Alex9589 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Καλημέρα σε όλους! Εδώ και περίπου μία εβδομάδα αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Μετά από αποκατάσταση βλάβης ο συγχρονισμός έπεσε από 29 Mbps σε 24 με αρκετά σφάλματα! Πήρα τον ΟΤΕ τηλέφωνο και μου είπε ότι πράγματι υπήρχε βλάβη και ότι θα διορθωθεί! Μου έρχεται σήμερα μήνυμα στο κινητό ότι αποκαταστάθηκε! Αμ δε! Ο συγχρονισμός έπεσε στα 22 με τα σφάλματα να υπάρχουν ακόμη! Να σημειώσω ότι το SNR marigin είναι λίγο πιο υψηλό απ'όσο θα έπρεπε ενώ θα έπρεπε να πιάνω και τα 30 αφού το attenuation είναι 0/0. Καμιά ιδέα?
dkmaster Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δε νομίζω ότι μπορούμε να σου δώσουμε ιδέες. Προφανώς θα πρέπει να ξαναπάρεις τηλέφωνο και να τους πεις ότι δεν αποκαταστάθηκε παρόλο που έλαβες μήνυμα, και να σου στείλουν τεχνικό να το ελέγξει μεμονωμένα.
Alex9589 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Λοιπόν πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι αύριο θα έρθει τεχνικός! Άντε να δούμε!
jkoukos Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 To Attenuation είναι 0 όχι λόγω μικρής απόστασης αλλά διότι είναι λάθος του firmware της συσκευής. Σε άλλης εταιρείας συσκευές, το δείχνει κανονικά.
Alex9589 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 To Attenuation είναι 0 όχι λόγω μικρής απόστασης αλλά διότι είναι λάθος του firmware της συσκευής. Σε άλλης εταιρείας συσκευές, το δείχνει κανονικά. Τι περίμενες από τον ΟΤΕ!
jkoukos Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Βασικά δεν ξέρουμε αν είναι πρόβλημα της συσκευής ή του τροποποιημένου firmware του ΟΤΕ. Η συσκευή είναι της Deutsche Telekom. Στα ΖΤΕ που επίσης δίνει, η τιμή εμφανίζεται κανονικά.
Alex9589 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Λοιπόν από την Τρίτη η ταχύτητα πέφτει από ~29000/2495 σε ~20000/230 (με modulation vdsl2). Παίρνω τη τεχνική υποστήριξη και το δηλώνω βλάβη. Έρχεται σήμερα ένας τεχνικός ο οποίος κοιτάει την κεντρική πρίζα του σπιτιού και λέει ότι είναι λάθος η συνδεσμολογία!!! Μετά έκοψε το καλώδιο dsl του router για να κάνει τη συνδεσμολογία λέγοντας ότι έπρεπε να απομονώσει τις άλλες πρίζες από το σήμα internet και να έχω μόνο την κεντρική για internet!!! Δεν είπα τίποτε! Είχα ούτως ή άλλως πολλά καλώδια! Βάζει ένα splitter χωρίζοντας τις άλλες πρίζες από την κεντρική και το αφήνει να κρέμεται!!! Μου λέει να κολλήσω ξανά τη πρίζα αλλά με προσοχή μην σπάσει η συνδεσμολογία!!! Και μετά έφυγε βιαστικός. Αφού τώρα είχε κόψει του κόσμου τα καλώδια τα είχε ενώσει με κολλητική ταινία εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτε!!! Και μάλιστα όταν τον ρώτησα αν αυτό ήταν απαραίτητο μου απάντησε ναι γιατί αυτό είναι VDSL και όχι Adsl που δεν επηρεάζεται!!! Είναι τώρα σωστό αυτό? Και μάλιστα πάλι δεν πιάνω 29 αλλά 26 και μάλιστα με ping από 12 σε 20-25!
leonidas_ Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Ναι είναι σωστό. Στο VDSL δεν πρέπει να φεύγουν παράλληλα άλλες πρίζες πίσω από την κεντρική. Θα πρέπει να φεύγει από το σπλίτερ κ από εκεί να πηγαίνει σε παράλληλες πρίζες.Η προχειριά είναι άλλο θέμα κ είναι στην κρίση του τεχνικού αν έχει μεράκι να κάνει κάτι παραπάνω. Αν κ έχω την άποψη ότι κανένας πάροχος δεν έχει την υποχρέωση να κάτσει να ασχοληθεί με την εσωτερική καλωδίωση. Μπορείς να αγοράσεις ένα διπλό πριζάκι για να κάνεις τη δουλειά σου πιο κομψά.Πίσω στο ένα θα συνδέσεις το καλώδιο που έρχεται απ έξω. Είναι συνήθως μπλε κόκκινο. Στη συνέχεια από εκείνο το πριζάκι θα πάρεις κ θα δώσεις στο σπλίτερ. Από την έξοδο για το τηλέφωνο του σπλίτερ θα δώσεις σαν είσοδο με ένα καλώδιο στο άλλο πριζάκι. Κ πίσω από αυτό το πριζάκι θα συνδέσεις το ζευγάρι ή τα ζευγάρια που φεύγουν για να πάνε στα υπόλοιπα δωμάτια.
mikelamar Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Εσυ τουλάχιστον έχεις κ VDSL Τι να πούμε κι εμείς που είμαστε στο Φάληρο και δε προβλέπεται να εχουμε ούτε το 2014 και εχουμε μένει με την 5άρα Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα