Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί πριν μερικούς μήνες, και συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο, η ΗΡ να είχε ανακοινώσει πως εργαζεται πάνω στην κατασκευή του δικού της Chromebox, όμως από τότε έως και σήμερα δεν είχε δώσει κάποια λεπτομέρεια γύρω από τα πλάνα της για το εν λόγω σύστημα.Πλέον όμως, χάρη σε ορισμένα εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που διέρρευσαν πρόσφατα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κάποια από τα βασικα τεχνικά χαρακτηριστικά του εν λόγω μινι υπολογιστή πριν από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Έτσι λοιπόν, το επερχόμενο HP Chromebox θα έχει διαστάσεις 126 x 124 x 39 mm και θα είναι εξοπλισμένο με έναν επεξεργαστή Celeron 2955U χρονισμένο στα 1.4GHz ή έναν Core i7-4600U χρονισμένο στα 2.1GHz προσφέροντας παράλληλα ανάλογα με την έκδοση 2,4 ή 8 GB DDR3L μνήμης.

Στο κομμάτι του αποθηκευτικού χώρου θα διαθέτει έναν Μ.2 SSD χωρητικότητας 16 GB, ενώ θα είναι εφοδιασμένο με Gigabit Ethernet, 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, και 3-in-1 card reader.

Η ΗΡ έχει φροντίσει να τοποθετήσει ακόμη εξόδους εικόνας HDMI και DisplayPort ενώ η τιμή του αναμενεται να ξεκινάει από τα 200 δολάρια.

Link.png Site: TechPowerUp

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν τα 200$ "μεταφραστούν" σε 200€, sorry αλλά η HP άργησε κανά χρόνο σχεδόν, χώρια που δεν τιμολογεί σωστά. Ήδη σήμερα στην Ελλάδα παίρνεις Intel NUC με i3 με 4GB και ένα μικρό mSATA στα ίδια λεφτά, για ποιο ακριβώς λόγο να πάρεις Celeron με 2GB και 16GB σκληρό ?

Δημοσ.

εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τον λόγο και την χρησιμότητα αυτου του προϊόντος(!!)

όλοι μας έχουμε ταμπλετ, κινητά, λαπτοπ, τι να το κάνει ένας πιο εξειδικευμένος χρήστης, πόσο μάλλον ενας μεσος χρήστης

πιστεύω πως δεν θα εχει αρκετες πωλησεις

• Like 3
Δημοσ.

Στην Ελλάδα δε νομίζω να το πάρει και κανένας...

Εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. Δεν μπορείς να ξέρεις τι ανάγκες έχει ο καθένας.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά άμα δείτε πόσο είναι, πόσο κάνει, που χωράει και τι δυνατότητες έχει ένα NUC, θα αλλάξετε πολύ γρήγορα άποψη ;)

Οι εφαρμογές και οι λύσεις που σου δίνει είναι αμέτρητες....

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά άμα δείτε πόσο είναι, πόσο κάνει, που χωράει και τι δυνατότητες έχει ένα NUC, θα αλλάξετε πολύ γρήγορα άποψη ;)

Οι εφαρμογές και οι λύσεις που σου δίνει είναι αμέτρητες....

Σοβαρά ρωτάω επειδή δεν το έχω ψάξει. Τι παραπάνω σου προσφέρει από ένα laptop-desktop που θα το συνδέσεις με την tv? Πέρα από το μέγεθος και το αισθητικό κομμάτι.

Δημοσ.

Σοβαρά ρωτάω επειδή δεν το έχω ψάξει. Τι παραπάνω σου προσφέρει από ένα laptop-desktop που θα το συνδέσεις με την tv? Πέρα από το μέγεθος και το αισθητικό κομμάτι.

Παραπάνω τίποτα, αλλά προσφέρει ακριβώς αυτά που λες. Είναι πολύ μικρό (πιο μικρό από την παλάμη μου, είμαι και λίγο μεγαλόσωμος όμως :) ), έχει πολύ μικρή κατανάλωση, active ψύξη αλλά με ελάχιστο θόρυβο, και δέχεται τα βασικά: μνήμη, δίσκο, WiFi (και μέσω USB ότι άλλο θες βέβαια). Βιδώνει στη VESA βάση πίσω από το monitor, ή απλά χώνεται όπου μπορείς να φανταστείς. Του δίνεις ρεύμα, το βάζεις σε δίκτυο, το συνδέεις και σε μια οθόνη/monitor/TV, και το ξεχνάς. Και από επιδόσεις είναι αρκετά δυνατό, με την HD4K και ακόμα περισσότερο την HD5K να αρκούν ακόμα και για παιχνίδια. Είναι σχετικά φθηνό (250€ με πλήρη σύνθεση i3) και έρχεται έτοιμο. Ε τι άλλο να ζητήσεις ?

Εγώ αντικατέστησα το ION που είχα με ένα i3 NUC και πραγματικά χαίρομαι αφάνταστα που το έκανα...

• Like 4
Δημοσ.

Παραπάνω τίποτα, αλλά προσφέρει ακριβώς αυτά που λες. Είναι πολύ μικρό (πιο μικρό από την παλάμη μου, είμαι και λίγο μεγαλόσωμος όμως :) ), έχει πολύ μικρή κατανάλωση, active ψύξη αλλά με ελάχιστο θόρυβο, και δέχεται τα βασικά: μνήμη, δίσκο, WiFi (και μέσω USB ότι άλλο θες βέβαια). Βιδώνει στη VESA βάση πίσω από το monitor, ή απλά χώνεται όπου μπορείς να φανταστείς. Του δίνεις ρεύμα, το βάζεις σε δίκτυο, το συνδέεις και σε μια οθόνη/monitor/TV, και το ξεχνάς. Και από επιδόσεις είναι αρκετά δυνατό, με την HD4K και ακόμα περισσότερο την HD5K να αρκούν ακόμα και για παιχνίδια. Είναι σχετικά φθηνό (250€ με πλήρη σύνθεση i3) και έρχεται έτοιμο. Ε τι άλλο να ζητήσεις ?

Εγώ αντικατέστησα το ION που είχα με ένα i3 NUC και πραγματικά χαίρομαι αφάνταστα που το έκανα...

Οκ δεκτό :-)  Μια γρήγορη ματιά που έριξα πάντως είδα i3 να ξεκινάνε στα 250€ αλλά χωρίς ram και σκληρό οπότε ανεβαίνει το κόστος (εκτός αν είδα λάθος προϊόν)

• Like 1
Δημοσ.

Οκ δεκτό :-)  Μια γρήγορη ματιά που έριξα πάντως είδα i3 να ξεκινάνε στα 250€ αλλά χωρίς ram και σκληρό οπότε ανεβαίνει το κόστος (εκτός αν είδα λάθος προϊόν)

Αυτό που είδες πήρα και εγώ, γιατί -νόμιζα ότι- ήθελα διπλό HDMI (τελικά όμως κατάφερα να κάνω split από τον Marantz, οπότε τζάμπα το 2ο HDMI). Έχει -ή είχε- προσφορά το You το πιο απλό i3 με 158€ νομίζω, βάλε 35€ τα 4GB συν άλλα 40€ έναν 32-40αρη mSATA, πήγες στα 230€ και έχεις κομπλέ i3 σύστημα ;)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...