Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ipad retina wifi είναι 600 γραμμάρια βαρύ. Και σαν λειτουργία είναι μια μεγάλη κορνίζα. Τα 200 γραμμάρια πιο βαρύ για να έχω ένα ΠΛΗΡΕΣ 12" PC στο ένα μου χέρι δεν μου φαίνεται άσχημο

• Like 1
  • Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Members
Δημοσ.

Στην πράξη, τα υβριδικά κουβαλάνε ωραιότατες "δεσμεύσεις" αν και όταν θες να τα μετατρέψεις σε λάπτοπ. Αυτό μεταφράζεται σε εξωτερικά πληκτρολόγια+ποντίκια (ξαφνικά ξεμένεις από θύρες USB και γεμίζεις καλώδια) ή docking stations-πληκτρολόγια (=επιπλέον κόστος) σε κάθε χώρο που θες να κάνεις σοβαρή δουλειά , δηλαδή σε σπίτι και εργασιακό χώρο τουλάχιστον! Το ότι καταφέραμε να στριμώξουμε στην οθόνη όλο το hardware, δε σημαίνει ότι απαλλαχτήκαμε από περιφερειακά και μάλιστα βασικότατα περιφερειακά.

Φαντάζομαι εννοείς να τα μετατρέψεις σε desktop - όχι σε λάπτοπ ("λάπτοπ" είναι ήδη με το type cover). Σε αυτή την περίπτωση δεν βλέπω κάτι έξτρα σε σχέση με το να χρησιμοποιείς ένα οποιοδήποτε laptop ως αντικαταστάτη του desktop. Και στο mackbook που χρησιμοποιούσα πριν με τον ίδιο τρόπο και στο dell inspiron που είχα ακόμα παλιότερα, πάλι χρειαζόμουν έξτρα usb και ποντίκι - πληκτρολόγιο (προτιμώ να έχω την δεύτερη -μεγάλη- οθόνη μπροστά μου και όχι αυτή του laptop), ενώ το καλοκαίρι τους έβαζα και βάση γιατί ζεσταινόταν αρκετά.

Άσε που κάθε φορά που ήθελα να το πάρω μαζί μου έπρεπε να αποσυνδέω από τη συσκευή τα καλώδια ένα-ένα.

Με το surface και το doc του το γραφείο όχι μόνο δεν γέμισε καλώδια αλλά καθάρισε (κυρίως λόγω του ότι γλιτώνω τον χώρο που πιάνει το πληκτρολόγιο), ενώ το βάλε-βγάλε για τις μεταφορές είναι πολύ πιο βολικό, αφού όλα τα καλώδια πάνε στο doc και δεν τα πειράζω ποτέ.

Το θέμα με τον θόρυβο δεν ισχύει γιατί η συσκευή είναι πρακτικά αθόρυβη, ενώ και το βάρος του δεν είναι πρόβλημα στη φορητότητα. Για μεταφορές η συσκευή είναι πανάλαφρη (ελαφρύτερη από ultrabook, αν θυμάμαι καλά), ενώ το ίδιο ισχύει και όταν το χρησιμοποιείς ως tablet σε όρθια/καθιστή θέση (π.χ. σε συναντήσεις). Εκεί που σου κακοφαίνεται το έξτρα βάρος, όπως είπα ήδη, είναι στην περίπτωση που το χρησιμοποιείς ξαπλωμένος στο κρεβάτι (πάντα μιλάω για το pro 2).

Τέλος, για μένα το πιο σημαντικό από όλα και ο λόγος για τον οποίο πήγα σε δυνατό υβριδικό, είναι ότι έχω πια όλα μου τα αρχεία στην ίδια συσκευή που μπορώ να τη χρησιμοποιήσω κατά περίσταση με όποιο τρόπο θέλω και όλα μου τα προγράμματα εγκατεστημένα και σεταρισμένα μία φορά. Ακόμα κι αν είχα desktop, laptop και tablet που μεμονωμένα θα είχαν καλύτερα χαρακτηριστικά από τα αντίστοιχα του surface, πάλι το υβριδικό θα κατέληγα να χρησιμοποιώ μόνο και μόνο για αυτό το λόγο.

Δημοσ.

το ipad retina wifi είναι 600 γραμμάρια βαρύ. Και σαν λειτουργία είναι μια μεγάλη κορνίζα. Τα 200 γραμμάρια πιο βαρύ για να έχω ένα ΠΛΗΡΕΣ 12" PC στο ένα μου χέρι δεν μου φαίνεται άσχημο

Αν εννοείς το ipad air retina, είναι 469γρ.

Φαντάζομαι εννοείς να τα μετατρέψεις σε desktop - όχι σε λάπτοπ ("λάπτοπ" είναι ήδη με το type cover). Σε αυτή την περίπτωση δεν βλέπω κάτι έξτρα σε σχέση με το να χρησιμοποιείς ένα οποιοδήποτε laptop ως αντικαταστάτη του desktop. Και στο mackbook που χρησιμοποιούσα πριν με τον ίδιο τρόπο και στο dell inspiron που είχα ακόμα παλιότερα, πάλι χρειαζόμουν έξτρα usb και ποντίκι - πληκτρολόγιο (προτιμώ να έχω την δεύτερη -μεγάλη- οθόνη μπροστά μου και όχι αυτή του laptop), ενώ το καλοκαίρι τους έβαζα και βάση γιατί ζεσταινόταν αρκετά.

Το type cover δεν αντικαθιστά ένα κανονικό πληκτρολόγιο με touchpad της προκοπής, όπως των macbooks.

Δημοσ.

κι αν "εννοα" το αλλο με τη ρετινα μαστορα που ειναι 654gr τοτε τι γινεται?

οσο για το typecover δεν ειναι δεσμευτικο, οποτε θες του βαζεις ενα κανονικο ή οποιοδηποτε αλλο bluetooth πληκτρολογιο

αλλο.. παμε παρακατω...

Δημοσ.

Να προσθέσω ότι έχει και περίπου 700 ευρώ για μία πραγματικά όπως το είπες ψηφιακή κορνίζα.

• Members
Δημοσ.

Αν εννοείς το ipad air retina, είναι 469γρ.

Το type cover δεν αντικαθιστά ένα κανονικό πληκτρολόγιο με touchpad της προκοπής, όπως των macbooks.

Μια χαρά το αντικαθιστά. Ειδικά σε ό,τι αφορά το πληκτρολόγιο ο χρόνος προσαρμογής δεν είναι μεγαλύτερος από αυτόν που χρειάζεσαι όταν αγοράζεις ένα οποιοδήποτε νέο λάπτοπ και δεν σου δημιουργεί κάποιο θέμα ούτε σε πολύωρη πληκτρολόγηση (απόδειξη τα σεντόνια που πόσταρα χθες :P ).

Για το touchpad τα είπα και προηγουμένως - δεν είναι σε καμία περίπτωση στα επίπεδα του macbook, αρχικά μάλιστα ήταν απογοήτευση, αλλά μετά από μια πρόσφατη αναβάθμιση είναι στα επίπεδα ενός μέσου λάπτοπ και λειτουργεί ικανοποιητικά. Και επειδή η οθόνη είναι αφής και έχεις έναν επιπλέον τρόπο πλοήγησης (που σου βγαίνει τελείως φυσικά έχοντάς την σε απόσταση 1-2 εκατοστών από το χέρι σου - δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου για να συνηθίσεις να τη χρησιμοποιείς ακόμα και σε "laptop-mode"), η συγκεκριμένη έλλειψη δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά αν όλα τα άλλα σε καλύπτουν.

Ειδικά αν μιλάμε για το pro 3, με αυτά που διαβάζω για το νέο type cover τα παραπάνω προβλήματα πιθανότατα να μην υπάρχουν καν.

Δημοσ.

Στην πράξη, τα υβριδικά κουβαλάνε ωραιότατες "δεσμεύσεις" αν και όταν θες να τα μετατρέψεις σε λάπτοπ. Αυτό μεταφράζεται σε εξωτερικά πληκτρολόγια+ποντίκια (ξαφνικά ξεμένεις από θύρες USB και γεμίζεις καλώδια) ή docking stations-πληκτρολόγια (=επιπλέον κόστος) σε κάθε χώρο που θες να κάνεις σοβαρή δουλειά , δηλαδή σε σπίτι και εργασιακό χώρο τουλάχιστον! Το ότι καταφέραμε να στριμώξουμε στην οθόνη όλο το hardware, δε σημαίνει ότι απαλλαχτήκαμε από περιφερειακά και μάλιστα βασικότατα περιφερειακά.

Ποια βασικά περιφερειακά δεν είναι ασύρματα πλέον όμως; Wifi εκτυπωτές, bluetooth kb/mouse, γιατί γεμίζεις καλώδια δηλαδή;

Επίσης, στο θέμα του βάρους ως ταμπλέτας, ναι ισχύει ότι είναι αρκετά πιο άβολο στην αρχή, αλλά συνηθίζεται με την χρήση, προσωπικά τουλάχιστον για τα σύντομα διαστήματα (10min-1hr) στα οποία το χρησιμοποιώ αμιγώς ως τάμπλετ δεν με κουράζει καθόλου.

Συμβιβασμούς κάνεις σίγουρα, αλλά σίγουρα όχι τόσο τραγικούς όσο τους παρουσιάζεις.

Δημοσ.

Ενημερωτικα , το ipad 64gb 4g εχει $829:

Image%202014-05-21%20at%205.23.00%20PM.p

Για ενα ultrabook με υψηλης αναλυσης οθονη, θελεις πανω απο 1100€(με διπλασιο παχος και 50% παραπανω βαρος)...

Μια χαρα ειναι δηλαδη η τιμη του surface 3 για καποιον που χρειαζεται τον υβριδικο του χαρακτηρα και την δυναμη ενος core i3/i5 επεξεργαστη.

Για οποιον δεν θελει τοσο processing power, υπαρχουν και τα windows hybrid tablet με baytrail επεξεργαστες, που ειναι ελαφρυτερα, fanless και αρχισουν απο 300€.

Για μενα το μονο φαουλ ειναι οτι επρεπε να εβγαζαν και ενα πληκτρολογιο κανονικο(=πλαστικο, οχι λεπτο-surface) που κουμπωνει.

• Like 1
Δημοσ.

βλεπω τους dj να περνουν τετοια και να κολλανε μηλαρακι 

εγω ειμαι αυτος.. ειμουνα ενα βημα πριν παρω το asus t100 αλλα τα 2γιγα ραμ ειναι σχεδον απαγορευτικα για audio.

τωρα με τον i3, 4g ram, 128ssd ειμαι σουπερ καλυμμένος. τσούζει λιγο στην τιμη αλλα ειναι μασιφ κατασκευή και για τα συνεχόμενα ταξιδια και τα κουβαλήματα δεν ειναι να εχω καποια πλαστικουρα.

ο κιριλεμαν μπωρει να συνεχίσει να προσπαθεί να βρει λογους που το κάνουν άχρηστο το μηχανάκι αλλα του συνιστώ να κρατήσει την ενέργεια του για τις επερχόμενες κολοτουμπες περί αύξησης του μεγέθους οθονης του iphone και του πόσο innovative ειναι..

Δημοσ.

ο κιριλεμαν μπωρει να συνεχίσει να προσπαθεί να βρει λογους που το κάνουν άχρηστο το μηχανάκι αλλα του συνιστώ να κρατήσει την ενέργεια του για τις επερχόμενες κολοτουμπες περί αύξησης του μεγέθους οθονης του iphone και του πόσο innovative ειναι..

Βάλε ένα λεξικό στον browser και τα ξαναλέμε.

Δημοσ.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση της Apple (iPad Feline OSX;) για να κάνουμε διάλογο σε σωστή βάση.

Μέχρι τότε θα έχουμε επιχειρήματα του στυλ: είναι πολύ βαρύ, δεν έχει πληκτρολόγιο, δεν είναι αρκετά creative και τέτοια. Περιμένουμε να πέσουν οι κωλοτούμπες πρώτα και μετά μιλάμε...

Δημοσ.

Πράγματι, πάντως... Σκέφτομαι αν είχε βγει με ένα μηλαράκι η συσκευή από πίσω, τι χαμός θα γινόταν. Μέχρι και ο Ευαγγελάτος στον ΣΚΑΙ θα το έβγαζε ως τεχνολογικό γεγονός του καλοκαιριού 

Δημοσ.

Ενημερωτικα , το ipad 64gb 4g εχει $829:

Ναι, αλλά ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος είναι πολύ περισσότερος από ένα 64άρι win 8 tablet-pc. Η πραγματική σύγκριση πρέπει να γίνει με το 32άρι ipad, αξίας 729 δολαρίων.

Surface pro

The 128 GB version of Surface Pro has 83 GB of free storage out of the box. The 64GB version of Surface Pro has 23GB of free storage out of the box.

http://www.engadget.com/2013/01/29/surface-pro-hdd-space/

Surface pro 2

Available disk space: 36 GB in the 64 GB model | 89 GB in the 128 GB model

http://www.techrepublic.com/blog/tablets-in-the-enterprise/fact-sheet-microsoft-surface-pro-2/

Surface pro 3

64GB has >36GB available disk space

http://surface.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/html/pbPage.ProductDetails/Surface-Pro-3/productID.300190600

edit: και η "κορνίζα" έχει τόσο gps όσο και 4G. Με την κορνίζα, δηλαδή, μπορείς να κάνεις πανεύκολη πλοήγηση στο αυτοκίνητο ή ακόμα και πεζός, αλλά και να μπεις ακόμα πιο εύκολα στο ίντερνετ χωρίς wifi-hotspot, κινητά, στικάκια κλπ.

Δημοσ.

τα δινει ολα ο κυριλες...

ακου τι λεει ο ανθρωπας..

hardware αγοραζεις οχι free space,

βγαζεις το restore-backup που εμπεριεχεται εκει  αγορινα και το βαζεις σε αλλο μεσο

προσφατως σε htpc με 32gb ssd clean install windows8.1 εκδοσης  Απριλιου αφησαν ελευθερο χωρο 17Gb

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...