Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής;;Αξίζει κάποιος να ξεκινήσει μια συλλογή κονσολών και παιχνιδιών μέχρι την γενιά του PS2 και πίσω;;Όσοι έχετε συλλογές video games,μικρές ή μεγάλες πείτε τις γνώμες σας και αν θέλετε πείτε και τις λογικές τιμές για κάθε κονσόλα και game!

Δημοσ.

Από οικονομικής άποψης εννοώ,οι τιμές που μπορώ να βρω στις αγγελίες για κονσόλες + παιχνίδια είναι σε λογικά πλαίσια ή όχι ακόμα!Δηλαδή,αξίζει να ξεκινήσω από τώρα ή να περιμένω μήπως και πέσουν αρκετά (όχι 5 και 10 ευρώ κάτω) ώστε να τις πάρω σε καλύτερες τιμές!

Δημοσ.

Από οικονομικής άποψης εννοώ

Μα είναι προσωπικά γούστα αυτά ,κάποιοι παλιά κονσόλα δεν την παίρνουν ούτε χάρισμα κάποιοι γουστάρουν και δίνουν πολλά λεφτά. Μπορεί να πέσουν οι τιμές στο μέλλον αλλά μην ξεχνάς ότι θα αγοράζεις όλο και ποιο παλιό ηλεκτρονικό προϊόν οπότε όλο και ποιο ευάλωτο.

(Άσε που για προ ps2 κονσόλες πρέπει να βρεις και 14" monitor με av :P )  

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι μπορεί να στο απαντήσει κάποιος αυτό. Συλλογή κάνεις για προσωπική ικανοποίηση ή για συναισθηματικούς λόγους, νοσταλγία κλπ. Συνήθως μόνο αγοράζεις οπότε ζημιά θα έχεις έτσι κι αλλιώς. Όλα τα μηχανήματα έχουν και κάποια σπάνια και ακριβά κομμάτια. Σε ενδιαφέρει να κάνεις συλλογή για τους λόγους που είπα παραπάνω ή το βλέπεις σαν επένδυση που μπορεί αργότερα να σου αποφέρει και χρήματα από μεταπώληση?

Δημοσ.

Μα είναι προσωπικά γούστα αυτά ,κάποιοι παλιά κονσόλα δεν την παίρνουν ούτε χάρισμα κάποιοι γουστάρουν και δίνουν πολλά λεφτά. Μπορεί να πέσουν οι τιμές στο μέλλον αλλά μην ξεχνάς ότι θα αγοράζεις όλο και ποιο παλιό ηλεκτρονικό προϊόν οπότε όλο και ποιο ευάλωτο.

(Άσε που για προ ps2 κονσόλες πρέπει να βρεις και 14" monitor με av :P )  

Έχω ήδη μια CRT τηλεόραση για αυτή τη δουλειά ;)

Δε νομίζω ότι μπορεί να στο απαντήσει κάποιος αυτό. Συλλογή κάνεις για προσωπική ικανοποίηση ή για συναισθηματικούς λόγους, νοσταλγία κλπ. Συνήθως μόνο αγοράζεις οπότε ζημιά θα έχεις έτσι κι αλλιώς. Όλα τα μηχανήματα έχουν και κάποια σπάνια και ακριβά κομμάτια. Σε ενδιαφέρει να κάνεις συλλογή για τους λόγους που είπα παραπάνω ή το βλέπεις σαν επένδυση που μπορεί αργότερα να σου αποφέρει και χρήματα από μεταπώληση?

Για νοσταλγία και για ικανοποίηση ναι γιατί έχω μία ιδιαίτερη αγάπη προς τις κονσόλες!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θελω να κανω το ιδιο καποια στιγμη για τις κονσολες,παιχνιδια που πουλησα.

Ενταξει μπορεις να το κανεις σιγα σιγα και σε βαθος χρονου εκμεταλλευομενος καλες προσφορες για παλια συστηματα(ειτε απο αγγελιες, ειτε απο καταστηματα) να γεμιζεις σιγα σιγα την συλλογη σου.

Αν θελεις να τα εχεις ολα αυριο, λογικο ειναι να σου κοστισει κατι παραπανω :P

Δημοσ.

http://www.ebay.com/itm/BIGGEST-COLLECTION-EVER-22-SEGA-NINTENDO-PC-ENGINE-FULLSETS-FACTORY-SEALED-/300736846867?pt=FR_Jeux_Vid#ht_163613wt_931

Δεν πρόλαβες κι αυτό, άντε να ξαναβρεθεί τέτοια ευκαιρία! :P  :D

Χαχα :) Αχ κρίμα ρε γαμώτο τώρα.Ας ελπίσω ο αγοραστής να την ξαναβάλει για πούλημα μπας και προλάβω :P Πάντως πέρα από την πλάκα,είναι το όνειρο κάθε collector αυτό,έτσι;;Είδα και την λίστα...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι είναι απίστευτο, αλλά χαραμίζεται λίγο σε σπίτι αυτή η συλλογή. Αυτά πρέπει να είναι σε χώρο ανοιχτό τύπου μουσείο!

• Like 1
Δημοσ.

Για 'μένα κάνε συλλογή κονσολών χωρίς δεύτερη σκέψη. Παιχνίδια ξεκίνα απο την τρέχων (PS4/XBone/WiiU) ή προηγούμενη (PS3/X360/Wii) γενιά και μετά.

Εκτός κι αν πάρεις σβάρνα τα public και τσιμπάς και PS2 τίτλους. :P

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά όμως είμαι και σε ένα διλληματάκι.Να τσιμπήσω τώρα PSP,Wii,GC και όποια άλλη μου λείπει μέχρι 100-120 ευρώ ή να τσιμπήσω μία κάρτα γραφικών για το PC και να παίζω εκεί όλους τους τίτλους;;Υπόψιν,έχω ήδη 2xPS2,1xXbox,2xPS1,1xDS και μερικές κονσόλες τις έχω βάλει προς πώληση (το DSi και ένα PS2 ήδη έφυγαν). 

Δημοσ.

Για μένα ξεκίνα στην αρχή με λίγα και καλά παιχνίδια,παλιά αγαπημένα και top τίτλους της εποχής.Αυτά που δεν έχεις παίξει δοκίμασε τα πρώτα.Μπορεί με τα περισσότερα να μην ασχοληθείς,να βαρεθείς και να καταλήξεις να μαζέυεις "σαβούρα" που θα θέλεις να διώξεις.

Είναι ομως λίγο μπλέξιμο η όλη διαδικασία με το στήσιμο των κονσολών με crt,να βάλεις τα καλύτερα

connection(rgb/component) υστερά να βρείς τα παιχνίδια κτλ...Αν έχεις βέβαια την άνεση χώρου και δεν θα μετακομίσεις στο μέλλον δε σε πολυνοιάζει.Μια compact λύση ίσως είναι να πάρεις το wii να βάλεις homebrew+1 σκλήρο+1 controller να το συνδέσεις μέσω scart/component και να 'χείς σχέδον την ίδια κλάσικη κονσολοεμπειρία.Νομίζω παίζει τα πάντα έως το ps1.

Για pc:

Σε 8+16+32bit κονσόλες με τα κατάλληλα crt/scanline φίλτρα στον emulator είσαι αρκετά κοντά στην οriginal εικονά.

Από τη γενιά του ps2 και πέρα οταν τα γραφίκα έγιναν στο 90% των παιχνιδιων πλήρως 3d το καλύτερο είναι να παίξεις σε εξομοιωτή στο pc(μεγαλύτερη ανάλυση,κάλυτερο framerate).

• Like 1
Δημοσ.

Επισης εχε υποψην σου οτι εποχη Ps2-GC-Xbox δεν ειχαμε ακομα πεταξει απο πανω μας το PAL συστημα παιχνιδιων με τα 50hrz και τις μαυρες μπαρες πανω κατω σε ολα τα παιχνιδια.

• Like 2
Δημοσ.

Για μένα ξεκίνα στην αρχή με λίγα και καλά παιχνίδια,παλιά αγαπημένα και top τίτλους της εποχής.Αυτά που δεν έχεις παίξει δοκίμασε τα πρώτα.Μπορεί με τα περισσότερα να μην ασχοληθείς,να βαρεθείς και να καταλήξεις να μαζέυεις "σαβούρα" που θα θέλεις να διώξεις.

Είναι ομως λίγο μπλέξιμο η όλη διαδικασία με το στήσιμο των κονσολών με crt,να βάλεις τα καλύτερα

connection(rgb/component) υστερά να βρείς τα παιχνίδια κτλ...Αν έχεις βέβαια την άνεση χώρου και δεν θα μετακομίσεις στο μέλλον δε σε πολυνοιάζει.Μια compact λύση ίσως είναι να πάρεις το wii να βάλεις homebrew+1 σκλήρο+1 controller να το συνδέσεις μέσω scart/component και να 'χείς σχέδον την ίδια κλάσικη κονσολοεμπειρία.Νομίζω παίζει τα πάντα έως το ps1.

Για pc:

Σε 8+16+32bit κονσόλες με τα κατάλληλα crt/scanline φίλτρα στον emulator είσαι αρκετά κοντά στην οriginal εικονά.

Από τη γενιά του ps2 και πέρα οταν τα γραφίκα έγιναν στο 90% των παιχνιδιων πλήρως 3d το καλύτερο είναι να παίξεις σε εξομοιωτή στο pc(μεγαλύτερη ανάλυση,κάλυτερο framerate).

Σε ευχαριστώ φίλε για την ολοκληρωμένη απάντηση σου!Τελικά θα κρατήσω ένα PS1 και ένα PS2 αλλά το σκέφτομαι για το Xbox.Λέω να το πουλήσω και να πάρω το Gamecube ή το Wii.Εσείς τι λέτε;;Ποιο είναι καλύτερο για συλλεκτικούς σκοπούς;;Το Xbox ή το GC/Wii;;Από άποψη παιχνιδιών κυρίως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...