June Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Παιδιά καλησπέρα. Σκάναρα κατά τύχη έναν δίσκο μου Samsung F4 HD204UI με το Hard Disk Sentinel και μου έβγαλε ότι ο δίσκος έχει θέμα. Στην συνέχεια κάνω και ένα deep scan όλους τους sectors με το HD Tune Pro και βγάζει πως όλοι οι sectors είναι οκ. Τρέχω τέλος και το επίσημο τεστ της Seagate (καθώς αυτή πήρε όλο το service των Samsung) και μου βγάζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον δίσκο. Ευτυχώς - λέω - είναι ακόμα εντός εγγύησης. Επισυνάπτω και 2 screenshots από τους ελέγχους. Στέλνω τον δίσκο στο service της seagate, και μου απαντάνε πως τον έλεγξαν και ο δίσκος είναι μια χαρά. Και μου τον ξαναστέλνουν πίσω. Ο δίσκος είναι αγορασμένος από Amazon UK. Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει; Γίνεται ο δίσκος να είναι μια χαρά και να βγάζει ερρορς στο SMART; Ευχαριστώ για την όποια απάντηση!
SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Πολυ περίεργο αφου και το επίσημο tool βγάζει οτι εχει πρόβλημα , καλύτερα θα ηταν να στείλεις και στην seagate τα 2 screenshots από τους ελέγχους. Γενικά ο δίσκος εχει καποιο πρόβλημα ? Δοκίμασε τον σε αλλη θύρα sata και με αλλο καλώδιο
TheELF Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δείξε και την καρτέλα smart από το sentinel μπας και δούμε ποιο είναι το πρόβλημα.
June Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Εδώ η καρτέλα SMART προτού στείλω τον δίσκο. Όχι, δεν είχα κάποιο λειτουργικό θέμα με τον δίσκο τα 2.5 χρόνια τώρα που τον χρησιμοποιώ.
TheELF Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 power on time count 2b60 =11104 ώρες οι εταιρίες βάζουν στο «bios» των δίσκων κάποιο χρονικό όριο μετά από το οποίο ενδέχεται να χαλάσουν τα ηλεκτρονικά τους που σημαίνει ότι μπορεί να παραπονιέται απλά επειδή πλησιάζει αυτός ο χρόνος,μπορεί να δουλέψει ακόμα για χρόνια χωρίς πρόβλημα αλλά σου λένε κράτα και ένα backup γιατί μπορεί να χαλάσει,από πλευράς εγγύησης πάντως δεν πιάνει,είναι φυσική φθορά.
June Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δηλαδή ο δίσκος έχει φυσικό χρόνο ζωής κάτω από 3 χρόνια; Εδώ 2 screenshots και από έναν άλλον Samsung F4 που έχω στο σύστημα μου, αρκετά παλαιότερο από αυτόν...
TheELF Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μια εικασία έκανα μιας και δεν δείχνει να έχει κάτι ο δίσκος.
June Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 To ξέρω, είναι πολύ περίεργο. Τέλος πάντων, τους έστειλα μήνυμα. Αν τον στείλουν τελικά πίσω τον ίδιο, θα τον δοκιμάσω και σε άλλη θύρα με άλλο καλώδιο...
June Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Για την ιστορία, να ενημερώσω πως ξαναέστειλα αναλυτικά όλα τα screenshot στο σέρβις της Seagate. Μου έχουν στείλει ήδη τον παλιό δίσκο με ups, και με ενημέρωσαν πως τώρα με το screenshot είδαν το πρόβλημα και μου στέλνουν άλλον δίσκο προς αντικατάσταση... Τώρα αν θα θέλουν τον παλιό τον δικό μου πάλι πίσω, δεν ξέρω... Για την ώρα 2 δίσκοι είναι καθ' οδόν!
June Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Τελικά επέστρεψε πίσω και ο παλιός δίσκος και ένας ολοκαινούριος refurbished. Χαρτί για να γυρίσω κάποιον πίσω δεν είχε μέσα, οπότε μπράβο τελικά στη seagate που εξυπηρέτησε έστω και την τελευταία στιγμή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα