Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους ,

Εδώ και 2 χρόνια δουλεύω σε windows 7 και ειμαί απόλυτα ικανοποιημένος.Αξίζει να πάω σε Window 8?

Δημοσ.

Εγω δεν την έκανα την αλλαγή δεν ειδα καμία διάφορα σε ένα PC που το εχω για τεστ

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

ειναι και αναλογα το πσ που εχεις

Δημοσ.

Μικρη και περιεκτικη απαντηση. ΝΑΙ. Το πιο σταθερο,γεματο υποστηριξη και απροβληματιστο λειτουργικο που ειχα ποτε μου.Πιο πολυ και απο τα XP που εγραψαν τετοια ιστορια. Αλλοι παλι ενοχληθηκαν πολυ απο το metro και απο την μεχρι προτινος ελλειψη του start menu. Αν εχεις παρομοια προβληματα τοτε μεινε με τα 7αρια και δεν τρεχει και τιποτα. Κατι που δουλευει λενε δεν το πειραζεις ευκολα.

Δημοσ.

Δεν με πειράζει ιδιαίτερα το home button μιας και μπορεις να το φέρεις με κάποιο προγραμμα.Αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να μην εχω προβλήματα σχετικά με την συμβατότητα κάποιων προγραμμάτων.

Δημοσ.

Αν η Microsoft συνεχίσει την ίδια πολιτική που ξεκίνησε με τα Windows 8, εγώ θα προχωρήσω σε Linux.

Oι λόγοι που δεν συμπάθησα τα Windows 8 είναι πολλοί.

Πρώτα απ’ όλα είναι η υιοθέτηση (με το STORE) της λογικής της Google (βλ. MyMarket).

Την ίδια τακτική ακολούθησε και η Canonical με τα Ubuntu, γι' αυτό τα εγκατέλειψα και στράφηκα στο Mint.

Και αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν συμπάθησα το Android (αναπολώ τις μέρες με το Windows Mobile 6).

Αναφορικά με το Media Center και τα Libraries πάνω στα οποία στηρίζεται η λειτουργία των Windows 8, είναι τα πρώτα πράγματα που ξεφορτώθηκα όταν φόρτωσα τα Windows 7.

Δεν μ' αρέσει να μου επιβάλει η Microsoft να χρησιμοποιώ προγράμματα που είναι δευτεράντζες σε αυτό που κάνουν, ούτε να οργανώνει τον υπολογιστή μου όπως αυτή φαντάζεται ότι επιθυμώ.

Για κάθε λειτουργία που χρειάζομαι, θέλω να είμαι ελεύθερος να χρησιμοποιώ ότι πρόγραμμα θέλω και όχι να μου φορτώνει τον υπολογιστή με σκουπίδια πάνω στα οποία θα φορτώνω εγώ τα προγράμματα της δικής μου επιλογής.

Διαφορετικά να παραχωρεί το λειτουργικό δωρεάν (όπως κάνει η Google με το Android), και να τα παίρνει από αυτούς που κάνει promotion στο Bing, στο Store, στο Media Center, και οπουδήποτε αλλού.

Ούτε θέλω να με ταυτοποιεί προσωπικά (Microsoft Account), ούτε να καταγράφει την τοποθεσία που βρίσκομαι, τις κινήσεις μου στο διαδίκτυο, τις προτιμήσεις μου, και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για μένα, προκειμένου να την εκμεταλλευτεί με τρόπο που αγνοώ και δεν έχω συναινέσει.

H υποχρεωτική δημιουργία Microsoft Account στα Windows 8.1 προκειμένου να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες του λειτουργικού, πιστεύω ότι είναι κατάφορη παραβίαση της ατομικής μας ελευθερίας.

Και ελπίζω πολύ σύντομα κάποιοι να καταφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον της Μicrosoft για το θέμα αυτό.

Γιατί κάποιοι χρειάζονται τον υπολογιστή και για να εργαστούν, και όχι μόνο για να διασκεδάζουν.

Και η Microsoft κάνει πολύ κακά που δεν σου δίνει δικαίωμα επιλογής.

Mε τον δρόμο που επέλεξε η Microsoft σπρώχνει όλο και περισσότερους χρήστες στο Linux.

Και από την στιγμή που σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές mobo αρχίζουν και παρέχουν υποστήριξη σε Virtual Machines, δεν υπάρχει πρόβλημα να τρέχεις ακόμα και 'βαριά' παιχνίδια σε Linux.

• Like 5
Δημοσ.

Αν η Microsoft συνεχίσει την ίδια πολιτική που ξεκίνησε με τα Windows 8, εγώ θα προχωρήσω σε Linux.

Oι λόγοι που δεν συμπάθησα τα Windows 8 είναι πολλοί.

Πρώτα απ’ όλα είναι η υιοθέτηση (με το STORE) της λογικής της Google (βλ. MyMarket).

Την ίδια τακτική ακολούθησε και η Canonical με τα Ubuntu, γι' αυτό τα εγκατέλειψα και στράφηκα στο Mint.

Και αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν συμπάθησα το Android (αναπολώ τις μέρες με το Windows Mobile 6).

Αναφορικά με το Media Center και τα Libraries πάνω στα οποία στηρίζεται η λειτουργία των Windows 8, είναι τα πρώτα πράγματα που ξεφορτώθηκα όταν φόρτωσα τα Windows 7.

Δεν μ' αρέσει να μου επιβάλει η Microsoft να χρησιμοποιώ προγράμματα που είναι δευτεράντζες σε αυτό που κάνουν, ούτε να οργανώνει τον υπολογιστή μου όπως αυτή φαντάζεται ότι επιθυμώ.

Για κάθε λειτουργία που χρειάζομαι, θέλω να είμαι ελεύθερος να χρησιμοποιώ ότι πρόγραμμα θέλω και όχι να μου φορτώνει τον υπολογιστή με σκουπίδια πάνω στα οποία θα φορτώνω εγώ τα προγράμματα της δικής μου επιλογής.

Διαφορετικά να παραχωρεί το λειτουργικό δωρεάν (όπως κάνει η Google με το Android), και να τα παίρνει από αυτούς που κάνει promotion στο Bing, στο Store, στο Media Center, και οπουδήποτε αλλού.

Ούτε θέλω να με ταυτοποιεί προσωπικά (Microsoft Account), ούτε να καταγράφει την τοποθεσία που βρίσκομαι, τις κινήσεις μου στο διαδίκτυο, τις προτιμήσεις μου, και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για μένα, προκειμένου να την εκμεταλλευτεί με τρόπο που αγνοώ και δεν έχω συναινέσει.

H υποχρεωτική δημιουργία Microsoft Account στα Windows 8.1 προκειμένου να μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες του λειτουργικού, πιστεύω ότι είναι κατάφορη παραβίαση της ατομικής μας ελευθερίας.

Και ελπίζω πολύ σύντομα κάποιοι να καταφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον της Μicrosoft για το θέμα αυτό.

Γιατί κάποιοι χρειάζονται τον υπολογιστή και για να εργαστούν, και όχι μόνο για να διασκεδάζουν.

Και η Microsoft κάνει πολύ κακά που δεν σου δίνει δικαίωμα επιλογής.

Mε τον δρόμο που επέλεξε η Microsoft σπρώχνει όλο και περισσότερους χρήστες στο Linux.

Και από την στιγμή που σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές mobo αρχίζουν και παρέχουν υποστήριξη σε Virtual Machines, δεν υπάρχει πρόβλημα να τρέχεις ακόμα και 'βαριά' παιχνίδια σε Linux.

πλέον παίζω με linux mint

• Like 2
Δημοσ.

Δεν με πειράζει ιδιαίτερα το home button μιας και μπορεις να το φέρεις με κάποιο προγραμμα.Αυτο που με ενδιαφέρει ειναι να μην εχω προβλήματα σχετικά με την συμβατότητα κάποιων προγραμμάτων.

Τώρα έχεις κάποιο θέμα ασυμβατότητας ή κάποιο άλλο; Έχεις Windows phone και θέλεις να εκμεταλλευτείς το περιβάλον της Microsoft; Αν όχι, μείνε εκεί που είσαι, θα έρθει η ώρα θες δεν θες (εκτός αν φύγεις από τα Windows).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν με πειράζει ιδιαίτερα το home button μιας και μπορεις να το φέρεις με κάποιο προγραμμα........

Δεν μου βγάζετε από το μυαλό, ότι η εξαφάνιση του Home Button (που απ' ότι λέγεται θα επαναφερθεί με προσεχείς ανανεώσεις εντός του 2014) έγινε με σκοπό να δημιουργήσει μεγάλη έκπληξη στους χρήστες και να στρέψει έντεχνα την όποια δυσαρέσκειά τους προς τα εκεί.

Πέτυχε έτσι, να αγνοήσουν οι χρήστες την πραγματικά μεγάλη αλλαγή που εισήγαγε με τα Windows 8.

Και η μεγάλη αυτή αλλαγή είναι η ταυτοποίηση του κάθε χρήστη (με τo Microsoft Account), και η καταγραφή πληροφοριών (ακόμα και της θέσης που βρίσκεται με σκουπίδια όπως τα on-line weather reports gadgets, Bing Map, κ.α.) προκειμένου να προωθεί στοχευμένες διαφημίσεις (μέσα από το Bing, το Media Center και διάφορα άλλα applications/παπαριές όπως Health & Fitness, Tourist Guides, και άλλα παρόμοια) καθώς επίσης και η επιλεκτική ενημέρωσή του (μέσω news applets).

Και μάλιστα την αλλαγή αυτή την έφερε σιγά-σιγά.

Πρώτα σαν προαιρετική (τα Windows 8 δουλεύανε και με local account), και μετά έγινε υποχρεωτική με την αναβάθμιση (μην χέσω...) στα Windows 8.1 όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες τις δυνατότητές τους χωρίς Microsoft Account.

Είναι ένα λειτουργικό που απευθύνεται σε θύματα που αδυνατούν να σκεφτούν πέρα από το προφανές, και που πληρώνουν την Microsoft για να εγκαταστήσουν ένα λειτουργικό το οποίο καταγράφει πληροφορίες γι' αυτούς οι οποίες πέρα από το προφανές (να τα οικονομά η Microsoft με στοχευμένες διαφημίσεις), κανείς δεν ξέρει για τι άλλο σκοπό μπορεί να χρησιμοποιηθούν.

Όχι βέβαια ότι η Apple με το iOs και η Google με το Android κάνουν κάτι διαφορετικό.

Ζήλεψε λοιπόν την δόξα τους η Microsoft και είπε να κάνει το ίδιο.

Και πριν από αυτή, η Canonical με τα Ubuntu άρχισε με σιγανά πηδηματάκια (λέγε με Unity) να την κάνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Οργουελισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Το μόνο που μας σώζει (ακόμα) είναι το Linux.

Γιατί (επαναλαμβάνω ακόμα - κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον) ο χώρος είναι άναρχος, δεν ελέγχεται κεντρικά από κανέναν και υπάρχουν δεκάδες διανομές για να διαλέξει ο καθένας ότι του ταιριάζει καλύτερα.

Και φυσικά, είναι απόλυτα παραμετροποιήσιμο - το διαμορφώνεις όπως ακριβώς θέλεις.

Όσα περισσότερα καλούδια, φιόγκους και κορδέλες έχει ένα λειτουργικό (πολιτικά ορθώς: user friendly - μην χέσω), τόσο πιό επικίνδυνο είναι.

Αυτό που χρειάζεται ο κάθε χρήστης είναι μια λιτή και σταθερή πλατφόρμα, πάνω στην οποία αυτός θα χτίσει ότι χρειάζεται και τίποτα περισσότερο.

Επεξ/σία από Euclides
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν μου βγάζετε από το μυαλό, ότι η εξαφάνιση του Home Button (που απ' ότι λέγεται θα επαναφερθεί με προσεχείς ανανεώσεις εντός του 2014) έγινε με σκοπό να δημιουργήσει μεγάλη έκπληξη στους χρήστες και να στρέψει έντεχνα την όποια δυσαρέσκειά τους προς τα εκεί.

Πέτυχε έτσι, να αγνοήσουν οι χρήστες την πραγματικά μεγάλη αλλαγή που εισήγαγε με τα Windows 8.

Και η μεγάλη αυτή αλλαγή είναι η ταυτοποίηση του κάθε χρήστη (με τo Microsoft Account), και η καταγραφή πληροφοριών (ακόμα και της θέσης που βρίσκεται με σκουπίδια όπως τα on-line weather reports gadgets, Bing Map, κ.α.) προκειμένου να προωθεί στοχευμένες διαφημίσεις (μέσα από το Bing, το Media Center και διάφορα άλλα applications/παπαριές όπως Health & Fitness, Tourist Guides, και άλλα παρόμοια) καθώς επίσης και η επιλεκτική ενημέρωσή του (μέσω news applets).

Και μάλιστα την αλλαγή αυτή την έφερε σιγά-σιγά.

Πρώτα σαν προαιρετική (τα Windows 8 δουλεύανε και με local account), και μετά έγινε υποχρεωτική με την αναβάθμιση (μην χέσω...) στα Windows 8.1 όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες τις δυνατότητές τους χωρίς Microsoft Account.

Είναι ένα λειτουργικό που απευθύνεται σε θύματα που αδυνατούν να σκεφτούν πέρα από το προφανές, και που πληρώνουν την Microsoft για να εγκαταστήσουν ένα λειτουργικό το οποίο καταγράφει πληροφορίες γι' αυτούς οι οποίες πέρα από το προφανές (να τα οικονομά η Microsoft με στοχευμένες διαφημίσεις), κανείς δεν ξέρει για τι άλλο σκοπό μπορεί να χρησιμοποιηθούν.

Όχι βέβαια ότι η Apple με το iOs και η Google με το Android κάνουν κάτι διαφορετικό.

Ζήλεψε λοιπόν την δόξα τους η Microsoft και είπε να κάνει το ίδιο.

Και πριν από αυτή, η Canonical με τα Ubuntu άρχισε με σιγανά πηδηματάκια (λέγε με Unity) να την κάνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Οργουελισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Το μόνο που μας σώζει (ακόμα) είναι το Linux.

Γιατί (επαναλαμβάνω ακόμα - κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον) ο χώρος είναι άναρχος, δεν ελέγχεται κεντρικά από κανέναν και υπάρχουν δεκάδες διανομές για να διαλέξει ο καθένας ότι του ταιριάζει καλύτερα.

Και φυσικά, είναι απόλυτα παραμετροποιήσιμο - το διαμορφώνεις όπως ακριβώς θέλεις.

Όσα περισσότερα καλούδια, φιόγκους και κορδέλες έχει ένα λειτουργικό (πολιτικά ορθώς: user friendly - μην χέσω), τόσο πιό επικίνδυνο είναι.

Αυτό που χρειάζεται ο κάθε χρήστης είναι μια λιτή και σταθερή πλατφόρμα, πάνω στην οποία αυτός θα χτίσει ότι χρειάζεται και τίποτα περισσότερο.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ασχολιαστο αυτο με την καταγραφη πληροφοριων (που προφανως δεν εχει γινει στο ατομο σου σε καμια αλλη περιπτωση πουθενα τα windows περιμεναν για να σε φακελωσουν), αλλα θα σε παρακαλουσα χαρακτηρισμους παιδικους οπως θυματα να τους κρατας για τον εαυτο σου. Και στην τελικη αφου σε ενοχλει τοσο ρε αδελφε μην τα βαλεις δεν σε υποχρεωσε κανενας, αλλα μην φλονταρεις το τοπικ με τα ιδια και τα ιδια.
Η ερωτηση του OP ηταν σαφης. Αν αξιζει η μεταβαση απο windows 7 σε 8, οχι η αποψη μας για το linux και το ποσο χαλια ειναι τα windows. Δοξα τω θεω απο το 1988 στους υπολογιστες εχω δει την εξελιξη ολων των λειτουργικων και εχω σχηματισει αποψη, οπως φανταζομαι και οι περισσοτεροι εδω μεσα.

Δεν ειμαστε ολοι γεματοι θεματα με τα windows και δεν χρειαζομαστε κυρηγμα για το linux με κατεβατα ολοκληρα για πραγματα αυτονοητα και ειδικα σε τοπικ που δεν εχουν καμια σχεση αμεση. Το συμπερασμα στο οποιο φτανεις ειναι το δικο σου συμπερασμα και μην γενικευεις χωρις λογο. Δεν εχουν ολοι τον χρονο και την διαθεση να παραμετροποιουν τα παντα σε ενα λειτουργικο. Καποτε μιλωντας προσωπικα ισως και να ειχα. Τωρα πλεον με 40 ευρω την περιοδο της προσφορας πηρα pro και αναβαθμιση σε 8.1, δεν εχω το παραμικρο θεμα.

Μαθε να σεβεσαι την αντιθετη αποψη και να μην εκφραζεις τις αποψεις σου με ακραιο τροπο.

• Like 1
Δημοσ.

Τα χρησιμοποιώ και τα δύο λειτουργικά για να κάνω δουλειά. Προτιμώ σαφώς τα 7 για πολλούς από τους λόγους που έχουν αναφερθεί ήδη παραπάνω, οπότε δεν ξανακάνω παράθεση. YMMV, γενικώς, βέβαια κλπ

Δημοσ.

Το συμπερασμα στο οποιο φτανεις ειναι το δικο σου συμπερασμα .........

Ξέρεις κανένα να καταλήγει σε συμπεράσματα άλλων?

... και μην γενικευεις χωρις λογο.

Αν με το κατεβατό που έγραψα δεν κατάλαβες τους λόγους, εξηγείται γιατί δεν έχεις πρόβλημα με τα Windows 8.

Ασχολιαστο αυτο με την καταγραφη πληροφοριων ........

Προφανώς και ασχολίαστο.

Τι να σχολιάσεις - το ηλίου φαεινότερο?

Και στην τελικη αφου σε ενοχλει τοσο ρε αδελφε μην τα βαλεις δεν σε υποχρεωσε κανενας, αλλα μην φλονταρεις το τοπικ με τα ιδια και τα ιδια.

Ούτε εμένα υποχρέωσε κανείς να τα βάλω, ούτε εσένα υποχρέωσε κανείς να διαβάζεις τα post μου.

Υπάρχει ξέρεις και το μπλοκάρισμα αν σε ενοχλώ.

Λογοκρισία όμως εκεί που σε παίρνει.

Σε μένα όχι.

Δοξα τω θεω απο το 1988 στους υπολογιστες εχω δει την εξελιξη ολων των λειτουργικων και εχω σχηματισει αποψη, οπως φανταζομαι και οι περισσοτεροι εδω μεσα.

Δεν είδα όμως να καταθέτεις καμία άποψη.

Απλά σχολιάζεις και λογοκρίνεις απόψεις άλλων.

Μαθε να σεβεσαι την αντιθετη αποψη και να μην εκφραζεις τις αποψεις σου με ακραιο τροπο.

Μαθήματα διαλόγου δεν δέχομαι από κάποιον που προσπαθεί να επιβάλει λογοκρισία στο τι θα γράφουμε.

Και τις απόψεις των άλλων ούτε τις σχολίασα όπως εσύ, ούτε μαθήματα διαλόγου και επίδειξη εξυπνάδας έκανα.

Κατέθεσα στοιχεία, τα οποία σε προκαλώ να ανατρέψεις.

Δημοσ.

Δεν λογοκρινα κανενα, μαθε την εννoια της λεξης και ελα να ξανακανουμε διαλογο. Τα ποστ σου ειναι παντελως ασχετα με το θεμα και το επισημανα, περαν αυτου εξεφρασες την αποψη σου δεν σου ειπε κανεις τιποτα.
Οταν ομως αρχιζεις και μιλας και με υποτιμητικους χαρακτηρισμους οπως θυματα για ολους τους αλλους που δεν συμφωνουν με την "ψαγμενη" αποψη σου, γινεται θεμα μου και θα σου την πω. Γκεγκε;
Οσο αφορα  την αποψη μου για ΤΟ ΘΕΜΑ και μονο για αυτο την κατεθεσα, δεν αρχισα να γραφω οτι μου κατεβει για αλλα λειτουργικα. Η ερωτηση οπως και η απαντηση μου ηταν σαφης.

Γυρνα πισω και ξαναδιαβασε προσεκτικα δεν θα το κανω ψιλα επειδη εχεις αδυναμια να συγκεντρωθεις στο θεμα. Δεν με ενδιαφερει να ανατρεψω τα στοιχεια που παραθετεις γιατι πολυ απλα δεν ειναι ουτε ο χωρος ουτε ο τοπος να το συζητησω σε αυτο το τοπικ. Προς το παρων ignore γιατι περαν του ασχετου των δημοσιευσεων σου γινεσαι και εριστικος.

p.s Προφανως και δεν δεχεσαι μαθηματα διαλογου γιατι απο τον τροπο γραφης σου ειναι εμφανεστατος ο εγωκεντρισμος σου και η αλλαζονεια σου, στοιχεια που δεν συναδουν με την υπαρξη διαλογου.

Δημοσ.

Προφανως και δεν δεχεσαι μαθηματα διαλογου γιατι απο τον τροπο γραφης σου ειναι εμφανεστατος ο εγωκεντρισμος σου και η αλλαζονεια σου, στοιχεια που δεν συναδουν με την υπαρξη διαλογου.

Προφανώς, εκτός από τα λειτουργικά, είσαι εξειδικευμένος και στην ψυχολογία.

'Όταν χρειαστώ βοήθεια θα σε προτιμήσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...