Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το βασικο που δεν ειπες σε ολο το ποστ ειναι η συνδεσμολογια της μπαταριας για να ξερουμε και εμεις και εσυ αν παιζει στα 3 ή στα 4,5 βολτς

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι αλλα πως ειναι η συνδεσμολογια? Και οι 3 παραλληλες ή, 2 εν σειρα και μια παραλληλη στην εν λογω σειρα?

Δημοσ.

Αρα αμα τα λες ετσι εισαι στα 4,5 volt και πιθανον επειδη τα λεντακια δουλευουν στα 3 να εχεις και επιμερους αντισταση εσωτερικα. Αν την απομονωσεις και τη μετρησεις με ωμομετρο θα την αφαιρεσεις απο τη συνολικη αντισταση που θα βρεις για να σου φεγγουν σωστα. 

Δες το αν ειναι ετσι πρωτα ομως.....

Δημοσ.

λογικα αν ειναι στα 4,5 θα εχει ενα μικρο κυκλωμα με αντισταση καπου μεσα.

Δημοσ.

rfc δεν είναι τόσο απλό... Κανονικά θα πρεπε να ξέρουμε και την συνδεσμολογία των led (μπορεί να είναι για παράδειγμα ανά 2 σε σειρά χωρίς αντίσταση). Η 3Ω που έχει δε ξέρουμε πως συνδέεται για να μπορέσουμε να πούμε πως θα την υπολογίσει μαζί με την άλλη που θα βάλει (δε μπορεί απλά να την αφαιρέσει αν δε ξέρεις που και πως συνδέεται).

Μα εντομεταξύ μιλάμε δυο μέρες αλλά μια φωτογραφία από το φωτιστικό δεν έχουμε δει  :P ή ακόμα καλύτερα από το κύκλωμα των led μαζί με την αντίσταση που λέει. Όλα στην τύχη δε γίνονται. 

Δημοσ.

Ωραία! Άλλο είχα εγώ στο μυαλό μου. Αν πάντως είχε 3Ω αντίσταση μαλλον δούλευαν στα όρια τους τα λεντακια. 

Μιας που την έβγαλες την αντίσταση που είχαν, βάλε μία σε σειρά. Όχι 150Ω που ειπαμε πριν γιατι μπορεί να ανάβουν λίγο λιγότερο, αλλά κάποια αντίσταση γύρω στα 50Ω (43, 47, 51 ο,τι βρεις) αλλά θες σχετικά μεγάλης ισχύς (1Watt τουλάχιστον για να μη σου ζεματάει και καεί)

Πολύ το παιδεύουμε το ζήτημα :P και ζημιά να γίνει σιγά το κόστος που έχουν αυτά :P

Δημοσ.

0,70xR=v/i Για να βρεις την αντισταση που θα βαλεις  δλδ...... ο νομος του ohm ειναι R=V/I επι 0,70(στο περιπου) που ειναι οι απωλειες.

Δημοσ.

Ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις τους! Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί που να πουλάει τέτοιες αντιστάσεις γιατι κάτι έχω στο μυαλό μαυ αλλά δεν έχει ένα w αντιστάσεις ουτε 5w που θα προτειμούσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...