Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ίσως το θέμα είναι γνωστό στους περισσότερους, αλλά προσωπικά δεν έχω βρει λύση της προκοπής. Έχω μια AMD 6950 και πρόσφατα άλλαξα οθόνη, η οποία προσφέρει μόνο VGA και HDMI συνδέσεις.

Μόλις τη συνδέσω στην HDMI υποδοχή, μου αφήνει ένα κενό πλαίσιο περιμετρικά και τα γράμματα είναι θαμπά, σαν να μην έχει την default ανάλυση (ενώ είναι σε 1920x1080). Δοκίμασα νέους drivers, scaling, το πρόβλημα του κενού σχεδόν μαζεύτηκε, αλλά τα γράμματα παραμένουν ένα χάλι. Το ίδιο κάνει εάν συνδέσω τον υπολογιστή στην τηλεόραση του σπιτιού, όπου στην HDMI1 έχει καθαρά γράμματα, αλλά μικρότερο πλαίσιο και στην HDMI2 θολά γράμματα και κανονικό πλαίσιο!

Άκουσα και από 2 συναδέλφους μου να έχουν το ίδιο πρόβλημα σε AMD κάρτες γραφικών και από λίγο ψάξιμο φαίνεται σαν γενικό κακό... Δυστυχώς, το ν' αλλάξω τώρα την οθόνη ψάχνοντας μία με DVI (η προηγούμενη έσπασε, εξ΄ου και η αλλαγή) είναι λίγο δύσκολο. Μήπως έχετε κάποια λύση, γιατί το βρίσκω απαράδεκτο να μην δουλεύει σωστά σε HDMI σύνδεση!

Δημοσ.

Μηπως ειναι θεμα επιλογων της οθονης?

Ειχα παρομοιο προβλημα με μια τηλεοραση LG - και η καρτα και η τηλεοραση 1920x1080, αλλα η επιφανεια εργασιας δε φαινοταν ολοκληρη. Στο μενου της τηλεορασης "Αναλογια οθονης" επελεξα το "Μονο σκαναρ." και ολα εφτιαξαν. Οι ονομασιες ειναι ενδεικτικες, αλλα λογικα θα μπορεις να βρεις κατι παρομοιο στην οθονη σου.

Δημοσ.

Κάτσε να την ψάξω παραπάνω κι ενημερώνω. Πάντως, μου κάνει εντύπωση που σε AMD αναφέρεται έντονα το θέμα με HDMI. Σε DVI και VGA όλα καλά (σε άλλες οθόνες που έχουν DVI).

Δημοσ.

Μπες στο catalyst ενω εχεις συνδεμενη την οθόνη με hdmi βρες την επιλογή my digital flat panels μετα πανε enable gpu scaling πατα οκ και λογικα θα εισαι κομπλε αλλιως δοκιμασε να συνδεσεις με vga να δεις εαν εισαι οκ. 14.4 εχεις ?  Η οθόνη ποια ειναι ?

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

εχω και εγω παρομοιο προβλημα η οθονη ειναι lg 29 ιντσες και η καρτα amd 7450 μολις παω να βαλλω αναλυση 1930χ1080  ηποιοτητα ειναι απαραδεκτη εστω και  αν με το κολπακι πριν επιασε ολο το ευρος της οθονης επιμενει σε αναλυση 1366χ768

Δημοσ.

Γενικο αυτο το κακο με το hdmi και της amd.. 

Mε το scaling φτιαχνεις τα κενα πλαισια αλλα η θολούρα δεν φεύγει.... 

Σε καποιες λιγες οθονες που έχουν δικες τους ρυθμίσεις για το scaling το πρόβλημα διορθώνεται αλλα σε οθονες με φτωχο μενου δεν γινεται τπτ.

Ετσι την εχω πατησει και εγω με μια 5850 και μια Samsung 27αρα και εχω αναγκαστεί να χρησιμοποιώ dsub συνδεση!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

κάλιο αργά πάρα ποτέ το γράφω μόνο και μόνο για να υπάρχει στο πίνακα έλεγχου στα windows εκει που λεει αλλαγή μεγέθους στοιχείων να επιλεγείς μονο τα προκαθορισμένα αν βάλεις κατι χειροκίνητα στα βγάζει ολα θολά σε amd που γνωρίζω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...