Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,μολις απεκτησα εναν Adata XPG SX900 64GB και θελω εγκαταστησω τα Windows 8.1 πανω του.Επειδη δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει Ssd,ρωταω λοιπον ποιος ειναι ο σωστος τροπος εγκαταστασης των Windows...?Επισης εχω και εναν WD500 GB.

Ποιες ρυθμισεις πειραζω στα Bios για να λειτουργησει στο μεγιστο(εχω μια Msi 760GA-P43/FX (MS-7699) )?Κατα την εγκατασταση να εχω πανω και τον WD η μονο τον Ssd?

Δημοσ.

Ο τρόπος δεν διαφέρει απο τους μηχανικούς σκληρούς.

Απαξ και τον αναγνωρίσει ως σκληρό δίσκο στα BIOS ξεκινάει η διαδικασία install.

Σημαντικο: πας στο bios της μητρικής και αλλάζεις απο IDE σε ΑCHI MODE πριν το format και install στον σκληρό που θα γίνει το format στον SSD δηλαδή,για να ενεργοποιηθεί το TRIM αν θυμάμαι καλά.

Βonus: Αν εχεις σε iso τα win8.(1) αν μπορείς και θέλεις βαλτα σε stickaki (να ειναι τουλάχιστον 6-8GB)

με http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool  (ας λεέι για win7)

To format θα γινει αστραπιαία... Δεν θα είναι από cd/dvd που θα κάνει ώρα να μεταφέρει τα αρχεία...

Δημοσ.

ο ίδιο τρόπος που κάνεις και με τον μηχανικό θα κάνεις και με τον ssd. Απλώς αλλάζεις απο bios σε achi mode απο ide και να bootarei απο τον ssd φυσικά και είσαι έτοιμος.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξαναχρειαζομαι βοηθεια...Το θεμα ειναι οτι στα bios της συγκεκριμενης μητρικης,σου δινει δυο επιλογες...Μια που λεει on-chip ata devices (επιλεγεις αναμεσα σε ide,raid,ahci) και αλλη μια που λεει extra raid/ide controller(επιλεγεις αναμεσα σε disabled,ide,ahci)...Και στα δυο βαζω ahci?Εχω μπερδευτει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...