Ashmadia Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Για ποια χρηση προοριζεται? (αν ειναι για παιχνιδια, για ποια παιχνιδια? mmo's θα παιξει ή μαλιστα κυριως mmo's?) Θα γινει overclocking? Αν ναι, η Hyper 212 evo λογικα χωραει στο κουτι που επελεξες, αλλα μαλλον δεν εχει και τον καλυτερο αερισμο. Παρ ολο που θετεις ενα συγκεκριμενο ερωτημα (επιλογη επεξεργαστη) ολα αυτα τα ερωτηματα δημιουργουνται επειδη εισαι σε λαθος section. Θα ηταν προτιμοτερο να ανοιξεις ενα νεο θεμα στην κατηγορια Νεα Συστηματα & Αναβαθμισεις οριζοντας τα χρηματα που διαθετεις και ετσι ωστε να τεθουν οι παραπανω ερωτησεις για την βελτιστη συνθεση στα μετρα σου. Αν ημουν αναμεσα σε επεξεργαστες με δεδομενη την 260Χ θα ημουν αναμεσα σε αυτους: 1) AMD Athlon II 750k Φθηνη επιλογη, overclock, μπορει να γινει ευκολα 760k. 2) FX 6300 + Asus M5A97 R2.0 (μητρικη για 6300, οπως ζητησες) Θα τον επελεγα αντι του 750k αν ηξερα οτι θα αναβαθμισω συντομα την 260Χ ή αν τον χρειαζομουν για κατι περα απο τα παιχνιδια. Διαφορετικα δεν υπαρχει λογος να δωσει κανεις 30€ επιπλεον, μπορουν να γινουν κουτι/τροφοδοτικο/ψυκτρα. 3) Pentium G3420 Αν θελεις να περιορισεις το κοστος στο επακρο. Ξεχνας overclocking αλλα αν παιζεις κυριως MMO's (League of Legends, World of Tanks, WoW κα) ειναι μακραν η καλυτερη επιλογη, προς το παρον.
maverik13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Για ποια χρηση προοριζεται? (αν ειναι για παιχνιδια, για ποια παιχνιδια? mmo's θα παιξει ή μαλιστα κυριως mmo's?) Θα γινει overclocking? Αν ναι, η Hyper 212 evo λογικα χωραει στο κουτι που επελεξες, αλλα μαλλον δεν εχει και τον καλυτερο αερισμο. Παρ ολο που θετεις ενα συγκεκριμενο ερωτημα (επιλογη επεξεργαστη) ολα αυτα τα ερωτηματα δημιουργουνται επειδη εισαι σε λαθος section. Θα ηταν προτιμοτερο να ανοιξεις ενα νεο θεμα στην κατηγορια Νεα Συστηματα & Αναβαθμισεις οριζοντας τα χρηματα που διαθετεις και ετσι ωστε να τεθουν οι παραπανω ερωτησεις για την βελτιστη συνθεση στα μετρα σου. Αν ημουν αναμεσα σε επεξεργαστες με δεδομενη την 260Χ θα ημουν αναμεσα σε αυτους: 1) AMD Athlon II 750k Φθηνη επιλογη, overclock, μπορει να γινει ευκολα 760k. 2) FX 6300 + Asus M5A97 R2.0 (μητρικη για 6300, οπως ζητησες) Θα τον επελεγα αντι του 750k αν ηξερα οτι θα αναβαθμισω συντομα την 260Χ ή αν τον χρειαζομουν για κατι περα απο τα παιχνιδια. Διαφορετικα δεν υπαρχει λογος να δωσει κανεις 30€ επιπλεον, μπορουν να γινουν κουτι/τροφοδοτικο/ψυκτρα. 3) Pentium G3420 Αν θελεις να περιορισεις το κοστος στο επακρο. Ξεχνας overclocking αλλα αν παιζεις κυριως MMO's (League of Legends, World of Tanks, WoW κα) ειναι μακραν η καλυτερη επιλογη, προς το παρον. για gaming θα ειναι και οχι μονο για league of legend αλλα για οτι καινουργιο βγαινει και εχει βγει τον τελευτεο καιρο, paradeigma assains creed black flag το batman το καινουργιο The Amazing Spider-Man 2 + αλλα και για την καρτα γραφικων με αυτη θα ξεκηνισω και βλεπουμε μετα απο καιρο για αλλη
Millennium Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 2) FX 6300 + Asus M5A97 R2.0 (μητρικη για 6300, οπως ζητησες) Θα τον επελεγα αντι του 750k αν ηξερα οτι θα αναβαθμισω συντομα την 260Χ ή αν τον χρειαζομουν για κατι περα απο τα παιχνιδια. Διαφορετικα δεν υπαρχει λογος να δωσει κανεις 30€ επιπλεον, μπορουν να γινουν κουτι/τροφοδοτικο/ψυκτρα. Και παραπάνω γιατί οι αντίστοιχες fm2+ είναι φτηνότερες. 1
Ashmadia Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Αν μπορεις να διαθεσεις την διαφορα (τονιζω οτι θα πρεπει να την δεις σαν διαφορα και να μην κοψεις απο τα υπολοιπα κομματια) πηγαινε στον 6300 με την μητρικη που σου εβαλα (ειναι λιγο πιο τσιμπημενη η τιμη του στο eshop αλλα μπορει να σε βολευει σαν καταστημα) ωστε να τον κρατησεις σε περιπτωση αναβαθμισης. Με ενα μικρο overclock μπορει να συνδυαστει απροβληματιστα με καρτες γραφικων που κοστιζουν τωρα 300€ για 1080p gaming (περιπου διπλασιας δυναμης δηλαδη απο την 260Χ). Για τους αλλους 2 θα διατηρουσα τις επιφυλαξεις μου, αν και ο athlon μπορει επισης να υπερχρονιστει. Ο pentium σε περιπτωση αναβαθμισης θα πρεπει να αλλαξει μαζι με την καρτα (και μαζι του πρεπει να αλλαξει και η μητρικη).
maverik13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Και παραπάνω γιατί οι αντίστοιχες fm2+ είναι φτηνότερες. Αν μπορεις να διαθεσεις την διαφορα (τονιζω οτι θα πρεπει να την δεις σαν διαφορα και να μην κοψεις απο τα υπολοιπα κομματια) πηγαινε στον 6300 με την μητρικη που σου εβαλα (ειναι λιγο πιο τσιμπημενη η τιμη του στο eshop αλλα μπορει να σε βολευει σαν καταστημα) ωστε να τον κρατησεις σε περιπτωση αναβαθμισης. Με ενα μικρο overclock μπορει να συνδυαστει απροβληματιστα με καρτες γραφικων που κοστιζουν τωρα 300€ για 1080p gaming (περιπου διπλασιας δυναμης δηλαδη απο την 260Χ). Για τους αλλους 2 θα διατηρουσα τις επιφυλαξεις μου, αν και ο athlon μπορει επισης να υπερχρονιστει. Ο pentium σε περιπτωση αναβαθμισης θα πρεπει να αλλαξει μαζι με την καρτα (και μαζι του πρεπει να αλλαξει και η μητρικη). οκ συμφωνα με αυτα που ειπατε θελετε να μου προτινεται κατι εσεις ? και εννοω επεξεργαστη μνημες μητρικη και αν χρειαζετε κουτι τροφοδοτικο και καρτα γραφικων(αν εχετε κατι ποιο τουμπανο στον νου σας σε αυτα τα λεφτα 120 ευρο) ολα μαζι στα 400 450 ευρο για καθαρο gaming για παιχνιδια που εχουν βγει τωρα και για τα επομενα? παντος πιστευω αυτα τα πραγματα με την μητρικη την ASUS M5A97 θα ειναι ενα πολυ καλο gaming pc με δυνατοτητα αναβαθμισης καρτα γραφικων στο μελλον !!!
maverik13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Σκληρο δισκο εχεις ή θα χρειαστεις? εχω εναν σατα δεν θελω να παρω απο τωρα ssd εκτος αν αυτα π θα προτινεις υα βγουμε στο budget που ειπα με ssd
TheELF Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Για τους αλλους 2 θα διατηρουσα τις επιφυλαξεις μου, αν και ο athlon μπορει επισης να υπερχρονιστει. Ο pentium σε περιπτωση αναβαθμισης θα πρεπει να αλλαξει μαζι με την καρτα (και μαζι του πρεπει να αλλαξει και η μητρικη). Όπου θες βάζεις δυνατή γραφικών,πάντα σε κάποια περίπτωση θα κοπεί από όποιον επεξεργαστή και να έχεις,απλά αν το παιχνίδι τρέχει σε πολλούς πυρήνες θα τρέχει λίγο καλύτερα στους amd,αν τρέχει σε 1-2 πυρήνες θα τρέξει λίγο καλύτερα σε intel. Βλέπεις εδώ μετρήσεις με πολύ βαρβάτη vga. http://pclab.pl/art54829-17.html Ο pentium σε περιπτωση αναβαθμισης θα πρεπει να αλλαξει μαζι με την καρτα (και μαζι του πρεπει να αλλαξει και η μητρικη). Πως το σκέφτηκες αυτό;;; Ακόμα και μητρική των 50€ να πάρει μπορεί να βάλει ακόμα και i7 πάνω,δεν θα κάνει για o/c και θα έχει μόνο πολύ βασικές λειτουργίες αλλά θα τρέχει κανονικά η cpu. Για την vga είπα πάνω, δεν χρειάζεται αλλαγή τίποτα άλλο με λίγα λόγια.
Ashmadia Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Προσωπικα θα πηγαινα εδω: Με ssd πεφτεις σε 260Χ (και περισσοτερο εκτος budget): Διαλεξα αλλο καταστημα γιατι μου "ξινιζουν" λιγο οι τιμες του eshop. (http://www.digital-master.gr/) Όπου θες βάζεις δυνατή γραφικών,πάντα σε κάποια περίπτωση θα κοπεί από όποιον επεξεργαστή και να έχεις,απλά αν το παιχνίδι τρέχει σε πολλούς πυρήνες θα τρέχει λίγο καλύτερα στους amd,αν τρέχει σε 1-2 πυρήνες θα τρέξει λίγο καλύτερα σε intel.Βλέπεις εδώ μετρήσεις με πολύ βαρβάτη vga.http://pclab.pl/art54829-17.html Πως το σκέφτηκες αυτό;;; Ακόμα και μητρική των 50€ να πάρει μπορεί να βάλει ακόμα και i7 πάνω,δεν θα κάνει για o/c και θα έχει μόνο πολύ βασικές λειτουργίες αλλά θα τρέχει κανονικά η cpu.Για την vga είπα πάνω, δεν χρειάζεται αλλαγή τίποτα άλλο με λίγα λόγια. Υπερ-χρησιμες μετρησεις. Ο φιλος μας κοιταζει μεταξυ "βαρβατων" gpu και δεν μπορει να επιλεξει. Ναι, αλλα εγω προτεινω/σκεφτομαι με καινουριο hardware οταν μιλω για αγορα. Και ο φιλος μας για να στηνει συστημα με νεα κομματια εξ ολοκληρου και οχι μεταχειρισμενα μαλλον συμμεριζεται τον τροπο που σκεφτομαι. Ετσι το σκεφτηκα λοιπον. Στο οτι θα χρειαστει αλλαγη ο επεξεργαστης δεν στεκεσαι, στεκεσαι στο οτι μια μητρικη των 50€ επαρκει για εναν i7.
TheELF Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Στο οτι θα χρειαστει αλλαγη ο επεξεργαστης δεν στεκεσαι, στεκεσαι στο οτι μια μητρικη των 50€ επαρκει για εναν i7.Όποιον από τους τρις και να πάρει,αν είναι να παίξει κάνα πολύ βαρβάτο παιχνίδι θα χρειαστεί να τον αλλάξει...
maverik13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Όποιον από τους τρις και να πάρει,αν είναι να παίξει κάνα πολύ βαρβάτο παιχνίδι θα χρειαστεί να τον αλλάξει... εννοις επεξεργαστη ετσι?
Ashmadia Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Όποιον από τους τρις και να πάρει,αν είναι να παίξει κάνα πολύ βαρβάτο παιχνίδι θα χρειαστεί να τον αλλάξει... Αν και με συναρπαζουν οι κωλοτουμπες σου, δεν θα μπω στον κοπο. Οτι ηταν να πω επι του θεματος το εχω γραψει ηδη. Αρκετη ειρωνεια πουλησα. Ας προσπαθησουμε να γινουμε χρησιμοι αυτη την φορα. 1
maverik13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Προσωπικα θα πηγαινα εδω: 265.jpg Με ssd πεφτεις σε 260Χ (και περισσοτερο εκτος budget): ssd+260x.jpg Διαλεξα αλλο καταστημα γιατι μου "ξινιζουν" λιγο οι τιμες του eshop. (http://www.digital-master.gr/) Υπερ-χρησιμες μετρησεις. Ο φιλος μας κοιταζει μεταξυ "βαρβατων" gpu και δεν μπορει να επιλεξει. Ναι, αλλα εγω προτεινω/σκεφτομαι με καινουριο hardware οταν μιλω για αγορα. Και ο φιλος μας για να στηνει συστημα με νεα κομματια εξ ολοκληρου και οχι μεταχειρισμενα μαλλον συμμεριζεται τον τροπο που σκεφτομαι. Ετσι το σκεφτηκα λοιπον. Στο οτι θα χρειαστει αλλαγη ο επεξεργαστης δεν στεκεσαι, στεκεσαι στο οτι μια μητρικη των 50€ επαρκει για εναν i7. να σε ευχαριστω για την ωρα που ξοδεψες για να μου τα προτηνεις και εχω να σου πω πως πανω κατω ειχα αυτο το pc στο νουμου εκτος την καρτα γραφικων το οποιο ειναι το ενα απο τα 2 που σκεφτομαι.. και ηρεμα ρε παιδια απλα προσπαθω με την βοηθεια σας να στησω ενα καλο pc με ενα μικρο bugdet γιατι δεν εχω παρει ποτε κατι καινουργιο εδω και 15 χρονια και ειμαι συνεχεια με κατι κοματια απο εδω και απο εκει ... παντος για να καταληξω ειμαι αναμεσα σε 2 επιλογες ( μνημη τροφοδοτικο κουτι και καρτα γραφικων ειναι οτι εχω ποιο πανω) 1η επιλογη επεξεργαστης http://www.e-shop.gr/amd-athlon-x4-760k-380ghz-fm2-black-edition-box-p-PER.559664 μητρικη http://www.e-shop.gr/asrock-fm2a75-pro4-retail-p-PER.528701 2η επιλογη επεξεργαστης http://www.e-shop.gr/amd-fx-6300-35ghz-6-core-box-p-PER.559644 μητρικη http://www.e-shop.gr/asus-m5a97-r20-p-PER.522975 και τα δικα μου τα πεινα σχολια ειναι οτι στη πρωτη επιλογη ποιο λιγα λεφτα μια καλη μητρικη που εχει και pci express 3 sta 3.8 αλλα 4πυρινος και στην δευτερη εχω διαβασει οτι και τα 2 ειναι παρα πολυ καλα κοματια απλα με χαλαει (δεν ξερω αν πρεπει) οτι η μητρικη εχει pci express 2
Millennium Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σε fm2+.Φτιάχνεις σύστημα που κερδίζεις στα parts μέσα στο budget πέρα από οτι σου είπα πιο πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα