Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δεν μπορούσα να περιγράψω στον τίτλο τι θέλω ακριβώς οπότε εξηγώ εδώ. Επίσης να σημειώσω ότι θα ρωτήσω στον ΟΑΕΔ έτσι κι αλλιώς, οπότε θα παρακαλούσα όχι απαντήσεις του στυλ "γιατί δεν ρωτάς τον ΟΑΕΔ", και μέχρι να το κάνω θέλω να πάρω μερικές γνώμες ακόμη.

Εγώ έχω προσληφθεί μέσω των γνωστών 5μηνων του ΟΑΕΔ και την Παρασκευή στις 30 Μαΐου λήγει η συμβασή μου. Η υπεύθυνη μας είπε ότι εκείνη την ημέρα θα μας δώσει ένα χαρτί, της απόλυσης υποθέτω. Και θα ήθελα να ρωτήσω:

1) Θα ανανεώσω την παλιά μου κάρτα ή θα βγάλω καινούρια; επίσης εκτός από το χαρτί της απόλυσης, τι άλλο θα χρειαστώ από έγγραφα;

2) Ξέρετε τι επιδόματα παίζουν και αν παίζουν; Να σημειώσω ότι είμαι 28 χρονών και εκτός από αυτό το 5μηνο έχω κάπου 4 χρόνια να δουλέψω νόμιμα. Επίσης να σημειώσω ότι από αυτό το 5μηνο τις 2 μέρες τις δούλεψα τον Δεκέμβριο, δηλαδή η συμβασή μου ξεκινούσε 30 Δεκεμβρίου που ήταν Δευτέρα. Επίσης να σημειώσω ότι η αδερφή μου το 2012 που απολύθηκε από μια δουλειά, γράφτηκε στον ΟΑΕΔ και περίπου 3 μήνες μετά της δώσανε ένα επίδομα 316 ευρώ. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη αυτό το επίδομα και πόση διορία έχουμε από την απόλυση για να βγάλουμε την κάρτα ανεργίας και να κάνουμε αίτηση.

3) Επειδής μένω σε χωριό και δεν έχουμε ΟΑΕΔ κοντά μας, πειράζει αν δεν πάω αμέσως να βγάλω κάρτα ανεργίας; Μπορεί να χάσω κάποιο επίδομα έτσι; Υπολογίζω αν δεν προκύψει κάτι ίσως μπορέσω να πάω το αργότερο σε 3 εβδομάδες μετά την απόλυση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Περιμένω τα φώτα σας.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μονο για το 1 ξερω. Νομιζω θα πρεπει να βγαλεις καινουργια αν δε ανανεωνες τη παλια. Αν την ανανεωνες συνεχιζει η ιδια.

Δημοσ.

Μονο για το 1 ξερω. Νομιζω θα πρεπει να βγαλεις καινουργια αν δε ανανεωνες τη παλια. Αν την ανανεωνες συνεχιζει η ιδια.

Την παλιά δεν την ανανέωνα, οπότε θα πρέπει να βγάλω καινούρια νομίζω. Μένει να βρούμε τι χαρτιά χρειάζονται.

Δημοσ.

εκκαθαριστικο, χαρτι απολυσης, ταυτοτητα. Δε θυμαμαι αν θελει και άλλα....

Δημοσ.

εκκαθαριστικο, χαρτι απολυσης, ταυτοτητα. Δε θυμαμαι αν θελει και άλλα....

Πτυχία, αφμ, αμκα κλπ δεν χρειάζονται; Βασικά είχα ξαναβγάλει κάρτα παλιά η οποία κόπηκε προφανώς αφού βρήκα δουλειά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορούν να τραβήξουν τα στοιχεία από τις παλιές εγγραφές, αλλά τους έχω ικανούς να μου τα ξαναζητήσουν.

Δημοσ.

Αν κανεις ειναι ανεργος χωρις να εχει απολυθει, τα ιδια του ζητουν?

Υπαρχει λογος καποιος ανεργος που δε ψαχνει για δουλεια, να βγαλει καρτα στον ΟΑΕΔ?

Δημοσ.

Πτυχία, αφμ, αμκα κλπ δεν χρειάζονται; Βασικά είχα ξαναβγάλει κάρτα παλιά η οποία κόπηκε προφανώς αφού βρήκα δουλειά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορούν να τραβήξουν τα στοιχεία από τις παλιές εγγραφές, αλλά τους έχω ικανούς να μου τα ξαναζητήσουν.

να κάνουν τί; 

είμαι 99,99% οτι σιγά μη το κάνουν.. ελπιζω να κάνω λαθος αν και ρωτησα τηλεφωνικά και μου ζήτησαν όλα τα δικαιολογητικά.ΚΙ εγώ στην ίδια φάση είμαι για επανεγγραφη. Σε λίγες μέρες αν δεν κάνω λάθος θα γίνεται και online οπότε θα λυθούν οι οποιες απορίες.Αν ξέρει κάποιος σίγουρα ας μας πεί .

Δημοσ.

Αν κανεις ειναι ανεργος χωρις να εχει απολυθει, τα ιδια του ζητουν?

Υπαρχει λογος καποιος ανεργος που δε ψαχνει για δουλεια, να βγαλει καρτα στον ΟΑΕΔ?

πως γίνεται κανείς να είναι άνεργος χωρίς να έχει απολυθεί;

εγώ ψάχνω και για δουλειά παράλληλα, αλλά μην χάσουμε και το επίδομα.

Δημοσ.

ταυτοτητα,αμκα,μητρωο ικα για να δει αν θα παρεις το μικρο επιδομα ανεργιας και εκκαθαριστικο.Χαρτι απολυσης δεν προβλεπεται στα πενταμηνα αν καποιοι φορεις χορηγουν αυτο οφειλεται στην αμπαλοσυνη τους!

βγαζεις καινουργια καρτα δεν ανανεωνεται η παλια

Δημοσ.

πως γίνεται κανείς να είναι άνεργος χωρίς να έχει απολυθεί;

Mπορει να παραιτηθηκε. Ή μπορει να μην ειχε ποτε δουλεια.

Δημοσ.

ταυτοτητα,αμκα,μητρωο ικα για να δει αν θα παρεις το μικρο επιδομα ανεργιας και εκκαθαριστικο.Χαρτι απολυσης δεν προβλεπεται στα πενταμηνα αν καποιοι φορεις χορηγουν αυτο οφειλεται στην αμπαλοσυνη τους!

βγαζεις καινουργια καρτα δεν ανανεωνεται η παλια

Εμάς μας είπαν ότι πλέον καταχωρούν ηλεκτρονικά τις προσλήψεις και τις απολύσεις, και αν θέλουν μπορούν να το δουν ηλεκτρονικά από τον ΟΑΕΔ, αλλά το θέλουν και σε έντυπο για επικύρωση (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων), τρέχα γύρευε δηλαδή. Κάπου άκουσα ότι πρέπει να πάω και έναν λογαριασμό ΔΕΗ σαν πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας, αλλά μου φαίνεται κάπως κουλό (φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος), διότι ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του παππού μου και όχι στο δικό μου. Εγώ για καλό και για κακό θα πάω να βγάλω ένα πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) από το ΚΕΠ του χωριού μου.

Mπορει να παραιτηθηκε. Ή μπορει να μην ειχε ποτε δουλεια.

Άμα δεν είχες δουλειά εξαρχής δεν μπορείς να απολυθείς/παραιτηθείς. Τώρα αν παραιτηθείς από ότι ξέρω μπορείς να γραφτείς στον ΟΑΕΔ αλλά δεν δικαιούσαι τα όποια επιδόματα υπάρχουν.

Δημοσ.

Άμα δεν είχες δουλειά εξαρχής δεν μπορείς να απολυθείς/παραιτηθείς.

Εσυ ρωτησες "πως γίνεται κανείς να είναι άνεργος χωρίς να έχει απολυθεί".

Τώρα αν παραιτηθείς από ότι ξέρω μπορείς να γραφτείς στον ΟΑΕΔ αλλά δεν δικαιούσαι τα όποια επιδόματα υπάρχουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσυ ρωτησες "πως γίνεται κανείς να είναι άνεργος χωρίς να έχει απολυθεί".

Δεν ρώτησα εγώ, εσύ το είπες πρώτος στο μήνυμα #7.

Καταρχήν εγώ παράλληλα ψάχνω για δουλειά, Στον ΟΑΕΔ γράφεσαι για να πάρεις τυχόν επιδόματα. Χωρίς ΟΑΕΔ δεν έχει επιδόματα. Τώρα αν ψάχνεις ή όχι για δουλειά, αυτό είναι ψιλοάσχετο, κάποιος που δεν ψάχνει τώρα μπορεί να θέλει να ψάξει μελλοντικά.

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...