metalmike Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Γειά χαρρρρρά ( ) σε όλους. Μετά από 7 χρόνια είπα να αλλάξω το απαρχαιωμένο pc μου (socket 939, ddr1 κλπ) και να φτιάξω έναν πύργο με σκοπό τη μουσική παραγωγή (στον 1ο sdd με hackintosh) για home studio φάση και περιστασιακό gaming (στο 2ο ssd με windows). Budget όπως το υπολογίζω γύρω στα 1200-1300 ευρώ. Ο πύργος θα στηθεί από εμένα και από πληκτρολόγιο, ποντίκι, οθόνη και ηχεία είμαι καλυμμένος. Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια όσον αφορά τα parts του πύργου. Προσπαθώ να βρω όσα μπορώ μεταχειρισμένα ή σφραγισμένα σε χαμηλότερη τιμή ώστε να γλύτωσω όσα περισσότερα λεφτά μπορώ. Η σύνθεση του πύργου όπως θα την ήθελα είναι η εξής: CPU: Intel i7 4770K (τον έχω ήδη) | VCooler: Corsair H100i, H105 ή H110; Μιας και το overclock μου θα το κάνω εξ'αρχής ή αργότερα. Η επιλογή φαντάζομαι έχει να κάνει και με το κουτί, απλά θα ήθελα να μου πείτε ποιά είναι η καλύτερη από τις 3. M/B: Z87 ή Ζ97 (και γιατί); Πρέπει να πω πως έχω μια προτίμηση στις Gigabyte (+ την ευκολία στο στήσιμο του hackintosh). Γύρω στα 150 ευρώ λέω να δώσω. Overclocking και έλεγχο των fan υποστηρίζουν σχεδόν όλες στο όριο τιμής που έθεσα; PSU: Corsair RM750 ή κάποιο εξίσου ποιοτικό όπως XFX κλπ, στα λεφτά του Corsair. RAM: Corsair CMZ16GX3M2A1866C9 Vengeance 16GB (2x8GB) PC3-15000 Dual Channel Kit Black ή κάτι παρόμοιο σε αυτό το εύρος τιμής HDD: 2 x Samsung 840 Evo 250gb, ένας για κάθε λειτουργικό (1 τον έχω ήδη). Για αποθήκευση έχω έναν εξωτερικό USB 3.0 3tb. Στο μέλλον λογικά θα πάρω και κάποιον άλλο μεγάλο για εσωτερικό. GPU: Η κάρτα γραφικών δε με καίει προς το παρόν. Φαντάζομαι αργότερα που θα πάρω κάποια θα πάω για καμία 770-780. CASE: Ίσως το μεγαλύτερο θέμα για 'μένα. Το θέλω δροσερό και ήσυχο (οπώς όλοι βέβαια, τι σας είπα τώρα ε; Πολύ πρωτότυπο ) και σοβαρό, όχι gaming τύπου, πέρασα από τη φάση με τα φώτα, τα leds κλπ...το πολύ πολύ να βάλω καμιά ledoταινία και αυτό είναι όλο! Το βασικό θέμα που έχω με το υπάρχον pc μου είναι ότι τα καλοκαίρια υποφέρω απο τη ζέστη που δημιουργείται μέσα στο δωματιό μου λόγω του υπολογιστή (αν βγεις από το δωμάτιο καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά)! Θέλω ένα κουτί που όσο είναι δυνατόν να το αποτρέψω αυτό, χωρίς να κρατάει τη ζέστη μέσα στο κουτί φυσικά! Επίσης αν και δεν είμαι τρομερά περίεργος με το θόρυβο (εξάλλου και το τωρινό pc μου είναι αρκετά θορυβώδες) θα ήθελα ένα όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο pc (αυτό βέβαια φτιάχνεται και στο μέλλον φαντάζομαι με τους κατάλληλους ανεμιστήρες) μιας και προορίζεται για ηχογραφήσεις! Από μοντέλα κουτιών έχω κάποια στο μυαλό μου, έλεγα για midi μιας και δεν έχω και τον τεράστιο χώρο αλλά σκέφτομαι τώρα τελευταία και full tower κυρίως για καλύτερο airflow, όχι για ψυγεία, πολλούς δίσκους κλπ. Budget γύρω στα 150 ευρώ. Κάθε γνώμη και πρόταση ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια εκ των προτέρων Επεξ/σία 20 Μαΐου 2014 από metalmike
samplist Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Νομίζω σε μητρική καλύτερα να πας σε Z97 λόγω βελτιωμένου DPC Latency (αν δεν ξέρεις τι είναι Googlαρέ το). Πρέπει να δεις βέβαια και τι υποστηρίζεται σε σχέση με hackintosh και ίσως είναι λίγο νωρίς για Z97.
metalmike Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Νομίζω σε μητρική καλύτερα να πας σε Z97 λόγω βελτιωμένου DPC Latency (αν δεν ξέρεις τι είναι Googlαρέ το). Πρέπει να δεις βέβαια και τι υποστηρίζεται σε σχέση με hackintosh και ίσως είναι λίγο νωρίς για Z97. Ναι, ξέρω τι είναι και είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για τη δουλειά που το θέλω οπότε μάλλον θα πάω προς Z97, μιας και διάβασα αυτό --> http://www.robertsondt.com/2014/05/gigabyte-z97x-soc-force-hackintosh.htmlόπου ο τύπος αντιμετώπισε πρόβλημα μόνο με την κάρτα δικτύου του οπότε δεν θα αργήσουν και αυτές οι καινούργιες μητρικές να δουλεύουν απροβλημάτιστα με hackintosh. Θα έχω και τα windows εξάλλου στον άλλο σκληρό οπότε μπορώ αρχικά να παίζω μπάλα εκεί!
metalmike Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Είπα να πάρω pc μετά από 7 χρόνια, ζήτησα τη γνώμη σας και έχω μόνο 1 απάντηση; Ντροπή Για μητρική κατέληξα σε αυτή --> Gigabyte Z97X-UD5H και προτίμησα Z97 λόγω καλύτερου DPC Latency όπως ανέφερε ο φίλος Samplist πιο πάνω, κάτι που με ενδιαφέρει πολύ για τη δουλειά που θέλω το pc (ηχογραφήσεις). Επίσης έχει 2 κάρτες δικτύου οπότε αν δεν παίξει η μια με hackintosh θα παίξει σίγουρα η άλλη (η Intel)! Μνήμες βρήκα μεταχειρισμένες σε καλή τιμή ακριβώς αυτές που έγραψα και ήθελα οπότε είμαι κομπλέ και από αυτό το θέμα! Τροφοδοτικό βρήκα επίσης σε καλή τιμή και ελάχιστα μεταχειρισμένο το Corsair RM750 οπότε είμαι οκ και με αυτό. Οπότε εκεί που θέλω βοήθεια και γνώμες είναι για το case σε συνδιασμό με τις 3 υδροψήξεις που έχω αναφέρει πιο πάνω!
pagratios Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Αν και δεν είμαι ειδικός στον ήχο αλλά αφού θες ηχογραφήσεις μήπως θα έπρεπε να προσθέσεις και κάρτα ήχου? Τρφοδοτικό καλύτερα να πήγαινες σε κάτι σαν το http://www.skroutz.gr/s/3007781/XFX-ProSeries-750W-Black-Edition.html?from=dropδιότι τα rm750 δεν είναι πολύ καλά όπως θα δεις σε αυτά http://www.hardocp.com/article/2013/11/13/corsair_rm750_750w_power_supply_review/9 http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/RM750/11.html Ανάλογα με το κουτί που θα πας θα δεις και τι ψύκτρα θα πάρεις. Έχω την H100i και είμαι ευχαριστημένος, η H110 έχει 2χ140μμ fans ενώ η h105 είναι σαν την H100i χωρίς το led και το corsair link (εφαρμογή της corsair για έλεγχο της ψύκτρας) και μεγαλύτερο radiator στο πάχος. Για κουτί μπορείς να δεις τα corsair obsidian 650d ή corsair obsidian 450d
metalmike Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Αν και δεν είμαι ειδικός στον ήχο αλλά αφού θες ηχογραφήσεις μήπως θα έπρεπε να προσθέσεις και κάρτα ήχου? Τρφοδοτικό καλύτερα να πήγαινες σε κάτι σαν το http://www.skroutz.gr/s/3007781/XFX-ProSeries-750W-Black-Edition.html?from=dropδιότι τα rm750 δεν είναι πολύ καλά όπως θα δεις σε αυτά http://www.hardocp.com/article/2013/11/13/corsair_rm750_750w_power_supply_review/9 http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/RM750/11.html Ανάλογα με το κουτί που θα πας θα δεις και τι ψύκτρα θα πάρεις. Έχω την H100i και είμαι ευχαριστημένος, η H110 έχει 2χ140μμ fans ενώ η h105 είναι σαν την H100i χωρίς το led και το corsair link (εφαρμογή της corsair για έλεγχο της ψύκτρας) και μεγαλύτερο radiator στο πάχος. Για κουτί μπορείς να δεις τα corsair obsidian 650d ή corsair obsidian 450d Σ'ευχαριστώ για την απάντηση και τη βοήθεια γενικότερα Κάρτα ήχου εξωτερική συγκεκριμένα για ηχογραφήσεις έχω αγοράσει, νόμιζα πως θα ήταν αυτονόητο αλλά βλακεία μου που δεν το ανέφερα! Το γνωρίζω το θέμα με το τροφοδοτικό! Το πρόβλημα το είχαν συγκεκριμένα τροφοδοτικά, αυτά που έχουν LOT πριν από το 1341 (τα 4 πρώτα ψηφία του serial τους)! Τα cases που μου έδειξες είναι μέσα στη λίστα μου! Ναι, ανάλογα με το case θα πάρω και την κατάλληλη ψύκτρα! Η H100i είναι θορυβώδης γενικά; Μπορώ να αλλάξω και τα fans βέβαια...
gamanos Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Συnoizά metalmike, εγώ για τον ίδιο λόγο, πήρα fractal. case. Εκτός από διακαής πόθος και αθόρυβο, είχε και χαρακτηριστικά για μη μουσικό pc, χώρο για κάρτες, ψύξη και άλλα. Όταν το πήρα ήταν μεταξύ των καλύτερων midi. Επίσης , ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για hackintosh, ήταν ένα feature της ναυαρχίδας των Coolermaster Silencio, που ουσιαστικά επέλεγες hardwarικά τον σλκηρό που θα bootάρει. Αυτό, για ένα ultra pc που θα έχει dedicated χρήση μουσικής και άλλα λειτουργικά συστήματα , μου είχε φανεί ενδιαφέρον αλλά όχι τόσο ώστε να βαρύνει την επιλογή του. Δυστυχώς έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που το πήρα και δεν είμαι ενήμερος για τις εξελίξεις. Ωστόσο, τσέκαρε οπωσδήποτε τα Fractal και ίσως και Cm silencio. Αυτό το ξέρεις έτσι; http://www.silentpcreview.com/
selianx Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Εγώ για case προτείνω το Define R4. Χθες έστησα το PC μου στην έκδοση με παράθυρο. Έχει άπλετο χώρο, τελείως αθόρυβο, και έχω ακόμη την στοκ ψύκτρα, με μια AF πιστεύω ούτε που θα ακούγεται το μηχάνημα. Οι θερμοκρασίες είναι καλές, και τα φανακια που έρχονται μαζί του δεν είναι καθόλου άσχημα (2χ140μμ). Μόνον όταν βάζω 3/4 φαν στα 12V ακούω ένα "χαίδεμα" του αέρα.Και είναι και πανέμορφο
metalmike Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Συnoizά metalmike, εγώ για τον ίδιο λόγο, πήρα fractal. case. Εκτός από διακαής πόθος και αθόρυβο, είχε και χαρακτηριστικά για μη μουσικό pc, χώρο για κάρτες, ψύξη και άλλα. Όταν το πήρα ήταν μεταξύ των καλύτερων midi. Επίσης , ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό για hackintosh, ήταν ένα feature της ναυαρχίδας των Coolermaster Silencio, που ουσιαστικά επέλεγες hardwarικά τον σλκηρό που θα bootάρει. Αυτό, για ένα ultra pc που θα έχει dedicated χρήση μουσικής και άλλα λειτουργικά συστήματα , μου είχε φανεί ενδιαφέρον αλλά όχι τόσο ώστε να βαρύνει την επιλογή του. Δυστυχώς έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που το πήρα και δεν είμαι ενήμερος για τις εξελίξεις. Ωστόσο, τσέκαρε οπωσδήποτε τα Fractal και ίσως και Cm silencio. Αυτό το ξέρεις έτσι; http://www.silentpcreview.com/ Eπ, καλησπέρα Ποιό fractal πήρες; Βρίσκονται στη λίστα μου τα Fractal Define R4 και Coolermaster Silencio απλά όποια reviews διαβάζω για αυτά λένε για αυξημένες θερμοκρασίες στο εσωτερικό του κουτιού, κάτι το οποίο είναι λογικό βέβαια λόγω του ηχοαποροφητικού υλικού, αλλά το μυαλό μου φαντάζεται να ψήνεται το εσωτερικό του case και να βγάζει και πολύ ζέστη προς τα έξω, κάτι που δε θέλω! H hardwarική επιλογή του σκληρού που θα bootάρει που βοηθάει ακριβώς και τι διαφορά έχει από την επιλογή πριν το ξεκίνημα των λειτουργικών; Το site πρέπει να το είχε πάρει το μάτι μου αλλά δεν το θυμόμουν, θα το τσεκάρω σίγουρα, σ'ευχαριστώ Εγώ για case προτείνω το Define R4. Χθες έστησα το PC μου στην έκδοση με παράθυρο. Έχει άπλετο χώρο, τελείως αθόρυβο, και έχω ακόμη την στοκ ψύκτρα, με μια AF πιστεύω ούτε που θα ακούγεται το μηχάνημα. Οι θερμοκρασίες είναι καλές, και τα φανακια που έρχονται μαζί του δεν είναι καθόλου άσχημα (2χ140μμ). Μόνον όταν βάζω 3/4 φαν στα 12V ακούω ένα "χαίδεμα" του αέρα. Και είναι και πανέμορφο Όπως είπα πιο πάνω και στο φίλο gamanos αν και το έχω στη λίστα μου και μου αρέσει πολύ έχω κάποιους ενδοιασμούς για τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό! Μπορείς να μου πεις τι hardware έχεις και τι θερμοκρασίες σε idle και load κατάσταση πιάνει ο επεξεργαστής;
gamanos Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 θα επανέλθω αργότερα, μήπως και μετρήσω και θερμοκρασίες.Σίγουρα πάντως , το να ψήνονται τα components δεν παίζει.Ειδικά το Fractal που έχω (που δεν θυμάμαι τώρα γιατί είμαι σε ζαβλακομάρα) έχει και πρόβλεψη για gaming στήσιμο που σαφώς έχει υψηλότερες θερμοκρασίες και πιο αυξημένες ανάγκες airflow. Το άλλο με τους σκληρούς, απλά εξασφαλίζει πιο γρηγορο booτarisma όταν έχεις πολλά λειτουργικά/σκληρούς, αντί να μπαίνει Bios πατάς f12 και επιλέγεις σκληρό. Απλά επειδή τότε ήθελα να παίξω με 7άρια, 8άρια, linux και hackintosh, φάνταζε ωραίο. Προφανώς αν ήταν χρήσιμο/απαραίτητο, θα το είχανε περισσότερα cases , ένα controller είναι.
selianx Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Όπως είπα πιο πάνω και στο φίλο gamanos αν και το έχω στη λίστα μου και μου αρέσει πολύ έχω κάποιους ενδοιασμούς για τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό! Μπορείς να μου πεις τι hardware έχεις και τι θερμοκρασίες σε idle και load κατάσταση πιάνει ο επεξεργαστής; Με stock ψύκτρα, με κλειστά τα C6/C7 power states (ίσως με αυτά στο on, να είναι πιο χαμηλές οι idle), έχω σε Idle 31-34, full load 71. Stock ψύκτρα για την ώρα. Σε gaming πιάνει 65 μαξ, αλλά κυρίως κάθεται στους 60-61. Έχω τα στοκ φαν πίσω και 1 πάνω, και μπροστά δυο noctua 120. Όλες αυτές οι θερμοκρασίες είναι σε 7V όλα τα fan. Η λίστα του hardware είναι στην υπογραφή μου. Από θέμα ακοής, ακούγεται σε χαμηλό Load το CPU fan (με AΜ πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερα) και σε gaming -με κλειστά ηχεία- ελάχιστα της GPU (με ένα καλό fan curve από MSI Afterburner είμαι απόλυτα ικανοποιημένος). Με ανοιχτά ηχεία δεν ακούς καθόλου το PC, έστω και αν είναι χαμηλά.
metalmike Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 θα επανέλθω αργότερα, μήπως και μετρήσω και θερμοκρασίες. Σίγουρα πάντως , το να ψήνονται τα components δεν παίζει. Ειδικά το Fractal που έχω (που δεν θυμάμαι τώρα γιατί είμαι σε ζαβλακομάρα) έχει και πρόβλεψη για gaming στήσιμο που σαφώς έχει υψηλότερες θερμοκρασίες και πιο αυξημένες ανάγκες airflow. Το άλλο με τους σκληρούς, απλά εξασφαλίζει πιο γρηγορο booτarisma όταν έχεις πολλά λειτουργικά/σκληρούς, αντί να μπαίνει Bios πατάς f12 και επιλέγεις σκληρό. Απλά επειδή τότε ήθελα να παίξω με 7άρια, 8άρια, linux και hackintosh, φάνταζε ωραίο. Προφανώς αν ήταν χρήσιμο/απαραίτητο, θα το είχανε περισσότερα cases , ένα controller είναι. 'Οποτε μπορέσεις πες μου το μοντέλο του case που έχεις! Δηλαδή άμα έχω 2 σκληρούς με διαφορετικό λειτουργικό θα πρέπει να μπαίνω κάθε φορά στο bios και να αλλάζω το boot order; Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος; Με κάποιο boot menu για παράδειγμα; Με stock ψύκτρα, με κλειστά τα C6/C7 power states (ίσως με αυτά στο on, να είναι πιο χαμηλές οι idle), έχω σε Idle 31-34, full load 71. Stock ψύκτρα για την ώρα. Σε gaming πιάνει 65 μαξ, αλλά κυρίως κάθεται στους 60-61. Έχω τα στοκ φαν πίσω και 1 πάνω, και μπροστά δυο noctua 120. Όλες αυτές οι θερμοκρασίες είναι σε 7V όλα τα fan. Η λίστα του hardware είναι στην υπογραφή μου. Από θέμα ακοής, ακούγεται σε χαμηλό Load το CPU fan (με AΜ πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερα) και σε gaming -με κλειστά ηχεία- ελάχιστα της GPU (με ένα καλό fan curve από MSI Afterburner είμαι απόλυτα ικανοποιημένος). Με ανοιχτά ηχεία δεν ακούς καθόλου το PC, έστω και αν είναι χαμηλά. Μια χαρά, σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Μήπως γνωρίζεις ποιές από τις παραπάνω 3 ψύκτρες που ανέφερα στο 1ο μου post χωράνε στο πάνω μέρος (ή ακόμα και μπροστά) στο συγκεκριμένο case;
selianx Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μια χαρά, σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Μήπως γνωρίζεις ποιές από τις παραπάνω 3 ψύκτρες που ανέφερα στο 1ο μου post χωράνε στο πάνω μέρος (ή ακόμα και μπροστά) στο συγκεκριμένο case; H Η100i μπαίνει πάνω, αλλά εξαρτάται και από το mobo και τις ψύκτρες στα VRM. Αν δεν χωράει, θα μπαίνει σίγουρα με μετατόπιση του ψυγείου, δηλαδή δε θα χρησιμοποιήσεις το stock configuration για βίδες που έχει. (όπως εδώ, τελείως χοντρικά όμως τα σημεία http://i.imgur.com/rOg2l7n.jpg). Η Η105 δε θα μπαίνει πάνω είναι χοντρή. Ίσως μπαίνει μπροστά, αν φτάνουν οι αντλίες (της H100 φτάνουν) αλλά θα χρειαστεί να αφαιρέσεις τα cages λογικά, οπότε δίσκοι πάνε στο 5.25". Για την 110 δες εδώ https://teksyndicate.com/forum/cooling/h110-fractal-design-r4-yes-it-fits/161572
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα