naruto14 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Καλησπέρα. Σε λίγες βδομάδες σκοπεύω να αγοράσω ένα νέο PC κοντά στο 1000ικο. Υποθέτω πάνω θα του βάλω μια GTX 770 ή R9 280X. Φυσικά όμως έχω στο μυαλό μου και ακριβότερες ή φθηνότερες προτάσεις και θέλω να προσαρμόσω το budget ώστε να ταιριάζει με την αγορά που θα κάνω κατά Σεπτέμβρη μεριά που θα είναι μια οθόνη. Αυτή τη στιγμή έχω ένα 23αρι IPS της LG (full hd εννοείται). Και για gaming κυρίως και μετά για ταινίες ψάχνομαι για μια ακόμα μεγαλύτερη οθόνη, σαν δεύτερη λογικά που θα συνδέω το PC. Δηλαδή μια 32αρα ή 42αρα αναλόγως και τι χρήμα θα υπάρχει τότε. Όμως σήμερα έπεσε το μάτι μου πάνω στις UltraWide και μου φαίνεται μια πολύ καλή περίπτωση για gaming, ταινίες αλλά και για διάφορες άλλες εργασίες (όπως browsing και video editing που σκοπεύω να ασχοληθώ). Έψαξα λίγο τι μοντέλα υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά και κατέληξα LG 29MA73D μιας και μου φάνηκε η πιο "τίμια" λύση. Και με ένα 100αρι να πουλήσω το δικό μου Monitor πάει στα 300. Εσείς τι λέτε? Νομίζετε ότι αξίζει για τους λόγους που το θέλω περισσότερο από μια TV?
tmjuju Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 ΙΜΗΟ κοίτα καλύτερα για 27” σε 2560χ1440 Η ανάλυση (και η κάθετη) είναι πολύ χρήσιμη ακόμα και σε gaming ! 1
naruto14 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Σε τέτοια ανάλυση το πρόβλημα είναι πως η gpu θα τα βρει σκούρα σε Max settings . άμα η ανάλυση είναι η όμως 2560χ 1080 εκεί θα ζορίζεται; επίσης σε τόσο μεγάλο μέγεθος οι οθόνες είναι εύχρηστες για καθημερινή χρήση ή παιζει να βγάλω τα μάτια μου;
Millennium Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Καλύτερα να κοιτάξεις για 27αρα 1440p απλά θα υπάρχουν και ανάλογες απαιτήσεις και σε κάρτα,(παίζουν ρόλο βέβαια και οι απαιτήσεις σου).Μια χαρά θα'σαι. 1
naruto14 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Καλύτερα να κοιτάξεις για 27αρα 1440p απλά θα υπάρχουν και ανάλογες απαιτήσεις και σε κάρτα,(παίζουν ρόλο βέβαια και οι απαιτήσεις σου).Μια χαρά θα'σαι. Έχω αρκετά μεγάλες απαιτήσεις η αλήθεια είναι λόγω του budget που θα διαθέσω για το PC . Στην τελική μου φαίνεται θα υπερισχύσει το μέγεθος και θα πάω σε 42αρα. Έτσι έχω το πλεονέκτημα το ότι θα έχω και 23αρι monitor για απλή καθημερινή χρήση και λίγο gaming αλλά και την τηλεόραση για πιο απολαυστικό gaming.
naruto14 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Όχι για καθημερινή χρήση η 42αρα. Αυτή θα προορίζεται για ταινίες και gaming αποκλειστικά. Για καθημερινή χρήση θα έχω το τωρινό μου μόνιτορ.
Millennium Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Είναι και αυτή μια σκέψη αν και τα 1440p σε ποιοτικό panel/οθόνη είναι άλλη εμπειρία.
panoskatos Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Έχω αρκετά μεγάλες απαιτήσεις η αλήθεια είναι λόγω του budget που θα διαθέσω για το PC . Στην τελική μου φαίνεται θα υπερισχύσει το μέγεθος και θα πάω σε 42αρα. Έτσι έχω το πλεονέκτημα το ότι θα έχω και 23αρι monitor για απλή καθημερινή χρήση και λίγο gaming αλλά και την τηλεόραση για πιο απολαυστικό gaming. Το μόνο gaming που θα ευχαριστηθείς σε μια 42" 1080p θα είναι με gamepad , ποδοσφαιράκι, τένις, μπάσκετ και άντε και ραλάκια. Οτιδήποτε άλλο θέλει πληκτρολόγιο και ποντίκι ξέχνα το. Κάνε την αναβάθμιση που θέλεις στο hardware του υπολογιστή σου και κράτα το μονιτορ που εχεις τώρα. Πάνω απο τις 24" με ανάλυση 1080 είναι χάλι μαύρο. Δεν κάνουν οι τηλεοράσεις για μονιτορ, για άμεση επαφη παίζοντας πχ FPS παιχνίδι.,browsing κτλ.Υπαρχει και το inputlag, αριθμός ppi και άλλα πολλά. Τα μάτια σου θα χαλάσεις. Αν κάνεις τόση μεγάλη χρήση στην επεξεργασία βίντεο θα πάρεις ενα δευτερο μονιτορ, ας είναι και απο δευτερο χέρι, ενα 20"-22" αρκει και ας μην είναι 1080 Αν πάρεις TV 42" δεν χρειάζεται να την συνδέσεις με τον υπολογιστή σου για θέαση ταινιων, ολες πλεον εχουν media player.
naruto14 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Είναι και αυτή μια σκέψη αν και τα 1440p σε ποιοτικό panel/οθόνη είναι άλλη εμπειρία. Γιατί υπάρχει περίπτωση το δικό μου μάτι να ξεχωρίσει την διαφορά? Δεν λέω η μετάβαση από το 4:3 1280χ1024 σε 16:9 1920χ1080 ήταν τεράστια αλλά δεν ξέρω αν θα ισχύει το ίδιο για τα 1440p. Και επίσης μου φαίνονται υπερβολικά για 500 ευρώ για ένα άσχημο monitor που θα με εμποδίσει μάλιστα και σε αρκετά παιχνίδια να παίξω σε υψηλά settings. Το μόνο gaming που θα ευχαριστηθείς σε μια 42" 1080p θα είναι με gamepad , ποδοσφαιράκι, τένις, μπάσκετ και άντε και ραλάκια. Οτιδήποτε άλλο θέλει πληκτρολόγιο και ποντίκι ξέχνα το. Κάνε την αναβάθμιση που θέλεις στο hardware του υπολογιστή σου και κράτα το μονιτορ που εχεις τώρα. Πάνω απο τις 24" με ανάλυση 1080 είναι χάλι μαύρο. Δεν κάνουν οι τηλεοράσεις για μονιτορ, για άμεση επαφη παίζοντας πχ FPS παιχνίδι.,browsing κτλ.Υπαρχει και το inputlag, αριθμός ppi και άλλα πολλά. Τα μάτια σου θα χαλάσεις. Αν κάνεις τόση μεγάλη χρήση στην επεξεργασία βίντεο θα πάρεις ενα δευτερο μονιτορ, ας είναι και απο δευτερο χέρι, ενα 20"-22" αρκει και ας μην είναι 1080 Αν πάρεις TV 42" δεν χρειάζεται να την συνδέσεις με τον υπολογιστή σου για θέαση ταινιων, ολες πλεον εχουν media player. Δίπλα θα είναι έτσι και αλλιώς οπότε θα τη συνδέσω. Έτσι δεν θα χρειαστεί να κοιτάξω και για Smart TV αρά μικρότερο budget. Γιατί third person shooters και action adventure δεν παίζονται με χειριστήριο? Στην κονσόλα πως έπαιζα τόσο καιρό? Και προφανώς την 42αρα δεν θα την έχω για browing κλπ. Καθαρά για gaming και ταινίες. Γιατί σας φαίνεται τόσο κακή επιλογή αυτή; δεν μπορώ να καταλάβω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 εκεί που θα σου φανεί με διαφορά το 1440p είναι στο ότι θα χωράνε περισσότερα πράγματα στον κάθετο άξωνα κι ότι θα κάνεις λιγότερο scroll down από ότι στο 1080p...
naruto14 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 εκεί που θα σου φανεί με διαφορά το 1440p είναι στο ότι θα χωράνε περισσότερα πράγματα στον κάθετο άξωνα κι ότι θα κάνεις λιγότερο scroll down από ότι στο 1080p... Δηλαδή στο gaming δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές...
panoskatos Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Γιατί σας φαίνεται τόσο κακή επιλογή αυτή; δεν μπορώ να καταλάβω Γιατι το έχουμε κάνει κάποιοι ηδη και βλέπουμε οτι ειναι άσχημο. Θα σου το πω οσο πιο απλά γίνεται. Με την 40" οθόνη δεν θα έχεις περισσότερο χώρο, θα έχεις ακριβώς τον ιδιο με το μονιτορ που εχεις τώρα. Όσο πιο κοντά είναι το ενα pixel με το άλλο τόσο πιο όμορφο αποτέλεσμα εχεις. Οσο πιο αραια είναι τα pixel μεταξύ τους τόσο το αποτέλεσμα είναι πιο άσχημο. Καπως ετσι απλά και κατανοητα είναι ο λογος ppi. Επειδή λοιπόν στην τηλεόραση κάθεσαι συνήθως μακριά αυτο δεν σε ενοχλεί και δεν γίνεται αντιληπτό ή ενοχλητικό στο μάτι. Στο γραφείο σου με τον υπολογιστή σου κάθεσαι ακριβώς μπροστα στο μονιτορ. Στις 23" λοιπόν το ppi είναι επιτρεπτό αν κάνεις το ιδιο πράγμα σε μαι οθόνη 1080x1920 αλλά με τεράστιο εμβαδό θα γίνει πολύ ευκολα αντιληπτό το κάθε pixel. Τα γράμματα και οτι άλλο βλέπεις θα νομίζεις οτι είναι ενα ψηφιδωτό εικόνας (Στην ουσία αυτο είναι αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ)
naruto14 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Γιατι το έχουμε κάνει κάποιοι ηδη και βλέπουμε οτι ειναι άσχημο. Θα σου το πω οσο πιο απλά γίνεται. Με την 40" οθόνη δεν θα έχεις περισσότερο χώρο, θα έχεις ακριβώς τον ιδιο με το μονιτορ που εχεις τώρα. Όσο πιο κοντά είναι το ενα pixel με το άλλο τόσο πιο όμορφο αποτέλεσμα εχεις. Οσο πιο αραια είναι τα pixel μεταξύ τους τόσο το αποτέλεσμα είναι πιο άσχημο. Καπως ετσι απλά και κατανοητα είναι ο λογος ppi. Επειδή λοιπόν στην τηλεόραση κάθεσαι συνήθως μακριά αυτο δεν σε ενοχλεί και δεν γίνεται αντιληπτό ή ενοχλητικό στο μάτι. Στο γραφείο σου με τον υπολογιστή σου κάθεσαι ακριβώς μπροστα στο μονιτορ. Στις 23" λοιπόν το ppi είναι επιτρεπτό αν κάνεις το ιδιο πράγμα σε μαι οθόνη 1080x1920 αλλά με τεράστιο εμβαδό θα γίνει πολύ ευκολα αντιληπτό το κάθε pixel. Τα γράμματα και οτι άλλο βλέπεις θα νομίζεις οτι είναι ενα ψηφιδωτό εικόνας (Στην ουσία αυτο είναι αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ) Δεν αντιλέγω σε αυτά. Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τηλεόρασης είναι το μέγεθος. Δηλαδή μπορείς να αράξεις στον καναπέ σου, να πιάσεις το controller και να παίξεις τα παιχνίδια σου. Έχεις άλλη απλά εκεί. Τουλάχιστον έτσι φαντάζομαι μιας και δεν έχω παίξει για πολύ ώρα μπροστά σε 42αρα. Μόνο σε 32αρα σε κονσόλα. Αλλά όπως και να έχει το 23αρι μου φαίνεται πια μικρό σαν μόνιτορ για gaming ...
panoskatos Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δηλαδή στο gaming δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές... Θα εχεις ακόμα πιο ευκρινή εικόνα αλλά θα πέσουν λίγο τα καρέ σου ( frames) θα επιβαρυνθεί λίγο πιο πολύ η κάρτα γραφικών σου εννοώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα