Orion_ Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Καλησπέρα στο forum. Ας περιγράψω λίγο την ιστορία μου Είχα ένα σύστημα με τον a10 5800k, μια αντίστοιχη motherboard 4x2 GB ram ένα 450W PSU (TurboX, όχι και η καλύτερη επιλογή) και μια 550 Ti. Πρόσφατα πήρα από τα μεταχειρισμένα του insomnia έναν FX 8320 και μια motherboard γι αυτόν. Κάθισα λοιπόν ένα ωραίο απόγευμα να στήσω το καινούργιο μου μηχάνημα, έχω ετοιμάσει από πριν ένα flashακι για να περάσω τα Windows8 και παρατηρώ ότι ενώ περνάει από το bios το PC, που και που κολλάει στην οθόνη την επιλογών (press f2 for settings f11 for boot order κτλ) και δε κάνει τίποτα. Όταν μετά από resets αποφασίζει να bootάρει από flashάκι όπως ορίζω, παρουσιάζει διάφορα προβλήματα σαν να μην έχει γραφτεί σωστά το flashάκι (τη μια έλεγε ότι λείπει ένα header file την άλλη ότι έλειπε κάποιο .exe την τρίτη ένα άλλο error, κάποιες φορές δε βρίσκει καν το flashάκι ενώ κάποιες άλλες μου βγάζει τις επιλογές του unetbootin αλλά δε μπορώ να επιλέξω καμία και απλά κάνει restart συνέχεια). Το θέμα είναι ότι έγραψα 3 flashακια με διαφορετικά προγράμματα, τα οποία δοκιμάστηκαν και σε άλλα PC και δούλευαν σωστά. Επίσης δοκίμασα να γράψω και Windows7 εκτός από Windows8, όπως και Debian Stable αλλά τίποτα. Α ξέχασα να πω ότι δοκίμασα και όλες τις θύρες USB της motherboard (ακόμα και τις usb3) Μετά από αγανάκτηση, έστησα πάλι το παλιό μου σύστημα και δουλεύει απροβλημάτιστα, οπότε σίγουρα GPU,PSU,RAM δουλεύουν κανονικά. Επίσης δεδομένου ότι το PC έμπαινε στο bios δουλεύει και ο επεξεργαστής. Οπότε που καταλήγουμε; Προβληματική η καινούργια motherboard; Κάποιο setting στο bios που πρέπει να αλλάξω; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
SPANK Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις και με ενα cd με windows να δεις αν σου κανει τα ίδια , αν το εχεις το usb σε ntfs δοκίμασε με fat32
Orion_ Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Δοκίμασα και σε ntfs και σε fat32 το flashακι Επειδή δεν υπάρχει cd drive, θα είναι η τελευταία λύση (πριν την αγορά άλλης motherboard ) οπότε θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν είναι κάτι άλλο!
Orion_ Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2014 αυτή checkαρα και για τίποτα φουσκωμένους πυκνωτές ή οτιδήποτε και δεν έχει απολύτως τίποτα. Επίσης το παιδί μου που την έστειλε είπε ότι δούλευε στο 100% πριν την στείλει και φαίνεται κομπλέ.
doakes Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δεν δοκιμαζεις να κανεις ενα BIOS Update στην τελευταια εκδοση 1.70 μπας και λυθουν τα προβληματα σου? http://www.asrock.com/mb/AMD/970DE3U3S3/index.gr.asp?cat=Download&os=BIOS Ποια εκδοση εχεις?
Thanos1972 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 η συγκεκριμενη δεν ειναι καλη για τον 8πυρηνο και ας λεει οτι θελει η asrock παντως.να ξερεις τι να περιμενεις.
Orion_ Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 η συγκεκριμενη δεν ειναι καλη για τον 8πυρηνο και ας λεει οτι θελει η asrock παντως.να ξερεις τι να περιμενεις. Δηλαδή πώς δεν είναι καλή; Θα δω διαφορά παίρνοντας κάποια άλλη σε θέματα επεξεργαστή; (δεν με ενδιαφέρουν ούτε CFX/SLI ούτε τίποτα, μόνο επεξεργαστής και RAM) Update το BIOS θα το κάνω από αύριο και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
terry308 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Δημοσ. 18 Μαΐου 2014 Παίδες η ιδέα μου είναι ή δεν υποστηρίζει τον 8320 του φίλου ;;;
Orion_ Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Παίδες η ιδέα μου είναι ή δεν υποστηρίζει τον 8320 του φίλου ;;; Ο προκάτοχος μου είπε ότι δούλευε με αυτήν την motherboard o cpu, οπότε εγώ μάλλον δεν κάνω κάτι σωστά...
terry308 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Κάνε ένα κόπο (κλίκ) και δες αν γράφει τον 8320 στη λίστα .. ο προκάτοχός μπορεί να σου είπε ότι κάνει και καφέ αλλά δεν κάνει Εγώ δεν βλέπω τον 8320 στη λίστα αρα δεν τον υποστηρίζει 100% επίσημα! FD8320FRW8KHK FD8320FRHKBOX
Millennium Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Δεν τον υποστηρίζει και γενικά η μητρική δεν κάνει για αυτούς τους FX.
Orion_ Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2014 Λοιπόν για κάποιον ανεξήγητο λόγο δουλεύει και μάλιστα σωστά! Το μόνο που έκανα βέβαια, ήταν να δοκιμάσω την λύση του φίλου με το BIOS update.. Ας μη βιαστεί να πάρει τα εύσημα όμως.Δε πρόλαβα καν να κάνω bios update! Είχα ήδη στημένη μητρική/cpu/ψύκτρα πάνω στο γραφείο μου εδώ και 2 μέρες, κότσαρα πάνω RAM/PSU/GPU έβαλα και το stickάκι με το BIOS, κάνω boot και τι να δω; Μπαίνει κανονικά στα windows σαν να μη συμβαίνει τίποτα.. Το μόνο που άλλαξα ήταν κάτι.. ψίχουλα που μου είχαν πέσει πάνω στην motherboard Τώρα ετοιμάζω πάλι bootable windows 8 usb και δοκιμάζω για format.... Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχετε νέα μου σε 1-2 ωρίτσες! Και για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.. Αντιμετώπισα ένα πρόβλημα. Δεν έφτανε το 6pinο του τροφοδοτικού μέχρι την κάρτα γραφικών.. Οπότε τι κάνει ο καλός ο insomniac? Αναβάλει το στήσιμο μέχρι να πάρει κάποια προέκταση; BORIIIIIIING! Ιδού!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα