Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σήμερα το πρωί (23/5/2014) και για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ίσως 2 βδομάδων το σύστημα (βλ. υπογραφή) μετά το post και πριν μπει στα win xp sp.3 μου 'χάρισε' αυτό (μπλε οθόνη)

δεν έχω κάνει καμία αλλαγή στο hardware, με την εξαίρεση την αντικατάσταση ενός front panel fan 120 mm ίσως 2-3 βδομάδες πριν γιατί είχε καεί το παλιό (και ήταν καμμένο πολύ καιρό)-το fan έπαιρνε ρεύμα απ' το τροφοδοτικό

μετά απ' το 'δωράκι', έκανε boot κανονικά και λειτουργεί ικανοποιητικά από τότε

επειδή γενικά τον τελευταίο καιρό (3-6 μήνες) δυσκολεύεται λιγάκι, υποψιάζομαι ότι ο σκληρός με αφήνει χρόνους αλλά δεν ξέρω και θα ήθελα την γνώμη του φόρουμ

Δημοσ.

κατεβασε και τρεξε το hdsentinel και θα δεις αν ο δισκος σου σε αφηνει χρονους ή οχι

Δημοσ.

κατεβασε και τρεξε το hdsentinel και θα δεις αν ο δισκος σου σε αφηνει χρονους ή οχι

dobro, thnx

το hdsentinel δίνει 55% Υγεία και 100% επίδοση (βλ. αρχείο) οπότε αν καταλαβαίνω καλά, μάλλον δεν πέθανε ακόμα

.......συνεχισε την πορεια σου κανονικα , και κανε το σταυρο σου.....

αμήν :-D

απλά έλπιζα ότι θα ήμουν τυχερός και θα ήξερε κανείς που μπορεί να οφείλεται κτλ

Δημοσ.

Καλησπερα , εχεις προβλημα στον δισκο ,με 55% Υγεία , πας για αλλαγη δισκου , μπορεις να παρεις image του δισκου σου , αλλα κοιταξε και τις μνημες, καντες ενα τεστ , ποιος δισκος ειναι ? εχεις εγγυηση ?

Δημοσ.

λυση: αγοραζεις ενα ssd 120gb(ετσι θα αποκτησεις και ταχυτητα αναγνωσης και εγγραφης δεδομενων) για να αντιγραψεις τα δεδομενα απο το 160gb WD του δισκου σου.....acronis true image.....καλη τυχη.

Δημοσ.

Καλησπερα , εχεις προβλημα στον δισκο ,με 55% Υγεία , πας για αλλαγη δισκου , μπορεις να παρεις image του δισκου σου , αλλα κοιταξε και τις μνημες, καντες ενα τεστ , ποιος δισκος ειναι ? εχεις εγγυηση ?

λαμπρά! :-(

konstandinos σ'ευχαριστώ!

WD blue 160GB (wd1600aajs νομίζω) έχω έναν εξωτερικό για backup-εγγύηση δεν νομίζω

επειδή δεν έχω εμπειρία, το memtest86 είναι ικανοποιητικο ή υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για έλεγχο των μνημών;

λυση: αγοραζεις ενα ssd 120gb(ετσι θα αποκτησεις και ταχυτητα αναγνωσης και εγγραφης δεδομενων) για να αντιγραψεις τα δεδομενα απο το 160gb WD του δισκου σου.....acronis true image.....καλη τυχη.

dobro σ'ευχαριστώ!

μάλλον δεν θα ακολουθήσω την λύση του acronis γιατί υπάρχει εξωτερικός για backup 

τελικά δεν τον γλυτώνω τον ssd :-)

• Moderators
Δημοσ.

επειδή δεν έχω εμπειρία, το memtest86 είναι ικανοποιητικο ή υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για έλεγχο των μνημών;

Memtest86+ all the way.

• Like 1
Δημοσ.

το memtest86+ v.5.01 με ενημέρωσε πως οι μνήμες μου είναι εντάξει

επομένως αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο input από το forum, πάω για δίσκο :-)

ευχαριστώ!

Δημοσ.

προτιμησε τους Western Digital black , αυτοι κανουν για λειτουργικο και εχουν περισσοτερο χρονο εγγυηση , αν θα πας σε δισκο ssd , θα σου πουν τα παδια , εγω δεν ξερω , δεν εχω βαλει ακομα.Επισης πολυ καλη ειναι οι Western Digital RE

Δημοσ.

αν τελικα θελεις σκληρο δισκο για αποθηκη , οτι σου είπε ο kostandinos (λιγο θορυβωδης ,αλλα σε βαθος χρονου αξιοπιστος!)

αλλα ενας ssd θα κανει το συστημα να λειτουργει πολυ πιο γρηγορα.......και δεν θα πιστευεις οτι εχει τοσο μεγαλη διαφορα λειτουργιας απο ενα μηχανικο δισκο που εχεις μεχρι τωρα.Απο θεμα επιλογης ssd, η επιλογη (για μενα) ειναι μονοδρομος σε Samsung evo (ή pro),μετα για crusial M550 και τελος  toshiba q pro.Η τελικη επιλογη ειναι δικη σου.

Δημοσ.

dobro, ευχαριστώ για τις προτάσεις

η επιφύλαξη μου σχετικά με τους sdd έχει να κάνει με το συγκριτικά υψηλότερο κόστος (ευρώ/GB) σε σχέση με τους μηχανικούς

και το ότι σε SATAII (372MB/s) που υποστηρίζει η μητρική μου, οι ταχύτητες read/write (~400/500MB/s) του ssd νομίζω ότι πάνε  χαμένες (είναι εντυπωσιακές βέβαια)

δεν είμαι απόλυτος στο τελευταίο, αλλά καθώς η πιο 'απαιτητική' εφαρμογή που τρέχω είναι σουϊτες γραφείου κτλ δεν νομίζω ότι δικαιολογεί η χρήση το κόστος (για το καβουρδιστήρι μου μιλάω πάντα)

Δημοσ.

λοιπόν, σήμερα μου έδωσε πάλι αυτό και πλέον μετά από το post και πριν το log-on screen των xp (δηλ. περίπου εδώ) κάνει restart :mad:

οπότε, πάω για παραγγελία :eek:

για την ιστορία, ενώ αρχικά υποψιαζόμουν ότι η υποβάθμιση της υγείας του δίσκου (44 bad sectors) οφειλόταν σε ένα thermal event κάποια στιγμή αφού είχε πεθάνει το front panel fan (το hdsentinel δίνει υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία 60 βαθ.) τώρα πιστεύω ότι την ζημιά την έκανε το στήριγμα

επειδή το κουτί μου μόνο με τέτοια στηρίγματα (όχι σπασμένα) υποδέχεται hdd, ας ενημερώσει κάποιος/α αν οι καινούργιοι hdd έρχονται με τέτοια στηρίγματα (όχι σπασμένα) και sata cable ή έστω που μπορώ να τα προμηθευτώ, αν δεν συνοδεύουν τους καινούργιους σκληρούς

ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...