Προς το περιεχόμενο

Μαθηματικο προβλημα

louben

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΠΑιδια να κανω μια ερωτηση (ων ασχετος απο μαθηματικα).

Προσπαθω να λυσω μια ασκηση του ειδους

Αν το χ εχει τιμη 1.82 και το ψ εχει τιμη 3.34 ποιος ο λογος του χ προς το ψ

Τα πιθανα αποτελεσματα τα βγαζει με μορφη 1:3, 2:3, 3:2 κτλ.

Πως το υπολογισουμε;

Φιλος μου ειπε οτι εχει σχεση με τη μεθοδο των τριων χωρις επιπλεον πληροφοριες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σκεφτηκα βγαινει ομως 0,54.Οπως προειπα σου βγαζει πιθανες επιλογεςσχετικα με το  ποιος ο λογος του χ προς το ψ

Π.χ1:3,2:3,3:2 κτλ.

Αυτο ψαχνω πως υπολογιζω το λογο του χ στο ψ.

Πως βγαινει αυτο?

1)   x/y = 1.82/3.34

2)   1/(3.34/1.82)   {διαιρεσαμε τον αριθμητη και τον παρονομαστη με 1.82 (δεν αλλάζει το αποτέλεσμα) και κάνουμε τη πράξη στον παρονομαστη }

3)   ---> 1:1.835164

1)   x/y = 1.82/3.34

2)   1/(3.34/1.82)   {διαιρεσαμε τον αριθμητη και τον παρονομαστη με 1.82 (δεν αλλάζει το αποτέλεσμα) και κάνουμε τη πράξη στον παρονομαστη }

3)   ---> 1:1.835164

* έντιτ2 : @mphxths κάτσε ρε μάν γιατί με μπέρδεψες. Δλδ οι τιμές των μεταβλητών δεν σου κάνουν για στοίχημα φάση; Εμμένω λοιπόν στην άποψή μου ότι το αποτέλεσμα που ψάνει είναι το 0.84:1.

που μιλησε ο TS για odds?

το προβλημα του ειναι να βρει τον ΛΟΓΟ , 2 αριθμων..

και με δεδομενες απαντησεις που του δινονται , κατι παει λαθος...αν το 3.34 ηταν 3.64 , τοτε ο λογος θα ηταν 1/2 , αλλα δεν ειναι...

ακριβες ακεραιο νουμερο δεν βγαινει με τα δοθεντα νουμερα....

• Like 1

ακριβες ακεραιο νουμερο δεν βγαινει με τα δοθεντα νουμερα....

το 91/167 που γράφτηκε πιο πάνω 

που μιλησε ο TS για odds?

odds? λόγοι πιθανοτήτων; 

το 91/167 που γράφτηκε πιο πάνω 

odds? λόγοι πιθανοτήτων; 

91/167 δεν ειναι ακεραιο νουμερο...ειναι κλασμα με ακεραια νουμερα..αν γινει η διαιρεση προφανως και δεν προκυπτει ακεραιο αποτελεσμα.

@archsatan

εσενα μπορει να σου κανει αποδοσεις στοιχηματος...εμενα να μου κανει πλευρες χωραφιου οπου τα νουμερα ειναι σε χιλιομετρα ξερωγω...στον αλλον μπορει να κανει για μηκος πεους....και παει λεγοντας..

απο την στιγμη που ο TS ανεφερε 2 νουμερα ξερα...καλο θα ηταν να τα εκλαβουμε ως τετοια...ως σκετα νουμερα.

@archsatan

εσενα μπορει να σου κανει αποδοσεις στοιχηματος...εμενα να μου κανει πλευρες χωραφιου οπου τα νουμερα ειναι σε χιλιομετρα ξερωγω...στον αλλον μπορει να κανει για μηκος πεους....και παει λεγοντας..

απο την στιγμη που ο TS ανεφερε 2 νουμερα ξερα...καλο θα ηταν να τα εκλαβουμε ως τετοια...ως σκετα νουμερα.

Σαφώς και ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει ένα νούμερο με όποιον τρόπο θέλει. Το θέμα είναι η ερμηνεία μας να έχει μια ορθολογική υπόσταση. Το να βγάζεις τους λόγους από χωράφια ή πέοι (παιδιάστικο παράδειγμα γαρ) δεν ξέρω αν έχει κάποια χρηστική αξία και δεν το έχω δει πουθενά. Από την άλλη η συγκεκριμένη γραφή του λόγου δλδ 1:2, 2:3 δείχνει αν μη τι άλλο "τζογαδόρικη" αναπαράσταση πιθανοτήτων, και τα νουμεράκια κάνουν για αποτελέσματα.

Τέσπα αναμένουμε την απάντηση του ΟP να μας διαφωτίσει.

@qsis : εσυ λες για OR.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...