Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακου κοπελια, το προβλημα που φαινεται να εχεις ειναι στο boot manager ο οποιος φτιαχνεται σχετικα ευκολα να δε θες και βαριεσαι να πας στη διαδικασια του φορματ. Γοογλαρε το, ειναι μια διαδικασια με 3 εντολες που τις ριχνεις απο το cmd του repair disk που εχεις.

bcd /rebuild και καπως ετσι που δε θυμαμαι απ'εξω αυτη τη στιγμη. Θα το βρεις ευκολα ομως αν το ψαξεις σαν "how to fix mbr"

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντησή μου. Δεν είχα κουμπώσει σωστά τον προβληματικό δίσκο στο δεύτερο pc και γι'αυτό δεν μου τον διάβαζε, είχα βάλει μόνο τροφοδοσία & όχι για τα δεδομένα. Από εκεί και πέρα εφόσον έσωσα τα αρχεία μου η διαδικασία του φορμάτ ήταν εύκολη για μένα. Πάλι ευχαριστώ πολύ όλους σας για την βοήθεια!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Windows Repair  - >  CMD (Command Prompt)

Εκεί δίνεις τα εξής

Bootrec.exe 

Enter

Bootrec /FixMbr

Enter

Bootrec /FixBoot

Enter

Exit (Reboot)

Αν δεν δείς φώς δοκίμασε

bcdedit /export C:\BCD_Backup

ΕΝΤΕR
c:

ENTER
cd boot

ENTER
attrib bcd -s -h -r

ENTER
ren c:\boot\bcd bcd.old

ENTER
bootrec /RebuildBcd

ENTER

Θα σε ρωτήσει

And installation to boot list?  Yes (Y) / No (N) / All (A) : _

Εκεί στη παύλα δώσε y

Enter

Exit

Enter

(Restart - Reboot)

Οχι cosmodata πήγα. Πως ομως θα τα περασω σε εξωτερικό δίσκο αφού το pc μου δεν ανοίγει δλδ δεν φορτώνουν τα Windows?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι θα σου πώ εδώ μερικούς

1. Με κάποιο Linux Distro  (π.χ Ubuntu , puppy, fedora, open suse κλπ...) Εδώ θα χρειαστείς 1usb για να φορτώσεις Linux ή 1 CD/DVD . Επίσης 1 εξωτερικό δίσκο.

2. Με χρήση 2ου υπολογιστή PC ή λάπτοπ . Εδώ αν έχεις pc θα χρειαστείς μόνο ένα καλώδιο SATA για mobo. Σε λάπτοπ θα χρειαστείς είτε SATA to USB καλώδιο είτε Caddy Case είτε θήκη εξωτερικού δίσκου .

3.Μέσα από SAFE MODE

4.Μέσα από CD win repair .  Μπαίνεις στην αγαπημένη μου Command prompt . ΚΑι από εκεί δίνεις

notepad.exe

ENTER

Μέσα στο Notepad  : File - > Open και

σε πάει σε γραφικό περιβάλλον δίσκου και σου δείχνει όλα τα partitions. Από εκεί μπορείς να πάρεις ότι θές και να το μεταφέρεις με copy/paste στον εξωτερικό σου δίσκο ή στικάκι.

Στην ουσία δουλεύεις τον υπολογιστή σου εκτός windows.  Το εκπληκτικό είναι ότι μέσα από τη γραμμή εντολών θα χρειαστείς μόνο έναν εξωτερικό δίσκο ή στικάκι και φυσικά τα windows σε δίσκο.

Επεξ/σία από error404
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...