Demon13 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Καλησπέρα. Επειδή είναι πολλά τα χρήματα για imac σκέφτομαι να αγοράσω αν γίνεται τελικά, ένα mac mini. To mac mini συνδέετε με adaptor με το monitor μου; Συνδέετε επίσης με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μου; Θέλω απλά να αγοράσω ένα mac mini και να βάλω πάνω οτιδήποτε είχα σε windows pc εκτός του πύργου εννοείται. Γίνεται; http://www.public.gr/product/apple/mac/ypologistes-mac/apple-mac-mini-md387gra/prod3080972pp/
xtraktor Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Καλησπέρα. Επειδή είναι πολλά τα χρήματα για imac σκέφτομαι να αγοράσω αν γίνεται τελικά, ένα mac mini. To mac mini συνδέετε με adaptor με το monitor μου; Συνδέετε επίσης με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μου; Θέλω απλά να αγοράσω ένα mac mini και να βάλω πάνω οτιδήποτε είχα σε windows pc εκτός του πύργου εννοείται. Γίνεται; http://www.public.gr/product/apple/mac/ypologistes-mac/apple-mac-mini-md387gra/prod3080972pp/ και ασύρματο ονική και πληκτρολόγιο μπορείς μέσω bluetooth και σύνδεση με monitor ανάλογα τι εισόδους έχει το monitor σου αν έχει hdmi είσαι μια χαρά!
svach Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Συνδέεται και με dvi monitor, περιλαμβάνεται αντάπτορας στη συσκευασία. Τα bluetooth keyboards/mouses δουλεύουν επίσης (έχω κάτι logitech, από τα πρώτα που είχαν βγει για pc, και δουλεύουν μια χαρά, χωρίς τη βάση). Το ερώτημα που τέθηκε, όμως, έχει βάση. Μόνο και μόνο τα shortcuts για να συνηθίσεις θα σου πάρει καιρό. Από την άλλη μπορείς να βάλεις και windows στο mac
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Το ερώτημα που τέθηκε, όμως, έχει βάση. Μόνο και μόνο τα shortcuts για να συνηθίσεις θα σου πάρει καιρό. Όπως; Πόσο καιρό; Το λες επειδή έχεις και εσύ Mac; Εάν ναι, πόσο καιρό σου πήρε εσένα;
palamas Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 γιατι τον χρειάζεσαι? υπάρχει κάποιος βασικος λογος? οπως το χώρος?
svach Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Εγώ ένα χρόνο το έχω, αλλά περιστασιακά το χρησιμοποιώ, περισσότερο μάλλον χρησιμοποιώ το laptop με windows, ίσως γι αυτό μπερδεύομαι ακόμα με τα keyboard shortcuts. Επειδή έχω και εμπειρία σε linux, όμως, μου αρέσει ο mac, αν δεν είχα μπορεί και να το χρησιμοποιούσα μόνο με windows. Είιμαι, όμως, και 40 ετών, "τώρα στα γεράματα μάθε γέρο γράμματα που λένε"
xtraktor Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 για οποίον ενδιαφέρεται τα shortcuts (τουλάχιστον τα βασικά!) στο OS X εδώ
zio10 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Συνδέεται και με dvi monitor, περιλαμβάνεται αντάπτορας στη συσκευασία. Τα bluetooth keyboards/mouses δουλεύουν επίσης (έχω κάτι logitech, από τα πρώτα που είχαν βγει για pc, και δουλεύουν μια χαρά, χωρίς τη βάση). Το ερώτημα που τέθηκε, όμως, έχει βάση. Μόνο και μόνο τα shortcuts για να συνηθίσεις θα σου πάρει καιρό. Από την άλλη μπορείς να βάλεις και windows στο mac Τι νόημα έχει να βάλεις Windows στο mac? Αν είναι έτσι ας μη το πάρει καθόλου! 1
palamas Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 και ξαναλέω αν το θέμα σου είναι το μεγεθος γιατι μου λες οτι θα αφαιρεσεις τα οσ για να βαλεις windows δεν εχει καμια λογικη αυτο που πας να κανεις... καλυτερα να σου προτείνουμε μια σύνθεση σε μικρο υπολογιστη να τελείωνεις..και με καλύτερα χαρακτηριστικα... 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Καλησπέρα. Επειδή είναι πολλά τα χρήματα για imac σκέφτομαι να αγοράσω αν γίνεται τελικά, ένα mac mini. To mac mini συνδέετε με adaptor με το monitor μου; Συνδέετε επίσης με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μου; Θέλω απλά να αγοράσω ένα mac mini και να βάλω πάνω οτιδήποτε είχα σε windows pc εκτός του πύργου εννοείται. Γίνεται; http://www.public.gr/product/apple/mac/ypologistes-mac/apple-mac-mini-md387gra/prod3080972pp/ Εάν θες να έχεις Η/Υ με windows τότε μην πάρεις MAC. Δεν αξίζει. Εάν θες να αλλάξεις λειτουργικό, τότε πάρε MAC. Εάν απαντήσεις πρώτα αυτό, τότε θα μπορέσεις να βοηθηθείς καλύτερα. 1
svach Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Τι νόημα έχει να βάλεις Windows στο mac? Αν είναι έτσι ας μη το πάρει καθόλου! Ναι, όντως, αν καταλήξει να χρησιμοποιεί μόνο τα windows. Αν, όμως, θέλει να χρησιμοποιεί μόνο κάποιες εφαρμογές των windows, τότε μπορεί να τα περάσει, είτε με bootcamp, είτε ως virtual machines με parallels ή fusion. Στο parallels που το έχω (ήταν δώρο με την αγορά του mac-mini), έχω κάνει migration το παλιό μου μου pc και μου έχει μεταφέρει τα πάντα όπως ακριβώς ήταν (χρήστες, εφαρμογές κλπ, αρκετά εντυπωσιακό software), οπότε μερικές φορές χρησιμοποιώ το office των windows. Από την άλλη, μπορεί να τον ενδιαφέρει περισσότερο το design και η ποιότητα κατασκευής και όχι τόσο τα χαρακτηριστικά, που σε καμμιά περίπτωση δεν είναι ανεπαρκή στους mac. Θα πρέπει να σκεφτείς και την τιμή, βέβαια, που σαφώς είναι υψηλή, ειδικά στο link που παρατέθηκε. Κι εγώ δεν ξέρω αν θα έπαιρνα mac αν δεν είχα την αδερφή μου στην Αμερική να μου το φέρει
zio10 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Εάν θες να έχεις Η/Υ με windows τότε μην πάρεις MAC. Δεν αξίζει. Εάν θες να αλλάξεις λειτουργικό, τότε πάρε MAC. Εάν απαντήσεις πρώτα αυτό, τότε θα μπορέσεις να βοηθηθείς καλύτερα. Ή τουλάχιστον αν είναι να βάλεις windows πάρε iMac για το εφέ, το Mini δε θα φαίνεται καν!
Timonkaipumpa Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Από την άλλη, μπορεί να τον ενδιαφέρει περισσότερο το design και η ποιότητα κατασκευής και όχι τόσο τα χαρακτηριστικά, που σε καμμιά περίπτωση δεν είναι ανεπαρκή στους mac. Θα με ενδιέφερε να δω μία πρόταση αγοράς από κάποιον που λέει ότι οι MAC έχουν κατώτερα χαρακτηριστικά. Μία πρόταση αγοράς για μηχάνημα ΙΔΙΟ με έναν Apple. Υπάρχουν και άλλα all-in-one μηχανήματα. Υπάρχουν και άλλα aluminum laptops. Ας κάνει κανείς μία σύνθεση που να έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά (όχι καλύτερα σε έναν τομέα και χειρότερα σε άλλον, ακριβώς τα ίδια) και ας μας δείξει την τιμή. Ίδιο case, trackpad, built-in camera, HDD, μνήμη, CPU και GPUs! (όχι μία αλλά τις δύο, εάν πρόκειται για μηχάνημα με 2). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις