LIONOR Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Εχω ανοιξει κι αλλου θεμα, αλλα αν καποιος μπορουσε εδω να με βοηθησει θα του ημουν υποχρεος...: Προσπαθω εδω και καιρο να φτιαξω ενα παλιο συστηματακι και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα: Η μητρικη ειναι αυτη: http://www.asus.com/Motherboards/P5RD2VM/ Επειδη ειχε εναν αθλιο celeron πανω της, αγορασα εναν μεταχεισμενο pentium d 930 Τον τοποθετησα λοιπον, και συμβαινει το εξης: ενω τον αναγνωριζει μεσα απο το bios, ανεβαζει τρελλες θερμοκρασιες, ειδικα οταν ξεκιναει το logo των win, και καπου εκει κλεινει το συστημα, με το ζορι να προλαβει να μπει στα win. Ξεκιναει με 70 και φτανει τους 85-90 βαθμους. Η ψυκτρα ειναι μια stock της πλακας, που ομως ενω ειναι pwm, οταν εχω τον d 930 δεν λειτουργει το αυτοματο συστημα στροφων, μενει σταθερα στις 2600 rpm με αποτελεσμα βεβαια η cpu να υπερθερμενεται, ενω αντιθετα οταν εχω τον celeron, μπορει να φτασει και τις 4000 rpm Kαταρχην, εκτος του να κουμπωσω τον επεξεργαστη, χρειαζεται καμια αλλη ρυθμιση μηπως στο bios; Ετσι κι αλλιως θα αλλαξω την stock ψυκτρα, εστω ομως η συγκεκριμενη γιατι δεν δουλευει το pwm οταν εχω τον d 930;
XronisR Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Παρε μια ψυκτρα με 10-15 ευρω και καθαρισες...Κανε και ενα bios update...Με τι καθεσαι και ασχολεισαι?
LIONOR Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Eλα ντε, ορεξη που την εχω ε; Update εχω ηδη κανει... Ψυκτρα θα παρω, αλλα αντε να βρεις ποια ταιριαζει σε αυτη την...μητρικη. Πηρα μια αλλα ακουμπουσε πανω σε εναν πυκνωτη και την ετσι την πατησα...
LIONOR Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Απο ενα παλιο post εδω, ειδα οτι ταιριαζει αυτη: http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-freezer-7-pro-rev2-p-PER.650134 η οποια και ασχημη δεν ειναι, και το σημαντικοτερο ειναι οτι μαλλον χωραει να κουμπωσει σωστα στην μητρικη. Το ερωτημα μου ομως ειναι γιατι οταν τοποθετησα τον d 930, δεν λειτουργουσε το pwm απο την stock ψυκτρα....
sotkiritsis Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 μόλις κουμπώσεις τον άλλο cpu κανε και ένα bios reset.
trek Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Φίλε μου, αν έχεις κάνει κανονικά update στο bios (που δεν χρειάζεται βέβαια αν δεν έχεις c1 stepping), δεν δικαιολογείται αυτή η θερμοκρασία. Eίμαι 99% σίγουρος οτι ή δεν έχει πατήσει καλά η ψύκτρα ή κάτι τρέχει με την cpu σου. Το pwm σε κάποιες μητρικές αν θυμάμαι καλά ,το ρύθμιζες ή ανάλογα με το load ή ανάλογα με την θερμοκρασία. Για τσέκαρε μες στο bios μήπως έχει καμμια τέτοια ρύθμιση. 1
LIONOR Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Πιστευω το update κανονικα το εχω κανει, το δειχνει ποια εκδοση εχω βαλει. Η ψυκτρα πιστευω καλα εχει πατησει, δεν παλαντζαρει απο καπου, αλλα ειναι η stock που απο την αρχη εκανε απιστευτο θορυβο και αποδοση δεν εχει. Το pwm δεν ειδα να ρυθμιζεται απο καπου, οπως φαινεται και στην φωτο που εχω βαλει, η μονη επιλογη ειναι για το qfan το ποιο δεν εχω καταλαβει τι κανει Θα μπορουσε φυσικα να φταιει η cpu, η οποια ειναι used και αγορασμενη απο ebay. Αλλα τα ιδια σχεδον μου κανει και στον celeron d που εχω τωρα πανω και που σχεδον ειναι αχρησιμοποιητος. Φτανει ανετα τους 70 βαθμους, χωρις πολυ ζορισμα. Θα αγορασω παντως την ψυκτρα να δω αν θα εχω τις ιδιες θερμοκρασιες ή οχι, αχρηστη δεν ειναι, γιατι μπορει να μπει σε διαφορα socket. Επειδη δεν εχω και ιδιαιτερες γνωσεις, το reset, εχει καμια σχεση με αυτα: http://support.asus.com/Troubleshooting/detail.aspx?SLanguage=en&p=1&m=P5RD2-VM&s=22&hashedid=eWs5ieITIWyIAA1U&os=&no=1723 ή απλα να βγαλω την μπαταρια; Επεξ/σία 26 Μαΐου 2014 από LIONOR
angeloinsp Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Μπορεις απλα να βγαλεις την μπαταρια. Παστα εχεις βαλει αρκετη;
LIONOR Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Εχω βαλει την arctic silver 5, ισως να χω βαλει και περισσοτερη απο οσο πρεπει και αυτο μπορει να χει και αντιθετα αποτελεσματα. Οπως και να χει η stock ψυκτρα ειναι για πεταμα, λιγο αλουμινιο με ενα ανεμιστηρακι της πλακας ειναι. Παρηγγειλα την ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO REV.2, ελπιζω να χωραει να μπει, γιατι η μητρικη ειναι λιγο...δυστροπη. Ειχα παρει μια αλλη, και για λιγα χιλιοστα δεν χωραγε... Ελπιζω αυτη να εχει καλυτερα αποτελεσματα, κυριως οσον αφορα το d 930, τον οποιο δεν μπορω ακομα ουτε να δω αν λειτουργει σωστα, αφου με την stock ψυκτρα, γινεται ψησταρια....
LIONOR Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Επιτελους...ανασταση! Εβαλα την καινουργια ψυκτρα και απο θερμοκρασια cpu εχω τωρα γυρω στους 30 βαθμους. Ολα καλα λοιπον και η cpu παρ' οτι used, φαινεται να τα πηγαινει μια χαρα. 2 θεματακια, αν καποιος μπορει να με βοηθησει: Πριν κανει boot στα win, δεν βρισκει τον σκληρο δισκο που εχω τα win, μονο αν πατησω f8 και τον επιλεξω απο κει. Δηλ στο bios, εκει που εχει επιλογη για boot, δεν τον βρισκει. Τι μπορω να κανω για αυτο...; Η θερμοκρασια της μητρικης ειναι αρκετα υψηλη, με λιγη ωρα χρησης φτανει τους 45 βαθμους. Το κουτακι που εχω ειναι ενα μικρο midi, εχω εναν 12αρη μπροστα. Να εβαζα και κανενα απο το πλαι να χτυπαει ο αερας πανω στην μητρικη;
Poincareγρ Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Η θερμοκρασια της μητρικης ειναι αρκετα υψηλη, με λιγη ωρα χρησης φτανει τους 45 βαθμους. Το κουτακι που εχω ειναι ενα μικρο midi, εχω εναν 12αρη μπροστα. Να εβαζα και κανενα απο το πλαι να χτυπαει ο αερας πανω στην μητρικη; Ναι, και ένα πίσω να βγάζει αέρα.
LIONOR Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Ναι, παρηγγειλα κι εναν για πισω. Ευχαριστω πολυ παιδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα