Sebu Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Εχω το απλο που ειναι μονο wired σε wired (αγορα απο Αμαζον στις 12-14 λιρες) και παιζει απροβληματιστα σε 3φασικο. Απλα σε διαφορετικη φαση πεφτει η ταχυτητα του περιπου στο μισο (πιανει 140 mb/s σε ιδια φαση και 65-70 mb/s σε διαφορετικες φασεις). Τα νουμερα συμφωνα με το προγραμμα που δινει μαζι παντα. Αν δοκιμασω σε οποιαδηποτε συνδεσμολογια (ίδια ή διαφορετικη φαση) να κατεβασω πχ τους drivers απο το site της AMD, κατεβαζει σταθερα μεταξυ 1,2-1,4 mb/s (με donwload manager). Η ερωτηση μου ειναι για την wireless εκδοση, προς οσους το αγορασαν, ειναι: α) το wireless παιρνει το σημα μεσω της γραμμης του ρευματος και το αναμεταδιδει στο χωρο τον οποιο βρισκεται ή β) συνδεεται ασυρματα με το ρουτερ και λειτουργει ως repeater του? Στην πρωτη περιπτωση μου κανει γιατι θα μπορεσω σε ενα χωρο που ειναι 15-20 μετρα μακρια απο το ρουτερ να στειλω σημα και να το μετατρεψω σε wireless point. Στη δευτερη θα εχω το προβλημα που ηδη αντιμετωπιζω δλδ το ασυρματο δεν φτανει ως εκει αρα δεν θα δουλεψει ασυρματα το repeater. Ελπιζω να μην σας μπερδεψα.
Ainu Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Δημοσ. 23 Μαΐου 2014 Αν και δε το εγκατεστησα ακόμα αλλά απ ότι βλέπω στο κουτί κάνει και το α) και το β) δηλ. Repeater και super range extension όπως γράφει χαρακτηριστικά
Innersense Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Χίλια συγνώμη για το offtopic, αλλά να κάνω μια γρήγορη ερώτηση; Το Power lines που έχουν δυο ethernet (όπως αυτό της devolo) υποστηρίζουν δυο διαφορετικές γραμμές από τον πομπό στο δέκτη; Ρωτάω γιατί έβαλα πρόσφατα otetv μέσω ευρυζωνικής και φυσικά το ρούτερ δεν είναι κοντά στο δέκτη. Καλώδιο ethernet υπήρχε περασμένο στο σπίτι που πήγαινε στο rack της τηλεόρασης, το πρόβλημα είναι ότι ως γνωστόν (εγώ πάντως δεν το ήξερα από πριν) ο δέκτης πρέπει να είναι στην θύρα stb του ρούτερ η οποία δεν έχει πρόσβαση στο interent οπότε και οι γραμμές διαχωρίζονται αυτόματα σε δυο.
rnd Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 αυτό είναι εξτρά δέκτης αν θες να εγκαταστήσεις και δέυτερο! κάπου αλλου στο σπίτι αλλα για να σου δουλέψει αρχικά θές κάτι σαν και αυτό που πόσταρα που έχει και πομπό για να πάιρνει σήμα από τον ρούτερ αλλά και δέκτη να τον βγάζει αλλού. Αυτός που κοιτάς είναι έκτης που δίνει και ασύρματο αλλά υπάρχει και πιο απλό που σου δίνει μόνο ehternet και πιο φθηνός εννοειται. Ανάποδα, ο πομπός "δίνει" (εκπέμπει) σήμα και ο δέκτης "παίρνει" σήμα. Και εγώ στην αρχή μπερδεύτηκα όπως και ο zizu10, αλλά αμέσως κατάλαβα τι θέλει να πει ο darkdog. Ας υποθέσουμε σύνδεση [ router - TP-LINK_1 - TP-LINK_2 - δικτυακή συσκευή ]. Όσον αφορά το τοπικό δίκτυο Ethernet, προφανώς το TP-LINK_1 είναι δέκτης και το TP-LINK_2 είναι πομπός. Όσον αφορά όμως τη μετάδοση μέσω του δικτύου της ΔΕΗ, το TP-LINK_1 είναι πομπός και το TP-LINK_2 είναι δέκτης. Συνεπώς και οι δύο έχετε δίκιο... Άρα για τις συσκευές TP-LINK_1 και TP-LINK_2 ισχύει: TP-LINK_1 = δέκτης Ethernet + πομπός HomePlug. TP-LINK_2 = δέκτης HomePlug + "πομπός" Ethernet (ή/και πομπός WiFi). Η ερωτηση μου ειναι για την wireless εκδοση, προς οσους το αγορασαν, ειναι: α) το wireless παιρνει το σημα μεσω της γραμμης του ρευματος και το αναμεταδιδει στο χωρο τον οποιο βρισκεται ή β) συνδεεται ασυρματα με το ρουτερ και λειτουργει ως repeater του? Έχω και εγώ παραπλήσιες απορίες, που ίσως μπορούν να απαντήσουν όσοι έχουν τις συσκευές. Ας υποθέσουμε σύνδεση [ router - TP-LINK_1 - TP-LINK_2 - δικτυακή συσκευή ]. Το ενσύρματο TL-PA2010 (ή το TL-PA2010P με πρίζα schuko) χρησιμοποιείται στη θέση TP-LINK_1. Για ενσύρματη επέκταση δικτύου, το ενσύρματο TL-PA2010 χρησιμοποιείται στη θέση TP-LINK_2. Για ασύρματη επέκταση δικτύου, το ασύρματο TL-WPA2220 χρησιμοποιείται στη θέση TP-LINK_2. ΕΡΩΤΗΣΗ 1 (ίσως και να ισχύει) Το ενσύρματο TL-PA2010 λειτουργεί και ως πομπός HomePlug και ως δέκτης HomePlug, ανάλογα με τη ρύθμισή του. Το ασύρματο TL-WPA2220 παρουσιάζεται παντού ως δέκτης HomePlug, σε συνδυασμό με το ενσύρματο TL-PA2010 ως πομπό HomePlug. Έχει το ασύρματο TL-WPA2220 δυνατότητα λειτουργίας ως πομπός HomePlug; Για παράδειγμα, εάν για κάποιο λόγο θέλω ασύρματο πομπό WiFi στη θέση TP-LINK_1, υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το ασύρματο TL-WPA2220 στη θέση TP-LINK_1 αντί του ενσύρματου TL-PA2010, ώστε να λειτουργεί ταυτόχρονα και ως πομπός WiFi; ΕΡΩΤΗΣΗ 2 (χλωμό το βλέπω να ισχύει) Στην περίπτωση που το ασύρματο TL-WPA2220 μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση TP-LINK_1, υποστηρίζει client mode ώστε να συνδεθεί ασύρματα στο router; Για παράδειγμα, εάν βρίσκεται ένα ασύρματο router σε ένα χώρο, υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε άλλο χώρο ως TP-LINK_1 ένα ασύρματο TL-WPA2220 συνδεδεμένο ασύρματα στο router σε client mode, και από εκεί και πέρα να χρησιμοποιηθεί σε άλλο χώρο ως TP-LINK_2 είτε ένα ενσύρματο TL-PA2010 είτε ένα ασύρματο TL-WPA2220;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα