Προς το περιεχόμενο

Ινδονήσιος overclocker υπερχρονίζει τον Core i7-4770K στα 6.4GHz !

zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μιλάμε να τον πας 4- 4,5... Αυτό θα μπορούσε να στο δώσει και η Intel σε stock. Ο λόγος που δεν το κάνει είναι διότι δεν ξέρει αν αυτό θα είναι stable as rock στο setup σου. Δεν ξέρει με τι ψύξη, μνήμες και motherboard θα παίξει ο καθένας μας.

Εγώ σου μιλάω για την ενασχόληση όχι για τα ρεκόρ και την κορυφή, χαίρω πολύ με αυτό το σκεπτικό τα πάντα θέλουν skill για να είσαι στους κορυφαίους από barman/σουβλατζής/παίκτης στο lol, μη σου πω και σκουπιδιάρης... Δεν είναι επιχείρημα για την ενασχόληση. Το OC είναι καγκουριά είτε μας αρέσει είτε όχι.

Δεν είναι χαζοί οι κατασκευαστές για να μην σου δίνουν τέτοιες συχνότητες. Νομίζεις θα την χάλαγε την Ιντέλ να σου πούλαγε 4770K Black ultra multra της παναγιας τα μάτια edition που απλά θα ήταν factory OC στα 5Ghz και θα την πουλούσε με CLC στα 400-450ευρώ?? Αλλά είναι ασταθές το σύστημα. 

Αμα δεις το αρθράκι που ανέβασα και της stock συχνότητες αν της κάνεις underclock κάνεις το σύστημά σου ακόμη πιο σταθερό. Aπλά θέτουν μια χρυσή τομή ως κατασκευαστές μεταξύ απόδοσης/σταθερότητας και καθιερόνεται ως stock.

Το παράδειγμα με το dragster σου δεν ισχύει, γιατί στο dragster το τρέχεις το αμάξι και βγάζεις χρόνο. Εδώ απλά κάνουν ένα φθηνό validate. Δεν χτυπάνε τα 7Ghz και μετά να τρέξουν ένα super Pi /ένα CPU bound test στο 3D mark για να δεις πραγματική απόδοση αλλά βλέπεις νουμεράκια. Δηλαδή ότι οι κάγκουρες στο αμάξι κάνουν με δυναμομέτρηση.

Α και σε κανένα σύμπαν δεν θα σύγκρινα τον εαυτό μου με έναν OCer. Εγώ έχω κάνει ταπεινά πειραματάκια, είδα οτί δεν αξήζουν τον κόπο και τον χρόνο μου, είδα από άλλους με μεγαλύτερο εξοπλισμό και χρόνο τη απόδοση έβγαλαν, ξενέρωσα και έφτασα στο συμπέρασμα πως είναι τελικά ωμή καγκουριά. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτα τα εχτρεμε oc θελουν επεμβασεις στο hardware και δεν ειναι καθολου απλα, εχω προσπαθησει στο παρελθον ..Πρακτικη αξια φυσικα καμια γιαυτο και σταματησα να ασχολουμε . Για μενα οβερκλοκ ειναι ποσο παει ο επεξεργαστης με καμια ψυκτρουλα η αντε καμια φτηνη υδροψυξη ..Προσωπικη αποψη

Τωρα τα 6.4 στον 4770 δεν μου φαινονται και τοσο απλα ..Καλο βεβαια θα ηταν να ξεραμε τι το ιδιαιτερο εχει το ρεκορ αυτο καθως οπως σωστα λετε εχουν επιτευχθει υψηλοτερες συχνοτητες ...Ολοι οι πυρηνες? Αξιοποιησημη συχνοτητα για 24/7 !?? Αυτο αποκλειεται με υγρο αζωτο βεβαια ..

Καταρχάς οι κατασκευαστές πουλάνε ότι τους επιβάλει το τμήμα marketing.-

Όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός σου πασάρουν τα +100 MHz σαν επανάσταση της μηχανικής.

τα μετροπρογράμματα είναι έτσι φτιαγμένα για να μετράμε επιδόσεις. Κάποια μετράνε CPU, κάποια μετράνε GPU, κάποια άλλα προσπαθούν να προσομοιώσουν πραγματικές συνθήκες λαμβάνοντας υπόψιν τους πολλά υποσυστήματα.

θεωρητικά, για μια δεδομένη αρχιτεκτονική, όσο καλύτερο και γρηγορότερο το στήσιμο, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα για μεγαλύτερο το σκορ. Τώρα αν αυτό το λίγο επιπλέον δεν σημαίνει κάτι, αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Στην συγκεκριμένη είδηση (που πολύ εύστοχα αναφέρθηκε ότι είναι μαύρη διαφήμιση), ο κυριούλης είχε ως στόχο να σπάσει το φράγμα των 6.5. Αν έσπασε το ρεκορ στο super pi αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά για να ξέρεις, υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για o/cers με ρεκόρ καλύτερου χρόνου στο super pi, ενώ φυσικά κάθε αποτέλεσμα για να γίνει validate πρέπει να συνοδεύεται από ένα screenshot.

superpi.jpg

Και ήταν τόσο σημαντικό που έπρεπε να μπει και home page; Και εγώ ανέβασα τον 8320 στα 5Ghz με αερόψυκτρα αλλά δεν έγινα είδηση... :P

χαχααααα

το εντυπωσιακο ειναι οτι το κανε ινδονησιος....  αντι να τρωει μπανανες εκανε overclock! για αυτο το βγαλανε αρθρο...  καταλαβατε?

Αγαπάμε ρατσιτικά σχόλια,

ας κοροιδέψουμε μια από της πιο παραγωγικές χώρες του πλανήτη ενώ κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι επείδη  οι μισοί είχαμε μισθο με 3 και 60 αλλά τα δάνεια/φοροαπαλαγές/κομπίνες έπεφταν βροχή για να φλασάρουμε το iphone μας πάνω στην leas-αρισμένη Cayenne...

• Like 4

Άλλο 5 και άλλο 6,4  ;) είναι ολίγον τι χαοτική η διαφορά!

Με αέρα είναι πολύ καλά τα 5 ghz αν έβαζε ln2 θα είχε πάνω απο 7GHZ κυριολεκτικά.

Πέρα απο όσα λένε όλοι απο πάνω ο 4770 είναι ένας πολύ κακός cpu σε οc η σκιά των sandy...άλλα οπως έγραψα παραπάνω με την ίδια cpu υπάρχουν καλύτερα oc δεν αξίζει καν σχολιασμό τα 6.4 ghz.

Με αέρα είναι πολύ καλά τα 5 ghz αν έβαζε ln2 θα είχε πάνω απο 7GHZ κυριολεκτικά. Πέρα απο όσα λένε όλοι απο πάνω ο 4770 είναι ένας πολύ κακός cpu σε οc η σκιά των sandy...άλλα οπως έγραψα παραπάνω με την ίδια cpu υπάρχουν καλύτερα oc δεν αξίζει καν σχολιασμό τα 6.4 ghz.

Πάντως αν πάει ο 4770K "μαμά" σε τέτοιες συχνότητες είμαι πολύ περιέργος να δω πως θα τα πάει η ερχόμενη γενία με το "improved TIM"

ας κοροιδέψουμε μια από της πιο παραγωγικές χώρες του πλανήτη ενώ κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι επείδη  οι μισοί είχαμε μισθο με 3 και 60 αλλά τα δάνεια/φοροαπαλαγές/κομπίνες έπεφταν βροχή για να φλασάρουμε το iphone μας πάνω στην leas-αρισμένη Cayenne...

Α'γειάς...

• Like 1

Ρε οταν το πλαισιο εκανε event Ο/C με υγρο αζωτο και τους καλυτερους O/Clockers του χωρου, αυτος και ολοι οι ινδονησιοι ηταν επανω στα δεντρα και τρωγανε μπανανες. Τι να λεμε τωρα. Greece ρε.

Πάντως αν πάει ο 4770K "μαμά" σε τέτοιες συχνότητες είμαι πολύ περιέργος να δω πως θα τα πάει η ερχόμενη γενία με το "improved TIM"

Δεν εχει να κανει με το tim....Δυστυχως...

Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί κράτησε το TIM και δεν έκανε την επαφή κατευθείαν στο "die" - όπως στους laptop. 

Όπα λάθος, αυτό ήταν από άλλο Ινδονήσιο!  :-D

Αλλά αν ξέρεις κανένας μπορεί να πει; 

Ρε οταν το πλαισιο εκανε event Ο/C με υγρο αζωτο και τους καλυτερους O/Clockers του χωρου, αυτος και ολοι οι ινδονησιοι ηταν επανω στα δεντρα και τρωγανε μπανανες. Τι να λεμε τωρα. Greece ρε.

You lost me at Πλαίσιο...είσαι σίγουρος πως θέλεις να χρησιμοποιήσεις σαν καλό το όνομα που είναι υπεύθυνο για τα εκτρώματα ονόματι Turbo-X ?

You lost me at Πλαίσιο...είσαι σίγουρος πως θέλεις να χρησιμοποιήσεις σαν καλό το όνομα που είναι υπεύθυνο για τα εκτρώματα ονόματι Turbo-X ?

Ειρωνεια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...