Jophiel Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Ελπίζω να πρόλαβες να είδες την απάντηση μου πριν την σβήσει ο billdanos (παίζει να μην ξέρει να κάνει edit post και να αναγκάζετε να τα σβήσει όλα) γιατί και περιέλαβα και δεύτερη απάντηση προς το φλογοβόλο που απάντησε παραγωγικότατα από κάτω σου (also deleted post). Εξ άλλου έχω γράψει και πιο πριν τις σκέψεις μου περί chromebox και συνέχισα εξηγώντας το τσουβάλιασμα πολλών gadget μαζί αφού το αρχικό σου σχόλιο έτσι όπως το δόμησες αφήνεις να εννοηθεί πως τα ίδια πιστεύεις για tablets/smartphones/κλπ. Τότε μάλλον έγινε παρεξήγηση τόσο από τη δική μου, όσο και από τη δική σου μεριά. Εξηγώ λοιπόν την άποψή μου με παραδείγματα για επίλυση της παρεξήγησης : Αν πχ κάποιος δεν έχει smartphone και αγοράσει tablet το καταλαβαίνω. Αν έχει tablet, phablet, smartphone 5" το θεωρώ υπερβολή και αν σε όλα αυτά βάλεις και το chromebox, τότε ... τί να πω;... Κι όμως η σημερινή κοινωνία ευννοεί (αν όχι επιβάλει) τετοιου είδους συμπεριφορές, δυστυχώς... Επίσης εκτός των άλλων δυνατοτήτων τους τα smartphones είναι και εργαλεία επικοινωνίας και τα θεωρώ χρήσιμα μέχρις ενός σημείου. Αν όμως κάποιος έχει ένα σωρο συσκευές για να κάνει απλά πράγματα (όπως οι πλειονότητα των χρηστών δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο), τότε το θεωρώ απαραδεκτο και υπερκαταναλωτικό. Αν από την άλλη τα χρησιμοποιεί κάποιος ως απαραίτητα εργαλεία δουλειας τότε είναι φυσιολογικό. Δυστυχώς σήμερα η διαφορά μεταξύ χρήσιμου και περιττού έχει γίνει αρκετα δυσδιάκριτη και πολλοί από μας έχουμε χάσει το μέτρο, όπως ακριβώς προστάζουν οι μεγαλοεταιρείες. "Οικονομικό αγαθό μπορεί να θεωρηθεί κάθε τί που μπορεί να αποτελέσει προϊόν οικονομικής συναλλαγής. Οικονομικά αγαθά δε μπορούν να θεωρηθούν όσα βρίσκονται σε αφθονία στη φύση, όπως ο ήλιος ή ο αέρας. Συνεπώς προϊόντα οικονομικής συναλλαγής θεωρούνται αυτά που δεν υπάρχουν σε αφθονία, δηλαδή δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ανθρώπων, ακόμα κι αν είχαν τα οικονομικά μέσα να τα αποκτήσουν.." (Από βιβλίο οικονομικού περιεχομένου, αν και δεν θυμάμαι ακριβώς τον τίτλο..πάντως όχι από wiki ) Καταλαβαίνεις τώρα γιατί εξοργίζομαι όταν βλέπω χιλιάδες ανθρώπους να καταναλωνουν ασυλλόγιστα και εκατομμύρια να πεινάνε ακριβώς γιατί οι πρώτοι ζούνε μια σπάταλη ζωή. Κοινώς χρησιμοποιώ αυτό ακριβώς που χρειάζομαι και προσπαθώ να μην πέφτω στην παγίδα των ιθαγενών του μεσαίωνα που ανέφερα παραπάνω. Είμαι όσο πιο μινιμαλιστής γίνεται (στην υπερκαταναλωτική εποχή που ζούμε) όχι γιατί δεν μπορώ οικονομικά, αλλά γιατί δεν μπορώ ηθικα. Μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει γι αυτό; Ελπίζω η παρεξήγηση να θεωρηθεί ότι έλαβε τέλος. ps: την είδα πριν τη σβήσει ο billdanos (τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια για το επιπεδο που κράτησε στο topic και χωρίς καν να το αναφέρω), αλλά προτιμάω να σου απαντήσω σε αυτο που έγραψες τώρα που είναι πιο πολιτισμένο και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να λυθεί η παρεξήγηση. Παρεπιπτόντώς γνωρίζω και ηλέκτρονικά/ηλεκτρικά, αλλά και οικονομικά (2 πτυχία, άσχετα μεταξύ τους, αλλά τα έχω και τα δύο). Ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους συμφορουμήτες για το μακροσκελές post μου. Τέλος τα offtopic από μένα. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2014 από Jophiel
gmts Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 @dali13gr. OS X 10.9.2(Mavericks), παίζουν όλα κομπλέ.Έχω ssd Samsung και 8Gigs RAM(Kingston). Το μηχανηματάκι απλά πετάει.Με την HD5000 άνετα παίζεις πολλά παιχνίδια. 1
DukeM Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Οποιαδήποτε σύγχρονη τηλεόραση έχει μια χαρά media player. Προσωπικά δεν έχω βρει ακόμη κάτι που να με κάνει να απαλλαγώ από τον 2ΤΒ σκληρό μου των μόλις 120€ που απλά κουμπώνω για να βλέπω τα blu ray μου. 1
Jophiel Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Οποιαδήποτε σύγχρονη τηλεόραση έχει μια χαρά media player. Προσωπικά δεν έχω βρει ακόμη κάτι που να με κάνει να απαλλαγώ από τον 2ΤΒ σκληρό μου των μόλις 120€ που απλά κουμπώνω για να βλέπω τα blu ray μου. ...και να συμπληρώσω ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και για οποιαδήποτε άλλη δουλειά, όπως απλή μεταφορά δεδομένων ... ένας σκληρός δεν πάει ποτέ χαμένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα