ivassilis Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Χρησιμοποιώ ενα TP LINK WA730RE σαν repeater με το οποιο επεκτεινω το ασυρματο δικτυο ενος Thomson TG585v7. Εχω μονιμο προβλημα με τυχαια disconnect τοσο του repeater (δηλαδη σβηνει και επανερχεται το λαμπακι range extender) οσο και του δικτυου που δημιουργει (δηλαδη ενω ολα τα λαμπακια ειναι κανονικα και το σημα του ασυρματου δικτυου ισχυρο, οι συσκευές δεν μπαινουν στο δικτυο ή μπαινουν αλλα δεν εχουν ιντερνετ). Να σημειωσω οτι και οταν (σπανια) όλα δουλευουν καλά, η ταχυτητα ειναι απλως υποφερτη (οι μετρησεις δειχνουν down1mbps, up600kbps) και φυσικα δεν εχουν καμμια σχεση με τις ταχυτητες που πιανω οταν συνδεομαι στο thomson, που ειναι πολυ μεγαλυτερες. Επισης να πω οτι με το δικτυο του thomson δεν εχω κανεναν προβλημα συνδεσεων/ταχυτητας. Αναγκαζομαι επισης να χρησιμοποιω μονο wep ασφαλεια γιατι με wpa, το tplink δεν επεκτεινε το δικτυο (ενω εχει τετοια επιλογη στο μενου). Και τελικα εχω να ρωτησω: 1. Προβληματικο repeater? 2. Λαθος συνδεση δικη μου; Να κανω reset τα παντα και να ξαναπροσπαθησω; 3. Ή μήπως ολα αυτα ειναι φυσιολογικα με ενα repeater, και οποιο μοντελο και να ειχα θα ειχα τα ιδια προβληματα? παντως tp link δεν εμπιστευομαι να ξαναπαρω... Ευχαριστω για το χρονο σας.
poihths Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 εξαρταται απο πολλε΄ς παραμετρους α)ποσο μακρια ειναι απ το ρουτερ β)ποσο μακρια ειναι το πισι απ το ΑΡ γ)παντα το repeater δίνει μικρότερη ταχύτητα γιατι η δοσοληψια των data απο ΑΡ σε ρουτερ ειναι και αυτη ασύρματη με αποτέλεσμα να χανεις bandwith και απο κεί δ)σιγουρα δεν θα μπορεις να κατεβαζεις τορεντ απ το repeater γενικά δεν πολυ αξίζει καλύτερα δες αν μπορεις να συνδέσεις καλώδιο ή να βάλεις powerline αν και το 2ο έχει και αυτό αρκετα θέματα ειδικά αν εχεις ενεργοβόρες συσκευές σε λειτουργία air condition , πλυντήριο, κουζίνα κλπ
ivassilis Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση. Επιβεβαιώνεις σε γενικές γραμμές και την δική μου εμπειρία, που είναι ότι γενικά δεν πολυαξίζει το repeater, τουλάχιστον τα φθηνά. Ίσως με κάποιο πολύ καλό (και ακριβό) να γίνεται καλύτερη δουλειά, αλλά η οριστική λύση θα είναι μια δεύτερη ανεξάρτητη γραμμή..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα