bilspa Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 αγορασα εναν q6600 2.4 ghz s775 εχω θερμοκρασιες απο indle 46c μεχρι 64c σε full load,ειναι κανονικες;αν εχει καποιος το ιδιο επεξεργαστη ας μου πει ..
thomasG4 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Μια χαρά είναι. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής σε αυτές περίπου τις θερμοκρασίες κυμαίνεται. 1
bilspa Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Μια χαρά είναι. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής σε αυτές περίπου τις θερμοκρασίες κυμαίνεται. σε ευχαριστω φιλτατε θωμα, ετσι ελεγα κ εγω γιατι εκει παιζει κ αλλος επεξεργαστης icore3 1156 που εχω (απλως ο icore 3 ειναι απο stock 2.96 ghz σε 3.61 ghz οc)
SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Τον εχω και εγω τον συγκεκριμένο και ειναι οντως λίγο ζεστός αλλα ειναι οι φυσιολογικές του θερμοκρασίες , με μια aftermarket ψύκτρα παντως και τώρα το καλοκαιράκι θα ειναι καλύτερα.
Demon Lord Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δεν ξέρω αν έχει τη στοκ ψύκτρα ο φίλος. Πάντως εγώ με q8200 με τη στοκ ψύκτρα, μια akasa και τώρα με μια xigmatek gaia ήμουν κάπου εκεί. Στο Bios όμως έβαλα το fan της ψύκτρας να γυρνάει φουλ συνέχεια και παρόλο που κάνει λίγο θόρυβο (εμένα προσωπικά δεε με ενοχλεί) είδα μεγάλη διαφορά, η θερμοκρασία έπεσε τουλάχιστον 5 βαθμούς.
chrisxkar Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 φιλε μου ειχα τον q6600 και με την στοκ επιανε 92 εως και 105 βαθμους μετα που εβαλα ψυκτρα η θερμοκρασια ηταν κοντα στους 60.οποτε αν δεν πιασεις 70+ εισαι αψογος.
Luciddream Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 με καλή aftermarket 64c θα πρέπει να πηγαίνει μόνο αν ειναι overclocked στα 3.6 ghz... οι λογικές θερμοκρασίες ειναι γύρω στα 40 εως το πολύ 50... για stock δεν ξέρω, αλλα και πάλι ψηλά μου ακούγονται...
chrisxkar Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Η θερμοκρασια που λεω εως και 100+ την επιανε παιζοντας παιχνιδι, καλοκαιρι τερμα ζεστη και με ενα χαλακι σκονη πανω στην ψυκτρα του δεν ηταν λογικες θερμοκρασιες γιαυτο και εβαλα ψυκτρα,τον αναφερω για να καταλαβει το παλικαρι οτι ο επεξεργαστης αντεχει αρκετα μεγαλες θερμοκρασιες.Γενικα σε φορουμ λενε οτι καλο ειναι να τον κρατας κατω απο 71 βαθμους αλλα θα δεις οτι υπαρχουν και αλλοι που τον λειτουργουσαν για ενα διαστημα σε 90+ και δεν ειχαν προβλημα.Ο amd που εχω τωρα πχ αν πιασει 90 βαθμους λογικα θα παραδωσει πνευμα
geo_Ath Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Εγώ με τον Q9550 (cpu της ιδιας σειράς), και με μια Ψύκτρα της ταξης των 20-25 ευρώ (Coolermaster Vortex Plus), είμαι με μεσο όρο στους 43 C σε idle (ιντερνετ κλπ) και σε μεγάλο φόρτο +10C πάνω.. Αρα με μια ψύκτρα μπορείς να πέσεις 3 C σε idle το πολυ! Τη διαφορά θα τη δεις σε full load.. (Βέβαια πάντα παίζει ρολο και αν εχεις καλη κυκλοφορια αερα μεσα στο κουτι) 1
Luciddream Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Η θερμοκρασια που λεω εως και 100+ την επιανε παιζοντας παιχνιδι, καλοκαιρι τερμα ζεστη και με ενα χαλακι σκονη πανω στην ψυκτρα του δεν ηταν λογικες θερμοκρασιες γιαυτο και εβαλα ψυκτρα,τον αναφερω για να καταλαβει το παλικαρι οτι ο επεξεργαστης αντεχει αρκετα μεγαλες θερμοκρασιες.Γενικα σε φορουμ λενε οτι καλο ειναι να τον κρατας κατω απο 71 βαθμους αλλα θα δεις οτι υπαρχουν και αλλοι που τον λειτουργουσαν για ενα διαστημα σε 90+ και δεν ειχαν προβλημα.Ο amd που εχω τωρα πχ αν πιασει 90 βαθμους λογικα θα παραδωσει πνευμα οτι αντέχει αντέχει, δεν αντιλέγω, αλλα γιαυτο το ανέφερα για να ξέρει οτι αν εχει aftermarket ψύκτρα, με αυτές τις θερμοκρασίες που έχει τώρα που δεν εχουν πιάσει ακόμα οι ζέστες, μετά θα έχει "πρόβλημα" ... το κάτω απο 71 ειναι λίγο ραδιο αρβύλα, στην πραγματικότητα ειναι αρκετά παραπάνω. κάποτε που είχα τον επεξεργαστή είχα κάνει αρκετή έρευνα στο θέμα. 71c ειναι το οριο στο κέντρο του επεξεργαστή το οποίο θελει ειδικό όργανο μέτρησης. τα όρια για τα cores είναι αρκετά πιο πάνω. αν θυμάμαι καλά ο επεξεργαστής κλείνει το PC στους 120c, που θεωρητικά δεν θα φτάσει ποτέ γιατι στους 100c ρίχνει τα ρολόγια για να προστατευθεί. edit: οταν λεω 100c εννοώ 100 μονάδες μέτρησης στην CPU, που δεν σημαίνει απαραίτητα οτι ειναι βαθμοί κελσίου. τα παραπάνω ισχύουν μόνο σε περίπτωση που ο επεξεργαστής ειναι stock, αν ειναι overclocked δεν υπάρχουν συγκεκριμένα νούμερα και η θερμότητα μπορεί να επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο την αντοχή της CPU edit: για κάθε χρήση: Intel® Core™2 Extreme Quad-Core Processor and Intel® Core™2 Quad Processor Thermal and Mechanical Design Guidelines Επεξ/σία 22 Μαΐου 2014 από Luciddream
bilspa Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) δεν εχω στοκ ψυκτρα αλλα μια thermaltec ,πιστευω οτι ειναι κανονικες απο οτι διαβαζω, δε με ενδιαφερει το oc ,θα δω πως παει κ βλεπω ,παιζω παιχνιδια για δοκιμη πχ nba4k kai βλεπω 58c με καρτα γραφικων μαπα αmd 4650 1gb ram 1280*1024 μετα πεφτει 45c μεχρι 50.....το κουτι ειναι μικρο ενα loop για xbmc εχω βαλει κ στα πλαγια ανεμιστηρα artic cooler εχει θορυβο φυσικα το pc ,βλεπωντας κ κανοντας..αυτες οι θερμοκρασιες με coretemp ,με speedfan λει 38c Επεξ/σία 22 Μαΐου 2014 από bilspa
Luciddream Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 το κανονικές, είναι "υποκειμενικό" απο ότι φαίνεται. γιαυτό μπήκα και στον κόπο να απαντήσω, για κάτι που έχει συζητηθεί πολλές φορές. ίσως το air flow του κουτιού να μην βοηθάει για κάτι καλύτερο βέβαια. επίσης λίγο off topic αλλα q6600 και overclock πάει πακέτο, έστω μέχρι τα 3.2ghz..... εδώ κάτι θερμοκρασίες απο τα παλιά, κοντά αύγουστο μήνα... και εδώ ένα quote απο ένα παλιο τοπικ βέβαια παίζει ρόλο και η ψύκτρα, τα συγκεκριμένα ήταν με prolimatech megashadow τελικά σήμερα το έριξα στα 1,285v (400x8) και έτρεξα OCCT για 40 λεπτά..max core temp 61c.
bilspa Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 το κανονικές, είναι "υποκειμενικό" απο ότι φαίνεται. γιαυτό μπήκα και στον κόπο να απαντήσω, για κάτι που έχει συζητηθεί πολλές φορές. ίσως το air flow του κουτιού να μην βοηθάει για κάτι καλύτερο βέβαια. επίσης λίγο off topic αλλα q6600 και overclock πάει πακέτο, έστω μέχρι τα 3.2ghz..... εδώ κάτι θερμοκρασίες απο τα παλιά, κοντά αύγουστο μήνα... και εδώ ένα quote απο ένα παλιο τοπικ βέβαια παίζει ρόλο και η ψύκτρα, τα συγκεκριμένα ήταν με prolimatech megashadow εχω το q6600 me gigabyte G33M-S2L -muskin 4 gb ram gb 800mhz για να παω 3.0 ghz σταθερα το πρεπει να κανω ,ξερω 9χ333 = 3.0 μετα τι κανω πχ system memory multiplier to 2.4...ευχαριστω
Luciddream Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 ναι πρέπει να αλλάξεις και το memory multiplier γιατι "δένεται" με το FSB.. στόχος ειναι οι μνήμες να ειναι πάντα 800mhz. έχω να τα δώ κανα 3-4 χρόνια αυτά οπότε δεν θυμάμαι να στα πώ απέξω.. γενικά προσπάθησε να πειράξεις όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα. αυτα που εγραψες παραπάνω και τα volt της cpu πρεπει να ειναι αρκετά για ενα OC. και στα 3.0 δεν ειναι και μεγάλο το OC, αν και απο ότι διαβάζω αυτη η μητρική δεν κάνει και πολλά παραπάνω 1
Poincareγρ Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 αν θυμάμαι καλά ο επεξεργαστής κλείνει το PC στους 120c, που θεωρητικά δεν θα φτάσει ποτέ γιατι στους 100c ρίχνει τα ρολόγια για να προστατευθεί. edit: οταν λεω 100c εννοώ 100 μονάδες μέτρησης στην CPU, που δεν σημαίνει απαραίτητα οτι ειναι βαθμοί κελσίου. Τι εννοείς "100 μονάδες μέτρησης"? Δηλαδή άλλοι υπολογιστές κλείνουν στους 120(κελσίου), άλλοι στους 120(φαρενάιτ) και άλλοι στους 120(κέλβιν)? ή έχουν δικό τους σύστημα μέτρησης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα