micos000 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μια χαρά είναι το dell. Στο msconfig είχες πολλά προγράμματα που δεν χρειάζεται να τρέχουν κατά την εκκίνηση και αναφέρομαι στα παρακάτω SmsIRProcessNvidia GrForce Experience (2 φορές)μTorrentSkype Jave Platform SE Auto UpdateInternet Download ManageriCloud Control Panel (2 φορές)Bing DesktopQuickTimeiTunesAdobe ReaderDivXMediaServer Αυτά μπορούν να ξεκινάνε κατ' απαίτηση και όχι αυτόματα. Επίσης τα προγράμματα της HP τα βάζεις αυτόματα ανάλογα με το πόσο τα χρειάζεσαι. Drivers της nvidia (η οποία GT220 είναι επιεικώς ελεεινή) έχεις ενημερωμένους; Λογικά θα στους βγάλουν τα win αλλά δεν θυμάμαι μήπως είναι στα προαιρετικά και πρέπει να το τσεκάρεις εσύ. Για το handbrake τώρα. Μπορεί να καθυστερεί παραπάνω λόγω ρυθμίσεων encoding. Θυμόσουν και έβαλες τις ίδιες ρυθμίσεις που είχες και πριν το φορμάτ ή όχι;
thelos257 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μια χαρά είναι το dell. Στο msconfig είχες πολλά προγράμματα που δεν χρειάζεται να τρέχουν κατά την εκκίνηση και αναφέρομαι στα παρακάτω Αυτά μπορούν να ξεκινάνε κατ' απαίτηση και όχι αυτόματα. Επίσης τα προγράμματα της HP τα βάζεις αυτόματα ανάλογα με το πόσο τα χρειάζεσαι. Drivers της nvidia (η οποία GT220 είναι επιεικώς ελεεινή) έχεις ενημερωμένους; Λογικά θα στους βγάλουν τα win αλλά δεν θυμάμαι μήπως είναι στα προαιρετικά και πρέπει να το τσεκάρεις εσύ. Για το handbrake τώρα. Μπορεί να καθυστερεί παραπάνω λόγω ρυθμίσεων encoding. Θυμόσουν και έβαλες τις ίδιες ρυθμίσεις που είχες και πριν το φορμάτ ή όχι; Καλησπέρα έχω περάσεις τους drivers της nvidias μέσω της επίσημης ιστοσελίδας. έχω κάνει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που είχα και πριν το φορμάτ.
micos000 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Όταν λες αργεί το hb, πόσο δηλαδή εκτιμάς ότι αργεί; Έκανε δηλαδή πριν μισή ώρα και τώρα κάνει μία ή σου φαίνεται απλά πιο αργό; Στο video encoding παίζουν πολλά ρόλο, ακόμα και το source, ανάλογα δηλαδή αν είναι 720p ή 1080p μαι ταινία θα κάνει περισσότερο χρόνο. Ή αν το encoding γίνεται στον ίδιο δίσκο όπου βρίσκεται και η πηγή ή σε άλλον δίσκο ή αν διαβάζεις από dvd. Ο επεξεργαστής πως συμπεριφέρεται όταν κάνεις encoding; Δουλεύει 100% ή πάει χαλαρά; Τα λάπτοπ επηρεάζονται πολύ στην ταχύτητα τους από το τρέχον σχέδιο παροχής ενέργειας (από το εικονίδιο με την μπαταρία). Που το έχεις; Βάλτο 'Υψηλές επιδόσεις' αν δεν είναι ήδη και ξαναδοκίμασε.
thelos257 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Όταν λες αργεί το hb, πόσο δηλαδή εκτιμάς ότι αργεί; Έκανε δηλαδή πριν μισή ώρα και τώρα κάνει μία ή σου φαίνεται απλά πιο αργό; Στο video encoding παίζουν πολλά ρόλο, ακόμα και το source, ανάλογα δηλαδή αν είναι 720p ή 1080p μαι ταινία θα κάνει περισσότερο χρόνο. Ή αν το encoding γίνεται στον ίδιο δίσκο όπου βρίσκεται και η πηγή ή σε άλλον δίσκο ή αν διαβάζεις από dvd. Ο επεξεργαστής πως συμπεριφέρεται όταν κάνεις encoding; Δουλεύει 100% ή πάει χαλαρά; Τα λάπτοπ επηρεάζονται πολύ στην ταχύτητα τους από το τρέχον σχέδιο παροχής ενέργειας (από το εικονίδιο με την μπαταρία). Που το έχεις; Βάλτο 'Υψηλές επιδόσεις' αν δεν είναι ήδη και ξαναδοκίμασε. Ένα επεισόδιο που πηγαίνει ως τα 25 λεπτά να πούμε μπορεί να κάνει μιση ώρα να ετοιμαστεί. Είναι επιτραπέζιος υπολογιστής (dell studio 8100 xps)
micos000 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Το σχέδιο παροχής ενέργειας το είδες; Για δώσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι κάνεις με το hb. Μετατρέπεις επεισόδια από dvd ή από άλλες πηγές; Σε τι μορφή και με τι ρυθμίσεις τα βγάζεις;
Euclides Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά, είδατε τι φορτώνει στο start-up? Mόνο χαλιά δεν το έχει βάλει να πλένει στο boot. Και ποιός ξέρει και τι άλλα θα έχει στον task scheduler, ή τι services του ανοίγουνε αυτόματα χωρίς να το έχει πάρει είδηση. Πάλι καλά που κάνει μόνο 3 λεπτά για να μπουτάρει. Τι ψαχνόσαστε με drivers και power plans? Άσε που αν ανοίξει και το event log, με την Άρτα και τα Γιάννενα που έχει φορτώσει, είμαι σίγουρος ότι θα είναι γεμάτο από critical errors που ποτέ δεν θα έχει ψάξει τι τα προκαλούν, για να τα διορθώσει. Αυτός ότι έβρισκε το φόρτωνε, και σε κάθε πρόγραμμα που φόρτωνε έλεγε ναι σε όλα χωρίς να σκεφτεί σε τι λέει ναι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από laptop πιτσιρικά που το έχει στολίσει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά είμαι σίγουρος (το κάνουν σχεδόν όλοι οι πιτσιρικάδες) ότι νόμιζε ότι θα το κάνει και πιο γρήγορο φορτώνοντας επιπλέον και 2-3 speed boosters, optimizers, download managers, toolbars, accelarators, και ότι σκουπίδι του λένε οι φίλοι του, και θα έχει κάνει και μερικά tweaks χωρίς να ξέρει τι είναι αυτό που κάνει. Το laptop είναι μια χαρά. Απλά πρέπει να το δώσει σε κάποιον που ξέρει για να το καθαρίσει και να κάνει trimm down στο λειτουργικό. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2014 από Euclides
thelos257 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Ρε παιδιά, είδατε τι φορτώνει στο start-up? Mόνο χαλιά δεν το έχει βάλει να πλένει στο boot. Και ποιός ξέρει και τι άλλα θα έχει στον task scheduler, ή τι services του ανοίγουνε αυτόματα χωρίς να το έχει πάρει είδηση. Πάλι καλά που κάνει μόνο 3 λεπτά για να μπουτάρει. Τι ψαχνόσαστε με drivers και power plans? Άσε που αν ανοίξει και το event log, με την Άρτα και τα Γιάννενα που έχει φορτώσει, είμαι σίγουρος ότι θα είναι γεμάτο από critical errors που ποτέ δεν θα έχει ψάξει τι τα προκαλούν, για να τα διορθώσει. Αυτός ότι έβρισκε το φόρτωνε, και σε κάθε πρόγραμμα που φόρτωνε έλεγε ναι σε όλα χωρίς να σκεφτεί σε τι λέει ναι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από laptop πιτσιρικά που το έχει στολίσει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά είμαι σίγουρος (το κάνουν σχεδόν όλοι οι πιτσιρικάδες) ότι νόμιζε ότι θα το κάνει και πιο γρήγορο φορτώνοντας επιπλέον και 2-3 speed boosters, optimizers, download managers, toolbars, accelarators, και ότι σκουπίδι του λένε οι φίλοι του, και θα έχει κάνει και μερικά tweaks χωρίς να ξέρει τι είναι αυτό που κάνει. Το laptop είναι μια χαρά. Απλά πρέπει να το δώσει σε κάποιον που ξέρει για να το καθαρίσει και να κάνει trimm down στο λειτουργικό. Φιλε μου 1) ΔΕΝ είναι λάπτοπ αλλα επιτραπέζιος και ΔΕΥΤΕΡΟ δεν έχω φόρτωση παρα πολλά πράγματα μονο τα απαραίτητα. Ο σκληρος δίσκος είναι 1Τερα και έχει ελευθερα 800 Gb που αυτο συμενει ότι δν το βαρη φόρτωσα. Πες μου τι πρέπει να κάνω χωρίς κακιες για να τον κάνω τουμβο. ΔΕΝ μου εμφανιστηκαν μηνυματα για να πω ΝΑΙ σε ολα οπως λες. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ παρε αυτη την αναφορα εδω του Event να δεις: event.txt και δες και στο task manager τα Services Θες να σου δειξω και τα: Perfomance εε ; Τεχνικος Η/Υ ειμαι ας μην το ξεχνατε μερικοι εδω μεσα ειναι δυνατον να φορτωσω τον υπολογιστη μου με αχρηστα προγραμματα ; Το σχέδιο παροχής ενέργειας το είδες; Για δώσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι κάνεις με το hb. Μετατρέπεις επεισόδια από dvd ή από άλλες πηγές; Σε τι μορφή και με τι ρυθμίσεις τα βγάζεις; Ναι φιλε μου τα εχω ολα απενεργοποιημενα στο σχεδιο ενεργειας για να μην σβηνει η οθονη και για να μην μπαινει σε αναμονη. Επισης με το Harkbrake κανω encoding κυπριακες σειρες που γραφω με το media center και αποθηκευονται σε .ts format file.
Euclides Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Σου είπα τι να κάνεις http://www.insomnia.gr/topic/528942-αργος-υπολογιστης-γερασε-στα-2-χρονια/?p=53195770 http://www.insomnia.gr/topic/528942-αργος-υπολογιστης-γερασε-στα-2-χρονια/?p=53195793
thelos257 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Σου είπα τι να κάνεις http://www.insomnia.gr/topic/528942-αργος-υπολογιστης-γερασε-στα-2-χρονια/?p=53195770 http://www.insomnia.gr/topic/528942-αργος-υπολογιστης-γερασε-στα-2-χρονια/?p=53195793 Οριστε και το boot time.
Euclides Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Οκ. Κέρδισες 80 secs. Αλλά και τα 103 είναι πολλά. Με τις προδιαγραφές του laptop σου πρέπει να πέσεις κάτω από 60. Αυτό που έκανες με το start-up ήταν το προφανές. Το επόμενο βήμα είναι να τσεκάρεις τους χρόνους στο event log για να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σου δημιουργεί καθυστερήσεις.
thelos257 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Οκ. Κέρδισες 80 secs. Αλλά και τα 103 είναι πολλά. Με τις προδιαγραφές του laptop σου πρέπει να πέσεις κάτω από 60. Αυτό που έκανες με το start-up ήταν το προφανές. Το επόμενο βήμα είναι να τσεκάρεις τους χρόνους στο event log για να εντοπίσεις τι είναι αυτό που σου δημιουργεί καθυστερήσεις. Untitled.jpg Πως ο εντοπίζω αυτο με ποια βήματα ;
Euclides Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Σου ανέβασα screenshot. Computer management - event log - windows - Diagnostic Performance - Operational 1
thelos257 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Σου ανέβασα screenshot. Computer management - event log - windows - Diagnostic Performance - Operational Πάλι δεν τα βρίσκω.
Euclides Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Πάλι δεν τα βρίσκω. Τώρα πάω έξω. Όταν γυρίσω, θα σου δώσω αναλυτικώτερες οδηγίες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα