Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ένα μικρό θεματάκι με το λαπτοπ μου (HP G62 Notebook PC) και είπα να ρωτήσω στο φόρουμ σας! Γενικά είμαι ψιλοασχετος, οποτε ελπίζω να σας τα περιγράψω όσο πιο σωστά γίνεται. Παρόμοιο μήνυμα έχω στείλει και στο topic "σκούπα σε λαπτοπ" απλά τώρα έχω κάνα δύο επιπλέον ερωτήαματα. Το Σ/Κ έβαλα σκούπα στις πλαινές γρύλιες του λαπτοπ, το πληκτρολογιο και στην επιφάνεια κάτω από τον ανεμιστήρα για να καθαρίσω τις σκόνες που πιστευα ότι είχε μαζέψει τα τελευταία 3,5 χρόνια. Όταν όμως προσπάθησα να το ανοίξω μου πετούσε μήνυμα ότι υπάρχει πρόβλημα μιας και δεν λειτουργεί φυσιολογικά ο ανεμιστήρας. Μπορούσα να περιμένω 15 δευτερόλεπτα να κλείσει το λαπτοπ ή να πατήσω enter και να το ανοίξω με τη βία. Φυσικά επέλεξα να κλείσει, αφήνοντας τα 15 δευτερόλεπτα να περάσουν.

Έχοντας στο μυαλό μου την απάντηση σας από το προηγ topic, ότι μπορεί δηλαδή να έχει κολλήσει μια τούφα σκόνης, προσπάθησα να κουνήσω τα πτερύγια με οδοντογλιφίδα και καλαμάκι. Αφού τα έφερα μισή βόλτα και αυτή με το ζόρι ενώ ήταν κλειστό το λαπτοπ, δοκίμασα να το ξανανοίξω και τελικά άνοιξε επιτυχώς! Ο ανεμιστήρας σπίνταρε στην εκκίνηση όταν μου εμφάνισε την επιφάνεια εργασίας είδα πως σταμάτησε να λειτουργεί, παρόλαυτα δεν μου πέταξε κάνα μήνυμα στην οθόνη. Κατευθείαν το ξανάκλεισα για να μην μου ανεβάσει ξαφνικά θερμοκρασίες, κούνησα λίγο τα πτερύγια του ανεμιστήρα ξανά, φύσηξα και όλα γύρισαν κομπλέ και όταν το άνοιξα για δεύτερη φορά όλα λειτουργούσαν ρολόι!

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί σε πολύ χαμηλές στροφές, ίσα που ακούγεται. Το λαπτοπ είναι απίστευτα δροσερό από κάτω (το φορτίζω και ταυτοχρονα έχω και τη μπαταρία) και έχοντας κατεβάσει το speedfan πρόγραμμα παρατήρησα ότι οι θερμοκρασίες που λειτουργεί πλεον το λαπτοπ κυμαίνονται μεταξύ 40-50(max) βαθμών κελσίου. Θέλω να πιστεύω ότι ξεμπούκωσε για τα καλά! Δοκίμασα να του ανοίξω αρκετά παράθυρα, προγραμματάκια και μου τα άνοιξε μετά από λίγη ώρα κανονικότατα ΧΩΡΙΣ να ανεβάσει θερμοκρασία και χωρίς να "τρέξει" με υψηλές στροφές το ανεμιστηράκι (λίγο περίεργο). Παλιότερα ο ανεμιστήρας θα γκάζωνε.. Τέλος με προβληματίζει το γεγονός ότι την ώρα που πατάω το κουμπί ON για να ανοίξει περιμένω 4 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να πάρει μπρος (παλιότερα ίσως περίμενα 1-2 δευτερόλεπτα, ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω). 

Ένα ακόμα πραγματάκι που παρατήρησα είναι ότι ο ήχος του ανεμιστήρα δεν είναι συνεχής αλλά σαν να καταλαβαίνω μια συχνότητα επανάληψης της κίνησης του ανεμιστήρα (ανά δύο δευτερόλεπτα)..

1) Θα ήθελα να ρωτήσω εαν είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά με τη χαμηλή θερμοκρασία και το μηδενικό γκάζωμα του ανεμιστήρα ακόμα και όταν ανοίγουν αρκετά παράθυρα;

2) Ενδέχεται να έχει στεγνώσει το λάδι στον ανεμιστήρα ή να τον κούνησα ελάχιστα κατά τον καθαρισμό και να είναι έκκεντρος αυτή τη στιγμή (εξού και αυτή η πολύ ελαφριά ασυνέχεια στον ήχο);

3) Επειδή σκέφτομαι να τον ανοίξω για να καθαρίσω τα πάντα όλα, υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό στις θερμομονωτικές πάστες επεξεργαστών που θα έπρεπε να προσέξω; Έχω βρει 2 αλλά έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή.. Συγκεκριμένα α) http://www.digitop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=3193 με 0,55€ και β) http://www.intelcom.gr/akasa-455-5g.html με 5,89€.

4) Σκεφτόμουν να πάρω ανεμιστηράκι για το λαπτοπ από ebay με 2-3 ευρώ, συγκεκριμένα αυτό http://www.ebay.com/itm/fnr-New-CPU-Cooling-Fan-For-HP-Compaq-CQ42-G42-CQ62-G62-G4-series-Laptop-/130832592755?pt=US_CPU_Fans_Heatsinks&hash=item1e763aef73. Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα, μηπως να ψαξω για κάνα καλυτερο;

5) Συμφωνείτε ότι θα ήταν καλό να το ανοίξω μόνος κάποια στιγμή σύντομα και τον ξεσκονίσω για τα καλά ή απλά να το παρατηρώ μέχρι και αν μου ανεβάσει θερμοκρασία και τότε να του κάνω ένα servive;

6) Υπάρχει περίπτωση να έχω κάνα πρόβλημα στη μητρική (να μην στελνει το καταλληλο ρευμα) και για αυτό ο ανεμιστήρας να λειτουργεί συνέχεια στις ίδιες χαμηλές στροφές; Βέβαια από την άλλη δεν ζεσταίνεται κιόλας..

Όλες οι απόψεις και συμβουλές είναι δεκτές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

αναβαθμισε το bios . σε κάθε περίπτωση θέλει service και καθαρισμό μετα απο 3,5 χρόνια , αλλαγη στις παστες κτλ εαν δεν ανοιχτει δεν καθαρίζεται . κατα 99% δεν έχει προβλημα ο ανεμιστήρας

δες εδω πως μπορει να είναι .....μεσα

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.661561760565017.1073741828.637067606347766&type=3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...