Προς το περιεχόμενο

Sagemath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Υπάρχει κάποιος που χρησιμοποιεί το sagemath (ή μέρος του όπως το maxima); Ρωτάω γιατί έχω κάποιες απορίες.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

yup

Καλησπέρα!

Έχω εγκαταστήσει την 6.1.1. από τα repos της Fedora. Ως νέος χρήστης έχω τρία προβλήματα:

1. Μοιάζει να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τους διακόπτες -i και -f για να βάλω ένα πακέτο. 

(αυτό εδώ)

Ξέρεις αν υπάρχει άλλος τρόπος;

2. Όταν επιλέγω το sagemath, ανοίγει ένα τερματικό με το prompt, sage: 

εκεί γράφω notebook() και μου ανοίγει ο browser. Όταν τον κλείνω (sign out) δεν μου βγάζει "ελεύθερο" prompt στο εν λόγω παράθυρο, παρά μόνο αν πατήσω Ctrl+C (οπότε και κλείνει κατ'ευθείαν). Υπάρχει άλλος τρόπος; Αυτό το κάνει ειδικά αν έχω ήδη ανοικτά tabs στον browser.

3. Υπάρχει τρόπος είτε στο sagemath είτε στο maxima να έχω καλύτερο (π.χ. latex-style) rendering; Δηλαδή, αντί να έχω D[0, 0, 2](f)(x, y, z)), για 2η μερική παράγωγο να βλέπω (σε LaTeX2e γλώσσα) $\partial_{x,x}f(x,y,z)$, κ.ο.κ ;

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω εγκαταστήσει την 6.1.1. από τα repos της Fedora. Ως νέος χρήστης έχω τρία προβλήματα:

1. Μοιάζει να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τους διακόπτες -i και -f για να βάλω ένα πακέτο. 

(αυτό εδώ)

Ξέρεις αν υπάρχει άλλος τρόπος;

εμενα μια χαρα μπαινει, τι προβλημα σου βγαζει? 

2. Όταν επιλέγω το sagemath, ανοίγει ένα τερματικό με το prompt, sage: 

εκεί γράφω notebook() και μου ανοίγει ο browser. Όταν τον κλείνω (sign out) δεν μου βγάζει "ελεύθερο" prompt στο εν λόγω παράθυρο, παρά μόνο αν πατήσω Ctrl+C (οπότε και κλείνει κατ'ευθείαν). Υπάρχει άλλος τρόπος; Αυτό το κάνει ειδικά αν έχω ήδη ανοικτά tabs στον browser.

ναι, ετσι γινεται, δεν βρηκα αλλο τροπο

3. Υπάρχει τρόπος είτε στο sagemath είτε στο maxima να έχω καλύτερο (π.χ. latex-style) rendering; Δηλαδή, αντί να έχω D[0, 0, 2](f)(x, y, z)), για 2η μερική παράγωγο να βλέπω (σε LaTeX2e γλώσσα) $\partial_{x,x}f(x,y,z)$, κ.ο.κ ;

αυτο δεν το γνωριζω

Δημοσ.

εμενα μια χαρα μπαινει, τι προβλημα σου βγαζει? 

Μου βγάζει, όταν γράφω sage -f ... ή sage -i ..., ότι αυτές οι εντολές είναι άγνωστες. Το ίδιο και στο help.

ναι, ετσι γινεται, δεν βρηκα αλλο τροπο

αυτο δεν το γνωριζω

Εδώ με μπερδεύεις! :)  Το λέω γιατί αν έχεις και εσύ το εν λόγω πακέτο, οι οδηγίες στο link που έδωσα, γράφουν ότι μπορείς να κατεβάσεις μια modified έκδοση όπου αντιμετωπίζει το εν λόγω πρόβλημα.  Αλήθεια, εσύ μπορείς εύκολα να δουλέψεις με τέτοιους συμβολισμούς στο αποτέλεσμα (π.χ. κλάσματα, ολοκληρώματα, δυνάμεις, διαφορικές μορφές, κ.λπ.)

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Μου βγάζει, όταν γράφω sage -f ... ή sage -i ..., ότι αυτές οι εντολές είναι άγνωστες. Το ίδιο και στο help.

νομιζω πως ξερω που ειναι το προβλημα: που τι γραφεις αυτες τις εντολες??

Εδώ με μπερδεύεις! :)  Το λέω γιατί αν έχεις και εσύ το εν λόγω πακέτο, οι οδηγίες στο link που έδωσα, γράφουν ότι μπορείς να κατεβάσεις μια modified έκδοση όπου αντιμετωπίζει το εν λόγω πρόβλημα.  Αλήθεια, εσύ μπορείς εύκολα να δουλέψεις με τέτοιους συμβολισμούς στο αποτέλεσμα (π.χ. κλάσματα, ολοκληρώματα, δυνάμεις, διαφορικές μορφές, κ.λπ.)

εγω κανω διαφορετικη χρηση του Sage, κυριως για Cryptology, οπου συνηθως μου βγαζει μονο εναν αριθμο στο τελος που με ενδιαφερει...

Δημοσ.

νομιζω πως ξερω που ειναι το προβλημα: που τι γραφεις αυτες τις εντολες??

Από Linux τερματικό -σύμφωνα με τις οδηγίες της σελίδος. Δοκίμασα και μέσα από το sage. Επιπλέον, η εντολή $ sage -h δεν βγάζει αυτές τις 2 επιλογές (μόνο κάποιες άλλες).

Δημοσ.

μπορεις να ανεβασεις μερικα screenshots? εκει που αποτυγχανουν οι εντολες

βασικά, σε bash, μου βγάζει:

$ sage -f blah blah

/usr/bin/sage: line 13: module: command not found
/usr/bin/sage: line 14: module: command not found
/usr/bin/sage: line 15: module: command not found

sage-run received unknown option -f

see sage -h for help

το ίδιο και με το -i. Επίσης, όταν κάνω $ sage -h , οι εν λόγω διακόπτες δεν εμφανίζονται στην λίστα των διαθέσιμων.

Έχω καταλήξει ότι το πακετάρισμα της sage σε Fedora (και από όσο έμαθα και σε Debian) είναι τέτοιο που κόβει κάποιες λειτουργίες. Σε Ubuntu (λόγω των dev του Sagemath που ασχολούνται με την εν λόγω διανομή) όχι. Εσύ ποιά έχεις;

ΥΓ. Μάλλον θα πάω σε Maxima (αν και εκεί ο Emacs μου κάνει κάτι περίεργα -στα αποτελέσματα των υπολογισμών).

Δημοσ.

βασικά, σε bash, μου βγάζει:

$ sage -f blah blah

/usr/bin/sage: line 13: module: command not found
/usr/bin/sage: line 14: module: command not found
/usr/bin/sage: line 15: module: command not found

sage-run received unknown option -f

see sage -h for help

το ίδιο και με το -i. Επίσης, όταν κάνω $ sage -h , οι εν λόγω διακόπτες δεν εμφανίζονται στην λίστα των διαθέσιμων.

Έχω καταλήξει ότι το πακετάρισμα της sage σε Fedora (και από όσο έμαθα και σε Debian) είναι τέτοιο που κόβει κάποιες λειτουργίες. Σε Ubuntu (λόγω των dev του Sagemath που ασχολούνται με την εν λόγω διανομή) όχι. Εσύ ποιά έχεις;

ΥΓ. Μάλλον θα πάω σε Maxima (αν και εκεί ο Emacs μου κάνει κάτι περίεργα -στα αποτελέσματα των υπολογισμών).

κατεβασε αυτο το appliance (χτες βγαλανε και καινουρια εκδοση) και πετα το στο virtualbox.. εκει δουλευει σιγουρα, που το δοκιμασα..

μετα, αν θελεις, συνδεεσαι με τον κανονικο σου browser (δλδ, εξω απο το virtualbox) στο sage και με terminal (ή με το προγραμμα putty, εαν εισαι σε Win) μεσω ssh στο command line του VM και εκει μεσα γραφεις τις εντολες για να εγκατασταθει το πακετο...

Δημοσ.

κατεβασε αυτο το appliance (χτες βγαλανε και καινουρια εκδοση) και πετα το στο virtualbox.. εκει δουλευει σιγουρα, που το δοκιμασα..

μετα, αν θελεις, συνδεεσαι με τον κανονικο σου browser (δλδ, εξω απο το virtualbox) στο sage και με terminal (ή με το προγραμμα putty, εαν εισαι σε Win) μεσω ssh στο command line του VM και εκει μεσα γραφεις τις εντολες για να εγκατασταθει το πακετο...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σου. Δυστυχώς, δεν θα ασχοληθώ άλλο με το sagemath. Αν και όταν ωριμάσει περαιτέρω θα ασχοληθώ ξανά. Για την ώρα, maxima :)

Eυχαριστώ πολύ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...