Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω πως ο ορισμός των αμφιλεγόμενων παιχνιδιών είναι τα Call of Duty.

1) Άπειρα sequels και spin-offs

2) Ποιότητα που κυμαίνεται ανάμεσα στο πολύ καλό και το άθλιο

3) Αραιές καινοτομίες (αν υπάρχουν), ενσωματώνουν αρκετά αμφισβητούμενα στοιχεία στο gameplay που κάνουν πολλούς να μιλούν για νέρωμα

4) Η ίδια ουσιαστικά μηχανή γραφικών από τον καιρό του Νώε

Και παρόλα αυτά...

5) Τεράστιες πωλήσεις

6) Τεράστια user base

...που δε δικαιολογούνται μόνο από το ανηλεές promotion και το σπρώξιμο από κάθε πλευρά. Αν είναι όντως τόσο χάλια, γιατί όλος αυτός ο κόσμος δεν πήγε σε άλλους τίτλους?

Νομίζω πως οι περισσότεροι παραπάνω αναφέρθηκαν περισσότερο σε αδικημένα ή χαντακωμένα παιχνίδια (ειδικά το Alpha Protocol) ή ακόμα και σε niche κυκλοφορίες, που όμως κάπου χάνουν το νόημα του θέματος: αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές ή μειοψηφούσες προτιμήσεις, όλοι αναγνωρίζουν τι έκανε καλά ή κακά το Skyrim οπότε στα βασικά συμφωνούν. Για μένα αμφιλεγόμενο παιχνίδι είναι αυτό που δε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα όσες απόψεις και reviews και αν διαβάσεις (καμιά φορά ούτε κι αν το παίξεις) ή/ και που έχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις πωλήσεις και την αντικειμενική του ποιότητα.

Παραπάνω παραδείγματα

* Deadly Premonition

* Τα τελευταία Resident Evil

Δημοσ.

Πιστεψε με το Skyrim και Oblivion ειναι τοσο αμφιλεγομενα παιχνιδια οσο κανενα αλλο στη λιστα με τα ποιο αμφιλεγομενα παιχνιδια και για καλους λογους. Ο λογος που σου αρεσε ειναι γιατι ακριβως οπως ειπε δεν εισαι φαν του ειδους γιατι το Skyrim/Oblivion εχουν τοση σχεση με RPG οσο εχει και το Tekken με training simulator. Δεν γινεται σε ενα παιχνιδι που εισαι ουσιαστικα φαντασμα και ο κανενας να εχει την επιτυχια που εχει. Ισως γι αυτο και να εχει την επιτυχια που εχει γιατι δεν απαιτει τιποτα απο εσενα. Δεν πρεπει να σκεφτεις κατι, δεν χρειαζεται να αναλογιστεις τις πραξεις σου αφου οτι και να κανεις κανεις δεν σε ξερει και κανεις δεν σε αναγνωριζει αλλα ουτε και προκαλεις καμια αλλαγη στο περιβαλλον. Το βαθος του δεν ξεπερναει το βαθος της λεκανης που κανει μπανιο το 7 μηνων ανηψι μου. Ουτε και παιχνιδι τυπου "βιβλιο" προκειται που ναι μεν δεν μπορεις να κανεις τα παραπανω αλλα περνας την ιστορια μια χαρα και βλεπεις στην ουσια μια γαματη σαπουνοπερα εμπλουτισμενα με gameplay ειτε softcore ειτε hardcore στοιχεια.

Αντιθετα στο ιδιο στυλ με τα ιδια ακριβως mechanics το Fallout 3 και ειδικα το New Vegas κανουν αυτο ακριβως το πραγμα που δεν δικαιολογει το Oblivion και -ειδικα- το Skyrim αφου ειναι το τελευταιο επισοδειο αυτης της συνταγης. Με λιγα λογια το παιχνιδι αποτυγχανει σε πολυ βασικα στοιχεια που για εμενα δεν δικαιολογει την επιτυχια του πανω απο καποιο παιχνιδι οπως το Witcher 2 (το οποιο και αυτο εχει σοβαρα προβληματα που εχω γραψει).

Εγώ πάντως αν και φαν του είδους, για την ακρίβεια είναι το αγαπημένο μου, βρήκα το Oblivion μια χαρά.

Skyrim δεν έχω παίξει ακόμα αλλά από ότι έχω δει μάλλον θα μου αρέσει και αυτό. 

Δημοσ.

Εγώ θα βάλω ένα RTS, το Star Wars: Force Commander

Πολύ το καταδίκασαν, όταν για την εποχή του είχε στοιχεία πολύ μπροστά - και ίσως για αυτόν τον λόγο να ξένισε. Επίσης το MP ήταν συνήθως imba (empire > alliance). Ίσως έφταιγε και το γεγονός ότι βγήκε σε μια εποχή που τα RTS μεσουρανούσαν. 

Μερικά από τα υπέρ:

- πολύ καλό SP campaign για RTS

- δυνατά γραφικά

- απίστευτα physics στα air units

- αρκετά στοιχεία "RPG" (level up των μονάδων με XP, μπορούσες να ονομάσεις κάθε units, κατάληψη εχθρικών buildings/units κτλ)

- Imperial March techno remix  B)

Δημοσ.

Θα βαλω αλλο ενα

- Project EDEN

Ποτε δεν καταλαβα γιατι αυτο το παιχνιδι δεν ελαβε την δημοσιοτητα και επιτυχια που του αρμοζε.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

άλλο ένα πολύ καλό game αλλά αλλά και αυτό με ανάμικτες κριτικές ήταν και αυτό εδώ

Alpha_Protocol_cover.jpg

Το έχω το Alpha Protocol και είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά με τα bugs του (load την αποστολή στο camp και εξαφανίζονται όλοι) γίνεται πολύ κουραστικό. Polish ήθελε και θα ήταν διαμαντάκι.

Ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι που ίσως ξένισε ορισμένους που προτιμούσαν πιο standard gameplay:

1284311266_53.jpg

Τρελό γέλιο. ("Τimmy! Timmy! Timmy!") Το είχα τερματίσει. ^_^

Και κατάφερα μόνο μια φορά να παίξω (laggy) online και γκρίνιαζε (το σνακ) γιατί είχα πάρει τον Kabuto. :P

Δημοσ.

Εγώ πάντως αν και φαν του είδους, για την ακρίβεια είναι το αγαπημένο μου, βρήκα το Oblivion μια χαρά.

Αν σου αρεσε το oblivion, σαφως θα σου αρεσει και το skyrim. Το προβλημα δεν ειναι στο αν και κατα ποσο ειναι καλο παιχνιδι το skyrim, το προβλημα ειναι οτι κατα 99.9% ειναι ΙΔΙΟ με το oblivion (με χειροτερο interface). Μετα απο 5 χρονια, εχει μεινει στασιμο

Δημοσ.

Mass Effect 3, ένα παιχνίδι πάρα πολύ καλό, που επειδή όταν βγήκε είχε 1st Day DLC και σημαντικότατο κιόλας (Prothean squad mate) συν το ότι είχε 3 ίδια στην ουσία endings (πλέον όμως έχει φτιάξει αυτό) κατακερματίστηκε από την gaming community (π******** ΕΑ μας γ****** τα παιχνίδια) γιατί τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το πρόβλημα του overhype/overhate που άπαξ και ανέβει σε ένα από τα 2 hypetrains πάει την έχασε την μπάλα.

Όπως και το Skyrim, ένα παιχνίδι που όταν βγήκε είχε περισσότερα bugs από in game content που όμως επειδή είχε γίνει overhyped κανείς δεν τους έδινε την σημασία που έπρεπε, με αποτέλεσμα η Bethesda να συνεχίζει να μην μαθαίνει και να βγάζει ξανά και ξανά παιχνίδια γεμάτα bugs (πολύ καλά παιχνίδια μεν αλλά...) Δηλαδή, από την μία έχει φτιάξει αριστουργήματα όπως Elder Scrolls (Oblivion το καλύτερο κατά την άποψή μου) Fallout αλλά όλα είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ήταν γεμάτα από bugs. Τουλάχιστον νιώθει και είναι full mod supported οπότε παίρνει πόντους από εκεί.

Ένα άλλο που δε ξέρω κατά πόσο είναι αμφιλεγόμενο, αλλά σίγουρα είναι από τα αγαπημένα μου ακόμα και σήμερα, είναι το Spore το οποίο είχε μεγάλο θέμα από endgame αλλά ήταν από τις πιο φρέσκιες και ιδιαίτερες ιδέες που είχαμε να δούμε για καιρό και από τότε περιμένω μπας και βγάλουν κανά καινούριο αλλά χλομό μετά την φόλα από το Darkspore που δε ξέρω αν ήταν καλό ή όχι αλλά σίγουρα λίγοι το έπαιξαν (νομίζω κλείνει και τους σέρβερ η EA το καλοκαίρι)

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα παλι απο αυτα που γραφω και που σαφεστατα ισχυουν τις θεωρω αυτες σοβαροτατες ελειψεις και υπεραπλουστευση εις βαρος της τελικης διασκεδασης. Παιξε το New Vegas (ή ακομα και το σκετο Fallout 3) και θα καταλαβεις για τι μιλαω. Προκειται για το ιδιο παιχνιδι απλα σε αλλο setting με ακριβως την ιδια μηχανικη και εκτελεση απο πισω του.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

the-void-german-front-cover-25704.jpg

The Void....ένα mind fuck game. Μπασταρδεμένο adventure/resource gathering, απίστευτα πολύπλοκο user interface.

Από τα λίγα παιχνίδια που απαιτούν χρόνο για να τα καταλάβεις αλλά στο τέλος σε ανταμείβουν. 

Δημοσ.

2 σελιδες thread  και ακομη κανενας δεν εχει αναφερθει στο πιο αδικημενο (απο πωλησεις) παιχνιδι ολων των εποχων, που τυχαινει (βασικα δεν τυχαινει, με το στουντιο που ηταν απο πισω του, αλλα το λεει η εκφραση) να ειναι και ο πατερας των hybrid shooter-rpg-survival . Κοινως αν δεν ηταν αυτο δεν θα επαιζες σημερα Bioshock etc

SYSTEM SHOCK 2

και αυτη η shodan....omg....

σε αλλα νεα τωρα, 2 παιχνιδια που εγω προσωπικα ευχαριστηθηκα και επαιξα πολυ (αλλα πολυ), παρολο το κραξιμο και τα ριβιου στην αβυσσο, ειναι τα Duke Nukem Forever & Aliens Colonial Marines. Δεν ηταν και τοοοοσο ασχημα.Βεβαια ειμαι φαν και των δυο franchises οποτε κλασ(σ)ικα biased.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το DD, καλο παιχνηδακι στην εποχη του. Το ειχα τερματισει κάμποσες φορες. Κλασσικο rpg δεν είναι, όπως και τα Diablo, Sacret, είναι hach and slash,action,adventure,rpg . Ετσι τα χαρακτηριζουν και οι εταιρειες παραγωγης τους. Μειονέκτημα για μενα, η μικρη επιλλογη ηρωων, ελειψη παρτυ κι αυτό το παλιομοδητικο πλεον ισομετρικο συστημα,bird eye view, χωρις ζουμ ιν ζουμ αουτ και χωρις περιστροφή καμερας. Επισης από τα κορυφαια παιχνηδια η σειρα Elder Scroll το καθενα στην εποχη του (προσωπικα δεν μαρεσουν τα πρωτου προσωπου) αλλα κι αυτo δεν είναι κλασσικo rpg. 

Ειμαι 30 χρονια gamer,εχω πολλα παιχνηδια στην συλλογη μου, αγαπημενο ειδος τα RPG. Exω καποια στανταρς για να θεωρησω καποιο rpg καλο, όπως μεγαλη επιλλογη σε διαθεσημους διαφορετικούς ηρωες, πληρη χειρισμο και αρκετους χαρακτήρες παρτυ,πολυπλοκη αναπτυξη χαρακτηρων, όχι να ριξουμε ολο το XP σε ένα STR η ένα DEX και καθαρισαμε,ομορφη μεγαλη ιστορια, εναλλακτικες πορειες, εξυπνους χιουμοριστικούς διαλογους και τελος να σου βγαζουν συναισθηματα (θυμο,λυπη,χαρα,συγκινηση κτλ κτλ) οσες φορες και να παιξεις το παιχνηδι.

Πολύ σωστα ανφεραν καποιοι φιλοι, παιχνηδια διαμαντια περασαν στην αφνεια σχεδόν και καποια αλλα,δευτεραντες εκαναν επιτυχια. Το αιχνηδι, διασκεδαση όμως δεν είναι κατι απολυτο, αλλα διαφορετικο για τον καθενα, οποτε δεν μπορούμε να βαλουμε και καποια στανταρς. Ενδιαφερον θεμα όμως σε αυτό το τοπικ και θα χαιρομουν κουβεντουλα με οποιον θελει να μιλησουμε για rpg games.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...