Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω την παρεα, εχω ενα προβλημα κι επειδη εχω χαωθει με ολες αυτες τις συνδεσμολογιες ελπιζω να με βοηθησετε.

Πρωτα πρωτα, το σπιτι μου εχει 6 πριζες τηλεφωνου συνολικα οι 5 απ αυτες στο σαλονι, και η 1 μονο σε λειτουργια (η κεντρικη). Σκοπος ειναι να καταφερω να λειτουργησω αλλη 1 λογω αλλαγης διαμορφωσης χωρου, θελω να μετακινησω το router και το τηλεφωνο σε αλλο μερος.

Η κεντρικη πριζα εχει 6 η 8 (δεν θυμαμαι τωρα) ζευγη καλωδιων μπλε και κοκκινου χρωματος. Ενω ολες οι υπολοιπες εχουν καλωδιο utp cat 5e με 4ζευγη (μπλε, πρασινο, καφε, κοκκινο) καλωδιων. Οι πριζες ολες ειναι 6 θεσεων, και στην κεντικη πριζα που λειτουργουν τηλεφωνο και internet μαζι χρησιμοποιουνται οι θεσεις 3 και 4.

Εγω ειμαι σε φαση που εχω διαβασει παρα πολυ χωρις να εχω καταλαβει πολλα, προσπαθησα καποιες συνδεσμολογιες βαση αυτων που διαβασα και δεν επιασε μεχρι στιγμης. Γι αυτο και γινομαι πιο συγκεκριμενος σχετικαι με τον τυπο της πριζας και του καλωδιου. Τα καλωδια ειναι γυμνωμενα και το τηλεφωνο standby, ετοιμα να δοκιμαστουν παλι.

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις,

Δημοσ.

τα καλωδια καταληγουν καπου ολα μαζι που γινετε το έλα να δεις η στην καθε μπριζα μεσα ειναι το δικο της καλωδιακι σε αναμονη

Δημοσ.

Διευκρινηση και διορθωση

Σε καθε πριζα του σπιτιου εχει αλλη μια διπλα με διαφορετικο καλωδιο. Δηλαδη

1. α. Κεντρικη πριζα με 8 ζευγη κοκκινο-μπλε (το ενα μονο συνδεδεμενο στις θεσεις 3μπλε-4κοκκινο) ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

β. πριζα με 3utp 4 ζευγων το καθενα (ολα τα μπλε και απ τα 3 utp συνδεδεμενα στο 4 και ολα τα ασπρο μπλε στην 3)

2. α. πριζα με 2 ζευγη κοκκινο-μπλε (στην 2-3 τα κοκκινα και 4-5 τα μπλε)

β. πριζα με utp 4 ζευγων (στην 3 το ασπρο-μπλε και στην 4 το μπλε)

3. α. πριζα με 2 ζευγη κοκκινο-μπλε (στην 2-3 τα μπλε και 4-5 τα κοκκινα)

β. πριζα με utp 4 ζευγων (στον αερα σε κατασταση αναμονης)

Η πριζα που επιθυμω να δουλεψει ειναι η 3

Και ο τροπος που το προσπαθω ειναι συνδεοντας το τηλεφωνο στην συγκεκριμενη πριζα και περιμενοντας να δωσει σημα

Δημοσ.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι έχει σε κάθε θέση από 2 πρίζες.

Η μία με τα ραζίμ ζεύγη (μπλε-κόκκινο) είναι για την τηλεφωνία και η άλλη με το utp είναι για δίκτυο.

Μόνο που η σύνδεση είναι λίγο "αχταρμάς". Σωστά μεν αλλά οι πρίζες δικτύου έχουν συνδεθεί για να δουλέψει η τηλεφωνία, η οποία προσωρινά έρχεται και σταματά μόνο στην θέση 1α.

Όπως είναι τώρα αν συνδέσεις με ένα καλώδιο τις 2 πρίζες στην θέση 1 θα έχει όλο το σπίτι τηλεφωνία. Άρα μεταφέρεις όπου θέλεις το router.

Δημοσ.

Όπως είναι τώρα αν συνδέσεις με ένα καλώδιο τις 2 πρίζες στην θέση 1 θα έχει όλο το σπίτι τηλεφωνία. Άρα μεταφέρεις όπου θέλεις το router.

Εννοεις στις κεντρικες πριζες?? Τι καλωδιο? εχει πολλα.. Συγνωμη αλλα ο εγκεφαλος μου δεν μπορει να λειτουργησει... Σε παρακαλω αν μπορεις να γινεις λιγο συγκεκριμενος.. :unsure:

Δημοσ.

Δεν λειτουργησε.. Γενικα για να καταλαβω, το καλωδιο που ειναι συνδεδεμενο στη κεντρικη πριζα του τηλεφωνου φερνει σημα απο το κουτι εξω απ το σπιτι και τα υπολοιπα καλωδια που ερχονται στην ιδια πριζα και ειναι στον αερα ειναι για να συνδεθουν και οι αλλες πριζες τηλεφωνου στο σπιτι..?? Ομοιως και η κεντρικη πριζα του δικτυου με τα 3 utp?

Εγω το router το εχω συνδεσει με splitter πανω στην κεντρικη πριζα που ειναι για το τηλεφωνο.

Επισης η κεντρικη πριζα δικτυου δεν δουλευει αν βαλω το router πανω

Δημοσ.

Οι πρίζες στις οποίες υπάρχουν τα ραζίμ καλώδια (μπλε-κόκκινο ζεύγη) είναι για σύνδεση τηλεφωνικών συσκευών και οι διπλανές τους πρίζες που έχουν τα καλώδια utp μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για τηλεφωνία είτε για δίκτυο (ανάλογα πως θα γίνει η σύνδεση μεταξύ των ζευγών).

Αν είναι όπως τα έχεις γράψει:

α. Στην κεντρική τηλεφωνική πρίζα (1α) τερματίζουν όλα τα καλώδια από τις άλλες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού και τα καλώδια που έρχονται απ' έξω, ένα εκ των οποίων φέρνει το τηλεφωνικό σήμα (και το οποίο χρησιμοποιείς).

Κανονικά θα έπρεπε αυτό το καλώδιο να το συνδέσεις με όλα ή τουλάχιστον με τα ζεύγη που καταλήγουν στις πρίζες που θέλεις να στείλεις το τηλεφωνικό σήμα.

β. Όμως στη διπλανή πρίζα (1β) στην οποία τερματίζουν όλα τα utp από τις άλλες πρίζες, είναι ήδη συνδεδεμένο ένα ζεύγος (μπλε-άσπρο/μπλε) με όλα τα αντίστοιχα που πάνε στις άλλες αντίστοιχες (2β, 3β, 4β κοκ) πρίζες. Στην 3β (που θέλεις να συνδέσεις τον router), πρέπει να συνδέσεις το ζεύγος αυτό (μπλε-άσπρο/μπλε) στους ακροδέκτες 3 & 4, έτσι ώστε να έρθει το σήμα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν σου δούλεψε προηγούμενα.

γ. Το μόνο που έχεις να κάνεις τώρα είναι να συνδέσεις τις πρίζες 1α και 1β με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο, οπότε το σήμα από την 1α (μέσω της 1β) θα καταλήξει στις υπόλοιπες xβ πρίζες.

δ. Τέλος συνδέεις τις συσκευές στην 3β, όπως τις είχες στην 1α. Δηλαδή πρώτα το splitter και πάνω σ' αυτό router και τηλεφωνική συσκευή.

Δημοσ.

Ωραια μου δουλεψε, και επισης ειχα φαει το κεφαλι μου γτ δεν εδινε σημα το τηλεφωνο... νομιζα οτι επρεπε να το συνδεσω στην πριζα του τηλεφωνου ενω ηθελε στου δικτυου :-) .

Υπαρχει πιθανοτητα να μπορω να δωσω ρευμα στην κεντρικη πριζα του δικτυου με αλλο τροπο χωρις να χρησιμοποιησω καλωδιο τηλ.? (οχι οτι μ ενοχλει, για την πληροφορια και μονο). απ το κουτι του τηλεφωνου εξω απ το σπιτι πχ., η συνδεοντας κατι μεσα απ τις κεντρικες πριζες?

Ευχαριστω παραυτα

Δημοσ.

Αν κατάλαβα σωστά όπως τα έγραψες, τα utp καλώδια ξεκινούν όλα από την πρίζα 1β.

Σε αντίθεση τα τηλεφωνικά συγκεντρώνονται όλα στην πρίζα 1α. Δηλαδή κάποια ξεκινούν προς τις άλλες πρίζες του σπιτιού και κάποια τερματίζουν εδώ, ερχόμενα απ' έξω.

Το θέμα είναι ότι όλα τα καλώδια δεν έχουν κοινή αφετηρία, έτσι ώστε να συνδεθούν μεταξύ τους (μέσα στον τοίχο), εκτός κι αν οι 2 πρίζες (1α και 1β) δεν είναι ξεχωριστές αλλά μία διπλή, οπότε έχουν κοινό χωνευτό κουτί.

Στην περίπτωση αυτή η σύνδεση μπορεί να γίνει μέσα σ' αυτό, αντί του εξωτερικού τηλεφωνικού καλωδίου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...