Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "τσακώνεστε". Λογική εξέλιξη της τεχνολογίας είναι, αφού όπως είπε ένας φίλος οι μηχανικοί έχουν "κολλήσει" εδώ και περίπου 2-2,5 χρόνια. Αν δεν αλλάξουν κάτι δραματικά (π.χ. χωρητικότητα των platters, πυκνότητα δεδομένων -άρα καλύτερες κεφαλές- και φυσικά άλλες τεχνικές στη μηχανική κίνηση) τότε η αύξηση χωρητικότητας θα γίνεται μόνο με αύξηση του όγκου. Από την άλλη η χωρητικότητα ενός SSD αυξάνεται συνεχώς λόγω σμίκρυνσης της τεχνολογίας εκτύπωσης, και άρα εδώ σίγουρα θα έχουμε άμεση και ορατή εξέλιξη -που θα οδηγήσει σε ραγδαία πτώση των τιμών.

Όσον αφορά τα home PCs, ένας SSD για το λειτουργικό προφανώς και βελτιώνει δραματικά χρόνους και επιδόσεις. Από την άλλη όμως, το να αντικαταστήσω το 4ΤΒ SAN που έχω σπίτι (ταινίες, photos, μουσική) με αντίστοιχους SSD είναι δυσβάσταχτο κόστος (4ΤΒ μηχανικό = 150€, 4ΤΒ SSD > 2K €), οπότε για home use οι SSD για την ώρα είναι ότι πρέπει για boot disks (δηλαδή OS) και εφαρμογές, όχι για storage, streaming κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Οι SSD θα αντικαταστήσουν τους μηχανικούς για storage ΜΕΤΑ το 2020, δηλαδή όταν γίνουν φθηνότεροι.

Προβλέπω ότι σε ένα χρόνο οι τιμές θα έχουν μειωθεί κάτω από το μισό...

Προβλέπω ότι σε ένα χρόνο θα κάνεις τα ίδια post, όπως κάνεις since 2002  :rolleyes:
Δημοσ.

ο καθενας κανει στο πισι του ο,τι τον βολευει...

επισης ξεχνας την υπαρξη των λαπτοπ,που συνηθως εχουν μονο 1 υποδοχη για δισκο,οποτε το να εχεις 120ρη ssd ειναι λιγο ακομα και για newbs :P

οποτε αν εξαιρεσεις τη τιμη ανα gb οι μηχανικοι δεν υπερτερουν πουθενα.

εχω πουλησει 2 120αρηδες ssd σε τιμη ξεφτιλα εδω στο ινσομνια οι οποιοι εξαφανιστηκαν σε χρονο dt για χρηση σε λαπτοπ...

...κατι το οποιο εχει γινει πλεον μοδα διοτι ειδικα σε ενα μετριο λαπτοπ ~3τιας ενας οποιοσδηποτε ssd  κυριολεκτικα το ανασταινει

και οσο για χωρο, με λιγοτερο απο 60 ευρω παιρνεις φορητο usb 1TB που τον εχεις στο τσεπακι!

Δημοσ.

οι μηχανικοί δίσκοι είναι η ντροπή της πληροφορικής,οτιδήποτε αργό και ενεργοβόρο δέν έχει μέλλον.

το προβλημα ειναι τα κινουμενα μερη,θα πρεπε να μην εχουν υπαρξει καν

θυμιζουν πικαπ :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Προς τα εκει οδευει το πραμα

αρκεί να μην έχεις απαιτήσεις για storage, βλέπε 10+ ΤΒ...

Δημοσ.

αρκεί να μην έχεις απαιτήσεις για storage, βλέπε 10+ ΤΒ...

Υπαρχει home user που να εχει πανω απο 10tb απαιτησεις? Μην προβουμε τωρα στο "θελω ολες τις full hd ταινιες στον υπολογιστη μου", γιατι τοτε ουτε οι hdd φτανουν

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι, ασφαλώς κι υπάρχουν, δεν κάνουν όλοι την ίδια χρήση στο σπίτι...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Διαφωνω, αλλα περι ορεξεος

ε ναι, ίδια hobbies έχουν όλοι...

Δημοσ.

ε ναι, ίδια hobbies έχουν όλοι...

Θες να μου πεις ποιο hobby απαιτει πανω απο 10TB αποθηκευτικο χωρο? Με video editing ασχολουμαι ως hobby, και μου φτανουν τα 500giga...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...