MavroManitari Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Καλά το πάτε... Επιστρέφω σε καμιά ωρίτσα... :/ Just a normal scientific thread in insomnia Το που κολλάνε η σύγκρουση φωτονίων με τα παιδάκια στην Αφρική ένας θεός το ξέρει...αλλά τόσα ξέρει ο άλλος τόσα λέει. Ναι αλλα μεχρι και οι CPU βαζουν προτεραιοτητες! Ποιός σου είπε πως δεν υπάρχουν??? 1. Να βγάλω απ την φτώχεια την οικογένειά μου 2. Να βγάλω απ την φτώχεια την πόλη μου 3. Να βγάλω απ την φτώχεια την χώρα μου 4. Αν ξεμείνει κάτι να πάει στον κοκομοίρη Γκογκο-μπογκο στην Αφρική. Φυσικά και πρώτα ένα έθνος-ίδρυμα θα επενδύσει σε νέες τεχνολογίες να καλυτερεύση την ζωή αυτών που πληρώνουν τα έξοδα του (φορολογούμενοι) και μετά θα εστιάσουν στο τι γίνεται στην Αφρική. 1
JS v.i.p. Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 "Επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν ύλη από φως." Υπεραισιόδοξος τίτλος .......... για κάτι που είναι απλά υπό σκέψη.
Ypnovatis Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Αυτή η άκυρη αμερικανοκαραμέλα με την ετυμολογία της λέξης "θεωρία" θα σταματήσει ποτέ; Όχι, τίποτε άλλο αλλά δε λέτε και να ξεστραβωθείτε λίγο.Πως μπορείς να έχεις άποψη για κάτι πάνω στο οποίο δεν έχεις αφιερώσει ούτε ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο σου;Ο καρκίνος στη βάση του είναι ένα καθαρά κβαντικό φαινόμενο. Όπως και όλα δηλαδή. Είναι χρέος της ανθρωπότητας να φτάσει εκεί -γιατί τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι είναι 1000φορές πιο δύσκολο να επέμβεις σε κώδικα με επιτυχία- για να αντιμετωπίσει τα πάντα, ακόμη και την εφηβική ακμή. Αε, φτάνει με τα πιστεύω σας.Πίνε εκεί τα τσιγάρα σου και κάνε ταξίδια έξω από το σώμα σου αν θέλεις, όλα καλά και σε περιμένει και αιώνια αγάπη σε ένα καταπράσινο λιβάδι στο τέλος.Ζήσε όπως στο καλό θέλεις αλλά άσε τον υπόλοιπο κόσμο ήσυχο.Κι αφήστε την επιστήμη γι αυτούς που θέλουν και μπορούν -σημαντικό ρήμα αυτό- να ασχοληθούν.
Noreak Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Αυτο που καποιοι θεωρουν οτι οι επιστημονικες θεωριες απορεουν με τον ιδιο τροπο οπως αυτων για τα ζωδια και τα μεταφυσικα... Καταρχην δεν ειναι μεταφυσικα φαινομενα, ειναι φυσικες εμπειριες που ακομα δεν εχουν βρει επιστημονικη εξηγηση. Για οσα ειναι ανεξηγητα. προσωπικα θεωρω την θεωρια αυτη εντελως ρηχη αφου δεν αποδεικνυει τιποτα απολυτως σε ατομα που εχουν βιωσει μεταφυσικες/εξωσωματικες εμπειριες Η θεωρια του big bang πρεπει να εξηγει τις μεταφυσικες εμπειριες?Η εξηγηση της μορφης του συμπαντος να εξηγει τις μεταφυσικες εμπειριες...μαλιστα. απλα εχει μεγαλη διαφορα το να εισαι σιγουρος για κατι που προσπαθουνε καποιοι τριτοι να αποδειξουν και οχι εσυ, και ουτε εχει αποδειχτει ακομα, απο το να εχεις ζησει και δει (τωρα, οχι καποια στιγμη στο μελλον και ουτε απο 3ους αλλα σε εσενα προσωπικα) Πως εισαι σιγουρος?Εχεις αποδειξει εσυ καποια μεταφυσικα φαινομενα?Εκανες τις ερευνες σου και τα πειραματα σου και κατεληξες στο συμπερασμα οτι ειναι υπαρκτα και οτι εχουν μη επιστημονικη εξηγηση?Θεωρεις οτι επειδη εσυ τις βιωνεις εισαι πιο καταλληλος να τις αποδειξεις?Γιατι οταν εισαι αρωστος δε κανεις μονος σου τη διαγνωση και πας σε γιατρο?Γιατι δεν εξηγεις αυτες τις εμπειριες σαν παιχνιδια του μυαλου, ας πουμε σαν ονειρα ενω εισαι ξυπνιος και τις αποδιδεις σε θεικες η αλλες παρεμβασεις?Γιατι δεν αποδιδεις και το σπρωξιμο ενος μαγνητη απο εναν αλλο σε μεταφυσικο φαινομενο?Και τις εκλειψεις ηλιου παλιοτερα τις αποδιδανε σε θεικες η μαγικες δυναμεις.Γιατι πρεπει τη δεδομενη χρονικη στιγμη που εσυ υπαρχεις να εχουν εξηγηθει ολα ωστε να πιστεψεις οτι δεν ειναι μεταφυσικα? πραγματα που δειχνουν οτι αυτη η θεωρια δεν κανει τιποτα αλλο απο το να σου κλεινει τον δρομο και να σε πεταει πανω σε εναν τοιχο. θεωρω λοιπον πως οταν απαιτει ο κοσμος αποδειξη για κατι μεταφυσικο, θα ηταν εντελως παραλογο να μην κανει το ιδιο και για κατι τοσο.. normal. Κατα τη γνωμη σου δηλαδη και η θεωρια οτι η γη γυριζει γυρω απο τον ηλιο εκλεινε το δρομο στους απλους ανθρωπους της εποχης που ηταν βεβαιοι οτι η γη ειναι το κεντρο του συμπαντος.Το βιωνανε και αυτοι καθε μερα, το βλεπανε με τα ματια τους και πως μπορει κανεις να αμφισβητησει την οραση!!Καλα κανεις λοιπον και εισαι σιγουρος πως εχεις αποδειξεις για τα μεταφυσικα φαινομενα μιας και τα εχεις βιωσει. 3
Lomar Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Πραγματικά μετά απο τέτοια σχόλια αρχίζω να σκέφτομαι πως η χρηματοδότηση στην έρευνα αξίζει περισσότερο από το φαγητό, το νερό, το πετρέλαιο, το ρεύμα, τα ρούχα και λοιπά αγαθά που θα χρειαστούν σε ολόκληρη τη ζωή τους τέτοια τυπάκια.
Basil G Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 μονο ενας παγκοσμιος πολεμος μπορει να δωσει ωθηση για νεου ειδους τεχνολογικες ανακαλυψεις και εφαρμογες......η επιστημη της ιστοριας αυτο εχει δωσει μεχρι ωρας ως αποτελεσμα για τεχνολογικες ανακαλυψεις........ταδε εφη WWII......ηδη ,για παραδειγμα ,οι κινητηρες εσωτερικης καυσης θεωρουνται στασιμοι ,ξεπερασμενοι και απαρχαιωμενοι και το μελλον βρισκεται στον αερα και οχι στο "πατωμα" ...αυτο ισχυει σε ολα τα επιπεδα των τεχνολογικων επιστημων της μηχανικης και της φυσικης !!! Οι θεωρειες υπαρχουν ,οι πραξεις θελουν κονδυλια και τεραστια ποσα να διατεθουν ,πραγμα αδυνατο......και εκει μπαινει ο πολεμος στην μεση ο οποιος ενωνει ανθρωπους για εναν κοινο σκοπο...την Νικη με καθε κοστος χωρις να απαιτουνται τεραστια ποσα σε χρημα διοτι μπαινει σε πρωτο πλανο ,η επιβιωση !!!! Πατήρ πάντων πόλεμος, είπε κάποτε ο μέγας Ηράκλειτος, φιλόσοφος υπερεπιστήμων. Όσον αφορά τη θεωρία της μεγάλης εκρήξεως, δεν είναι παρά μία υποθεωρία στην φάση της ανάπτυξης του συμπαντικού χωροχρόνου. Δεν αφορά ούτε δημιουργία του κόσμου, ούτε σηματοδοτεί κάποια αρχή, δεν υπάρχει αρχή και τέλος στο σύμπαν, παρά μόνο κυκλικός χρόνος συστολής - διαστολής...
Basil G Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Μια χαρα καταλαβα οτι δε κατηγορεις την επιστημη γενικα.Απλα συνεχιζεις να μη καταλαβαινεις τη σχετικοτητα και την αλληλοσυνδεση μεταξυ των ανακαλυψεων.Ενα παραδειγμα θα σου πω και δεν θα ξανασχολιασω οτι και αν απαντησεις γιατι εκτροχιαστηκε το θεμα.Και το laser οταν ανακαλυφθηκε νομιζω τη δεκαετια του 50 απο πολλους θεωρηθηκε αχρηστο.Φωτακια και αηδιες...Και η αρχικη ιδεα βασιζεται σε εργασιες του Einstein 30 και βαλε χρονια πριν.Σημερα εχει τοσες εφαρμογες που δε γινεται να λειτουργησει ο κοσμος οπως τον ξερεις χωρις αυτο, χωρις να αναφερω τις εφαρμογες στην ιατρικη.Μετρα λιγο τα χρονια(για να καταλαβεις οτι ο κοσμος δε μπορει να δουλευει με αναβολες), αναλογισου τη σπουδαιοτητα του(ελπιζω), κανε το αναλογο για την ανακαλυψη που διαβασες και φαντασου γιατι μπορει σε λιγα χρονια να κοιτας αυτα που εγραψες και να το μετανοιωνεις. L.A.S.E.R. (light amplification by stimulated emission of radiation). Αρχικά ονομάσθηκε οπτικό Μέϊζερ και αναπτύχθηκε θεωρητικά, όντως και από τον Αϊνστάιν στις αρχές του εικοστού αιώνος. Την δεκαετία του εξήντα τα πρώτα λέιζερ είδαν εφαρμογή, χωρίς ουδέποτε να αμφισβητηθούν. Όσον αφορά τις μέχρι τώρα εφαρμογές τους, είναι τόσες που νομίζω ο κάθε ένας εδώ μπορεί να ονομάσει και δύο διαφορετικές, θεωρούνται από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις. 4
lepaterious Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 ειχα την εντυπωση πως η χωρα εφτασε να εχει αυτην την μοιρα επειδη οι ανθρωποι πιστευανε οτι τους ελεγαν καποιοι τριτοι.. ακριβως δηλαδη οπως κανεις εσυ και θεωρεις οτι πρεπει να κανουν ολοι. αυτο λοιπον που θεωρεις πως ο καθενας ειναι υποχρεωμενος να πιστεψει ονομαζεται μεχρι και σημερα big bang theory. ειναι πιο θεωρια και απο την υπαρξη Θεου και εχει καταληξει να ειναι πιο μεταφυσικη απο Αυτον, και ας μπορει να μελετηθει σε αντιθεση με Αυτον. προσωπικα θεωρω την θεωρια αυτη εντελως ρηχη αφου δεν αποδεικνυει τιποτα απολυτως σε ατομα που εχουν βιωσει μεταφυσικες/εξωσωματικες εμπειριες (δεν θα το αναλυσω σε αυτο το forum αλλα το google ειναι ενας καλος δρομος για να κανεις μια 2η σκεψη. απλα εχει μεγαλη διαφορα το να εισαι σιγουρος για κατι που προσπαθουνε καποιοι τριτοι να αποδειξουν και οχι εσυ, και ουτε εχει αποδειχτει ακομα, απο το να εχεις ζησει και δει (τωρα, οχι καποια στιγμη στο μελλον και ουτε απο 3ους αλλα σε εσενα προσωπικα) πραγματα που δειχνουν οτι αυτη η θεωρια δεν κανει τιποτα αλλο απο το να σου κλεινει τον δρομο και να σε πεταει πανω σε εναν τοιχο. θεωρω λοιπον πως οταν απαιτει ο κοσμος αποδειξη για κατι μεταφυσικο, θα ηταν εντελως παραλογο να μην κανει το ιδιο και για κατι τοσο.. normal. Με λίγα λόγια μας δογματιζεις στο "πίστευε και μη ερευνα" γιατι θεωρείς ότι η θεωρία του σύμπαντος είναι παραμυθάκι και πρέπει να δεχθούμε ότι ένας θεός μας έφτιαξε και αυτο. Επίσης αν θεωρείς το big bang παραφυσικό και δεν κανεις το ίδιο για τον θεό σου έχω νέα δεν υπάρχει σήμερα ποιο παραφυσικό απο την αναζητηση για τον θεό.. Δικαιωμα σου να έχεις στο μυαλό σου τον μεσαίωνα αλλα υπάρχουν άνθρωποι σαν εμένα που δεν δεχονται το δόγμα της θρησκείας και κοιτάνε την επιστήμη. Ακου εκεί ρηχή η θεωρεια του big bang. Το μεγαλύτερο μυστήριο της δημιουργίας ρηχό και στην ίδια πρόταση γραφεις για μεταφυσικές βλακειες.. 1
thanos713 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Μπορεί να μην έχω καταλάβει καλά την είδηση, αλλά χρειάζονταν ειδικό φως από ειδικό laser και φύλλα χρυσού για να παραχθούν ηλεκτρόνια! Κάτι παρόμοιο δεν παράγεται και στα φωτοβολταϊκά πάνελ από απλό φως ηλίου; Όχι. Στα φωτοβολταϊκά πάνελ καταρχήν δεν έχεις χρυσό, έχεις ημιαγωγούς, και εκεί δε μετατρέπονται τα φωτόνια σε ηλεκτρόνια, αλλά η ενέργεια τον φωτονίων μεταβιβάζεται στα ηλεκτρόνια για να μπορούν να τεθούν σε κίνηση και να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα. Ωραία απορία πάντως! -------------------------------------------------- Πραγματικά, πόσες μαλακίες ακόμα θα διαβάσω σε αυτή την είδηση; (φυσικά δεν αναφέρομαι στον φίλο που απάντησα παραπάνω)
ariannaki85 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 "Αν και όλα τα παραπάνω μοιάζουν πολύπλοκα..." Τίποτα δεν είναι πολύπλοκο για την Apple. Κατοχύρωση φωτονίων ΤΩΡΑ!!! λολ λολ και ξανα λολ
georgetsl Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Εννοειτε οτι εχεις δικιο! Απλα στη λεξη "επιστημες" χωρανε πολλα... Ας τα ιεραρχησουμε λιγο και ας τα τροφοδοτουμε αναλογα... π.χ Καρκινος 1η Θεση Alzheimer 2η Θεση Aids 3η Θεση . . . Αν.Πηγ.Ενεργειας 20η Θεση . . . . . Note 5 234η Θεση . . . . Διαστημικα Mabo Jabo aka(θελω επιχορηγηση) 8357η Θεση Κτλ... η λιστα αυτη ποθεν προκυπτει ??? δικη σου τοποθετηση ??? διοτι αυτος που την εγραψε δεν θα ειχε καταλαβει καλα οτι τα τρια πρωτα να ειχαν "νικηθει" ...σε 50 ετη απο τωρα ο πληθυσμος οχι 7 δις θα ηταν που κοντευει τωρα ...αλλα τα 15 δις ανθρωπων....και μετα τι ??? μια ΓΗ ολακερη αφρικη ??? κυνικο αυτο που λεω,αλλα ετσι ειναι ....... Με λίγα λόγια μας δογματιζεις στο "πίστευε και μη ερευνα" γιατι θεωρείς ότι η θεωρία του σύμπαντος είναι παραμυθάκι και πρέπει να δεχθούμε ότι ένας θεός μας έφτιαξε και αυτο. Επίσης αν θεωρείς το big bang παραφυσικό και δεν κανεις το ίδιο για τον θεό σου έχω νέα δεν υπάρχει σήμερα ποιο παραφυσικό απο την αναζητηση για τον θεό.. Δικαιωμα σου να έχεις στο μυαλό σου τον μεσαίωνα αλλα υπάρχουν άνθρωποι σαν εμένα που δεν δεχονται το δόγμα της θρησκείας και κοιτάνε την επιστήμη. Ακου εκεί ρηχή η θεωρεια του big bang. Το μεγαλύτερο μυστήριο της δημιουργίας ρηχό και στην ίδια πρόταση γραφεις για μεταφυσικές βλακειες.. φιλε εισαι λαθος.....το σωστο ειναι "πιστευε και μή ,ερευνα" ......ξεχασες ενα κομμα το οποιο καποιοι στο σχολειο μαλλον οταν τους το ειπαν δεν πηραν χαμπαρι οτι υπηρχε .....εσυ μας αλλαξες τα παντα για ενα κομμα το οποιο μαλιστα ονομασες ευκολα ως δογματισμος........για την τιμη της αληθειας ,το σωστο ειναι αυτο που εγραψα παραπανω.......μην γραφουμε και ψεματα !!!
lepaterious Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 φιλε εισαι λαθος.....το σωστο ειναι "πιστευε και μή ,ερευνα" ......ξεχασες ενα κομμα το οποιο καποιοι στο σχολειο μαλλον οταν τους το ειπαν δεν πηραν χαμπαρι οτι υπηρχε .....εσυ μας αλλαξες τα παντα για ενα κομμα το οποιο μαλιστα ονομασες ευκολα ως δογματισμος........για την τιμη της αληθειας ,το σωστο ειναι αυτο που εγραψα παραπανω.......μην γραφουμε και ψεματα !!! Εδω εισαι!!! http://www.logiosermis.net/2013/07/blog-post_5787.html#.U3zL6_l_tdw 2
georgetsl Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Εδω εισαι!!! http://www.logiosermis.net/2013/07/blog-post_5787.html#.U3zL6_l_tdw οχι απο τον λογιο ερμη ,καπου καπως καποτε...ενας ,μια,καποιος.......ειπε!!!!ποιος το υπογραφει ??? καποιος maikroussos ονοματι...τον ξερεις προσωπικα και αναρτεις την γνωμη του ,ως τι ??? απο καποια διατριβη ?? μελετη σε καποιο πανεπιστημειο ?? εγω σου εχω κατι καλυτερο που το υπαγραφουν στο τελος αρκετοι ακαδημαικοι και βιβλιογραφιες........ http://el.orthodoxwiki.org/%CE%A0%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B5_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%BC%CE%B7_%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BD%CE%B1
lepaterious Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 οχι απο τον λογιο ερμη ,καπου καπως καποτε...ενας ,μια,καποιος.......ειπε!!!!ποιος το υπογραφει ??? καποιος maikroussos ονοματι...τον ξερεις προσωπικα και αναρτεις την γνωμη του ,ως τι ??? απο καποια διατριβη ?? μελετη σε καποιο πανεπιστημειο ?? εγω σου εχω κατι καλυτερο που το υπαγραφουν στο τελος αρκετοι ακαδημαικοι και βιβλιογραφιες........ http://el.orthodoxwiki.org/%CE%A0%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B5_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%BC%CE%B7_%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BD%CE%B1 Χμμ μου δινεις λινκ απο το orthodoxwiki μια πηγή που περνει ένα τέτοιο θέμα και βαζει τα πιστεύω της στην ακρη και παρουσιάζει τα πράγματα αντικειμενικά σίγουρα με αυτο το πλευρό να κοιμασε. Εγώ σου ανεβάζω ένα λινκ και το αφηνω να με κρίνει κάποιος που ξέρει σίγουρα την γλώσσα καλυτερα απο μένα ενώ εσύ μου ανεβάζεις ένα λινκ με μπλα μπλα μπλα απέδειξα το λάθος σου ενώ εσύ δεν μπορείς να αποδειξεις το λάθος μου. Το ότι απο κάτω μπορεί να γραφει 10 θεολόγους και 100 αλλους ακαδημαϊκούς πιστεύεις ότι είναι σωστή αποψη και εφόσον έχει τόσους πολλούς μορφομενους γιατι κανείς δεν κάνει αναφορά στην γλωσσα? Επίσης η επικεφαλίδα του λινκ σου δεν έχει κόμμα, επίσης το ότι είναι ανώνυμος ο αρθρογράφος δεν σημαίνει ο άνθρωπος ότι δεν είναι κάποιος. Βρες αντικειμενικό λινκ που να αποδεικνύει ότι το πίστευε και μη ερευνα δεν είναι δογματικό.
georgetsl Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Χμμ μου δινεις λινκ απο το orthodoxwiki μια πηγή που περνει ένα τέτοιο θέμα και βαζει τα πιστεύω της στην ακρη και παρουσιάζει τα πράγματα αντικειμενικά σίγουρα με αυτο το πλευρό να κοιμασε. Εγώ σου ανεβάζω ένα λινκ και το αφηνω να με κρίνει κάποιος που ξέρει σίγουρα την γλώσσα καλυτερα απο μένα ενώ εσύ μου ανεβάζεις ένα λινκ με μπλα μπλα μπλα απέδειξα το λάθος σου ενώ εσύ δεν μπορείς να αποδειξεις το λάθος μου. Το ότι απο κάτω μπορεί να γραφει 10 θεολόγους και 100 αλλους ακαδημαϊκούς πιστεύεις ότι είναι σωστή αποψη και εφόσον έχει τόσους πολλούς μορφομενους γιατι κανείς δεν κάνει αναφορά στην γλωσσα? Επίσης η επικεφαλίδα του λινκ σου δεν έχει κόμμα, επίσης το ότι είναι ανώνυμος ο αρθρογράφος δεν σημαίνει ο άνθρωπος ότι δεν είναι κάποιος. Βρες αντικειμενικό λινκ που να αποδεικνύει ότι το πίστευε και μη ερευνα δεν είναι δογματικό. ενω ας πουμε οι δεκα θεολογοι και οι 100 ακαδημαικοι ,η αποψη τους ειναι λιγοτερο πιασαρικη ,απο εναν maikroussos του οποιου δημοσιευσες ενα αρθρο με την δικια του γνωμη ....προφανως θα θεωρεις οτι η γνωμη του ειναι περισσοτερη εγκυρη απο τους 10 θεολογους και 100 ακαδημαικους......μαλιστα !!!! και ετσι μου απεδειξες οτι ειμαι λαθος..........μαλλον κατι δεν παει καλα !!!εσενα το αρθρο δεν εχει καν ουτε μια βιβλιογραφια .........εστω μια πηγη !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα