Προς το περιεχόμενο

Ποιά φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείτε;

Ποιά φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείτε;  

71 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιείτε;

• Canon
    • Fujifilm
    • Kodak
    • Leica
      0
    • Nikon
    • Olympus
    • Panasonic
    • Pentax
      0
    • Sony
    • Δεν έχω φωτογραφική μηχανή, χρησιμοποιώ το κινητό μου.
    • Άλλη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Η παρούσα ψηφοφορία προτάθηκε από το μέλος einstein_pg

- Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία απαντήσεις.

- Οι απαντήσεις σας θα είναι ορατές στα υπόλοιπα μέλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωπ πρώτος είμαι. Έχω εδώ και τέσσερα-πέντε χρονάκια μια SOny Cyber-shot DSC-W180. Όχι τίποτα σπουδαίο, 4χ οπτικό ζουμ, 10,1 mega pixels, steadyshot και smile shutter. Για απλή χρήση σε νορμάλ συνθήκες με καλύπτει απόλυτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχισα να ασχολουμε ερασιτεχνικα με την φωτογραφια και να διαβαζω tips/βιβλια κτλ απ'την στιγμη που αγορασα το Nokia Lumia 1020..

Για να μαθω τις ρυθμισεις μιας φωτογραφικης αλλα και χρησιμα tips γυρω απο την φωτογραφια γενικοτερα..

Χρησιμοποιω αποκλειστικα λοιπον το 1020 και ειμαι υπερευχαριστημενος καθως ειναι οτι πιο πρακτικο υπαρχει και κορυφη στον τομεα φωτογραφικου smartphone..

Περασε απ'τα χερια μου καμμια φεγγαρια και μια 650d Canon, στην οποια εκτιμησα (σε σχεση με τη συσκευη μου) την ταχυτητα μεταξυ των ληψεων.. που δυστυχως το 1020, θελει 3sec μεταξυ των ληψεων λογω post-processing.

Κατα τ'αλλα δεν με εντυπωσιασε, λογω πρακτικοτητας κυριως, μιας και για την ερασιτεχνικη χρηση που κανω δεν θελω κατι παραπανω σε ποιοτητα.. Η ποιοτητα του εν λογω φωτογραφικου smartphone ειναι ενα επιπεδο πιο κατω απο entry level dslr, και σε ορισμενες περιπτωσης το αγκιζει, οποτε ειμαι υπερ-καλλυμενος

Το πλεονεκτημα ληψης σε Raw αρχεια του 1020 (που με βολευει απιστευτα για post-processing στο LightRoom), αλλα και το Nokia Camera Grip αξεσουαρ, το οποιο βολευει στην σταθεροτητα αλλα και την προσαρμογη τριποδα, ειναι στα μεγαλα συν.

Επεξ/σία από Skr1ll3x
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τελευταια βδομαδα ηταν βδομαδα ανανεωσης φωτογραφικου εξοπλισμου και πλεον ειμαι με μια nikon d7000 και μια fuji x100 οπου την 2η την περιμενω σημερα.

Επομενες αγορες για να συμπληρωθει το σετ ειναι ο tokina 11-16 και καποιος στο ευρος 18-55 (ισως ο nikon 17-55 2.8 η ο tamron 18-50).

Επεξ/σία από snik
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινησα τον περασμενο αυγουστο να ασχολουμαι επαγγελματικα με την φωτογραφια μη εχοντας πιασει φωτογραφικη μηχανη πιο πριν στα χερια μου και μην γνωριζοντας τιποτα απολυτως. Μου δοθηκε μια Canon eos-1D Mark iii με πολλες χιλιαδες κλικ, αγορασμενη προ αρκετων ετων κ ξεκινησα με φωτορεπορταζ και αθλητικο. Ειμαι τυχερος που μπορω να χρησιμοποιησω αρκετο εξοπλισμο οπως φακους 300mm f/2.8, 400mm f/2.8, 500mm f/4, 16-35mm f/2.8, 24-70mm f/2.8, 70-200mm f/2.8 κι ετσι να χωθω σε ολα γρηγορα. Αυτη τη στιγμη εχω ενα προχειρο "πορτφολιο" στο γνωστο σαιτ flickr μεσω του οποιου κοιταω να βρω λιγη αναγνωρισιμοτητα κ να μπορεσω να ανεβω επιπεδο, γιατι δυστυχως στην ελλαδα ειναι ο κλεψας του κλεψαντος κ φυσικα αναγνωριση μηδεν,  κ να παρω την Canon EOS-1D X που τοσο ονειρευομαι. :P  :D

Λινκ για το σαιτ flickr

Επεξ/σία από zer_raiden
  • Like 1

Ξεκινησα τον περασμενο αυγουστο να ασχολουμαι επαγγελματικα με την φωτογραφια μη εχοντας πιασει φωτογραφικη μηχανη πιο πριν στα χερια μου και μην γνωριζοντας τιποτα απολυτως. Μου δοθηκε μια Canon eos-1D Mark iii με πολλες χιλιαδες κλικ, αγορασμενη προ αρκετων ετων κ ξεκινησα με φωτορεπορταζ και αθλητικο. Ειμαι τυχερος που μπορω να χρησιμοποιησω αρκετο εξοπλισμο οπως φακους 300mm, 400mm, 500mm, 16-35mm, 24-70mm, 70-200mm κι ετσι να χωθω σε ολα γρηγορα. Αυτη τη στιγμη εχω ενα προχειρο "πορτφολιο" στο γνωστο σαιτ flickr μεσω του οποιου κοιταω να βρω λιγη αναγνωρισιμοτητα κ να μπορεσω να ανεβω επιπεδο, γιατι δυστυχως στην ελλαδα ειναι ο κλεψας του κλεψαντος κ φυσικα αναγνωριση μηδεν,  κ να παρω την Canon EOS-1D X που τοσο ονειρευομαι. :P  :D

Λινκ για το σαιτ flickr

Γήπεδο το βράδυ πως τραβάς με αυτη την μηχανή?  :whistle: 

Κανω τον σταυρο μου. :P Περα απο την σειρα eos-1D σε πιο καινουργια μοντελα αυτη ειναι καλυτερη. Σιγουρα θα χασω καποιες εικονες επειδη ειναι αργη, παλια κ εχει προβληματικο νεταρισμα αλλα νταξ βγαζεις αποτελεσμα. Δεν μπορεις να κανεις κ κατι αλλο, ζοριζεσαι κ προσπαθεις για το καλυτερο. Λεφτα για μια Χ ειναι δυσκολο να τα βρεις. Ειδικα με τα Ελληνικα δεδομενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...