qsis Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 εγώ πάντως αν και δεν έχω τρελές απαιτήσεις σε χώρο στην πιο πρόσφατη αγορά μου για μικρό φορητό δίσκο (500GB, όχι κάτι το φοβερό) πήγα σε μηχανικό που πήρα σε τιμή ξεφτίλα συγκριτικά με το πόσο θα έδινα για ssd για την ίδια χωρητικότητα ή ακόμα χειρότερα για φλασάκι ναι είναι "πικάπ" ναι άμα ταρακουνηθεί μπορεί να χτυπήσει ναι χίλια δυό, αλλά σαν αποθήκη δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή, ακόμα και για φορητή αποθηκή δεν υπάρχει ακόμα καλύτερη επιλογή από τους μηχανικούς από την άλλη αν μιλάμε για λειτουργικό και προγράμματα δε το συζητώ ότι θέλω ssd μιας και έχω καλομάθει με αυτόν αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα, πώς να το κάνουμε; δεν είναι και τόσο δυσβάσταχτο το κόστος να πάρεις έναν ssd για το λειτουργικό σου, ενώ από την άλλη είναι σπατάλη να πάρεις για αποθήκη, δεν έχεις να κερδίσεις απολύτως τίποτα για τα λεφτά που θα δώσεις και αν μιλάμε για φορητό και usb 3.0 έχεις και αξιοπρεπέστατες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, δεν θα πεθάνεις κιόλας από την αναμονή για να θες τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής ενός ssd, ακόμα και αν μιλάμε για μεγάλα αρχεία (πρόσφατο παράδειγμα που θυμάμαι 20GB σε 03:57, λογικός χρόνος και δεν είναι το 20λεπτο που θα έκανε το usb 2.0 ) 2
The Ace Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Θες να μου πεις ποιο hobby απαιτει πανω απο 10TB αποθηκευτικο χωρο? Με video editing ασχολουμαι ως hobby, και μου φτανουν τα 500giga... Πλάκα κάνεις έτσι ? Χωρίς να είμαι συλλέκτης ή να μαζεύω ότι υπάρχει, απλώς με το να έχω τις αγαπημένες μου ταινίες σε διάφορες ποιότητες (όχι όλες σε FHD προφανώς), τα 4ΤΒ είναι ήδη οριακά. Και δεν έχω καν αντίστοιχες συλλογές μουσικής... Χώρια που άμα θες να κρατήσεις κανά ISO backup για σύγχρονα παιχνίδια, ανεβαίνεις και άλλο χωρίς να έχεις καν hobby... 1
GiorgosT Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Διαφωνω, αλλα περι ορεξεος Pimp στο storage των άλλων;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 και στα γούστα μην σου πω...
Ntinaras Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Υπαρχει home user που να εχει πανω απο 10tb απαιτησεις? Μην προβουμε τωρα στο "θελω ολες τις full hd ταινιες στον υπολογιστη μου", γιατι τοτε ουτε οι hdd φτανουν εγω.γι αυτη ακριβως τη χρηση που ειπες. Θες να μου πεις ποιο hobby απαιτει πανω απο 10TB αποθηκευτικο χωρο? Με video editing ασχολουμαι ως hobby, και μου φτανουν τα 500giga... video editing απο καμερα κινητου? 1
GiorgosT Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 εγω.γι αυτη ακριβως τη χρηση που ειπες. video editing απο καμερα κινητου? Τι να πω και εγώ που έχω 14 και δε μου φτάνουν. Θα καώ στο πυρ το εξώτερο! και στα γούστα μην σου πω... Έτσι φαίνεται.
Atzamestatos Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Πλάκα κάνεις έτσι ? Χωρίς να είμαι συλλέκτης ή να μαζεύω ότι υπάρχει, απλώς με το να έχω τις αγαπημένες μου ταινίες σε διάφορες ποιότητες (όχι όλες σε FHD προφανώς), τα 4ΤΒ είναι ήδη οριακά. Και δεν έχω καν αντίστοιχες συλλογές μουσικής... Χώρια που άμα θες να κρατήσεις κανά ISO backup για σύγχρονα παιχνίδια, ανεβαίνεις και άλλο χωρίς να έχεις καν hobby... Μα εξηγησα και πριν, οτι δεν "χρειαζεσαι" 4 tb ταινιες. Το οτι για ΧΨ λογους θες να της εχεις στο PC , ενω μπορεις ανα πασα ωρα και στιγμη να τις κατεβαζεις, δεν ειναι αναγκη. Με την ιδια λογικη τοτε ουτε 10Petabyte δεν φτανουν. εγω.γι αυτη ακριβως τη χρηση που ειπες. video editing απο καμερα κινητου? Μα δεν σου χρειαζονται 10tb ταινιας, αυτο εξηγησα ηδη απο το πρωτο post. Τωρα αν εσενα σου φαινεται λογικο να εχεις πανω απο 10tb αρχεια τα οποια τα χρησιμοποιεις μια φορα στη δεκαετια, δεν το κανει αναγκη. Μιλαμε για περισσοτερες απο 1000 ταινιες των 10 giga η καθεμια. Αλλο να πεις οτι, αφου εχω 10tb , ας της αφησω, δεν με ενοχλουν, και αλλο να πεις παω να παρω 20 terabyte σκληρους να βαζω ταινιες. Το πρωτο, λογικο το βλεπω, και γω μεχρι να γεμισει ο σκληρος δεν σβηνω τιποτα, το 2ο ειναι απλα...πανεξυπνο και στα γούστα μην σου πω... Το οτι καποιος εχει γουστα να αποθηκευει ταινιες (οχι να βλεπει, να ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ) δεν το κανει αναγκη. Βιτσιο ειναι, καλα κανει, αφου το επιτρεπει η τεχνολογια, αλλα μην το εξισωνουμε με αναγκη. 1
The Ace Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μα εξηγησα και πριν, οτι δεν "χρειαζεσαι" 4 tb ταινιες. Το οτι για ΧΨ λογους θες να της εχεις στο PC , ενω μπορεις ανα πασα ωρα και στιγμη να τις κατεβαζεις, δεν ειναι αναγκη. Με την ιδια λογικη τοτε ουτε 10Petabyte δεν φτανουν. Καθόλου το ίδιο. Είναι σαν λες "αγοράζω το DVD/BD ή τρέχω να ψάξω να βρω ποιο video club στην ευρύτερη περιοχή το έχει ?". Όταν έχεις την ταινία στο SAN, απλά ανοίγεις το VLC και πατάς Play. Αλλιώς π.χ. με το PopcornTime, πρέπει να έχεις γραμμή, καλή ταχύτητα, να βρεθούν seeders εκείνη τη στιγμή -και άντε να κατεβάσεις καμιά "περίεργη" που δεν έχει seeders- να περιμένεις βέβαια μερικά λεπτά μέχρι να κατέβουν τα πρώτα segments κλπ κλπ. Με τις τρέχουσες αναλύσεις, τον -ρεαλιστικό- αριθμό ταινιών που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να χρειαστεί ένας cinefil και μια καλή σχέση κόστους/οφέλους για μηχανικούς δίσκους, μια χωρητικότητα της τάξης των 4-6ΤΒ είναι απολύτως λογική και εφικτή για home χρήση. Κάποιος μπορεί να πει για 2ΤΒ, άλλος να πει για 10ΤΒ, αλλά μιλάμε για μονοψήφια ΤΒs. Δεν νομίζω ότι σήμερα, για home χρήση, έχουμε ανάγκη για αλλαγή τάξης μεγέθους (Tera -> Peta). Ακόμα και αν πάμε σε 2Κ ή 4Κ, οι αντίστοιχες ανάγκες θα διαμορφωθούν σε δεκάδες ΤΒs, άντε σε μονοψήφιο κλάσμα του Peta.... 1
Atzamestatos Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Καθόλου το ίδιο. Είναι σαν λες "αγοράζω το DVD/BD ή τρέχω να ψάξω να βρω ποιο video club στην ευρύτερη περιοχή το έχει ?". Όταν έχεις την ταινία στο SAN, απλά ανοίγεις το VLC και πατάς Play. Αλλιώς π.χ. με το PopcornTime, πρέπει να έχεις γραμμή, καλή ταχύτητα, να βρεθούν seeders εκείνη τη στιγμή -και άντε να κατεβάσεις καμιά "περίεργη" που δεν έχει seeders- να περιμένεις βέβαια μερικά λεπτά μέχρι να κατέβουν τα πρώτα segments κλπ κλπ. Με τις τρέχουσες αναλύσεις, τον -ρεαλιστικό- αριθμό ταινιών που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να χρειαστεί ένας cinefil και μια καλή σχέση κόστους/οφέλους για μηχανικούς δίσκους, μια χωρητικότητα της τάξης των 4-6ΤΒ είναι απολύτως λογική και εφικτή για home χρήση. Κάποιος μπορεί να πει για 2ΤΒ, άλλος να πει για 10ΤΒ, αλλά μιλάμε για μονοψήφια ΤΒs. Δεν νομίζω ότι σήμερα, για home χρήση, έχουμε ανάγκη για αλλαγή τάξης μεγέθους (Tera -> Peta). Ακόμα και αν πάμε σε 2Κ ή 4Κ, οι αντίστοιχες ανάγκες θα διαμορφωθούν σε δεκάδες ΤΒs, άντε σε μονοψήφιο κλάσμα του Peta.... Μα δεν ειπα να μην εχεις καμια ταινια. 10 ταινιες, 20 ταινιες, 50 ταινιες ειναι αρκετες. Οι 2000 ταινιες των 5 giga που χωρανε σε 10tb σκληρο ειναι ανουσιες. Και γω cinefil ειμαι. Αυτη τη στιγμη εχω 7 ταινιες στο PC μου που δεν εχω δει. Μολις γεμισει ο σκληρος, σβηνω οσες εχω δει. Αμα θελω να τις ξαναδω, περιμενω 1 ωρα για καλη ποιοτητα, και τις ξαναεχω. Και πως να το κανουμε, ΔΕΝ ειναι αναγκη, ειναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.
The Ace Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Μα δεν ειπα να μην εχεις καμια ταινια. 10 ταινιες, 20 ταινιες, 50 ταινιες ειναι αρκετες. Οι 2000 ταινιες των 5 giga που χωρανε σε 10tb σκληρο ειναι ανουσιες. Και γω cinefil ειμαι. Αυτη τη στιγμη εχω 7 ταινιες στο PC μου που δεν εχω δει. Μολις γεμισει ο σκληρος, σβηνω οσες εχω δει. Αμα θελω να τις ξαναδω, περιμενω 1 ωρα για καλη ποιοτητα, και τις ξαναεχω. Και πως να το κανουμε, ΔΕΝ ειναι αναγκη, ειναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ. Αυτό όμως που λέω εγώ -και τα άλλα παιδιά- είναι ότι αυτό που για σένα είναι πολυτέλεια, για μένα μπορεί να είναι απόλυτη ανάγκη. Ομοίως κάτι που για μένα είναι πολυτέλεια, για σένα να είναι ο τρόπος που βγάζεις το ψωμί σου. Ή ακόμα-ακόμα, αυτό που σήμερα θεωρείς πολυτέλεια, να αποτελεί την αυριανή σου ανάγκη. Γι'αυτό λέμε ότι δεν κρίνουμε ποτέ τις ανάγκες των άλλων με βάση τα δικά μας κριτήρια. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Το οτι καποιος εχει γουστα να αποθηκευει ταινιες (οχι να βλεπει, να ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ) δεν το κανει αναγκη. Βιτσιο ειναι, καλα κανει, αφου το επιτρεπει η τεχνολογια, αλλα μην το εξισωνουμε με αναγκη. ΠΟΥ έγραψα για ΑΝΑΓΚΗ? quote τώρα...
Atzamestatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Αυτό όμως που λέω εγώ -και τα άλλα παιδιά- είναι ότι αυτό που για σένα είναι πολυτέλεια, για μένα μπορεί να είναι απόλυτη ανάγκη. Ομοίως κάτι που για μένα είναι πολυτέλεια, για σένα να είναι ο τρόπος που βγάζεις το ψωμί σου. Ή ακόμα-ακόμα, αυτό που σήμερα θεωρείς πολυτέλεια, να αποτελεί την αυριανή σου ανάγκη. Γι'αυτό λέμε ότι δεν κρίνουμε ποτέ τις ανάγκες των άλλων με βάση τα δικά μας κριτήρια. To συγκεκριμενο ΔΕΝ ειναι απολυτη αναγκη για κανεναν, και ουτε θα γινει ποτε. Αν ειναι δυνατον τωρα να συζηταμε αν ειναι απολυτη αναγκη το να χεις 1000+ ταινιες στον υπολογιστη σου, απτη στιγμη που ανα πασα ωρα και στιγμη της ξαναβριρσκεις ΠΟΥ έγραψα για ΑΝΑΓΚΗ? quote τώρα... Η ερωτηση μου ηταν ποιο χομπυ ΑΠΑΙΤΕΙ 10tb χωρο, οποτε οποιαδηποτε απαντηση εδωσες απο κει και υστερα πανω σε αυτο βασιζεται.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 το hobby δεν είναι ανάγκη, το κάνουμε γιατί γουστάρουμε... οπότε αν κάποιος μαζεύει ταινίες/σειρές/μουσική/games, λογικό είναι να θέλει πολύ χώρο, δεν χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα... προφανώς δεν είναι αναγκαίο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρείται οικιακή χρήση ή ότι δεν είναι "σημαντικό" για κάποιον...
scha13 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μιλάμε για τεχνολογία που χρειάστηκε να τελειοποιηθέι κάπου στα 60 χρόνια, έναντι των ssd's που μόλις κλείνουν δεκαετία. Και ας μου λέτε για 128GB στα 50 ευρώ. Και 20 να κάνει, δεν μπαίνει στο PC. Δεν θα πληρώνω εγώ την Ά και την Β εταιρία για να χρηματοδοτήσει το RND της πουλώντας τη σαβούρα τους για να βγάλουν σε λίγα χρόνια τους λίιιγο καλύτερους, μπας και σπάσουν τον ανταγωνισμό (Intel hands down). Πάω και τα δίνω υπέρ απόρων και πιάνουν τόπο.
Atzamestatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μιλάμε για τεχνολογία που χρειάστηκε να τελειοποιηθέι κάπου στα 60 χρόνια, έναντι των ssd's που μόλις κλείνουν δεκαετία. Και ας μου λέτε για 128GB στα 50 ευρώ. Και 20 να κάνει, δεν μπαίνει στο PC. Δεν θα πληρώνω εγώ την Ά και την Β εταιρία για να χρηματοδοτήσει το RND της πουλώντας τη σαβούρα τους για να βγάλουν σε λίγα χρόνια τους λίιιγο καλύτερους, μπας και σπάσουν τον ανταγωνισμό (Intel hands down). Πάω και τα δίνω υπέρ απόρων και πιάνουν τόπο. Μαλιστα..και το R&D ποιος θα το πληρωσει? Θα πληρωθει μονο του?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα