mourtias Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Παιδιά ψάχνω κάποιο πρόγραμμα το οποίο να μου δίνει τη δυνατότητα γνωρίζοντας τις διαστάσεις κάποιου αντικειμένου σε μια φωτογραφία να μπορώ να υπολογίσω τις διαστάσεις ενός άλλου αντικειμένου στην ίδια φωτό. Αν κάποιος ξέρει κάποιο ας μου το πεί.
CheOnWeb Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Ίσως με κάποια τέτοιου τύπου κάμερα ( https://www.lytro.com/) που θα δίνει τα απαιτούμενα metadata στο πρόγραμμα να μπορείς να το κάνεις... Μου φαίνεται νωρίς ακόμα, τουλάχιστον για consumer χρήση.
mourtias Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 ίσως δεν έγινα αντιληπτός. Θέλω σε μια φωτογραφία που ήδη έχω (ψηφιακή) να υπολογίσω και τις διαστάσεις άλλων αντικειμένων έχοντας δεδομένη τη διάσταση ενός αντικειμένου.
CheOnWeb Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δύσκολος ο υπολογισμός. Πρέπει να λάβεις υπ όψιν την παραμόρφωση του φακού και να γνωρίζεις την απόσταση του αντικειμένου αναφοράς (αυτού με τις γνωστές διαστάσεις). Δεν νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις με ακρίβεια. Μόνο εμπειρικά ή βγάζοντας παρόμοιες φωτογραφίες με αντικείμενα γνωστών διαστάσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία λήψης. Και πάλι θα είναι κατά προσέγγιση. Αν μιλάμε δε για μικρά αντικείμενα, είναι αρκετά δύσκολο νομίζω, εκτός αν μου διαφεύγει κάτι. Ίσως κάποιος άλλος να γνωρίζει περισσότερα.
adi32 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 ενας προχειρος τροπος ειναι να βρεις την κλιμακα οπως κανουμε στους χαρτες
CheOnWeb Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 ενας προχειρος τροπος ειναι να βρεις την κλιμακα οπως κανουμε στους χαρτες Αρκεί να είναι τα αντικείμενα στην ίδια απόσταση απ' την κάμερα, ε; 1
mourtias Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Αρκεί να είναι τα αντικείμενα στην ίδια απόσταση απ' την κάμερα, ε; Τα αντικείμενα είναι σχεδόν στη σειρά. Εξάλλου εγω θέλω μια σχετική εκτίμηση και όχι ακριβείας.
adi32 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 τοτε δε θα εχεις προβλημα κανε την απλη μεθοδο των 3 1
mourtias Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δοκιμασε αυτο http://www.imagemeasurement.com/ το κατέβασα άλλα δεν μπόρεσα να καταλάβω πως δουλεύει.
micos000 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 τοτε δε θα εχεις προβλημα κανε την απλη μεθοδο των 3 Δεν είναι μέθοδος των τριών, είναι ακόμα πιο απλό. Μετράς το γνωστό αντικείμενο με ένα χάρακα και διαιρείς το γνωστό μέγεθος με αυτό που μέτρησες. Έτσι έχεις την κλίμακα σε μορφή πολλαπλασιαστή. Μετά μετράς το άγνωστο αντικείμενο και το νούμερο το πολλαπλασιάζεις με τον πολλαπλασιαστή και έχεις μια εκτίμηση μεγέθους με αρκετά καλή ακρίβεια.. Εννοείτε ότι πρέπει να αντικείμενα να είναι στην ίδια απόσταση και ο φακός να μην είναι υπερβολικά παραβολικός. Ένας απλός 35άρης είναι μια χαρά. Πρέπει όμως να χρησιμοποιήσεις χαρτί και μολύβι ή κομπιουτεράκι. ;p
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα