Philippe Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δεν έχω ιδέα από digitisers. Ακούω για wacom pen, wacom intuos, huion κλπ. Θέλω να κρατάω σημειώσεις απλές, προσωπικές. Έχει κανείς γνώση του θέματος;
Philippe Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Το έψαξα λίγο. Το Bamboo Pen έγινε Intuos και το Intuos 5 έγινε Intuos Pro. Η διαφορά του Intuos Pen με το Intuos Pen & Touch είναι ότι το πρώτο -και πιο φθηνό- δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Touchpad? Υπάρχει κάποιος φίλος που έχει wacom digitiser, για να δώσει το ΟΚ και να προχωρήσουμε στην αγορά?
harris78 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Ναι η διαφορά είναι αυτή. Wacom Bamboo (intuos πλέον) είναι η entry level της wacom και είναι για απλή χρήση. Υπάρχουν πολλά μοντέλα σε αυτή την σειρά, με σκέτο touch (χωρίς γραφίδα), με σκέτη γραφίδα ή και τα 2, ασύρματα κ.α. Η σειρά intuos pro και 4 είναι η επαγγελματική για χρήση με σχεδιαστικά πακέτα. Θα καταλάβεις τις διαφορές αν δεις την ανάλυση dpi κάθε digitizer καθώς και τα επίπεδα πίεσης της γραφίδας. Από εκεί και πέρα εξαρτάται αποκλειστικά για ποιο λόγο την θες και πόσα θες να δώσεις.... Επίσης πρόσεχε το μέγεθος, οτιδήποτε κάτω από Α4 είναι απαγορευτικό για σχέδιο... Ειδικά τα λινκ που έχεις είναι από την small που πιστεύω κάνει μόνο για "υπογραφές". Πάντως να προσθέσω ότι σαν μάρκα είναι κορυφαία (και ακριβή) αλλά τώρα τελευταία τα έχει κάνει λίγο μπάχαλο με τα μοντέλα της, γιατί υπάρχει ακόμα η σειρά bamboo, η intuos και η intuos pro και 4!!! Φυσικά υπάρχει και η cintiq αν θυμάμαι καλά με οθόνες αφής αλλά εκεί ανεβαίνουμε σε χιλιάρικα! Άρα πρόσεχε αυτά που έχω υπογραμμισμένα για να βγάλεις άκρη. Και επίσης από που θα αγοράσεις αφού παίζουν οι τιμές και τα μοντέλα (στην Ελλάδα σε πολλά καταστήματα υπάρχουν ακόμα οι παλιές σειρές...). Εγώ θυμάμαι την είχα πάρει από εξωτερικό στην μισή τιμή!
haris013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Ναι η διαφορά είναι αυτή. Wacom Bamboo (intuos πλέον) είναι η entry level της wacom και είναι για απλή χρήση. Υπάρχουν πολλά μοντέλα σε αυτή την σειρά, με σκέτο touch (χωρίς γραφίδα), με σκέτη γραφίδα ή και τα 2, ασύρματα κ.α. Η σειρά intuos pro και 4 είναι η επαγγελματική για χρήση με σχεδιαστικά πακέτα. Θα καταλάβεις τις διαφορές αν δεις την ανάλυση dpi κάθε digitizer καθώς και τα επίπεδα πίεσης της γραφίδας. Από εκεί και πέρα εξαρτάται αποκλειστικά για ποιο λόγο την θες και πόσα θες να δώσεις.... Επίσης πρόσεχε το μέγεθος, οτιδήποτε κάτω από Α4 είναι απαγορευτικό για σχέδιο... Ειδικά τα λινκ που έχεις είναι από την small που πιστεύω κάνει μόνο για "υπογραφές". Πάντως να προσθέσω ότι σαν μάρκα είναι κορυφαία (και ακριβή) αλλά τώρα τελευταία τα έχει κάνει λίγο μπάχαλο με τα μοντέλα της, γιατί υπάρχει ακόμα η σειρά bamboo, η intuos και η intuos pro και 4!!! Φυσικά υπάρχει και η cintiq αν θυμάμαι καλά με οθόνες αφής αλλά εκεί ανεβαίνουμε σε χιλιάρικα! Άρα πρόσεχε αυτά που έχω υπογραμμισμένα για να βγάλεις άκρη. Και επίσης από που θα αγοράσεις αφού παίζουν οι τιμές και τα μοντέλα (στην Ελλάδα σε πολλά καταστήματα υπάρχουν ακόμα οι παλιές σειρές...). Εγώ θυμάμαι την είχα πάρει από εξωτερικό στην μισή τιμή! η small δηλαδή που σκέφτομαι να πάρω δεν κάνει για entry level σχέδιο? βασικά digital art και καμιά φορά σκίτσα στυλ manga. μετά την θέλω για photoshopιές αντί για mouse(φαντάζομαι έχει πολύ καλύτερο precision απο το ποντίκι)
michael92 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Ίσως σε βολέψει το wacom inkling, που γράφεις/ σχεδιάζεις σε χαρτί και τα ψηφιοποιεί. Γενικά οι γραφίδες πέρα από σχεδιασμό δεν κάνουν για τίποτα άλλο πάντως να ξέρεις. Έχω το wacom intuos 4 για σχέδιο, και μου είναι σχεδόν απίθανο να γράψω. η small δηλαδή που σκέφτομαι να πάρω δεν κάνει για entry level σχέδιο? βασικά digital art και καμιά φορά σκίτσα στυλ manga. μετά την θέλω για photoshopιές αντί για mouse(φαντάζομαι έχει πολύ καλύτερο precision απο το ποντίκι) Μια χαρά είναι και η small για entry level (εγώ έχω την medium). Στο σχεδιασμό είναι άψογες, στο να κρατάς σημειώσεις δεν είναι καλές. 1
harris78 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δεν νομίζω να κάνει η small για σχέδιο! Απλά κοίτα τις διαστάσεις και θα καταλάβεις (πρόσεχε τις ενεργές διαστάσεις, όχι όλης της ταμπλέτας)
Philippe Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ Harris78 και Michael92 για τη βοήθεια. Το medium μέγεθος είναι περίπου σαν μισή σελίδα Α4, οπότε θα το αισθάνεσαι και σαν κανονικού μεγέθους χαρτί. Σε αντίθεση με τον Haris013 που το θέλει πιο πολύ για σκίτσα, εγώ το ήθελα για handwriting σε εφαρμογές σημειώσεων τύπου evernote, one note κλπ. Έχω δει βιντεάκια όπως αυτό (από 04:00 π.χ.) που χρησιμοποιούν γραφίδα με tablet και έχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και έτσι ψήθηκα. Michael92 με το Intuos 4, δεν μπορείς να κρατήσεις χειρόγραφες σημειώσεις όπως στα video; Μήπως είναι θέμα software; Ή μήπως το tablet είναι μονόδρομος;
alani123321 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Για πολυ φτηνες γραφιδες κατω των 10 ευρω για σκιτσα σε ταμπλετ τι λετε?αξιζει η δοκιμη? εχει πολλυ πραμα στο σκρουτζ αποτι βλεπω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα