Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα προσπαθω να φτιαξω ενα web application σε .NET MVC 5. 

Εχω σχεδιασει την βαση δεδομενων σε χαρτι και τωρα θελω να την υλοποιησω σε SQL Server.

Υπαρχει καποια καλη μεθοδος (best practice) η απλα παω και κανω manually create new table etc?

Το EF απορριφθηκε γιατι το schema δεν κανει map σε OO approach

thanks

Επεξ/σία από fonsde
Δημοσ.

Αφού το EF το απέρριψες δεν βλέπω κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις εκτός απο το manually create new table όπως ανέφερες.

Υποθέτω το SQL Management Studio της Microsoft το γνωρίζεις.Φτιάχνεις την βάση εκεί και μετά η την κάνεις export σε ένα sql script ή την παιρνεις backup σε αρχείο και την κάνεις restore σε όσους SQL Servers θέλεις.

Ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε και το schema και γιατί απέρριψες το EF.

Επίσης πως θα κάνεις το data access χωρίς EF σε MVC?

Δημοσ.

Μπορει να εχετε δικαιο και να κανει map  σε OO, αλλα ο senior μου ειπε ετσι (ειναι η πρωτη φορα που δουλευω σε MVC, .NET).

εχω καποιες ερωτησεις. Το project ειναι ενας capacity planner οπου θα κανουμε project hours ανα υπαλληλο ανα μηνα.

1. Προτεινε normalization στο ResourceProjectedCapacity για το date με τα Μοnth και FY tables. Αλλα δεν μου φαινεται πολυ καλο. To date θα ειναι 01/01/2013, 01/02/2013 (ανα μηνα δηλαδη)

η καλυτερα να εχω ενα table για FY και month ?

2. Με τα FK constraints ειναι δυσκολο να βαλω dummy data. Υπαρχει καποια προταση για αυτο?

thanks

post-133139-0-86287200-1400744576_thumb.jpg

Δημοσ.

Εμενα μου φαίνεται πως κανει μια χαρα map. 

Δε ξερω για ποιο λογο θέλει χωριστα table για month και year σε βαρκαρη (varchar) που κανεις πιο δυσκολα validation,εκτος αν στη βαση αυτη δε μπορεις να κανεις index βαση μηνα η year.

Κατα την αποψη μου ειναι περιττα :P

Βλεπω πως στον SQL εχει και αυτο 

http://dba.stackexchange.com/a/31421

Γενικα δε δουλευω με τον SQL για να ξερω λεπτομερειες του

Δημοσ.

Υποθέτω τα θέλει σε varchar (string) για να μην μπλέκει με timezones,date formats και locale settings.

Όσον αφορά τα Foreign keys και τα dummy data απλώς θα πρέπει να φτιάξεις τα data και να κάνεις την προσθήκη ώστε να τηρούνται οι περιορισμοί των foreign keys.Είναι λίγο παίδεμα αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο μιας και επέλεξες να έχεις foreign keys.

Ξεκινάς από το Location.

Μετά βάζεις το standardDailyWorkingHours.

Dummy data στο Project.

Μετά στο ProjectActualCapacity

Μετά με την σειρά Resource -> ResourceProjectedCapacity -> Month -> FinancialYear.

Μπορείς να πάρεις έτσι μια ιδέα και για το workflow που πρέπει να ακολουθήσει και ο χρήστης.

Δημοσ.

thanks... seems to work so far.

Αλλη ερωτηση που εχω ειναι list πολλα records. πως μπορω να τα κανω ολα μαζι update πατοντας ενα κουμπι. 

Βρισκω πολλα διαφορερικα πραματα στο internet που μερικα δεν καταλαβαινω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς ακριβώς παίρνεις και δείχνεις τα records?

Χρησιμοποιείς Telerik ή Devexpress?

Επεξ/σία από nucleus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...