Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, επιθυμώ να επεκτείνω το δίκτυο μου, από το σπίτι στην αποθήκη. Η απόσταση είναι κάπου στα 100 μέτρα και κάνει γωνία, οπότε είπα να φτιάξω μια γέφυρα με ένα μακρύ ethernet και 2 routers. Έχω το καλώδιο, το modem που χρησιμοποιώ τώρα στο σπίτι και ένα access point(http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WA701ND). Για την αποθήκη με ενδιαφέρει μόνο το ασύρματο να δουλεύει. Θα δουλέψει έτσι;

Δημοσ.

Ναι, θα δουλέψει.

Κανονικά μέχρι 100 μέτρα είναι η πιστοποίηση του Ethernet, αλλά με καλό μονόκλωνο utp έχω φθάσει περίπου τα 120.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ, τελικά δεν ήταν πολύ μεγάλη η απόσταση, οπότε δεν θα έχει πρόβλημα πιστεύω. Τώρα θέλω να δω αν τα έχω συνδέσει σωστά. Συνέδεσα τα 2 άκρα του ethernet στο modem στο σπίτι και στο access point κάτω. Με το AP όμως υπάρχει κι ένα επιπλέον εξάρτημα που δεν το χρησιμοποίησα, το οποίο φέρει τις υποδοχές POE,LAN και μπρίζα για το ΑP. Εγώ έβαλα την μπρίζα πάνω στο ΑP.

Δημοσ.

To επιπλέον εξάρτημα είναι το τροφοδοτικό και χωρίς αυτό δεν πρόκειται να δουλέψει το ΑΡ.

Αυτό παρέχει τάση τροφοδοσίας και τα data μέσω του ίδιου καλωδίου (POE=Power Over Ethernet).

Το καλώδιο από το modem το συνδέεις στο POE και στο LAN συνδέεται το ΑΡ. Φυσικά το τροφοδοτικό πρέπει να είναι σε πρίζα ρεύματος και καλό είναι να βρίσκεται προς την πλευρά του ΑΡ παρά του modem.

Λάθος μου, τώρα είδα ότι έχεις ως ΑΡ το TL-WA701ND, που μπορεί να δουλέψει κανονικά χωρίς poe τροφοδοσία, εν αντιθέσει με τα κανονικά εξωτερικά ΑΡ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...