Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι αυξημένες απαιτήσεις αναπαραγωγής προστατευμένου περιεχομένου από διάφορες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα το Netflix ήταν αυτές που ώθησαν το Mozilla Foundation να προσθέσει την υποστήριξη DRM έτσι ώστε ο φυλλομετρητής να έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται τα ψηφιακά δικαιώματα προστατευμένου περιεχομένου με πνευματικά δικαιώματα.Πλέον στον Firefox ενσωματώνεται το πρότυπο Encrypted Media Extensions (EME) και θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κίνηση αυτή γίνεται σχεδόν αναγκαστικά από την εταιρεία, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μέχρι πρότινος η ίδια αντιδρούσε έντονα σε αυτές τις τακτικές.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως εάν δεν προέβαινε σε αυτό το βήμα ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του Firefox θα αναγκαζόταν να περάσει σε άλλους browsers που παρέχουν τη σχετική υποστήριξη. Σε παρόμοια ενέργεια είχε προχωρήσει άλλωστε και με τον H.264 video codec ο οποίος υποστηρίζεται ευρέως από τις εταιρείες για τη μετάδοση video στο Internet, με τη Mozilla να υποστηρίζει αρχικά αντίστοιχη λύση που ανήκει στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού.

Η εγκατάσταση του απαραίτητου DRM plugin, δημιουργία της Adobe, γίνεται μετά την εγκατάσταση του Firefox και θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης επισκέπτεται ένα site που απαιτεί την χρήση του.

Link.png Site: CNET

Δημοσ.

(...) Η εγκατάσταση του απαραίτητου DRM plugin, δημιουργία της Adobe (,,,)

Πήρα τη βαριοπούλα και σπάω κομμάτια το pc.

adobe+plugin = πολλά ξενύχτια.

• Like 4
Δημοσ.

Προκειμένου να μην χαθεί η πελατεία και φιλοσοφίες και κοσμοθεωρίες και ιδεολογίες θα κάνεις κολοτούμπα Mozilla..

πελατεία σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό?

χμ κάπου θα μπερδεύεσαι μάλλον ή για εντυπώσεις χρησιμοποιείς λάθος λέξη.

• Like 5
Δημοσ.

Από την στιγμή που θα είναι σαν εξτρά εγκατάσταση δεν αλλοιώνει το όλο σκεπτικό του Mozilla foundation,άμα θες το βάζεις!!!

• Like 1
Δημοσ.

πελατεία σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό?

χμ κάπου θα μπερδεύεσαι μάλλον ή για εντυπώσεις χρησιμοποιείς λάθος λέξη.

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός ftw με την Mitchel Baker να παίρνει μισό εκατομμύριο μισθό...

Έτσι όπως πρώην καθηγητής μου έβγαζε πιο πολλά από "donations for his work" στην Wikipedia από τα 70χιλιάρικα λίρες που του έδινε η έδρα του

Δημοσ.

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός ftw με την Mitchel Baker να παίρνει μισό εκατομμύριο μισθό...

Έτσι όπως πρώην καθηγητής μου έβγαζε πιο πολλά από "donations for his work" στην Wikipedia από τα 70χιλιάρικα λίρες που του έδινε η έδρα του

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν σημαίνει ότι δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι..

• Like 1
Δημοσ.

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός δεν σημαίνει ότι δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι..

Και ξαναλέω πως τον λες ΜΗ κερδοσκοπικό όταν βγάζει-αμείβει πολύ πιο πλουσιοπάροχα από κανονικές επιχειρήσεις? Θεωρητικά οι αμοιβές πρέπει να είναι συμβολικές και για να καλύπτουν "τα έξοδα" όχι να οικονομάν τα υψηλά στελέχη (γιατί τα 500χιλιάρικα είναι μόνο η αμοιβή της όχι "τα έξοδα του ρόλου της στο foundation") παραπάνω από μεγαλοιδρύματα.

Anyways point is πως πιστεύω ότι με τέτοιους "τζίρους" μια χαρά θα μπορούσε να κάνει και χωρίς το DRM plugin. Όχι πως είμαι κατά του DRM ίσα ίσα απλά όταν μου πασάρεις αντι-DRM φιλελεύθερη φιλοσοφία και μου κλέγεσαι πως "δεν βγαίνεις γιαυτό το βάζεις" ενώ το χρήμα ρέει αβέρτα μεταξύ στελεχών άντε να σε πάρω στα σοβαρά.

Και δεν μπαίνω καν στα χωράφια των κρυφο-deals επειδή για την Μοzzila δεν γνωρίζω κάτι αλλά τα λεφτά που οικονομάει η Wikipedia από Nature/Science/Cell για να επιλεχθούν τα papers τους στα references δεν τα λέει κανένας όπου και να το ψάξεις. Γιατί κύριε κόβεις τέτοιες συμφωνίες με τους μεγάλους εκδότες και κάθε χρόνο μας τα κάνεις τσουρέκια με το donation banner εφόσον κάθε χρόνο τον στόχο σου τον πιάνεις και με το παραπάνω? Προσωπικά αντιστοιχίες τέτοιες περιμένω να ενδέχεται να υπάρχουν και για τον firefox αλλά φυσικά δεν είναι και απαραίτητο.

Δημοσ.

Αρκεί να έχουμε καλές γραμμες..

Ελα να κλαψουμε παρεα... :whistle: TodayIwasbestowedagreatgift-34091.jpg

Δημοσ.

Anyways point is πως πιστεύω ότι με τέτοιους "τζίρους" μια χαρά θα μπορούσε να κάνει και χωρίς το DRM plugin. Όχι πως είμαι κατά του DRM ίσα ίσα απλά όταν μου πασάρεις αντι-DRM φιλελεύθερη φιλοσοφία και μου κλέγεσαι πως "δεν βγαίνεις γιαυτό το βάζεις" ενώ το χρήμα ρέει αβέρτα μεταξύ στελεχών άντε να σε πάρω στα σοβαρά.

πολύ εμπάθεια για έναν οργανισμό που προσπαθεί να επιβιώσει στη ζούγκλα της ελεύθερης αγοράς , δεν με νοιάζει πόσο πληρώνονται οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί , αν φτάσουμε να αξιολογούμε ο ένας τη δουλειά του άλλου χωρίς να έχουμε ιδεα καήκαμε

• Like 1
Δημοσ.
Και ξαναλέω πως τον λες ΜΗ κερδοσκοπικό όταν βγάζει-αμείβει πολύ πιο πλουσιοπάροχα από κανονικές επιχειρήσεις? Θεωρητικά οι αμοιβές πρέπει να είναι συμβολικές και για να καλύπτουν "τα έξοδα" όχι να οικονομάν τα υψηλά στελέχη (γιατί τα 500χιλιάρικα είναι μόνο η αμοιβή της όχι "τα έξοδα του ρόλου της στο foundation") παραπάνω από μεγαλοιδρύματα.

σιγα μην δουλευουν για ψιχουλα, επειδη φτιαχνουν ενα open source software. που δεν ειναι μονο αυτη η δουλεια του Mozilla Foundation.

Δημοσ.

Μάλλον έχεις μπερδέψει το νόημα της ΜΚΟ..

"Η ειδοποιός διαφορά από τα κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα είναι ότι το τυχόν κέρδος δε διανέμεται στα μέλη του νομικού προσώπου, αλλά παραμένει στην οργάνωση."

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...