fingolfingr Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 ε η πλειοψηφία νταξυ προσωπικά δεν εχω δει άνθρωπο με τετράγωνο ρολόι παντος τα τελευταία 20 χρονια Βασικά δύσκολα θα δεις γενικά άνθρωπο με Vacheron Constantin στο χέρι κυρίως λόγω της τιμής τους. Αναλόγως που κινείσαι βέβαια. Πάντως όντως το moto με τον μεταλλικό μπρασελέ τα σπάει. Η αυτονομία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του φυσικά
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Η μπαταρια θα ειναι για κλαμματα. Πανω απο 3 μερες δεν θα βγαζει με τιποτα (και πολυ λεω) Το pebble βγαζει 5-7 μερες αλλα αυτο εδω εχει lcd(?) οθονη που σημαινει οτι ολη την ωρα θα καινε pixels σε αντιθεση με την ink του pebble που αναβει μονο οταν πατησεις κουμπι η κουνησεις τον καρπο σου με δυναμη, και αυτο γινεται μονο για να αναψει το backlight αλλιως βλεπεις παντα αρκει να μην εισαι στο σκοταδι. Γενικα φαινεται πολυ ομορφο και ενδιαφερον αλλα κατι πρεπει να κανουν ωστε να βγαζει η μπαταρια 5 μερες + 1
Jophiel Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Αν η τεχνολογία δεν συμβαδίζει με την πρακτικότητα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι παντελώς άχρηστη. Στην αρχή τα κινητά ήταν εργαλέια επικοινωνίας και ήταν φτιαγμένα γι αυτό το λόγο (μεγάλη αναμονή, φορητότητα κτλ) στη συνέχεια επιβλήθηκαν στο κοινό ως πολυεργαλεία. Το δεχτήκαμε κάνοντας παραχωρήσεις στην αυτονομία και τη φορητότητα για χάρη της ψηφιακής εποχής που ζούμε, από τους περισσότερους μάλιστα θεωρούνται και status symbol... Αλλά αυτό με τα ρολόγια δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα! Τι νόημα έχει ένα ρολόι με αυτονομία 3-7 ή ακόμα και 10 μέρες; Αν είναι δυνατό κάθε βράδυ να έχουμε ένα κάρο συσκευές να φορτίζουν δίπλα μας για να μπορούμε να εντυπωσιάζουμε τους γνωστούς και τους φίλους μας τη μέρα και για όλο αυτό το άγχος να έχουμε ακουμπήσει ένα σωρό λεφτά! Αυτό κι αν είναι μαζοχισμός... Δεν είναι τυχαίο που όλα τα ακριβά ρολόγια κατασκευάζονται με φιλοσοφία 100+ ετών, το θέμα είναι απλό : 1) κάνουν ακριβώς τη δουλειά για την οποία είναι κατασκευασμένα. 2) έχουν πολύ μεγαλύτερη διαρκεια ζωής από οποιοδήποτε ψηφιακό. 3) πολλά από αυτά δεν χρειάζονται καν αλλαγή μπαταρίας (πχ kinetic), απλά δουλεύουν αστματητα για 100 - 150 χρόνια...Τόσο απλά! Από τώρα μπορώ να σκεφτώ φράσεις όπως : "πρέπει να αλλάξω το ρολόι μου γιατί δεν είναι συμβατό με την έκδοση android/wp/ios του κινητού μου" ή "αλλάζω το wp ρολόι μου γιατί αποφάσισα να αγοράσω android κινητό φέτος" ακόμα και πιο αστείες του τύπου " το κινητό μου έχει γεμίσει malware και σέρνεται! Χάνει 3 λεπτά την ημέρα!" ή "αυτές οι διαφημίσεις από κάτι εφαρμογές που έβαλα τελευταία δεν με αφήνουν να δώ την ώρα!", που θα διαβάσουμε στο μέλλον . Καμιά φορά νοιθω σαν τους ιθαγενείς από την Αφρική το μεσαίωνα που αντάλλασαν χρυσάφι για χάντρες, μόνο και μόνο επειδή ήταν εντυπωσιακές σε εμφάνιση... Η ιστορία είναι είναι ένας δάσκαλος με κακούς (δυστυχώς) μαθητές... Όχι ευχαριστώ, αλλά δε σκοπεύω να πετάξω τα χρήματα που βγάζω με κόπο σε μ@λ@κίες... Αν βγάλουν κάτι πραγματικά χρήσιμο το συζητάμε... 1
hackerW32 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 υπαρχουν ατομα (π.χ. εγω) που δεν φοραμε ρολοι βασικα δεν εχω δει κανενα φιλο μου να φοραει ρολοι, ολοι το κινητό μας κοιταμε. εδω θα με βολευε να εχω ενα smartwatch, γιατι ετσι! ειναι πολυ geek η ολη φαση, να κανεις τοσα με το ρολοι σου, θυμίζει και λιγο james bond φαση φυσικα πολοι δεν θα θελουν να μεταβουν απο κανονικο ρολοι σε smart watch, εγω στην αρχη και ακομα δεν μπορω να ελενχω τον κερσορα στο κινητό με την touch screen, εχω smartphone με directional pad, και πράσινο και κοκκινο κουμπι για τις κλήσεις, το ιδιο και στο tablet, βελακια. η αυτονομια να φτιαχτει μονο, να βγαζει μηνα όπως το κινητό του παπου μου. πιστευω θα βολευει καθε βραδυ πριν πας για υπνο να βγαζεις το ρολοι και να το αφινεις διπλα σε μια βαση για να φορτιζει απο αποσταση, ουτε καλοδια ουτε τιποτα. λυσεις υπαρχουν, ακομα η αρχη ειναι.
Jophiel Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 υπαρχουν ατομα (π.χ. εγω) που δεν φοραμε ρολοι βασικα δεν εχω δει κανενα φιλο μου να φοραει ρολοι, ολοι το κινητό μας κοιταμε. εδω θα με βολευε να εχω ενα smartwatch, γιατι ετσι! ειναι πολυ geek η ολη φαση, να κανεις τοσα με το ρολοι σου, θυμίζει και λιγο james bond φαση φυσικα πολοι δεν θα θελουν να μεταβουν απο κανονικο ρολοι σε smart watch, εγω στην αρχη και ακομα δεν μπορω να ελενχω τον κερσορα στο κινητό με την touch screen, εχω smartphone με directional pad, και πράσινο και κοκκινο κουμπι για τις κλήσεις, το ιδιο και στο tablet, βελακια. Αν δε φοράς ρολόι, τότε δε σου χρειάζεται ρολόι και πίστεψέ με ακόμα κι αν έπαιρνες ένα smartwatch σε λίγο καιρό θα κατέληγε σε κάποιο συρτάρι. Η διαδικασία φόρτισης είναι και ένας από τους παράγοντες που θα συμβάλανε στο να το παρατήσεις. Ο βασικός λόγος είναι ο εξής απλός : το κινητό σου, που χρησιμοποιείς και δεν πρόκειται να παρατήσεις, υπερκαλύπτει τη χρησιμότητα του ρολογίου. Γι αυτό άλλωστε δεν χρησιμοποιείς ρολόι εξαρχής... Πόσοι άνθρωποι φορούσαν ρολόγια πχ το 1985-95 και πόσοι σήμερα; Επίσης και το άλλο : πόσων χρονών είναι, κατά κανόνα, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ρολόι σήμερα ; Νέοι μεσήλικες ή ηλικιωμένοι;... Προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι οι νεότεροι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν ρολόι πια. Όσους ρωτάς σου λένε "τι να το κάνω; Έχω το κινητό που έτσι κι αλλιώς το κουβαλάω γιατί να κουβαλάω και το ρολόι;". Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που βγάλανε τα smartwatches για να κερδίσουν τους νέους. Ο υπερκαταναλωτισμός στις δόξες του λέμε... Εγώ χρησιμοποιώ ρολόι και ξέρεις γιατί; Γιατί ξέρω ότι ακόμα κι αν μου τελειώσει η μπαταρία του κινητού θα μπορώ να δω την ώρα γιατί το ρολόι που έχω είναι kinetic και δεν χρειάζεται μπαταρία. Με λίγα λόγια : είναι εργαλείο που με "υπηρετει" κάθε στιγμή και δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από μένα, εκτός από την τιμή αγοράς του φυσικά...
hackerW32 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 ισχυει αυτο που λες, αλλα το να βγαζεις το κινητο απο την τσεπη ή να το ψαχνεις που σκατα το εχεις βαλει (γιατι δεν εχεις παντα ενα ρολοι πανω σου, οταν κανεις μπανιο π.χ. μεσα στην θαλασσα π.χ.) ειναι κουραστικο ωρες ωρες, ενω με το ρολοι κανεις μια τσακ το μανικι και βλεπεις την ωρα, με το smartwatch βλεπεις την ωρα, τα email σου, τα sms, τον καιρο, τον χαρτι για το που πας με το ποδήλατο, ποσα βηματα εχεις κανει.. +οτι θυμιζει james bond φαση με τα gadgetακια του
Jophiel Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 ισχυει αυτο που λες, αλλα το να βγαζεις το κινητο απο την τσεπη ή να το ψαχνεις που σκατα το εχεις βαλει (γιατι δεν εχεις παντα ενα ρολοι πανω σου, οταν κανεις μπανιο π.χ. μεσα στην θαλασσα π.χ.) ειναι κουραστικο ωρες ωρες, ενω με το ρολοι κανεις μια τσακ το μανικι και βλεπεις την ωρα, με το smartwatch βλεπεις την ωρα, τα email σου, τα sms, τον καιρο, τον χαρτι για το που πας με το ποδήλατο, ποσα βηματα εχεις κανει.. +οτι θυμιζει james bond φαση με τα gadgetακια του Αυτό με τον james bond είναι ένα παραμύθι που όλοι μας λίγο πολύ θέλουμε να ζήσουμε, είναι ο ενθουσιασμός... που γρήγορα περναει όμως... Αν είμαι στη θάλασσα δεν φοράω ρολόι για δύο λόγους : 1) το θαλασσινό νερό καταστρέφει όλα τα υλικά πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό νερό. Άρα δε χρησιμοποιείς οτιδήποτε θέλεις να κρατήσεις για χρόνια. 2) θέλω να ζήσω τη στιγμή και όχι να την καταστρέφω κοιτώντας e-mails ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης από gps έχω στο κινητό που μπορώ να προσαρμόσω στο ποδήλατο με βάση και με οθόνη της προκοπής. Ειλικρινα δεν μπορώ να φανταστώ να οδηγώ ποδηλατο και ταυτοχρονα να κοιτάζω το χέρι μου προσπαθώντας να διακρίνω τον χαρτη στη λιλιπούτεια οθόνη του ρολογίου μου και όλα αυτά μέσα στην κίνηση... Σε καταλαβαίνω, αλλά την έχω πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν με άχρηστα μικροπραγματάκια, που τελικά κατέληξαν στο συρτάρι μου... Αν θες shopping therapy το καταλαβαίνω, τα χρηματα είναι δικά σου και δικαίωμά σου το πώς θα τα ξοδέψεις, αλλά το ιδανικό θα είναι αυτό που θα πάρεις να έχει και κάποιο νόημα γιατί ο κόπος του να βγάλεις χρήματα δεν επιστρέφεται και είναι πολύτιμος για να τον σπαταλήσεις αλόγιστα ή να στον φάει ένα "έξυπνο" ρολόι... + Ότι για τον james bond ήταν εργαλεία δουλειάς και τα χρησιμοποιούσε για να επιβιώσει. Αν με προσλάβουν για πράκτορα δεν ανησυχώ... Θα μου το δώσουν δώρό, όπως ακριβώς και στον james bond!.. Μαζί με το αυτοκίνητο που γίνεται υποβρύχιο και ελικόπτερο, πετάει πυραύλους και είναι αλεξίσφαιρο!... Θα βοηθούσε στους δρόμους με κίνηση... :-) 1
Zam732 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 ξερουμε αν θα ανοιγει αρχεια pdf και doc? Η ερωτηση ισχυει και για οσα κυκλοφορουν ηδη ( galaxy gear κλπ)
Greek_Tornado Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Εγώ πάντως ψάχνω χρόνια να αγοράσω ρολόι αλλά είχα ορκιστεί ότι δε θα δώσω χρήματα για κάτι που θα μου ήταν απλά αδιάφορο στο design όπως ΠΧ τα Kinetic που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το μόνο που πραγματικά ερωτεύτηκα αλλά δεν είχα ποτέ χρήματα να αποκτήσω είναι το Rado true Jubilee... Όταν είδα το Moto 360 πρώτη φορά δε με ένοιαζε ούτε αν ανοίγει pdf ούτε τίποτα. Επαθα ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ μου όπως είχα πάθει με το κόσμημα της Rado... Γι αυτό θέλω να αγορασω το 360, γιατί ειναι ένα πανέμορφο ρολόι. Τώρα,αν τυχαίνει να είναι και smartwatch και αυτό σημαίνει πολλές παραχωρήσεις όπως τραγική αυτονομία ή οθόνη που δε φαίνεται στον ήλιο τότε θα το σκεφτώ . Αλλιώς το έχω ήδη παραγγείλει με αυτή την τιμή είναι ξεφτίλα! Το Rado έχει πάνω από 1000 ευρώ, αυτό έχει 180! Έτσι το βλέπω εγώ.
gdask Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Ωραιότατο είναι και η τιμή αν ισχυει είναι καλη, αλλά αν είναι 46mm όπως ακούγεται θα είναι τεράστιο.
fingolfingr Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Εγώ πάντως ψάχνω χρόνια να αγοράσω ρολόι αλλά είχα ορκιστεί ότι δε θα δώσω χρήματα για κάτι που θα μου ήταν απλά αδιάφορο στο design όπως ΠΧ τα Kinetic που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το μόνο που πραγματικά ερωτεύτηκα αλλά δεν είχα ποτέ χρήματα να αποκτήσω είναι το Rado true Jubilee... Όταν είδα το Moto 360 πρώτη φορά δε με ένοιαζε ούτε αν ανοίγει pdf ούτε τίποτα. Επαθα ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ μου όπως είχα πάθει με το κόσμημα της Rado... Γι αυτό θέλω να αγορασω το 360, γιατί ειναι ένα πανέμορφο ρολόι. Τώρα,αν τυχαίνει να είναι και smartwatch και αυτό σημαίνει πολλές παραχωρήσεις όπως τραγική αυτονομία ή οθόνη που δε φαίνεται στον ήλιο τότε θα το σκεφτώ . Αλλιώς το έχω ήδη παραγγείλει με αυτή την τιμή είναι ξεφτίλα! Το Rado έχει πάνω από 1000 ευρώ, αυτό έχει 180! Έτσι το βλέπω εγώ. Αρχικά να πώ ότι η τιμή του δεν θα είναι 180€. Και αυτό γιατί πολύ απλά η αναλογία δολλαρίου με ευρώ είναι συνηθως 1:1 σε τέτοια πραγματα. Οποτε καλα θα είναι αν ερθει στα 250€. Το Rado είναι ρολόι που μπορει να κάνει 1000€ αλλα θα το έχεις για τα επόμενα 20 χρόνια. Το smartwatch ζητημα αν το κρατήσει καποιος από εμάς 5 χρόνια. Και αυτό όχι γιατί δεν θα είναι συμβατό με το τότε android κλπ αλλα γιατί θα έχει βγεί κατι πολύ καλύτερο και θα νιωθεις πίσω. Όπως γίνεται με οτιδήποτε τεχνολογικό Για εμενα.... καλύτερα να παρεις το Rado μιας και σου εκανε κλικ. Προσωπικά όταν δεν έχω ρολόι στο χέρι μου νιωθω κάτι να λείπει. Σχεδόν το ίδιο παθαίνω και όταν δεν εχω κινητό μαζί μου. Παρόλα αυτά υπαρχουν πολλές φορες που παω για περπάτημα χωρίς το κινητό. Χωρίς ρολόι ποτε. Το smartwatch προφανώς θα εχει κοινό που θα το αγοράσουν (αλλιως δεν θα εβγαινε) αλλα σιγουρα δεν είναι για όλους. Άλλοι θα το χρησιμοποιήσουν στο επακρο και άλλοι θα ενθουσιαστουν την 1η βδομαδα, θα το κρατήσουν 1-2 μήνες και μετά πώληση ή συρτάρι.
The Ace Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Ως κάτοχος του SW2, να πω ότι η αυτονομία του -με κανονική χρήση smartwatch και όχι απλά ρολογιού- είναι στις 4 μέρες, φορτίζει μέσα σε μισή ώρα, και μπορείς να κάνεις πολλά πραγματάκια με δαύτο (μερικά ναι, όντως θυμίζουν λίγο James Bond!). Με το τελευταίο update μάλιστα έχεις πλέον την δυνατότητα να φτιάχνεις δικά σου watch-faces, άρα δεν το βαριέσαι εύκολα. Από την άλλη, τα κλασσικά ρολόγια μου (π.χ. το Protrek και τον Arctura χρονογράφο) δεν τα αλλάζω, γιατί έχουν τη χρήση τους. Μια χαρά μπαίνεις στη θάλασσα, στο χιόνι, πας παντού με το Protrek, ενώ ο Arctura φαίνεται πολύ πιο ωραίος στο χέρι. Κανένα από αυτά δεν χρειάζεται μπαταρία/φόρτιση, άρα έχουν δύο μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι των smartwatches (καλά, ένας δεν έχει σκεφτεί να βάλει solar panel όπως τα Casio ?) Πάντως για το 360 (με το μεταλλικό λουράκι) εύκολα δίνω το SW2 συν τη διαφορά....
Papakaliati Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Οσοι αναφερεστε στα αυτοματα ρολογια που κρατανε για παντα, μαλλον δεν ειχατε ποτε και παραλειπεται κατι σημαντικο. Αμα δεν φορας το αυτοματο ρολοι σταματαει μετα απο 1-2 μερες οποτε πρεπει να ξαναρυθμισεις την ωρα. Οχι τπτ συγκλονιστικο, αλλα οχι και τοσο πρακτικο. Διαφωνω οτι μετα τα κινητα δεν φοραει κανεις ρολογια, αυτοι που δεν φορανε τωρα νομιζω ουτε και πριν φορουσανε συστηματικα. Το ρολοι δεν ειναι , κυριως για την ωρα, ειναι αξεσουαρ κυριως και σε αυτο το βλεπω δυσκολο να ακτικατασταθει απο ενα σμαρτγουοτσ, εκτος αμα ειναι πολυ ομορφο. Ο λογος που πηγανε προφανος απατα ολα τα σαμσυνκγ ειναι οτι δεν νοιαζεται κανενας να εχει ενα κινητο στο χερι του, θελει να εχει ενα ομορφο ρολοι που τυχαινει να κανει και καποια εξτρα πραγματα. Αμα δεν δω smartwatch που αμα εβλεπα το ιδιο σε ρολοι θα ελεγα το παιρνω, δεν παιζει απλα να το παρω.
Papakaliati Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Ενα ζουζουνι. Οντως πολυ ωραιο. Και αμα ειναι κανονικο ρολοι οπως φαινεται, με + μια οθονη με καποιες δυνατοτητες φαινεται πολυ ωραιο. Αλλα για να τα εχει και τα δυο πρεπει να ειναι καπως χοντρουλικο, η καπως ακριβουλικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα