Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σου απάντησαν (^). "Επίσημα" κανένας δεν υποστηρίζει τέτοιες συχνότητες γιατί ποτέ δεν υπήρχε η ανάγκη. Aν θυμάμαι καλά παίζει να δούμε αυτό το "επίσημο" support είτε για 1866 η  2133 στος Haswell-E.

Mαζί σου σε αυτό, αλλά δεν μπορείς να πεις "δίνω 70-100 ευρώ παραπάνω για 2-12 Fps παραπάνω. Είναι εμφανείς η διαφορές στο χαρτί όχι στο μάτι για τα 2-3.

Ως CPU ο 7850Κ φτάνει με τον i3 οπότε θα τον συμφέρε να πάει σε i3/fx και R9 λόγο του κόστους των μνημών που σκεύτεται. Δεν με νοίαζει το ζητημα πλατφόρμας και εταιρίας απλά τονίζω πως το κόστος των 16GB 2400Mhz καταστρέφουν το VFM του 7850Κ. Αν μιλούσε για 4-8GB @1600 αντί για 1333 τότε θα σύμφερε. Για τέτοιες λύσεις είναι πολύ προτιμότερο να συμβιβαστείς με κάτι ψιλοfps παρακάτω παρά να τα σκάσεις τόσο χοντρά για διαφορές που το μάτι σου δεν πρόκειται να χαθεί.

BTW ένα άλλο point από δικά μου πειράματα με 6800K μου έχουν δείξει πως πολλές μνημες 2133 (2 μοντέλα Patriot και Crucial Balistix) μου έχουν δείξει οτί σε APU αυτές οι μνήμες κάνουν πάρτυ στα BSOD's. ¨Οταν τις έβαλα στον 4770K με dGPU όλα πήγαν μέλι-γάλα. 

Κάπου έχεις μπερδευτεί, με τα λεγόμενά μου, και το point που προσπαθούσα να κάνω. Ας προσπαθήσω να στα ξεκαθαρίσω λοιπόν.

Α. Ο ts ρωτάει αν έχει νόημα να πάει σε 2400 μνήμη με i7. Σε λανθασμένη απάντηση δική σου (οτι δηλαδή οι FX έχουν 2133 controller) απαντώ εγώ διορθώνοντας αυτό το νούμερο (το πραγματικό είναι 1866) και αναφέρω οτι τα μόνα τσιπάκια που μπορούν να επωφεληθούν αυτή τη στιγμή απο 2400 μνήμες είναι οι APU και συγκεκριμένα ο 7850K. Ποτέ δεν πρότεινα στον TS (ή και σε κάποιον άλλον) να βάλει αυτές τις μνήμες σε i7 ή και σε FX. Επίσης κόλλησες με τα 16gb μνήμης του TS. Κοίτα λίγο το δικό μου post, μίλησα για 7850K πουθενά και 16gb μνήμης? Προς τι λοιπόν αυτή η εμμονή για τα 16gb μνήμης και για τα 165 ευρώ που κοστίζουν?

Β. (και off-topic) αλλα για να το κλείνουμε. Εμφανείς διαφορές απο 1600 μνήμη σε 2400 σε έναν 7850Κ υπάρχουν και το γνωρίζουν και οι πέτρες αυτό. Απο την στιγμή λοιπόν που κάποιος πληρώνει μια 290x 20% παραπάνω απο μια 290 απλή για να έχει ένα 10% παραπάνω επιδόσεις (αυτό το 10% σε 1440p ανάλυση - πάλι σε 5 καρέ μπορεί να μεταφράζεται... δεν είναι μετρήσιμο?), Έχεις δει κανέναν άνθρωπο να μετράει τα καρέ με το μάτι? Εγώ δεν γνωρίζω κάποιον με αυτή την ικανότητα, οπότε θα βασιστώ στα benchmarks (ή στο fraps) για να δω τις διαφορές απο 1600/1866 σε 2400Μhz. Όπως και να το κάνουμε απο την στιγμή που μιλάμε έστω και για 1% διαφορά , μιλάμε για μετρήσιμη (και εμφανή) διαφορά.

Γ. Ανέκαθεν (ή τουλάχιστον απο το 99 που άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά) οι μνήμες των server ήταν ένα σκαλί πίσω σε ταχύτητα απο τις consumer/desktop που χρησιμοποιούμε εμείς. Όταν είχαμε εμείς ddr 400, οι server μνήμες έπαιζαν στα 266 (άντε 333)- το 99% αυτών με ECC. Όταν πήγαμε σε ddr2 800/1066 εμείς οι server φόραγαν 533/667, απο που προκύπτει λοιπόν τόσο το ότι οι 2400 μνήμες προορίζονται για servers , όσο και η επίμονη (μπορεί και εριστική) απάντηση που δίνεις στον NT1G που ζητά να μάθει αυτό που ζητάμε όλοι -που σκατά χρησιμοποιούν σε servers σήμερα ddr3 2400-. Ημιμάθεια λοιπόν για κάτι που παίζει να γνωρίζουν και οι dothraki (it is known - ένα πράγμα).

Δ. Τον 6800K που αναφέρεις τον έχω και γώ σε ένα απο τα μηχανήματα του σπιτιού απο τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του. Με gigabyte uefi A85x motherboard, G.Skill Ripjaws 2133Mhz, rock solid και granite stable , άρα μάλλον κάτι λάθος κάνεις στον δικό σου και τρως μπλε οθόνες. Το οτι δεν μπορείς εσύ να ρυθμίσεις κάτι για να παίξει σωστά δεν αποτελεί και κανόνα για τους υπόλοιπους οτι δεν θα μπορέσουν να το δουλέψουν. Μια χαρά θα δουλέψουν εν κατακλείδι (ακόμα και 4gb) 2400 μνήμης σε έναν 7850Κ , όπως μια χαρά παίζει η 2133 μνήμη στον 6800Κ, τόσο σε μένα όσο και σε πολλούς άλλους ανα την υφήλιο.

Τέλος απο εμένα, και καλό θα ήταν στο μέλλον, ή να ρίχνεις λίγο διάβασμα πριν αρχίσεις να μιλάς για 2400 μνήμες και servers, (ή έστω για 2133 memory controller στους FX) , και λίγο λιγότερο εριστικός στις απαντήσεις σου, όταν στριμώχνεσαι απο τις ερωτήσεις / posts των άλλων.

Καλημέρα.

• Like 4
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...