Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και πάλι :P

Ανοίγοντας για καθάρισμα το netbook της κοπελιάς διαπίστωσα πως έχει μία υποδοχή για καρτούλα κενή. (αυτές τις mini PCI) Πως μπορούμε να δούμε αν υποστηρίζει SSD mSata? Είναι πανάρχαιο μοντέλο βέβαια.

Lenovo S10-2  (model name λεει 20027)

Και αααν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει (που δε το νομίζω βέβαια), λέτε να συμφέρει να μπει κάνας 30άρης SSD για το λειτουργικό σύστημα και βασικά προγράμματα (browsers, skype κλπ) ?

Ευχαριστώ!

post-121105-0-03096400-1400763681_thumb.jpg

Δημοσ.

Το slot που έχει ελεύθερο είναι mini-PCIe.

Δεν είναι mSATA, αν και το slot mSATA είναι όμοιο (αλλά όχι ίδιο) με αυτό του mPCIe.

Μπορείς να βάλεις mPCIe SSD, σαν αυτούς:

http://www.minipciessd.com/

Αν του βάλεις έναν 24 ή 32GB mPCIe SSD (3 GB για swap partition και τα υπόλοιπα για root), 2 GB μνήμη και του φορτώσεις Linux, το μηχανάκι θα πετάει για απλή χρήση.

Και τον υπάρχοντα HDD κάνε τον \home partition.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. 

Δε μπορώ να βάλω λινουξ γιατι δε θα το χρησιμοποιώ εγώ, είναι της κοπέλας μου και όπως καταλαβαίνεις το θέλουμε όσο πιο κοντά στα "γνωστά". :P

Στη wikipedia λεει:

Most compatible systems are based on Intel's Sandy Bridge processor architecture, using the Huron River platform. But for a mSATA/mini-PCI-E connector, the only prerequisite is that there is a switch which makes it either a mSATA or a mini-PCI-E slot and can be implemented on any platform.

Τι παίζει με αυτό ξέρεις; 

Οι mini PCIE SSD τι διαφορές έχουν από τους msata? Είναι πιο αργοί; Ποιο ακριβοί;  :unsure: (α βρήκα στο σιτε που μου έδωσες έχει  msata vs mini pcie  )

Δημοσ.

Δε μπορώ να βάλω λινουξ γιατι δε θα το χρησιμοποιώ εγώ, είναι της κοπέλας μου και όπως καταλαβαίνεις το θέλουμε όσο πιο κοντά στα "γνωστά". :P

Aν της βάλεις Mint, ούτε που θα καταλάβει την διαφορά.

Most compatible systems are based on Intel's Sandy Bridge processor architecture, using the Huron River platform. But for a mSATA/mini-PCI-E connector, the only prerequisite is that there is a switch which makes it either a mSATA or a mini-PCI-E slot and can be implemented on any platform.

Κάποια laptop τον έχουν αυτό τον διακόπτη, κάποια όχι.

Στα χαρακτηριστικά του laptop αυτού όμως, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι είναι mPCIe.

Δημοσ.

Ναι 'σαι καλά! Δε νομίζω πως συμφέρει όμως για mPCIe γιατί σπανίζουν λίγο τέτοιοι SSD. Δε βλέπω πολλές επιλογές και δε θεωρώ πως συμφέρει έναντι ενος 2,5" σε σχέση τιμής/χωρητικότητας. Οπότε προς το παρόν μένει έτσι, αλλά θα δοκιμάσω Mint από περιέργεια κιόλας γιατί δε το έχω δει κι εγώ! 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Aν της βάλεις Mint, ούτε που θα καταλάβει την διαφορά.

Κάποια laptop τον έχουν αυτό τον διακόπτη, κάποια όχι.

Στα χαρακτηριστικά του laptop αυτού όμως, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι είναι mPCIe.

να ρωτήσω κάτι εδώ να μην ανοίγω νέο θέμα αν βάλω mint σε ένα netbook ,ένα usb για αναλογική τηλεόραση που έχω θα βρω drive και πρόγραμμα να παίζει ??????????????  

Επισκέπτης
Δημοσ.

και εγώ δεν το είδα ! πια από της δυο εκδόσεις είναι καλύτερη cinnamon η mate ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

οκ ! ευχαριστώ για τον χρόνο σου 

Δημοσ.

Το S10-2 όπως και οποιοδήποτε Netbook με άτομ, είναι μπρίκι.

Μόνη διαφορά ότι γίνεται εύκολα Hackindosh αλλά με τέτοιο επεξεργαστή κι επιδόσεις να το βράσω.

mSATA δεν δέχεται λόγω διαφορετικής αρχιτεκτονικής του mPCIe slot.

Κατά συνέπεια η καλύτερη λύση είναι (αν το θες τόσο πολύ) να βάλεις κανονικό SSD στο slot του δίσκου και να έχεις και το WWAN.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...