) εχεις παραιτηθει β) δεν ειχες ποτε δουλεια.

Περα απο το επιδομα υποτιθεται οτι ο ΟΑΕΔ σου βρισκει και δουλεια.

Το ερωτημα μου ειναι, καποιος που δε ψαχνει για δουλεια, εχει κανενα λογο για να γραφτει στον ΟΑΕΔ?

Σχετικά με το #7, δεν νομίζω να αλάζει κάτι. Αν κάποιος δεν είχε βρει ποτές δουλειά (ας πούμε ότι είναι νεαρός σε ηλικία και δεν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία) ή παραιτήθηκε, ουσιαστικά δεν θα έχει χαρτί απόλυσης, οπότε δεν δικαιούται επιδόματα. Το μόνο που αλάζει είναι το αν θα παρουσιάσει ή όχι δηλαδή το χαρτί απόλυσης.

Τώρα κάποιος μπορεί να μην ψάχνει για δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μελοντικά δεν μπορεί να ψάξει. Και όσο ποιό πολύ καιρό είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ, παίρνεις και περισσότερα μόρια. Δηλαδή έχουμε επιδόματα και μόρια, εκτός αυτού δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να γραφτείς στον ΟΑΕΔ.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.

Σχετικά με το #7, δεν νομίζω να αλάζει κάτι. Αν κάποιος δεν είχε βρει ποτές δουλειά (ας πούμε ότι είναι νεαρός σε ηλικία και δεν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία) ή παραιτήθηκε, ουσιαστικά δεν θα έχει χαρτί απόλυσης, οπότε δεν δικαιούται επιδόματα. Το μόνο που αλάζει είναι το αν θα παρουσιάσει ή όχι δηλαδή το χαρτί απόλυσης.

Μα δε μιλησα για επιδομα, για εγγραφη στον οαεδ μιλησα.

Τώρα κάποιος μπορεί να μην ψάχνει για δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μελοντικά δεν μπορεί να ψάξει. Και όσο ποιό πολύ καιρό είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ, παίρνεις και περισσότερα μόρια. Δηλαδή έχουμε επιδόματα και μόρια, εκτός αυτού δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να γραφτείς στον ΟΑΕΔ.

Aυτη τη στιγμη παντως υπαρχει ενας πολυ σοβαρος λογος, μονο οι εγγεγραμενοι στον οαεδ ανεργοι παιρνουν το κοινωνικο μερισμα.

Δημοσ.

βεβαιωση αποδοχων χαρτι απολυσεως αφμ  

σε ποσο καιρο εγκρινεται η εγγραφη σου?

Δημοσ.

σε ποσο καιρο εγκρινεται η εγγραφη σου?

ειχαμε μια κουβεντα προσφατα με καποιους φιλους,αν πας λογου χαρη σημερα κ δικαιουσε τον επομενο μηνα μπαιρνεις ταμειο ανεργειας.Το μονο ειναι πως παλι αλλαξαν τους ορους  και το χρονικο διαστημα που δικαιουσε για ταμειο

Δημοσ.

ειχαμε μια κουβεντα προσφατα με καποιους φιλους,αν πας λογου χαρη σημερα κ δικαιουσε τον επομενο μηνα μπαιρνεις ταμειο ανεργειας.Το μονο ειναι πως παλι αλλαξαν τους ορους  και το χρονικο διαστημα που δικαιουσε για ταμειο

Δε μιλαω για ταμειο, μπας και παρω κοινωνικο μερισμα λεω.

Αν παω αυριο στον οαεδ, σε ποσο καιρο θα θεωρουμαι μελος ωστε να κανω αιτηση για το κοιν. μερισμα?

Δημοσ.

Δε μιλαω για ταμειο, μπας και παρω κοινωνικο μερισμα λεω.

Αν παω αυριο στον οαεδ, σε ποσο καιρο θα θεωρουμαι μελος ωστε να κανω αιτηση για το κοιν. μερισμα?

α!! τοτε χρειαζεσαι το δικο σου αφμ,αμκα,την τελευταια φορολογικη δηλωση και το αφμ ιδιοκτητη σπιτιου αν νοικιαζεις κ νομιζω χρειαζεται και στοιχεια αν εχεις κατι στ ονομα σου(σπιτια κλπ)

ενας οδηγος που εκανε την αιτηση πηρε τα χρηματα τον επομενο μηνα δεν ξερω να σου οπω αν υπαρχει στανταρ χρονος ομως

Δημοσ.

1 ακομα λογος για να γραφτει καποιος ως επισημα ανεργος στον ΟΑΕΔ βγαζοντας καρτα ανεργιας ειναι οτι μπορει να ασφαλιστει μετα απο καποιο χρονικο διαστημα.Νομιζω οτι αυτο γινεται μετα απο κανα 4 μηνο αλλα χρειαζεται να προσκομισεις καποια δικαιολογητικα απο 3 φορεις.Τραπεζα,εφορια και απο το ΚΕΠ.

Δημοσ.
1 ακομα λογος για να γραφτει καποιος ως επισημα ανεργος στον ΟΑΕΔ βγαζοντας καρτα ανεργιας ειναι οτι μπορει να ασφαλιστει μετα απο καποιο χρονικο διαστημα.Νομιζω οτι αυτο γινεται μετα απο κανα 4 μηνο αλλα χρειαζεται να προσκομισεις καποια δικαιολογητικα απο 3 φορεις.Τραπεζα,εφορια και απο το ΚΕΠ.

Εισαι σιγουρος γι`αυτο? Εχω την εντυπωση οτι δεν ισχυει.

Γενικα αν δεν εισαι απολυμενος αρα να περιμενεις επιδομα η δεν εχεις κατα νου να χτυπησεις κανα 5μηνο

που θελει να εισαι ανεργος τζαμπα κοπος ειναι.

Ξέρετε τι επιδόματα παίζουν και αν παίζουν; Να σημειώσω ότι είμαι 28 χρονών και εκτός από αυτό το 5μηνο έχω κάπου 4 χρόνια να δουλέψω νόμιμα. Επίσης να σημειώσω ότι από αυτό το 5μηνο τις 2 μέρες τις δούλεψα τον Δεκέμβριο, δηλαδή η συμβασή μου ξεκινούσε 30 Δεκεμβρίου που ήταν Δευτέρα.

Εξαιρετικα χλωμο να παιζει να μπεις στο ταμειο, αλλιως η μιση Ελλαδα που ειναι στα 5μηνα θα επαιρνε

επιδομα ανεργειας. Σε καθε περιπτωση ρωτα, ουδεις επαθε τιποτα με το να ειναι σιγουρος....

Δημοσ.

1 ακομα λογος για να γραφτει καποιος ως επισημα ανεργος στον ΟΑΕΔ βγαζοντας καρτα ανεργιας ειναι οτι μπορει να ασφαλιστει μετα απο καποιο χρονικο διαστημα.

Χωρις να πληρωνει εισφορες?

Γενικα αν δεν εισαι απολυμενος αρα να περιμενεις επιδομα η δεν εχεις κατα νου να χτυπησεις κανα 5μηνο

.

Ναι αλλα το κοινωνικο μερισμα που μοιραζουν αυτο το καιρο το δινουν μονο σε γραμμενους στον οαεδ.

Δημοσ.

Μα δε μιλησα για επιδομα, για εγγραφη στον οαεδ μιλησα.

Aυτη τη στιγμη παντως υπαρχει ενας πολυ σοβαρος λογος, μονο οι εγγεγραμενοι στον οαεδ ανεργοι παιρνουν το κοινωνικο μερισμα.

Σχετικά με την εγγραφή δεν αλάζει κάτι άλλο. Πήγαινεις τα ίδια χαρτιά. Ταυτότητα, ΑΜΚΑ, λογαριασμό ΔΕΗ και τελευταίο εκκαθαριστικό εφορίας. Το μόνο που αλάζει είναι αν θα πας ή όχι χαρτί απόλυσης, οπότε και αν θα πάρεις ή όχι κάποιο επίδομα.

Και ναι, ένας συμαντικός λόγος να γραφτείς είναι αν θα πάρεις το κοινωνικό μέρισμα. Αλλά ακόμη και αν είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΔ μπορεί να μην το δικαιούσαι, για παράδειγμα όσοι είναι φιλοξενούμενοι στα σπίτια των γονέων τους, δεν μπορούν να το πάρουν.

Εξαιρετικα χλωμο να παιζει να μπεις στο ταμειο, αλλιως η μιση Ελλαδα που ειναι στα 5μηνα θα επαιρνε

επιδομα ανεργειας. Σε καθε περιπτωση ρωτα, ουδεις επαθε τιποτα με το να ειναι σιγουρος....

Ανέφερα στο πρώτο μύνημα ότι η συμβασή μου λήγει στις 30 Μαΐου. Όταν έγραψα το πρώτο μύνημα δεν είχα απολυθεί ακόμη και ρωτούσα για το τι θα γίνει όταν απολυθώ. Την στιγμή αυτή που σου γράφω αυτό το μύνημα έχω μπει πλέον στο κλαμπ των ανέργων. Δεν είμαι σε κάποιο 5μηνο τώρα. Επίσης επειδής πολλοί μπερδεύονται, δεν υπάρχει μόνο ένα επίδομα (το λεγόμενο επίδομα ανεργίας) υπάρχουν διάφορα επειδόματα που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ανέργων (πχ μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι που είναι 3 μήνες στα μητρώα του ΟΑΕΔ κλπ). Δες εδώ συγκεκριμένα, στην ενότητα που λέει "Επιδόματα - Παροχές"

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος γι`αυτο? Εχω την εντυπωση οτι δεν ισχυει.

Δεν ειμαι σιγουρος.Ειχε ρωτησει ο αδερφος μου στον ΟΑΕΔ και ειπαν οτι γινεται.Καποια στιγμη θα προσπαθησει να ασφαλιστει με αυτο τον τροπο.Αν οντως γινεται θα γραψω εδω.

Χωρις να πληρωνει εισφορες?

Λογικα οπως ειναι ασφαλισμενος καποιος που εργαζεται,δεν νομιζω να εχει λιγοτερα δικαιωματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...