Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και σου ξαναλέω δεν έχει κόμμα το λινκ και επίσης κανένας στο λινκ σου με τόσους μορφωμένους γιατι κανείς δεν πιάνει το γλωσσικό κομμάτι? Το ότι είναι μορφωμένοι δεν σημαίνει ότι αυτο που λενε είναι και απολυτα σωστό, δεν είναι αντικειμενικό σε πρώτη φάση. Anyway ξεφεύγουμε βρες λινκ που να αποδεικνύει το λάθος μου.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και σου ξαναλέω δεν έχει κόμμα το λινκ και επίσης κανένας στο λινκ σου με τόσους μορφωμένους γιατι κανείς δεν πιάνει το γλωσσικό κομμάτι? Το ότι είναι μορφωμένοι δεν σημαίνει ότι αυτο που λενε είναι και απολυτα σωστό, δεν είναι αντικειμενικό σε πρώτη φάση. Anyway ξεφεύγουμε βρες λινκ που να αποδεικνύει το λάθος μου.

σου βρηκα λινκ αλλα δεν αποδεχεσαι.....δικαιωμα σου !!! οπως και εγω προτειμω να αποδεχομαι καποιους ακαδημαικους που εχουν να δειξουν ενα εργο........στο δικο σου λινκ εστω αυτος που εργαψε το αρθρο, ειναι ανυπαρκτος !!!! και εισα λαθος απο την αρχη μιας και η φραση "πιστευε και μη ερευνα" δεν υπαρχει πουθενα γραμμενη καπου μεσα στη Θρησκεια ......αρα ξεκινας με λαθος ηδη !!!! απλα καποιοι εβγαλαν συμπερασματα μετα απο μελετη δικη τους ....οπως και καποιοι αλλοι εβγαλαν τα δικα τους συμπερασματα μετα απο δικη τους μελετη.......μεχρι ωρας απο την θρησκεια ,οι αποδεξεις ειναι πιο βασιμες !!!!

Δημοσ.

σου βρηκα λινκ αλλα δεν αποδεχεσαι.....δικαιωμα σου !!! οπως και εγω προτειμω να αποδεχομαι καποιους ακαδημαικους που εχουν να δειξουν ενα εργο........στο δικο σου λινκ εστω αυτος που εργαψε το αρθρο, ειναι ανυπαρκτος !!!! και εισα λαθος απο την αρχη μιας και η φραση "πιστευε και μη ερευνα" δεν υπαρχει πουθενα γραμμενη καπου μεσα στη Θρησκεια ......αρα ξεκινας με λαθος ηδη !!!! απλα καποιοι εβγαλαν συμπερασματα μετα απο μελετη δικη τους ....οπως και καποιοι αλλοι εβγαλαν τα δικα τους συμπερασματα μετα απο δικη τους μελετη.......μεχρι ωρας απο την θρησκεια ,οι αποδεξεις ειναι πιο βασιμες !!!!

Χμμμ και εγώ μπορώ να δηλώσω ακαδημαϊκός στο ίντερνετ τι να λέει αυτο? Ειμαι λάθος για σένα και αυτη την φράση δεν την εβγαλα εγώ αλλα υπάρχει αιωνες επίσης ξέρεις τι δεν υπάρχει στα βιβλία της θρησκείας, να μισείς της αλλες θρησκείες, τους γκέι, τους μεταλαδες κτλ κτλ όλα αυτα είναι αγραφα και προέρχονται απο το δόγμα σου καταλαβαίνεις ελπίζω τι θέλω να πω, η θρησκεία σου μπορεί να έχει ωραία βιβλια γραμμένα με ωραίο περιεχόμενο αλλα οι ανθρωποι που την περιβάλουν δεν έχουν την ίδια τάση να διδάσκουν αυτα τα ωραία πράγματα αλλα να προπαγανδίζουν, anyway κοιτα και λίγο το παρελθόν της λατρείας σου ίσως να βρεις ψεγάδια, επίσης μην ξεχνάς ποσσες φορές έχει επιτεθεί η οργανωμένη σου θρησκεία σε κινήματα και επιστημονικές ομάδες γιατι φοβάται ότι το παραμυθάκι της κάποια στιγμή θα φανεί τι μπαρούφα είναι. Έχεις το google μπροστά σου κάτσε ψάξε. Αλλα μάλλον δεν θα το κάνεις γιατι δυσκολα αλλαζει και ο ανθρωπος μετά απο κάποια ηλικία

Δημοσ.

Αυτό το πράγμα που ο κόσμος και το περιβάλλον καταστρέφονται και τα "μυαλά" του κόσμου ασχολούνται με το τι έγινε στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το Big Bang φαντάζομαι μόνο σε εμένα φαίνεται τόσο, μα ΤΟΣΟ, ηλίθιο... :huh:

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι, αν σκεφτείς πόσα λεφτά πετάει ο πλανήτης σε πραγματικές μλκιες...

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό το πράγμα που ο κόσμος και το περιβάλλον καταστρέφονται και τα "μυαλά" του κόσμου ασχολούνται με το τι έγινε στα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το Big Bang φαντάζομαι μόνο σε εμένα φαίνεται τόσο, μα ΤΟΣΟ, ηλίθιο... :huh:

Και γνωρίζεις και όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή μας μια τέτοια ανακάλυψη?

Δημοσ.

Και γνωρίζεις και όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή μας μια τέτοια ανακάλυψη?

Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε αν όντως η γη δημιουργήθηκε εξ'αιτίας του big bang. Εαν όντως αποδειχτεί κάτι τέτοιο, τότε όλες οι θρησκείες του κόσμο θα καταρρεύσουν!

Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε ποτε μια απάντηση για αυτο το ερώτημα!

Δημοσ.

Ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε αν όντως η γη δημιουργήθηκε εξ'αιτίας του big bang. Εαν όντως αποδειχτεί κάτι τέτοιο, τότε όλες οι θρησκείες του κόσμο θα καταρρεύσουν!

Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε ποτε μια απάντηση για αυτο το ερώτημα!

H θρησκεία δεν βασιζόταν ποτέ σε γεγονότα  αλλά σε πίστη...άλλο αποδεικνύω πως και άλλο πιστεύω πως. Η φυσική ψάχνει το πως και πότε και η θρησκεία μιλάει για το από ποιον και γιατί. Ανετότατα με μερικά πατσάκια στην Αγία γραφή το "Γεννηθήτω φως" είναι στην ουσία το "Big Bang".

That being said όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει μια μορφή θρησκείας. Δεν είμαι ταγμένος πουθενά προσωπικά αλλά εκτιμώ όλη την ελπίδα που δίνουν οι θρησκείες ανά τον κόσμο για να συνεχίζουν δισεκατομμύρια άνθρωποι την ζωή τους με χίλια βάσανα μόνο και μόνο γιατι νομίζουν οτί όταν πεθάνουν θα πάνε στα συνεφάκια με super buffs.

Επίσης θα σου πω ένα παράδειγμα από το δικό μου πεδίο, της Βιολογίας. ¨Οταν κάποιοι ζωολόγοι ερευνούσαν τον την βιολογία της ΤΣΟΥΧΤΡΑΣ ανακάλυψαν την GFP πρωτείνη που είναι ένα από τα πιο χρήσιμα βιολογικά εργαλεία σήμερα και τελικά η ανακάλυψη όδηγησε στο Νομπελ χημείας του 2008 (Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν της χημειάς) . Επίσης ένας καθηγητής μου που ερευνούσε την γενετική των σκουλικίων έδειξε πως το εν λόγω είδος έχει αναπτύξει πλήρη αθανασία και έδειξε πως η τελομεράση είναι ένα πανίσχυρο ένζυμο που διατηρεί τα κύτταρα αθάνατα (μετά μάθαμε πως λόγω της τελομεράσης τα καρκινικά κύτταρα είναι αθάνατα as well).

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πιο πεδίο και από ποια έρευνα θα γίνει η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη που θα αλλάξει την μοντέρνα επιστήμη οπότε έχουμε χρέος να ερευνούμε τα πάντα γύρω μας. Λόγω της GFP πρωτείνης αυτή την στιγμή ανακαλύφθηκαν χιλιάδες νέες πρωτείνες που συμμετέχουν σε διάφορες ασθένειες και βασιζόμενες σε αυτές τις έρευνες αυτή την στιγμή αναπτύσσονται νέα πανίσχυρα φάρμακα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν αφμισβητώ αυτα που λες, απλα λεω οτι παρ'ολο το οτι η θρησκεία βασίζεται σε πίστη, εκατομμύρια άνθρωποι μόλις αποδειχθεί οτι η γη φτιάχτηκε απο το big bang, τότα θα παρατήσου την θρησκεία εντελώς!

Δημοσ.

H θρησκεία δεν βασιζόταν ποτέ σε γεγονότα  αλλά σε πίστη...άλλο αποδεικνύω πως και άλλο πιστεύω πως. Η φυσική ψάχνει το πως και πότε και η θρησκεία μιλάει για το από ποιον και γιατί. Ανετότατα με μερικά πατσάκια στην Αγία γραφή το "Γεννηθήτω φως" είναι στην ουσία το "Big Bang".

That being said όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει μια μορφή θρησκείας. Δεν είμαι ταγμένος πουθενά προσωπικά αλλά εκτιμώ όλη την ελπίδα που δίνουν οι θρησκείες ανά τον κόσμο για να συνεχίζουν δισεκατομμύρια άνθρωποι την ζωή τους με χίλια βάσανα μόνο και μόνο γιατι νομίζουν οτί όταν πεθάνουν θα πάνε στα συνεφάκια με super buffs.

Επίσης θα σου πω ένα παράδειγμα από το δικό μου πεδίο, της Βιολογίας. ¨Οταν κάποιοι ζωολόγοι ερευνούσαν τον την βιολογία της ΤΣΟΥΧΤΡΑΣ ανακάλυψαν την GFP πρωτείνη που είναι ένα από τα πιο χρήσιμα βιολογικά εργαλεία σήμερα και τελικά η ανακάλυψη όδηγησε στο Νομπελ χημείας του 2008 (Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν της χημειάς) . Επίσης ένας καθηγητής μου που ερευνούσε την γενετική των σκουλικίων έδειξε πως το εν λόγω είδος έχει αναπτύξει πλήρη αθανασία και έδειξε πως η τελομεράση είναι ένα πανίσχυρο ένζυμο που διατηρεί τα κύτταρα αθάνατα (μετά μάθαμε πως λόγω της τελομεράσης τα καρκινικά κύτταρα είναι αθάνατα as well).

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πιο πεδίο και από ποια έρευνα θα γίνει η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη που θα αλλάξει την μοντέρνα επιστήμη οπότε έχουμε χρέος να ερευνούμε τα πάντα γύρω μας. Λόγω της GFP πρωτείνης αυτή την στιγμή ανακαλύφθηκαν χιλιάδες νέες πρωτείνες που συμμετέχουν σε διάφορες ασθένειες και βασιζόμενες σε αυτές τις έρευνες αυτή την στιγμή αναπτύσσονται νέα πανίσχυρα φάρμακα.

Μλκιες, καθονταν και χαλαγαν τα λεφτα που επρεπε να πανε στα παιδακια της Αφρικης, και χαζευαν τις τσουχτρες και τα σκουληκια... τι εχει συνεχεια; τις σαρανταποδαρουσες και τα κωλοβακτηριδια; (ενω τα παιδια στην Αφρικη πεινανε... μην ξεχνιωμαστε).

Δημοσ.

Δεν αφμισβητώ αυτα που λες, απλα λεω οτι παρ'ολο το οτι η θρησκεία βασίζεται σε πίστη, εκατομμύρια άνθρωποι μόλις αποδειχθεί οτι η γη φτιάχτηκε απο το big bang, τότα θα παρατήσου την θρησκεία εντελώς!

Υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που θα πουν "ο διάβολος το έκανε για να μας ξεγελάσει". Άλλοι θα πουν "ο Θεός έκανε το Big Bang άρα πάλι αυτός είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία" όπως είπε και ο MavroManitari. 

Για μένα η θρησκεία/ες είναι ένα καλά μελετημένο σύστημα από μορφωμένους ανθρώπους της αρχαίας εποχής για να χειραγωγούν τους αμόρφωτους ανθρώπους που ήταν συντριπτικά πολύ περισσότεροι.

Βέβαια υπάρχει και η κατηγορία αυτών που ζήσαν και "μεταφυσικές/ψυχοσωματικές" μπούρδ... εεε.....  εμπειρίες (αναφέρθηκε πιο πάνω) που είναι ξεχωριστή περίπτωση.

Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία ακυρώνουν κάποιοι "φωστήρες" εδώ πέρα τις διάφορες επιστημονικές έρευνες που γίνονται. Εαν κάποιοι είναι τόσο έξυπνοι, μορφωμένοι, επαναστάτες και ταυτόχρονα τόσο ανθρωπιστές με απέραντες κοινωνικές ευαισθησίες γιατί σπαταλάνε πολύτιμο χρόνο να γράφουν σε εμάς τους ηλίθιους/άπιστους και δεν τραβάνε να δώσουν τα φώτα τους στην ανθρωπότητα?

Μην το φαντάζεσαι καθόλου, μάλλον θα είσαι ο μοναδικός έξυπνος του φόρουμ. Τι θα έπρεπε να κάνουν κατά τη γνώμη σου λοιπόν? Για πες μας το σχέδιο σου γιατί από αυτά τα... "μυαλά" (είσαι και ειρωνικός τρομάρα σου) τι να περιμένει κανείς.

Δημοσ.

Ναι. Η καταστροφή που λες του περιβάλλοντος και του κόσμου γίνεται τοπικά σε αυτον τον μικρό πλανήτη που είμαστε, ελπίζω αλλα δεν νομίζω να έχεις αντιληφθεί ότι το big bang δεν είναι κάτι τόσο μικρό σαν εμάς εδώ έτσι? Και ίσως αμα καταλάβουμε τι εγινε τότε να πάρουμε μια σειρά και να αρχισουμε να λύνουμε προβλήματα εδώ άλλα βεβαια είναι δύσκολο για μερικούς να καταλάβουν ότι κάποιοι θέλουν να πάρουν το κουβάρι να το ξετυλίξουν και να τα πάρουν με μια σειρά.

Δημοσ.

Μλκιες, καθονταν και χαλαγαν τα λεφτα που επρεπε να πανε στα παιδακια της Αφρικης, και χαζευαν τις τσουχτρες και τα σκουληκια... τι εχει συνεχεια; τις σαρανταποδαρουσες και τα κωλοβακτηριδια; (ενω τα παιδια στην Αφρικη πεινανε... μην ξεχνιωμαστε).

Τα "παιδάκια τις Αφρικής" γεννιούνται από γονείς που έχουν διαμορφώσει χωματερές προφυλακτικών επειδή είναι αμαρτία το απροστάτευτο sex σπέρνοντας το AIDS και γεννοβολώντας  χωρίς συνείδηση. Είναι αρκετά άρρωστοι για να δουλέψουν στην φαρμα να κάνουν δική τους παραγωγή αλλα για να γ**νται σαν τα κουνέλια μέρα νύχτα έχουν ενέργεια.

Είχα την τύχη να συνομιλίσω με μέλη των Γιατρών χωρίς σύνορα σε αποστολή τους στο Τσαντ και είχαν μείνει άναυδοι όταν βλέπαν νεαρές κοπέλες με AIDS να μην μπορούν να βρουν ένα ποτήρι νερο για τον εαυτό τους να τρέχουν χαρούμενες στον γιατρό γιατί θα κάνουν δίδυμα. Να πεθαίνουν τα παιδία τους από την ασητεία και να λένε "δεν πειράζει θα κάνω άλλο σε κανένα χρόνο"

Εσύ λοιπόν φίλε κάτσε να χάνεις την οικογένεια σου από τον καρκίνο για να ταίζεις το αφρικανάκι που γεννήθηκε μόνο και μόνο γιατί οι άρρωστοι γονείς του είχαν κα**ες...

O μόνος τρόπος να αποδειχθεί είναι μέσω replication, εάν μπορούμε να επαναλάμβουμε ένα Big Bang δεν θα χρειάζεται να πιστεύουμε σε έναν Θεό...θα είμαστε αυτός.

Δημοσ.

O μόνος τρόπος να αποδειχθεί είναι μέσω replication, εάν μπορούμε να επαναλάμβουμε ένα Big Bang δεν θα χρειάζεται να πιστεύουμε σε έναν Θεό...θα είμαστε αυτός.

Μπορεί να γράφω την μεγαλύτερη χαζομάρα από την στιγμή του Big Bang :-) , αλλά νομίζω ότι είχα διαβάσει ότι προσπαθούν/ θα προσπαθήσουν να "εξομοιώσουν¨το Big Bang σε επίπεδο μικρο-γαλαξία στο CERN. Νομίζω μάλιστα ότι έλεγε ακριβώς αυτό, ότι ο άνθρωπος θα δημιουργήσει ένα μικρο γαλαξία , οπότε "θα" μπορούσε θα θεωρηθεί ότι "έγινε" κατά κάποιο τρόπο "θεός"

Με κάθε επιφύλαξη, καθότι ούτε το άρθρο δεν θυμάμαι ακριβώς, ούτε τις γνώσεις έχω για να το καταλάβω εξ αρχής.

Δημοσ.

Μπορεί να γράφω την μεγαλύτερη χαζομάρα από την στιγμή του Big Bang :-) , αλλά νομίζω ότι είχα διαβάσει ότι προσπαθούν/ θα προσπαθήσουν να "εξομοιώσουν¨το Big Bang σε επίπεδο μικρο-γαλαξία στο CERN. Νομίζω μάλιστα ότι έλεγε ακριβώς αυτό, ότι ο άνθρωπος θα δημιουργήσει ένα μικρο γαλαξία , οπότε "θα" μπορούσε θα θεωρηθεί ότι "έγινε" κατά κάποιο τρόπο "θεός"

Με κάθε επιφύλαξη, καθότι ούτε το άρθρο δεν θυμάμαι ακριβώς, ούτε τις γνώσεις έχω για να το καταλάβω εξ αρχής.

Είδωμεν είμαι αρκετά επιφυλακτικός για τέτοια εγχειρήματα αλλά αυτό πηγάζει επειδή έχω πλήρη αμάθεια των επιτπόσεων και τον αποτελεσμάτων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...