igoods Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Εχει κιτρινισει η ζελατινα στην μηχανη(αυτο μπροστα που ειναι για τον αερα). Επειδη αυτην την στιγμη δεν εχω να διαθεσω για αλλη ζελατινα 70-80 ευρω λετε με αλοιφαδορο να κανω τιποτα?..Οπως κανουν στα φαναρια δηλαδη,αλλιως θα τρελαθω και θα παρω σπρευ και θα την αρχισω..χαχα
igoods Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 βγαλτη τελειως Εαν ηταν προσθετη και δεν φαινοταν ασχημα εννοειται οτι θα το ειχα κανει.Αλλα ετσι βγαινεει το μηχανακι και αν την αφαιρεσεις απλα θα φαινεται οτι κατι λειπει.
madsc Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Αν δεν φεύγει με άζαξ, η κιτρινίλα στις ζελατίνες είναι απλά σημάδι γήρανσης του υλικού. Ούτε με αλοιφή, ούτε με κάτι άλλο θα κάνεις δουλειά, ούτε με σπρέυ θα κρατήσει το χρώμα. Μη ξοδέψεις τσάμπα χρήμματα. Κράτα τα για να πάρεις μια άλλη. /sc 1
SR20DET Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Αν εφαρμόσεις τη διαδικασία που κάνουν και στα φανάρια ίσως δουλέψει. Ουσιαστικά αφαιρώντας κάποιο μέρος της εξωτερικής επιφάνειας (με τρίψιμο-λείανση) που έχει υποστεί πρώτα γήρανση, τα από κάτω στρώματα του υλικού είναι καθαρά. Αν πάλι η ζελατίνα είναι πολύ λεπτή μάλλον δεν θα πετύχεις και πολλά 1
nick#18 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Κατα 90% ειναι αυτο που ειπε και ο mad, γηρανση του υλικου οποτε δεν θα γινει δουλεια με αλοιφη η azax... (ajax οπως λενε πλεων οι ετικετες ) Μακαρι να νε απλα "βρομια" αλλα δυσκολο. Βγαλε μια φωτο να δουμε και εμεις την κατασταση που βρισκεται και εν τελη μηπως κανεις αυτο που ειπες, να το βαψεις... ντουκοχαρτακι 800ρι, τριψιμο να θαμπωσει, primer και χρωμα... τελειωσε! Δεν θα ξεβαψει ποτε... εχω βαψει ετσι κομματι plexiglass απο σκαφος και 2 χρονια θαλασσα, αλμυρα κλπ δεν εχει παθει τιποτα!
igoods Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Κατα 90% ειναι αυτο που ειπε και ο mad, γηρανση του υλικου οποτε δεν θα γινει δουλεια με αλοιφη η azax... (ajax οπως λενε πλεων οι ετικετες ) Μακαρι να νε απλα "βρομια" αλλα δυσκολο. Βγαλε μια φωτο να δουμε και εμεις την κατασταση που βρισκεται και εν τελη μηπως κανεις αυτο που ειπες, να το βαψεις... ντουκοχαρτακι 800ρι, τριψιμο να θαμπωσει, primer και χρωμα... τελειωσε! Δεν θα ξεβαψει ποτε... εχω βαψει ετσι κομματι plexiglass απο σκαφος και 2 χρονια θαλασσα, αλμυρα κλπ δεν εχει παθει τιποτα! Αν δεν φεύγει με άζαξ, η κιτρινίλα στις ζελατίνες είναι απλά σημάδι γήρανσης του υλικού. Ούτε με αλοιφή, ούτε με κάτι άλλο θα κάνεις δουλειά, ούτε με σπρέυ θα κρατήσει το χρώμα. Μη ξοδέψεις τσάμπα χρήμματα. Κράτα τα για να πάρεις μια άλλη. /sc Εννοειται οτι δεν φευγει μονο με αζαξ κτλ αφου τα εχω δοκιμασει ολα πρωτα.Κρατηθηκα να μην το βαψω γιατι θυμηθηκα την διαδικασια με τα φαναρια που κιτρινιζουυν και τα επαναφερουν παλι αφου πρωτα τα τριψουν με 1500 αρι γυαλοχαρτο και μετα αλοιφαδορο. Οχι η ζελατινα δεν ειναι λεπτη,τουλαχιστον ειναι πιο χοντρη απο τα φαναρια ενος αυτοκινητου. Δυστυχως δεν μπορω να βγαλω φωτογραφια αυτην την στιγμη γιατι δεν την εχω εδω.Το σκ θα το δοκιμασω μαζι με κατι αλλα που θελω να κανω και θα σας πω.
Tenshi Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Αν μιλάμε για πολυμερισμό του πλαστικού,ίσως γίνει κάτι με την μέθοδο της χοντρής αλοιφής και του αλοιφαδόρου. Αν έχεις τα υλικά και σου αρέσουν τα DIY,έχεις καλώς.Σε διαφορετική περίπτωση το κόστος ενδέχεται να ξεφύγει αρκετά πάνω απο τα 30 ευρώ που ζητάνε συνήθως για την αντίστοιχη δουλειά που κάνουν στα φανάρια.Και πάλι,αν καθαρίσει,είναι θέμα χρόνου μέχρι να επανέλθει η κιτρινίλα,πολύ πιθανό και με ενισχύσεις... Ψήσου σοβαρά για αλλαγή,να ξεμπερδεύεις.
madsc Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Τα φανάρια και οι ζελατίνες στις μηχανές είναι διαφορετικά υλικά. /sc
Tenshi Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Παίζει και ακρυλικό γυαλί άλλα και πολυκαρβονικό.Γι αυτό λέω για πολυμερισμό του πλαστικού και ίσως.
liopyr Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δημοσ. 22 Μαΐου 2014 Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει, αλλά αυτή με υπομονετικό τρίψιμο (με απλό χαρτί) σε κατακίτρινα φανάρια αυτοκινήτου τα έκανε καινούρια. 1
igoods Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Ενημερωνω οτι αφου το γυαλισμα απετυχε πλεον βαφτηκε ολο μαυρο..:Ρ Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα