Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://ark.intel.com/products/76977/Intel-NUC-Kit-D54250WYK

και γιατι οχι κατι τετοιο; προσωπικα θα το προτιμουσα.

350€ + HDD + RAM

πας στο 500€ αλλα εχεις κανονικο συστημα. Αν ειχα θεμα χωρου θα πηγαινα σε αυτη την κατευθηνση.

Νομιζω οτι το Chrome OS το βαφτισαν Windows Killer και εφαγαν τα μουτρα τους.

Ακομα και εγω (Ακουσον Ακουσον :) ) θα προτιμουσα το mac mini απο αυτο.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και γιατί chrome-box και οχι android mini pc.

Με arm και λιγοτερο θα καίει και κοστίζει 1/3 με 1/4 τον χρημάτων και ενα σωρό πραγματα παραπάνω θα κάνει απο αυτή τη μαλ.... με chrome os.

Γενικά τα chrome-books το chrome-cast και τώρα αυτό το chrome-box είναι απο γεννησιμιού τους αποτυχημένα.

Και μάλιστα ο ορισμός της αποτυχίας...

Μάλλον το chrome δεν τους πάει καλά ως πρόθεμα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν μας προσφέρει κάτι που δεν το μπορούν οι άλλοι θα καραπετύχει. Για την ώρα όμως πράγματι δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Ώρες ώρες νομίζω οτι αυτά τα κάνει η Google πιο πολύ για να είναι "μέσα σ' όλα" ως πλέων υπεργίγαντας , παρά γιατί θέλει να βγάλει ψωμί από αυτήν την αγορά.

Δημοσ.

Βρε κούκλε μου επειδή εσύ υπάρχεις στο internet για να βλέπεις τον καιρό, το fb,e-mails και να ρίχνεις καμιά ελληναράδικη χολή εδώ πέρα σημαίνει πως οοόλοι γι'αυτό έχουμε συσκεύες?

Δεν σε τράβηξε ούτε εσένα ούτε εμένα απ το αυτί να πάρεις smartphone/tablet/κλπ. Για 'σενα είναι άχρηστα όπως και για την Φιλιπινέζα/Σουβλατζή μου είναι άχρηστα. Αλλά είναι εργαλεία δουλείας για τον δικηγόρο και τον γιατρό μου.  Εδώ άλλοι βγάζουν το ψωμί τους εξ'ολοκλήρου από αυτά τα devices.

Οπότε επειδή εσύ δεν έχεις τις ικανότητες ή δεν είναι του κλάδου σου να τα αξιοποιήσεις "σοβαρά" αυτά τα εργαλεία δεν χρειάζεται να αμφισβητείς τον λόγο ύπαρξής τους.

A και αν είχες ιδέα από ηλεκτρονικά θα ήξερες ήδη πως:

όσο καίει ένα tablet+ένα smartphone+ένα laptop+ένα smartwatch +ένα android box μαζί< από μια τέτοια

Σχολίασες τη μοναδική ατάκα που πεταξα για πλάκα και

όλο το άλλο πόστ το αγνόησες...αν γνώριζες βασικά οικονομικα θα ήξερες ότι η άξια ενός προϊόντος είναι η αξία όλων εκείνων των παραγωγικων συντελεστών που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του. Δηλαδή σε απλά λόγια θα προτιμούσα αυτοί που εργάστηκαν για να δημιουργήσουν όλα αυτά τα ανούσια αγαθά να χρησιμοποιηθούν σε άλλους κλάδους της παραγωγής πχ παραγωγή τροφίμων ώστε να ευημερούν περισσότεροι άνθρωποι σε αυτό το πλανήτη και όχι κάποιοι να είναι υπερκαταναλωτές και κάποιοι άλλοι να πεινάνε (βέβαια τότε θα πέφτανε και οι τιμές των βασικών αγαθών και αυτό κάνει κακό στις business). Σε αυτό αναφερόμουν και όχι στην κατανάλωση ρεύματος. Τα πολύμπριζα τα ανέφερα ως ένα κακό αισθητικά αποτέλεσμα των πολλών συσκευών των υπερκαταναλωτών και ως δείγμα του άγχους, αλλά και της εξάρτησης μερικών ανθρώπων από την ηλεκτρική ενέργεια, όχι για να ζήσουν, αλλά για να κάνουν τη μόστρα τους ή για να δείξουν ότι είναι ξεχωριστοί και δεν ανήκουν στο "κοπάδι". Είμαι της φιλοσοφίας ότι η τεχνολογία και η επιστήμη πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο.

Όσο για τον παραλληλισμό στην τελευταία φράση σου είναι αύτο που λέμε "ότι να 'ναι". Μάλλον εσύ "αγορίνα" έχεις κάποιο πρόβλημα γνώσεων, αφού συγκρίνεις ηλεκτρονικά με ηλεκτρικά κυκλώματα και μάλιστα ο παραλληλισμός είναι του τύπου : ηλεκτρονικά των 5-25 τελευταίων ετων με ηλεκτρικά των 100 ετών. Υπάρχουν και οι λαμπτήρες οικονομίας αν έχεις ακουστά...Ηλεκτρικοί μεν, αλλά τουλάχιστον το παράδειγμα θα ήταν λιγότερο άστοχο...

Παρόλα αυτά για χάρη του διαλόγου θα "τσιμπήσω" και θα σου ζητήσω να μου αναφέρεις τους κλάδους που τόσα χρόνια είχαν πρόβλημα και "σώθηκαν" με το chromebox.

To ότι δε θα το αγοράσω σημαίνει ότι δεν μπορώ να το κρίνω και πρέπει να το βουλώσω; Τρομερή λογική!.. και μετά σου λένε ότι η δημοκρατία περνάει κρίση στις μέρες μας.

Ο κλάδος μου σε πληροφορώ χρησιμοποιεί υπολογιστές το ίδιο με τους προγραμματιστες, αλλά έχω ένα σταθερό pc και ένα smartphone. Ούτε tablet, ούτε chromeboxes ούτε τιποτα άλλο και η δουλειά μου δεν έμεινε ποτέ πίσω. Αν και δεν νομίζω οι κατασκευαστές των chrome box να αναφέρουν κάποιες ειδικές λειτουργίες που μπορούν να χρησιμοποιηθουν για επαγγελματικούς λόγους, ούτε φυσικά τις συσκευές που καλούνται να αντικαταστήσουν. Θα χαρώ όμως να ακούσω την, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ελπίζω, άποψή σου πάνω στο θέμα.

Είπε ο τύπος απ το pc/laptop του γράφοντας σε ένα τεχνολογικό φορουμ..... υποκρισία? ανοησία?

ps. Είπαμε να λέμε καμιά χαζομάρα αλλά το να λεει κάποιος περί ΔΕΗ σε ένα nuc πχ όταν αυτό το μαραφέτι απ το οποίο γράφει καίει περισσότερα .. ξεπερνάει τα όρια της γραφικότητας

Οάου! Μάλλον χτύπησα κάποιο νεύρο! Μαγαζάτορας ειδών τεχνολογίας έτσι; Οι κανόνες του forum γράφουν "ξεκάθαρα" ότι μπορείς να προσβάλεις όποιον έχει αντίθετη άποψη με τη δικιά σου...

Παρόλα αυτά για χάρη διαλόγου θα απαντήσω ότι ... απάντησα παραπάνω για το τί εννοούσα!.. Αν δεν έρθω σε τεχνολογικό forum να επιβραβεύσω τις εφευρέσεις που θεωρώ χρήσιμες και να κατακρίνω αυτές που θεωρώ άχρηστες, τότε πού ακριβώς πρέπει να το κάνω;

• Like 3
Δημοσ.

Και εγώ ρωτάω σοβαρά, γιατί δεν ξέρω. Ποιός ο λόγος να προτιμήσεις αυτό και όχι ένα ποιοτικό "κουτάκι" android; Τα ίδια πράγματα δεν κάνει το android, με το μισό κόστος;

Δημοσ.

Και εγώ ρωτάω σοβαρά, γιατί δεν ξέρω. Ποιός ο λόγος να προτιμήσεις αυτό και όχι ένα ποιοτικό "κουτάκι" android; Τα ίδια πράγματα δεν κάνει το android, με το μισό κόστος;

Όχι γιατί το android είναι πολύ καλό για αυτό που φτιάχτηκε: λειτουργικό για φορητές συσκευές. Στο NUC θα βάλεις ένα κανονικότατο λειτουργικό (Win ή Ubuntu οι προσωπικές μου επιλογές) και έχεις ένα κανονικότατο υπολογιστή που μπορεί να κάνει τα πάντα.

Αν ρωτάς για το Chrome (μάλλον, γιατί με το NUC βγήκαμε λίγο off) ίσως, αν και *θεωρητικά* το chrome έχει περισσότερες δυνατότητες (και ελευθερίες)....

Δημοσ.

Όχι γιατί το android είναι πολύ καλό για αυτό που φτιάχτηκε: λειτουργικό για φορητές συσκευές. Στο NUC θα βάλεις ένα κανονικότατο λειτουργικό (Win ή Ubuntu οι προσωπικές μου επιλογές) και έχεις ένα κανονικότατο υπολογιστή που μπορεί να κάνει τα πάντα.

Αν ρωτάς για το Chrome (μάλλον, γιατί με το NUC βγήκαμε λίγο off) ίσως, αν και *θεωρητικά* το chrome έχει περισσότερες δυνατότητες (και ελευθερίες)....

Πάντως αν κάποιος θέλει να συνδεθεί στο net για απλά πραγματάκια (youtube, browsing) να παίξει media files στην τηλεόρασή του και γενικά να κάνει χρήση media και internet, με το android δεν θα κάνει πιο φτηνά και εξίσου εύκολα την δουλειά του; Καλά και άγια τα win, αλλά τα βρίσκω μεγάλη ταλαιπωρία για εύκολη, απλή χρήση σε τηλεόραση.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αν κάποιος θέλει να συνδεθεί στο net για απλά πραγματάκια (youtube, browsing) να παίξει media files στην τηλεόρασή του και γενικά να κάνει χρήση media και internet, με το android δεν θα κάνει πιο φτηνά και εξίσου εύκολα την δουλειά του; Καλά και άγια τα win, αλλά τα βρίσκω μεγάλη ταλαιπωρία για εύκολη, απλή χρήση σε τηλεόραση.

Για αυτά που λες -και μόνο αυτά- προφανώς και είναι καλύτερο/φθηνότερο/ευκολότερο ένα android boxάκι, γι'αυτό βγήκαν άλλωστε. Και στο 1/3 με 1/4 της τιμής. Απλώς τη στιγμή που θα θελήσεις να κάνεις κάτι παραπάνω, δεν θα μπορείς. Αν αποφασίσεις όμως εξαρχής ότι θα κάνεις μόνο αυτά, το box είναι πολύ καλύτερη λύση

• Like 1
Δημοσ.

Intel NUC D54250WYKH με Hackintosh και linux επάνω.

Από συμβατότητα πως πάει το Hackintosh στο NUC; Παίζουν τα πάντα;

Δημοσ.

Εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. Δεν μπορείς να ξέρεις τι ανάγκες έχει ο καθένας.

δηλαδη τι αναγκες μπορει να εξυπηρετησει το εν λογο μηχανημα απο ηδη υπαρχον ψηφιακα μηχανηματα ?? μονο για gadgetακιδες που εχουν φραγκα να αγοραζουν οτι βγαινει...και κανας ταλαιπωρος καταναλωτης ο οποιος δεν γνωριζει ,που θα το φαει στην μαπα  απ καποιον πωλητη.......για κατι αλλο δεν το κοβω !!!

• Like 1
Δημοσ.

Σχολίασες τη μοναδική ατάκα που πεταξα για πλάκα και

όλο το άλλο πόστ το αγνόησες...αν γνώριζες βασικά οικονομικα θα ήξερες ότι η άξια ενός προϊόντος είναι η αξία όλων εκείνων των παραγωγικων συντελεστών που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του. Δηλαδή σε απλά λόγια θα προτιμούσα αυτοί που εργάστηκαν για να δημιουργήσουν όλα αυτά τα ανούσια αγαθά να χρησιμοποιηθούν σε άλλους κλάδους της παραγωγής πχ παραγωγή τροφίμων ώστε να ευημερούν περισσότεροι άνθρωποι σε αυτό το πλανήτη και όχι κάποιοι να είναι υπερκαταναλωτές και κάποιοι άλλοι να πεινάνε (βέβαια τότε θα πέφτανε και οι τιμές των βασικών αγαθών και αυτό κάνει κακό στις business). Σε αυτό αναφερόμουν και όχι στην κατανάλωση ρεύματος. Τα πολύμπριζα τα ανέφερα ως ένα κακό αισθητικά αποτέλεσμα των πολλών συσκευών των υπερκαταναλωτών και ως δείγμα του άγχους, αλλά και της εξάρτησης μερικών ανθρώπων από την ηλεκτρική ενέργεια, όχι για να ζήσουν, αλλά για να κάνουν τη μόστρα τους ή για να δείξουν ότι είναι ξεχωριστοί και δεν ανήκουν στο "κοπάδι". Είμαι της φιλοσοφίας ότι η τεχνολογία και η επιστήμη πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο.

Όσο για τον παραλληλισμό στην τελευταία φράση σου είναι αύτο που λέμε "ότι να 'ναι". Μάλλον εσύ "αγορίνα" έχεις κάποιο πρόβλημα γνώσεων, αφού συγκρίνεις ηλεκτρονικά με ηλεκτρικά κυκλώματα και μάλιστα ο παραλληλισμός είναι του τύπου : ηλεκτρονικά των 5-25 τελευταίων ετων με ηλεκτρικά των 100 ετών. Υπάρχουν και οι λαμπτήρες οικονομίας αν έχεις ακουστά...Ηλεκτρικοί μεν, αλλά τουλάχιστον το παράδειγμα θα ήταν λιγότερο άστοχο...

Παρόλα αυτά για χάρη του διαλόγου θα "τσιμπήσω" και θα σου ζητήσω να μου αναφέρεις τους κλάδους που τόσα χρόνια είχαν πρόβλημα και "σώθηκαν" με το chromebox.

To ότι δε θα το αγοράσω σημαίνει ότι δεν μπορώ να το κρίνω και πρέπει να το βουλώσω; Τρομερή λογική!.. και μετά σου λένε ότι η δημοκρατία περνάει κρίση στις μέρες μας.

Ο κλάδος μου σε πληροφορώ χρησιμοποιεί υπολογιστές το ίδιο με τους προγραμματιστες, αλλά έχω ένα σταθερό pc και ένα smartphone. Ούτε tablet, ούτε chromeboxes ούτε τιποτα άλλο και η δουλειά μου δεν έμεινε ποτέ πίσω. Αν και δεν νομίζω οι κατασκευαστές των chrome box να αναφέρουν κάποιες ειδικές λειτουργίες που μπορούν να χρησιμοποιηθουν για επαγγελματικούς λόγους, ούτε φυσικά τις συσκευές που καλούνται να αντικαταστήσουν. Θα χαρώ όμως να ακούσω την, εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη ελπίζω, άποψή σου πάνω στο θέμα.

Οάου! Μάλλον χτύπησα κάποιο νεύρο! Μαγαζάτορας ειδών τεχνολογίας έτσι; Οι κανόνες του forum γράφουν "ξεκάθαρα" ότι μπορείς να προσβάλεις όποιον έχει αντίθετη άποψη με τη δικιά σου...

Παρόλα αυτά για χάρη διαλόγου θα απαντήσω ότι ... απάντησα παραπάνω για το τί εννοούσα!.. Αν δεν έρθω σε τεχνολογικό forum να επιβραβεύσω τις εφευρέσεις που θεωρώ χρήσιμες και να κατακρίνω αυτές που θεωρώ άχρηστες, τότε πού ακριβώς πρέπει να το κάνω;

Ελπίζω να πρόλαβες να είδες την απάντηση μου πριν την σβήσει ο billdanos (παίζει να μην ξέρει να κάνει edit post και να αναγκάζετε να τα σβήσει όλα) γιατί και περιέλαβα και δεύτερη απάντηση προς το φλογοβόλο που απάντησε παραγωγικότατα από κάτω σου (also deleted post). Εξ άλλου έχω γράψει και πιο πριν τις σκέψεις μου περί chromebox και συνέχισα εξηγώντας πως αναφέρομαι στο τσουβάλιασμα πολλών gadget μαζί αφού το αρχικό σου σχόλιο έτσι όπως το δόμησες αφήνεις να εννοηθεί πως τα ίδια πιστεύεις για tablets/smartphones/κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...