bost7 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Καλησπερα σε ολους! Σημερα ανεβασα την πρωτη μου σελιδα, http://andrewch.eu Πως φαινεται στους browser σας το περιεχομενο? (εκτος απο τις σπασμενες εικονες που θα προστεθουν). Ευχαριστω πολυ!
te0ne Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) ενταξει το template αν και στατικο φενεται ετοιματζιδικο.Ας το παραλυψουμε..Tην εικονα με το αεροπλανο καντο background cover γιανα μην φενονται αυτα τα ασπρα πλαισια (δουλευω σε 27"). Στην contact fold βγαλε αυτα τα δυο ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ SUBMIT και ασε ενα απο αυτα,αναλογος με την γλωσσα που θα χρησιμοποιησεις. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2014 από te0ne 1
bost7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Οχι το eu το πηρα επειδη το domain που ηθελα ηταν ηδη κατωχυρομενο σε .com απο το 2006 νομιζω. Τα 4 παραπανω ευρω δεν θεωρειται διαφορα νομιζω. Και οσο για το Itsios δεν εχω ιδεα τι ειναι. Και για να το κανω σε .com θα επρεπε να δωσω παραπανω πραγματα στο τιτλο και δεν ηθελα να το υπερ φορτωσω. Και πραγματικα δεν σε καταλαβα τι εννοεις οτι το template φαινεται ετοιματζιδικο? Οτι το πηρα ετοιμο? Εγω το εκανα εξ ολοκληρου. Και τα ασπρα πλαισια φταιει οτι το χω δει μεχρι full hd αναλυσεις σε 22-24'. Σιγα σιγα διορθωνω πραγματα. Οσο για το contact ηδη το αλλαξα. Να σαι καλα για την κριτικη σου!
cyclo Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 μία παρατήρηση σε js.. <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script> καλό θα ήταν να αποφεύγεις την χρήση jquery-latest καθώς κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν κάποια πράγματα legacy, εσύ να τα χρησιμοποίησες στον κώδικά σου... και κατά συνέπεια να μην παίζει το site σου. όπως έγινε το 2012 με το .live που έσκαγε η javascript παντού:Ρ όπως επίσης και κάποια plugins δεν έχουν συμβατότητα σε εκδόσεις 1.8.1+ και πάει λέγοντας... η πρόταση μου είναι να βάλεις ένα jquery 2.1 και να πορεύεσαι με αυτό... ή αν θέλεις backward υποστήριξη σε browsers. βάλε την 1.10
Zein Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 ενταξει το template αν και στατικο φενεται ετοιματζιδικο.Ας το παραλυψουμε. πραγματικα δεν σε καταλαβα τι εννοεις οτι το template φαινεται ετοιματζιδικο? Οτι το πηρα ετοιμο? Εγω το εκανα εξ ολοκληρου. Μαλλον εννοεί πως η σελίδα αν και φαινεται πολύ καλή -καθαρή και λειτουργική δηλαδή- στο μάτι του απλού χρήστη, για ένα λίγο μεγαλύτερο έμπειρο μάτι που θα θέλει να σε προσλάβει σίγουρα δεν θα είναι και κάτι που δεν έχει ξαναδεί ή κάτι που δεν μπορεί να βρει σε παρόμοιο στυλ στο themeforest πχ. Γενικά από την σελίδα, άμα θες να την κάνεις μοναδική, λείπει αυτό το "κάτι" , το οποίο δεν είναι τόσο θέμα design αλλά ακόμα και απλής ιδέας που μόλις δει ο θεατής την σελίδα σου θα την θυμάται για κάποιον λόγο. Eλπίζω να μην παρεξηγηθείς φίλε με αυτό που λέω και να το πάρεις σαν constructive critique!
bost7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μαλλον εννοεί πως η σελίδα αν και φαινεται πολύ καλή -καθαρή και λειτουργική δηλαδή- στο μάτι του απλού χρήστη, για ένα λίγο μεγαλύτερο έμπειρο μάτι που θα θέλει να σε προσλάβει σίγουρα δεν θα είναι και κάτι που δεν έχει ξαναδεί ή κάτι που δεν μπορεί να βρει σε παρόμοιο στυλ στο themeforest πχ. Γενικά από την σελίδα, άμα θες να την κάνεις μοναδική, λείπει αυτό το "κάτι" , το οποίο δεν είναι τόσο θέμα design αλλά ακόμα και απλής ιδέας που μόλις δει ο θεατής την σελίδα σου θα την θυμάται για κάποιον λόγο. Eλπίζω να μην παρεξηγηθείς φίλε με αυτό που λέω και να το πάρεις σαν constructive critique! Εννοειται πως την δεχομαι και αναζητω τετοιες κριτικες, απλα ειμαι 18 στα 19 και θελω σαν πρωτο βημα, και σαν αρχαριος που ειμαι, να χω μια ψηφιακη παρουσια εστω για τις μικρες δουλειες που κανω. Το θεμα ειναι πως αυτην την δεδομενη στιγμη, δεν λειπει η εμπνευση αλλα η γνωση, αρα οι καινοτομες ιδεες παρολο που υπαρχουν, θα περιμενουν λιιιγο ακομα Θεωρω πως περιθωρια για εξελιξη παντα υπαρχουν, το θεμα εγκειται στην θεληση. μία παρατήρηση σε js.. <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script> καλό θα ήταν να αποφεύγεις την χρήση jquery-latest καθώς κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν κάποια πράγματα legacy, εσύ να τα χρησιμοποίησες στον κώδικά σου... και κατά συνέπεια να μην παίζει το site σου. όπως έγινε το 2012 με το .live που έσκαγε η javascript παντού:Ρ όπως επίσης και κάποια plugins δεν έχουν συμβατότητα σε εκδόσεις 1.8.1+ και πάει λέγοντας... η πρόταση μου είναι να βάλεις ένα jquery 2.1 και να πορεύεσαι με αυτό... ή αν θέλεις backward υποστήριξη σε browsers. βάλε την 1.10 Προτεινεις να την ανεβασω στο σερβερ ? η να την λινκαρω απο ονλαιν?
te0ne Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Παντος θα ηταν καλο να διορθωσεις πρωτα το ασπρο γιατι φενεται πολυ ασχημο! ειναι στατικο ετσι? οταν λεω ετοιματζιδικο ενωω πως δεν καθησες να το στησεις εσυ απο scratch και μην με πεις ναι.. και εγω ιστοσελιδες φτιαχνω και μπορω να καταλαβω καποια πραγματα. Αυτο δεν ειναι κακο πολλες φορες και εγω εχω παρει ετοιμα καποια template,και αρκετες φορες ειναι η καλητερη επιλογη!! Δεν τα λεω απο κακια ,μην παρεξηγησεις τα λογια μου!
bost7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Παντος θα ηταν καλο να διορθωσεις πρωτα το ασπρο γιατι φενεται πολυ ασχημο! ειναι στατικο ετσι? οταν λεω ετοιματζιδικο ενωω πως δεν καθησες να το στησεις εσυ απο scratch και μην με πεις ναι.. και εγω ιστοσελιδες φτιαχνω και μπορω να καταλαβω καποια πραγματα. Αυτο δεν ειναι κακο πολλες φορες και εγω εχω παρει ετοιμα καποια template,και αρκετες φορες ειναι η καλητερη επιλογη!! Δεν τα λεω απο κακια ,μην παρεξηγησεις τα λογια μου! Πραγματικα φιλε μου, from scratch ειναι και ειναι το πρωτο μου website που εκανα ποτε! Δεν σου κανω πλακα και δεν εχω και λογο να σου πω ψεματα. Ουτε οι εικονες ειναι παρμενες απτο google, ουτε κατεβασα ετοιμο template. Φιλικα παντα.
Rush13 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Στο μάτι μου τα λάθη είναι - Πρώτον δεν έχει menu που να πηγαίνει τον χρηστη κατευθείαν στο section που θέλει - Δευτερον το about έχει λάθος στοίχιση και πολύ μεγάλο κενό προς τα κάτω, η φωτογραφία με τον υπολογιστή ειναι ψιλο άκυρη. Και γενικά δεν πείθει τον πελάτη οτι αυτός που μιλάει στο about ειναι κάποιος επαγγελματίας - Στην gallery πατώντας στο τετραγωνάκι κάνει load μια απλή εικόνα. Δεν δίνει καμία περιγραφή στον πελάτη για το project Και για την δουλειά που έχεις κάνει στο συγκεκριμένο ,επίσης δεν υπάρχει ποικιλία mock ups. Πατώντας θα έπρεπε να κάνει load σε ένα άλλο section που παρέχει τα παραπάνω - Στο services η δομή πάλι δεν ειναι σωστή, Η εικόνα ειναι ψιλο άκυρη , η στοίχιση ειναι κακή και δεν παρέχονται σαφείς πληροφορίες για τις υπηρεσίες - Το contact έχει και αυτός λάθος στοίχιση, μεγάλο κενό απο κάτω και φαίνεται λίγο "μεγάλο" Για πρώτο site δεν ειναι κακό πάντως Καλό θα είναι πριν καν ξεκινήσεις οποιοδήποτε site να γράψεις σε ενα χαρτί η whatever τι θα πρέπει να περιέχει σε ποιον απευθύνεται , πόσες σελίδες θα έχει κτλπ κτλπ ΕDIT : Τώρα είδα οτι έχει menu , αλλα ειναι σχετικά κακό , δεν φαίνεται και δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο site 1
bost7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Στο μάτι μου τα λάθη είναι - Πρώτον δεν έχει menu που να πηγαίνει τον χρηστη κατευθείαν στο section που θέλει - Δευτερον το about έχει λάθος στοίχιση και πολύ μεγάλο κενό προς τα κάτω, η φωτογραφία με τον υπολογιστή ειναι ψιλο άκυρη. Και γενικά δεν πείθει τον πελάτη οτι αυτός που μιλάει στο about ειναι κάποιος επαγγελματίας - Στην gallery πατώντας στο τετραγωνάκι κάνει load μια απλή εικόνα. Δεν δίνει καμία περιγραφή στον πελάτη για το project Και για την δουλειά που έχεις κάνει στο συγκεκριμένο ,επίσης δεν υπάρχει ποικιλία mock ups. Πατώντας θα έπρεπε να κάνει load σε ένα άλλο section που παρέχει τα παραπάνω - Στο services η δομή πάλι δεν ειναι σωστή, Η εικόνα ειναι ψιλο άκυρη , η στοίχιση ειναι κακή και δεν παρέχονται σαφείς πληροφορίες για τις υπηρεσίες - Το contact έχει και αυτός λάθος στοίχιση, μεγάλο κενό απο κάτω και φαίνεται λίγο "μεγάλο" Για πρώτο site δεν ειναι κακό πάντως Καλό θα είναι πριν καν ξεκινήσεις οποιοδήποτε site να γράψεις σε ενα χαρτί η whatever τι θα πρέπει να περιέχει σε ποιον απευθύνεται , πόσες σελίδες θα έχει κτλπ κτλπ ΕDIT : Τώρα είδα οτι έχει menu , αλλα ειναι σχετικά κακό , δεν φαίνεται και δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο site Το about και το services σκεφτομαι να τα αλλαξω και εγω, και οσον αναφορα τις εικονες ψαχνω συνεχως νεα πραγματα. Σιγουρα οτι εγραψες ειναι δεκτη κριτικη και σε ευχαριστω παρα πολυ, απλα ισως το μονο που δεν θα αγγιζα ειναι το gallery. Προσωπικα μ'αρεσει, μονο και μονο γιαυτο. Ισως μια περιγραφη καπου καπως ειναι μια χρησιμη προσθηκη. Τελος, το οτιδηποτε παρουσιαζω δεν εχει σαν κυριο μελημα να εκθειασει τον επαγγελματισμο μου, ασχετως αν το εχω παρουσιασει καπως ετσι. Ειναι σε αρκετα πρωιμο σταδιο ακομα το ποσο επαγγελματιας θελω να φαινομαι στον πελατη
Rush13 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Το about και το services σκεφτομαι να τα αλλαξω και εγω, και οσον αναφορα τις εικονες ψαχνω συνεχως νεα πραγματα. Σιγουρα οτι εγραψες ειναι δεκτη κριτικη και σε ευχαριστω παρα πολυ, απλα ισως το μονο που δεν θα αγγιζα ειναι το gallery. Προσωπικα μ'αρεσει, μονο και μονο γιαυτο. Ισως μια περιγραφη καπου καπως ειναι μια χρησιμη προσθηκη. Τελος, το οτιδηποτε παρουσιαζω δεν εχει σαν κυριο μελημα να εκθειασει τον επαγγελματισμο μου, ασχετως αν το εχω παρουσιασει καπως ετσι. Ειναι σε αρκετα πρωιμο σταδιο ακομα το ποσο επαγγελματιας θελω να φαινομαι στον πελατη Λογικό να μην θές να εκθειάσεις τον επαγγελματισμό σου αφου δεν εισαι επαγγελματίας... Αλλα άμα ποτε κάνεις αυτο το επάγγελμα οι πελάτες σου θα είναι επαγγελματίες. Η λογική του designer/developer whatever είναι οτι δεν φτιάχνεις οτι αρέσει σε εσενα, αλλα ότι δουλευει για τον πελάτη και πρέπει να σκέφτεσαι όπως σκέφτεται ο πελάτης του πελάτης σου. Πρώτα ενα site πρέπει να ειναι λειτουργικό και μετά όμορφο. Πρέπει να παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεται το κοινό που απευθύνεται Εγώ άμα μπώ σε ένα site ενώς developer/designer θέλω να δώ πέρα απο την δουλειά του σε εικόνες και μια περιγραφή που μου λέει τι site ειναι αυτό , αν παιζει σε κινητά tablet κτλπ , αν έχει e-shop , και μπλα μπλα μπλα Το ξέρω οτι δεν έχεις πελάτες και το φτιάχνεις για χαβαλέ, αλλα αν θές να φτιάξεις κάτι για να μάθεις φτιάξτα για "υποτιθέμενους" πελάτες, και ο πρώτος πελάτης ειναι ο ευατός σου,,, 1
bost7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Λογικό να μην θές να εκθειάσεις τον επαγγελματισμό σου αφου δεν εισαι επαγγελματίας... Αλλα άμα ποτε κάνεις αυτο το επάγγελμα οι πελάτες σου θα είναι επαγγελματίες. Η λογική του designer/developer whatever είναι οτι δεν φτιάχνεις οτι αρέσει σε εσενα, αλλα ότι δουλευει για τον πελάτη και πρέπει να σκέφτεσαι όπως σκέφτεται ο πελάτης του πελάτης σου. Πρώτα ενα site πρέπει να ειναι λειτουργικό και μετά όμορφο. Πρέπει να παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεται το κοινό που απευθύνεται Εγώ άμα μπώ σε ένα site ενώς developer/designer θέλω να δώ πέρα απο την δουλειά του σε εικόνες και μια περιγραφή που μου λέει τι site ειναι αυτό , αν παιζει σε κινητά tablet κτλπ , αν έχει e-shop , και μπλα μπλα μπλα Το ξέρω οτι δεν έχεις πελάτες και το φτιάχνεις για χαβαλέ, αλλα αν θές να φτιάξεις κάτι για να μάθεις φτιάξτα για "υποτιθέμενους" πελάτες, και ο πρώτος πελάτης ειναι ο ευατός σου,,, Kοιτα ισως να παρεξηγηθηκα καπου, δεν ειναι οτι ειναι για χαβαλε, απλως δουλευω στο να το εξελισσω συνεχως. Θελω να ασχοληθω με το αντικειμενο παρα πολυ και γιαυτο ασχολουμαι παρα πολυ. Αυτο που φτιαχνω σημερα, αυριο δεν θα μαρεσει και θα προσθεσω κατι. Ετσι λειτουργω καλως η κακως και πολλες φορες πεφτω σε ενα κυκλο αμετρητων αλλαγων. Το θεμα ειναι οτι δημοσιευσα κατι οχι για χαβαλε αλλα για να βαλω μια αφετηρια (και ενα τελος στις αλλαγες) και να μπορεσω μεσα απο τα ματια των χρηστων και των κριτικων τους (που σιγουρα δεν ειναι "πελατες" απλα δεν μου βρισκοντε ευκαιροι πελατες να τεσταρουν το σαιτ) να εξελιξω λιγο το τροπο που βλεπω τα πραγματα. Και φυσικα σου ξανα λεω εχεις δικιο σε πολλα πραγματα που ειπες και δουλευω να τα διορθωσω. Και εν τελει, θεωρω πως το προσωπικο σαιτ καποιου φυσικα και θα ειναι οπως του αρεσει και στο στυλ που του αρεσει. Το αντιστοιχο σαιτ του πελατη θα ναι κομμενο και ραμμενο στα μετρα του πελατη.
Rush13 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Αυτό προσπαθώ να σου πώ , οτι εφόσον η ιστοσελίδα που κάνεις ειναι λειτουργική μετα μπορείς να βάλεις και το προσωπικό σου στυλ... Κατα κάποιο τρόπο ειναι σάν εφαρμοσμένη τέχνη...Πρέπει πρώτα να ειναι λειτουργικό και μετα εμφανίσιμο... Κάποιος π.χ σχεδιαστής επίπλων μπορεί να φτιάξει την πιο ουάου καρέκλα που υπάρχει...αλλα άν κάτσεις και πονάει ο λοκώς σου χάθηκε ο σκοπός για τον οποίο φτιάχτηκε και το τελικό προιόν ειναι αποτυχημένο... Όλα αυτά που σου είπα ειναι με την ματιά του θεατή, τι θα ήθελα να δώ εγώ. τι δεν με ικανοποίησε και τι μου φάνηκε κακό στο μάτι Άμα κάτσεις να σκεφτείς οτι το site μπορεί να το δει και ένας εντελώς άσχετος με τεχνολογία (που ποτέ δεν πρόκειται να βρει το menu ετσι πως ειναι π.χ) θα πρέπει να βρεις τρόπο και αυτός να βρει αυτό που θέλει χωρίς να παιδευτεί Τέλος άμα έρθει κάποιος και σου πεί έχω ενα χ.ψ σάιτ και θέλω να μ πεις αν πρέπει να το αλλάξω ή όχι. Τι θα του πείς οτι δεν ειναι όμορφο? Η ομορφιά ειναι υποκειμενική...αυτουνου μπορεί να του αρέσει. Ο μόνος τρόπος για να τον "πείσεις" να το αλλάξει ειναι να του εξηγήσεις το γιατί το σάιττου δεν ειναι λειτουργικό και δεν του αποφέρει κέρδος και πελάτες... 1
bost7 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Αυτό προσπαθώ να σου πώ , οτι εφόσον η ιστοσελίδα που κάνεις ειναι λειτουργική μετα μπορείς να βάλεις και το προσωπικό σου στυλ... Κατα κάποιο τρόπο ειναι σάν εφαρμοσμένη τέχνη...Πρέπει πρώτα να ειναι λειτουργικό και μετα εμφανίσιμο... Κάποιος π.χ σχεδιαστής επίπλων μπορεί να φτιάξει την πιο ουάου καρέκλα που υπάρχει...αλλα άν κάτσεις και πονάει ο λοκώς σου χάθηκε ο σκοπός για τον οποίο φτιάχτηκε και το τελικό προιόν ειναι αποτυχημένο... Όλα αυτά που σου είπα ειναι με την ματιά του θεατή, τι θα ήθελα να δώ εγώ. τι δεν με ικανοποίησε και τι μου φάνηκε κακό στο μάτι Άμα κάτσεις να σκεφτείς οτι το site μπορεί να το δει και ένας εντελώς άσχετος με τεχνολογία (που ποτέ δεν πρόκειται να βρει το menu ετσι πως ειναι π.χ) θα πρέπει να βρεις τρόπο και αυτός να βρει αυτό που θέλει χωρίς να παιδευτεί Τέλος άμα έρθει κάποιος και σου πεί έχω ενα χ.ψ σάιτ και θέλω να μ πεις αν πρέπει να το αλλάξω ή όχι. Τι θα του πείς οτι δεν ειναι όμορφο? Η ομορφιά ειναι υποκειμενική...αυτουνου μπορεί να του αρέσει. Ο μόνος τρόπος για να τον "πείσεις" να το αλλάξει ειναι να του εξηγήσεις το γιατί το σάιττου δεν ειναι λειτουργικό και δεν του αποφέρει κέρδος και πελάτες... Σιγουρα το λειτουργικο κομματι του μενου ειναι υποβαθμιζμενο αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα Και εαν ερθει καποιος και μου πει οτι εχει το χ.ψ σαιτ, σιγουρα δεν θα του πω δεν ειναι ομορφο. Πριν απο ολη την συζητηση μας, αν με ρωτουσες θα σου απαντουσα πως θα του επισημανα καποια πραγματα που ειδα εγω ασχημα και μη λειτουργικα και θα του προτεινα την δικη μου εκδοχη (με βασιμα επειχηρηματα βεβαια). Τωρα βεβαια το γιατι δεν του φερνει πελατες δεν εξαρταται μονο απο ενα σαιτ, και δεν θα υποσχεθω οτι θα του φερω 400 ατομα μες το μηνα σαν πελατες, και αν δεν ερθουν με καταδικασε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα